Airbusin vuoden 2016 ensimmäisen puoliskon tulos vastasi ennustetta

800x600_1338882346_sky_clouds_viewed_from_above_neutral_news_illustration

Airbus-konsernin liikevaihto oli vuoden 2016 ensimmäisen puoliskon aikana 28,8 miljardia euroa (H1 2015: 28,9 miljardia euroa) ja osakekohtainen tulos 2,27 euroa (H1 2015: 1,94 euroa). Vaikka tämän vuoden alkupuoliskolla tilausmäärä (298 lentokonetta) oli pienempi kuin edellisvuoden vastaavalla ajanjaksolla (H1 2015: 304 konetta), liikevaihto pysyi tasaisena dollarin kurssin vahvistuttua. Heinäkuussa järjestetty Farnborough’n ilmailunäyttely oli hieno aloitus vuoden loppupuoliskolle, ja Airbus saikin 279 uutta tilausta näyttelyn aikana.
”Alkuvuoden tuloksesta voi nähdä tämän vuoden tilausten keskittyvän vuoden loppupuoliskolle, mikä vastaa odotuksiamme. Farnborough’n ilmailunäyttelyn tilausmääristä voi nähdä, että koneillemme on paljon kysyntää”, sanoo Tom Enders, Airbus-konsernin toimitusjohtaja.

”Keskitymme operatiivisessa toiminnassamme erityisesti A320- ja A350 -konetyyppien tuotantoon sekä siirtymään uuteen moottorityyppiin A320-koneissa.”

Lääkärihelikoptereilla vuoden vilkkain aika – heinäkuussa eniten hälytyksiä

979f2ed0ebc26793_800x800ar

Suomalaisten lomaillessa FinnHEMSin lääkärihelikoptereilla on meneillään vuoden kiireisin kuukausi. Päivystystiimejä työllistävät etenkin päihteidenkäytöstä aiheutuvat vammautumiset.

Viime vuosina (2013–2015) FinnHEMSin lääkärihelikopterit on hälytetty heinäkuussa keskimäärin 1 350 tehtävään. Määrä on yli 30 prosenttia enemmän kuin vuoden hiljaisempaan aikaan helmikuussa. Tiedot käyvät ilmi FinnHEMSin valtakunnallisesta tehtävätietokannasta.

– Nyt mennään lähes koko ajan maksimirajoilla. Juuri kun on ehditty palautua edelliseltä tehtävältä, tulee hälytys jo seuraavalle. Hiljaisia hetkiä ei ole käytännössä ollenkaan, kuvailee tutkimusjohtaja ja päivystävä lääkäri Ilkka Virkkunen .

Heinäkuussa FinnHEMSin yksiköt osallistuvat joka päivä keskimäärin kahdeksaan tiellä ja vesillä tapahtuvaan liikenneonnettomuuteen. Ensihoitolääkäriä tarvitaan myös mm. kaatumisten ja myrkytysten aiheuttamien vakavien vammojen hoidossa.

– Alkoholin ja muiden päihteiden käyttö lisää kesällä tapaturmia, hukkumisia ja väkivallantekoja. Mökkiläisistä – toisin kuin usein luullaan – ei juuri ole lisätehtäviä. Pitkät kuumat jaksot aiheuttavat vanhuksille ongelmia, kuten lisääntyviä sydänoireita, Virkkunen kertoo.

Tehohoitotasoista ensihoitoa tienpientareella

Kiireisintä lomasesongin aikaan on Kuopion, Tampereen ja Turun tukikohdissa. Vantaalla vastaavasti on hieman rauhallisempaa, koska pääkaupunkiseudun väestö levittäytyy lomailemaan muualle Suomeen.

Lääkärihelikopteri tuo tehohoitotasoisen ensihoitotiimin sinne, missä lomalaisetkin ovat eli useimmiten moottoritien sivuun, pellon laidalle, saareen ja keskelle metsää. Maastossa tehdään samoja ensihoidon toimenpiteitä kuin sairaalan tehohoidossa.

FinnHEMSin kuudesta tukikohdasta hoidetaan vuosittain noin 14 000 hälytystä. Lääkärihelikopterin tärkein tehtävä on viedä ensihoitolääkäri ja tehohoitotasoinen ensihoito nopeasti apua tarvitsevan potilaan luo. Näin hoito pystytään aloittamaan välittömästi tapahtumapaikalla. FinnHEMSin yksikkö saapuu tapahtumapaikalle keskimäärin 15 minuutissa. Potilas kuljetetaan jatkohoitoon tilanteesta ja paikasta riippuen joko ambulanssilla tai lääkärihelikopterilla.

Airbus sai 35 miljardin dollarin tilaukset Farnborough’n ilmailunäyttelystä

800x600_1338882346_sky_clouds_viewed_from_above_neutral_news_illustration

Airbus sai tällä viikolla Farnborough’n ilmailunäyttelyssä 35 miljardin dollarin arvosta tilauksia kaikkiaan 279 lentokoneesta. Sitovien tilausten arvo 197 lentokoneesta on 26,3 miljardia dollaria.

A320-perhe oli erityisen menestyksekäs. 269 lentokoneesta tehdyt tilaukset ovat arvoltaan 31,3 miljardia dollaria. Valtaosa tilauksista oli perheen suurimmasta A321neo-mallista, mikä heijastaa lentoyhtiöiden siirtymistä kohti entistä suurempia kapearunkokoneita.

Laajarunkokoneiden tilauksia Airbus sai 10. Koneista kaksi on A330-300-malleja ja kahdeksan A350-1000-malleja. Tilausten arvo on 3,4 miljardia dollaria. Lisäksi DHL Express tilasi ensimmäisenä yhtiönä A330-300-matkustajakoneiden muuntamisen rahtikoneiksi yhteistyössä EFW:n ja ST Aerospacen kanssa.

Lentoliikenteen matkustajamäärät hyvässä kasvussa

13482838_1371375406211868_4640622597406366347_o

Finavia Oyj:n lentoasemien matkustajamäärät nousivat vuoden 2016 tammi-kesäkuussa 4,1 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Matkustajia oli yhteensä 10 156 366. Matkustajamäärät ovat kasvaneet tasaisesti kansainvälisen matkustuksen vahvan kehityksen ansiosta. Myös kotimaan lentomatkustus on piristynyt vuoden takaisesta.

Finavian lentoasemilla oli vuoden 2016 tammi-kesäkuussa yhteensä 10,2 miljoonaa matkustajaa (9,8 miljoonaa 1−6/2015). Kesäkuun aikana matkustus kasvoi 2,5 %. Myönteinen kehitys johtuu kansainvälisen lentoliikenteen kasvusta Eurooppaan ja vaihtomatkustuksen matkustajamäärän kasvusta Aasian ja Euroopan välillä.

Liikenneilmailun laskeutumiset vähenivät alkuvuonna 1,6 %, mikä kertoo yhdessä matkustajamäärien nousun kanssa Suomessa operoivien lentokoneiden täyttöasteiden parantumisesta.

Lentoliikenteen kasvua vauhdittavan matkailun näkymistä ja työllistämisvaikutuksesta keskustellaan Finavian järjestämässä paneelissa SuomiAreenalla torstaina 14.7. Porin lentoasemalla klo 14. Mukana paneelissa ovat projektijohtaja Anna-Mari Ahonen (Suomen kasvukäytävä -verkosto), pääekonomisti Ralf Sund (STTK), johtajaPaavo Virkkunen (VisitFinland), kansanedustaja Ari Jalonen ja toimitusjohtaja Kari Savolainen (FInavia Oyj). Paneelia vetää päätoimittaja Markus Pirttijoki (Kainuun Sanomat).

Vaihtomatkustus kasvanut ennakoidusti

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä kasvoi tammi-kesäkuussa 5,3 %, ja matkustajia oli 8,3 miljoonaa. Kansainvälinen matkustus kasvoi 5,1 % vuoden alusta lukien ja oli 7,0 miljoonaa. Edelleen kasvoi kansainväliseltä lennolta toiselle kansainväliselle lennolle vaihtavien matkustajien määrä. Kansainvälisten vaihtomatkustajien kasvu oli ensimmäisellä vuosipuoliskolla 1,4 %.

Finavian kaikkien lentoasemien kansainvälisen lentoliikenteen matkustajamäärä sisältäen reitti- ja tilausliikenteen kasvoi tammi-kesäkuussa 3,5 % ja oli 7,3 miljoonaa.

-Kansainvälinen lentoliikenne on kasvanut hyvin koko alkuvuoden ja tulee myös jatkamaan kasvuaan, odotammekin ennätyksellistä vuotta. Kotimaan kasvun arvioidaan kuitenkin tasoittuvan loppuvuotta kohti, sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

-Lentoliikenteen kansainvälisten matkustajien määrän kasvuun on syynä Helsinki-Vantaan vakiintunut asema lentoliikenteen solmukohtana Aasian ja Euroopan välisessä kasvavassa vaihtoliikenteessä sekä suorien reittien kehittäminen. Reittikehityksen kautta saavutettavuutemme, eli suorien ja vaihdollisten lentojen yhteenlaskettu määrä, on parantunut voimakkaasti. Vaihtomatkustajien ohella myös suomalaisten ulottuvilla on väestömääräämme suhteutettuna ylivertaiset yhteydet eri puolille maailmaa, jatkaa Sundelin.

Kotimaan matkustajamäärät nousussa Lapin imussa

Matkustajien määrä kotimaanlennoilla on edelleen piristynyt vertailukauteen nähden. Matkustajia oli yhteensä 2,8 miljoonaa, mikä oli 5,9 % enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Lapin matkailulentoasemat (Ivalo, Kittilä, Rovaniemi ja Kuusamo) kasvattivat matkustajamääriään erinomaisen talvikauden ansiosta. Lapin kentille matkusti ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 528 330 matkustajaa, mikä oli 7,6 % enemmän kuin edeltävän vuoden tammi-kesäkuussa.

– Kotimaan matkustajamäärien hyvä kehitys on tullut erityisesti Lapin matkailun suosion noususta. Lapissa on onnistuttu houkuttelevan matkailutuotteen kehittämisessä ja saatu uusia reittiavauksia myös ensi talvelle. Yhä useampi matkustaja tuleekin Lappiin reittiliikennettä käyttäen. Vuositasolla sesongit heilauttavat matkustajamääriä paljonkin, mutta yleinen kehitys kotimaan lentomatkailussa on positiivisempaan suuntaan. On kuitenkin alueita, jotka kamppailevat lentoliikenteen kysynnässä muiden liikennemuotojen kanssa eikä matkustajia riitä lentokoneisiin, Sundelin sanoo.

Maakuntien lentoasemilla eniten matkustajia oli Oulussa (517 580), Rovaniemellä (239 660) ja Turussa (162 547).

Myös tavaraliikenteen määrä ilmassa on kasvanut. Tammi-kesäkuun aikana rahtia kuljetettiin lentokoneilla 89,6 tonnia, mikä oli 8,9 % enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana aikana. Kansainvälisen rahdin osuus oli kaikesta lentoliikenteessä kuljetettavasta rahdista 97 %, 87,1 tonnia.

Tässä esitetyt muutosprosentit kuvastavat kehitystä vuoden 2016 tammi−kesäkuussa verrattuna vuoden 2015 vastaavaan ajanjaksoon ellei toisin mainita.

Norwegian aloittaa lennot Airbusilla ja tilaa 30 uutta Airbus 321LR -konetta

xvhhbozqsmfv5nic4t2b

Airbus 321 Long Range Photo: Airbus

Norwegianin tytäryhtiö Arctic Aviation Assets (AAA) on tehnyt sopimuksen 30 uudenmallisen Airbus A321Long Range -lentokoneen tilauksesta. Uuden keskipitkän matkan koneen kantama sopii hyvin myös kaukoreittien lentämiseen. Norwegian aloittaa lennot uudella konetyypillä, kun se tulee markkinoille vuonna 2019.

Vuonna 2012 Norwegian tilasi 100 Airbus A320neo -konetta samanaikaisesti suuren Boeing-tilauksen kanssa. Nyt yhtiön tytäryhtiö AAA on sopinut Airbusin kanssa, että 30 konetta A320neo-koneen tilauksesta muutetaan suurempaan lentokonetyyppiin A321LR. Uutta konetyyppiä tulee operoimaan Norwegian. Kahdeksan lentokonetta toimitetaan suunnitelman mukaan AAA:lle vuonna 2019 ja loput 22 konetta sitä seuraavien kahden vuoden aikana.

Uudessa konetyypissä on A320neo-konetta pidempi kantama, tilaa noin 220 matkustajalle ja huomattavasti alhaisempi polttoaineen kulutus matkustajaa kohden. Koneen kantama sopii monille uusille reiteille esimerkiksi Yhdysvaltain itärannikolta Pohjoismaihin ja muualle Eurooppaan samoin kuin Pohjoismaista osaan Aasiaa sekä uusille markkinoille Etelä-Amerikkassa ja kohteisiin Euroopassa.

– Olemme hyvin iloisia, että Norwegian on valinnut A321LR-koneen. A321LR on yksikäytäväinen kapearunkokone maailman pisimmällä kantamalla. Norwegianista tulee ensimmäinen halpalentoyhtiö maailmassa, joka lentää A321LR-konetta. Konetyyppi asettaa kokonaan uudet standardit ilmailualalle alhaisella polttoaineen kulutuksellaan ja hyvällä matkustajamukavuudellaan, sanoo Airbusin COO Customers John Leahy.

– Olemme erittäin tyytyväisiä uuteen Airbus A321LR -tilaukseen, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

– Airbus A321LR on markkinoiden ainoa tämän kokoluokan keskipitkän matkan kone ja konetyyppi sopii hyvin tulevaisuuden laivastoomme kokonsa, kantamansa ja alhaisen polttoaineen kulutuksensa puolesta. Saamme merkittäviä kustannusetuja ja voimme parantaa kilpailukykyämme tulevaisuudessa. Voimme siten tarjota asiakkaillemme edullisia lentoja upouusilla koneilla kokonaan uusiin kohteisiin, jatkaa Kjos.

FINNHEMSIN ROVANIEMEN LÄÄKINTÄHELIKOPTERITUKIKOHTA MUUTTI UUSIIN TILOIHIN

5_Kopteri_lennossa

Kuvaoikeudet: FinnHEMS

Rovaniemen FH 51-lääkintähelikopterin päivystys siirtyi uuteen pysyvään tukikohtaan. Muutto tapahtui tiistaina 12.7. portaittain eikä aiheuttanut päivystystoimintaan katkosta. Uusi miehistötila vastaa aiempaa paremmin ympärivuorokautisen päivystyksen tarpeita.

FinnHEMSin FH51-lääkintähelikopteritukikohdan muutto uusiin tiloihin sujui hyvin ja ilman minkäänlaista katkosta lääkintähelikopterin päivystystoimintaan.

– Muutto toteutettiin portaittain ja vain kriittisimmät toiminnot ja tarvikkeet siirrettiin varsinaisena muuttopäivänä. Päivystystoiminta siirtyi muutossa viimeisenä. Huolellisella suunnittelulla ja tarkkaan ajoitetulla IT-järjestelmien siirrolla turvattiin päivystystoiminnan häiriöttömyys, kertoo Antti Saari Lapin sairaanhoitopiiristä. Muutosta vastasivat FinnHEMS, Lapin sairaanhoitopiiri ja lentopalvelusta vastaava Scandinavian Medicopter Ab.

FinnHEMSin FH51-tukikohta sijaitsee Rovaniemen lentoaseman alueella Finavialta vuokratulla tontilla. Helikopterihalli säilyy nykyisellään ja uuteen, 450 neliömetrin miehistötilaan on sijoitettu päivystys- ja oleskelutilojen lisäksi myös koulutus-, toimisto- ja varastotiloja.

Aikaisempi miehistötila koostui parakeista, joissa ääneneristys ei ollut riittävä. Rovaniemen lentokentän lentoliikenteen aiheuttama melu häiritsi ympärivuorokautista päivystystä. Uudessa miehistötilassa äänenvaimennukseen onkin kiinnitetty erityishuomiota.

Uuden miehistötilan pääurakoitsijana toimi Rovaniemeläinen MY-Rakennus Oy. LVIA-töistä vastasi Lapin LVI-Asennus Oy ja sähkö- ja turvaurakoinnista Ounasvirta Oy.

FinnHEMSillä on kuusi tukikohtaa, joista pysyviä ovat nyt Rovaniemen, Turun ja Vantaan tukikohdat. Tilapäisissä tiloissa toimitaan Kuopiossa, Tampereella ja Oulussa. FinnHEMSin tavoitteena on luoda vuoteen 2018 mennessä pysyvä tukikohtainfrastruktuuri, joka mahdollistaa pitkäjänteisen ja laadukkaan lääkärihelikopteripalvelun.

Finnair lisää lentämistä Lappiin ja tehostaa kotimaan reittejä tulevalla talvikaudella

plane_tail

Finnair lisää lentämistä Lappiin tulevalla talvikaudella 2016–2017. Sesonkiaikoihin kohdistuvat lennot palvelevat erityisesti matkailijoita ja talviurheilun harrastajia. Lentoja on tulevalla talvikaudella 10 prosenttia enemmän viime talvikauteen verrattuna.

Finnair avaa reitit Tampereelta ja Turusta Kittilään suosituimpaan hiihtosesonkiaikaan. Se lentää Tampereelta ja Turusta Kittilään kerran viikossa 4.2. – 25.3. välillä. Reittejä lennetään lauantaisin ATR-konetyypillä seuraavasti:

AY4235 TKU 18:35 – KTT 20:30
AY4236 KTT 21:10 – TKU 23:05

AY4243 TMP 18:10 – KTT 19:50
AY4244 KTT 20:30 – TMP 22:10

Suosittelemme asiakkaita varaamaan erikoismatkatavarat, kuten hiihtovälineet, matkavarauksen yhteydessä hyvissä ajoin ennakkoon sillä erikoismatkatavarakapasiteetti on rajallinen.

Finnair tarjoaa edellistalven tapaan yhteyden Enontekiöön, johon lennetään ATR-konetyypillä torstaisin ja sunnuntaisin 19.2. – 23.3. välisenä aikana seuraavasti:

AY531 HEL-ENF 06:30 – 08:45
AY532 ENF-HEL 09:15 – 11:30

Finnair lisää yhteensä 14 menopaluu lentoa Rovaniemelle joulusesonkina. Lennot lennetään 18.12.2016–5.1.2017 välisenä aikana Airbus-konetyypillä. Myös Kemin lentojen määrä kasvaa. Kemiin lennetään Embraer-konetyypillä 12 menopaluu lentoa enemmän ajalla 20.1. – 26.2.

Kolmioreiteillä tehoa ja uusia reittivaihtoehtoja

Tehostamme osaa kotimaan reiteistä muodostamalla neljä kolmioreittiä luotettavuuden ja täsmällisyyden parantamiseksi ja lisäämme samalla uusia reittivaihtoehtoja kotimaan kohteisiin. Talvikaudella asiakkaamme voivat lentää Finnairilla esimerkiksi Turusta Maarianhaminaan tai Jyväskylästä Kajaaniin.

Kolmioreitit lennetään 30.10. alkaen seuraavasti:

Maanantaista perjantaihin:

Helsinki-Jyväskylä-Kajaani
AY569 Helsinki 11:55 – Jyväskylä 12:40
AY569 Jyväskylä 13:00 – Kajaani 13:45
AY578 Kajaani 14:05 – Helsinki 15:25

Helsinki-Maarianhamina-Turku
AY579 Helsinki 08:35 – Maarianhamina 09:30
AY584 Maarianhamina 09:50 – Turku 10:25
AY584 Turku 10:45 – Helsinki 11:20

Helsinki-Kokkola-Tampere
AY591 Helsinki 08:10 – Kokkola 09:20
AY282 Kokkola 09:40 – Tampere 10:30
AY282 Tampere 10:50 – Helsinki 11:25

Lauantaisin ja sunnuntaisin:

Helsinki-Jyväskylä-Kokkola
AY569 Helsinki 12:05 – Jyväskylä 12:55
AY569 Jyväskylä 13:15 – Kokkola 14:00
AY599 Kokkola 14:20 – Helsinki 15:30

AY571 Helsinki 15:55 – Jyväskylä 16:45
AY571 Jyväskylä 17:05 – Kokkola 17:50
AY600 Kokkola 18:10 – Helsinki 19:20

Skytrax nimesi Finnairin Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi seitsemännen kerran peräkkäin

Finnair_takeover_25_sek_firstFrame

Skytrax World Airline Awards on nimennyt Finnairin Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi jo seitsemättä kertaa peräkkäin. Palkinto myönnetään Skytraxin puolueettoman kyselyn perusteella ja kyselyyn vastasi noin 19 miljoonaa matkustajaa yli 100 maasta.

“Olemme ylpeitä tästä tunnustuksesta, jonka asiakkaamme ovat meille antaneet. Palkinto osoittaa, että asiakkaamme arvostavat niitä asioita, joihin palvelumme pohjautuu: luotettavuutta, aitoutta ja pohjoismaista tyyliä. Henkilöstömme kaikkialla Finnairissa tekee erinomaista työtä niin Euroopassa kuin Euroopan ja Aasian välillä matkustavien asiakkaidemme palvelemiseksi”, sanoo Finnairin asiakaskokemuksen kehittämisestä vastaava johtaja Piia Karhu.

“Haluamme tarjota asiakkaillemme ainutlaatuisen pohjoismaisen kokemuksen ja panostamme jatkossakin tuotteemme ja palvelumme kehittämiseen. Olemme jo vastaanottaneet kuusi uutta Airbus A350 XWB –konetta, jotka ovat parantaneet merkittävästi matkustusmukavuutta, mahdollistaneet uudenlaisen palvelukonseptin sekä tuoneet uusia palveluita asiakkaillemme langattoman Nordic Sky wifi –portaalin avulla. Uusista koneista saamamme asiakaspalaute on ollut erinomainen.”

Finnair sai Airbus A350 XWB -koneen käyttöönsä ensimmäisenä lentoyhtiönä Euroopassa syksyllä 2015. Tällä hetkellä yhtiön kuusi uutta konetta lentävät Finnairin Aasian-reiteillä. Uusi konetyyppi tarjoaa ennennäkemätöntä matkustusmukavuutta tilavine, valoisine, pohjoismaiseen tyyliin sisustettuine matkustamoineen, Wi-Fi-yhteyksineen ja uusine viihdejärjestelmineen.

Finnair jatkaa panostustaan myös digitaalisiin palveluihin ja lisäpalveluihin, joiden avulla asiakas voi räätälöidä oman matkansa mieleisekseen. Koko laajarunkolaivastossa langattomasta yhteydestä voi nauttia toukokuussa 2017.

Finnair on jatkanut myös menestyksekästä huippukokkien nimikkomenusarjaansa kaukolentojen business-luokassa. Tänä vuonna matkustajat ovat saaneet nauttia hongkongilaisen FINDS-ravintolan keittiömestarin Jaakko Sorsan, helsinkiläisen Chef & Sommerlierin keittiömestari Sasu Laukkosen ja tunnetun kiinalaisen keittiömestarinSteven Liun suunnittelemista aterioista. Lisäksi Finnair on tuonut Helsingistä lähtevien kaukolentojensa business-luokkaan myös suomalaisen Jymy-luomujäätelön.

World Airline Awards World Airline Awards on yksi maailman arvostetuimmista lentoyhtiöiden asiakastyytyväisyyttä mittaavista tutkimuksista. Matkustajatutkimuksessa arvioitiin yli 280 lentoyhtiön asiakaspalvelua kokonaisvaltaisesti niin lennon aikana kuin myös lentokentillä yli 40 eri yksityiskohdan, kuten lähtöselvityksen, istuinten mukavuuden, matkustamon puhtauden ja palvelun mukaan. Tutkimuksen läpinäkyvyys ja maailmanlaajuinen kattavuus nostaa World Airline Awardsin lentoalan parhaimpien ja arvostetuimpien palkintojen joukkoon.

Airbus ennustaa: ilmailun jälkimarkkinapalveluihin käytetään 3 biljoonaa dollaria seuraavan 20 vuoden aikana

clouds-98

Airbusin ensimmäisen globaalin palveluennusteen mukaan kaupallisen lentotoiminnan jälkimarkkinat jatkavat eksponentiaalista kasvuaan. Ennusteen mukaan jälkimarkkinapalveluihin käytetään alalla kaikkiaan 3 biljoonaa dollaria seuraavina 20 vuotena.

Kokonaissummasta huolto-, korjaus- ja tarkastuspalvelut (maintenance, repair & overhaul, MRO) vievät yli 1,8 biljoonaa dollaria vuoteen 2035 mennessä. Airbus ennustaa MRO-menojen kasvavan 53 miljardista dollarista yli 132 miljardiin vuodessa. Tämä merkitsee 4,6 prosentin vuosittaista kasvua.

Jälkimarkkinapalvelujen kasvu liittyy suoraan matkustajakoneiden määrän nousuun. Yli 100-paikkaisten koneiden määrä yli kaksinkertaistuu vuoden 2015 lopun 19 500 koneesta miltei 40 000 koneeseen vuonna 2035.

Samalla lentäjien ja mekaanikkojen tarve kasvaa. Tällä hetkellä matkustajakoneita lentää arviolta 200 000 lentäjää. Airbusin ennusteen mukaan määrä nousee noin 450 000 lentäjään vuoteen 2035 mennessä. Kun mukaan lasketaan eläkkeelle siirtyvien tilalle tulevat, jopa 560 000 uutta lentäjää on koulutettava tällä ajanjaksolla. Mekaanikkoja taas on koulutettava noin 540 000.

MRO-palveluja sekä uusia lentäjiä ja mekaanikkoja tarvitaan eniten Aasian ja Tyynenmeren alueella. Eurooppa ja Pohjois-Amerikan osuus MRO-menoista on noin kolmannes.

Norwegian valittiin maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi ja Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi

hm2xqlkgyfgki2z3qolh

Matkustajat ympäri maailmaa ovat valinneet Norwegianin jo toisena vuonna peräkkäin maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi ja neljäntenä perättäisenä vuotena Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi vuosittaisessa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä. Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos vastaanotti palkinnot yhdessä Lontoon Gatwickin tukikohdan työntekijöiden kanssa tänään Farnborough Airshow’ssa Lontoon ulkopuolella.

– Olen valtavan iloinen siitä, että saan vastaanottaa nämä hienot palkinnot. Osoitan suuret kiitokset ympäri maailmaa oleville matkustajillemme, jotka ovat äänestäneet Norwegiania. Haluan myös kiittää Norwegianin työntekijöitä, jotka huolehtivat joka päivä matkustajistamme. Ilman heitä emme olisi saaneet näitä hienoja tunnustuksia matkustajiltamme, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

– Norwegianin laajentuminen Euroopassa ja kansainvälisesti merkitsee, että yhtiö saa yhä useampia ystäviä. Se näkyy Norwegianin menestyksessä World Airline Awardsissa. Kilpailu Euroopassa on yhä kovinta halpalentoyhtiöiden välillä. Euroopan paras halpalentoyhtiö -tittelin voittaminen neljättä vuotta peräkkäin on uskomaton saavutus, sanoo SkyTraxin toimitusjohtajaEdward Plaisted.

SkyTrax Awards

Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Se perustuu maailman laajimpaan lentomatkustajien asiakastyytyväisyyskyselyyn, johon ottaa osaa matkustajia yli 160 maasta. Kyselyssä arvioidaan yli 280 lentoyhtiötä eri osa-alueilla, kuten lähtöselvitys, koneeseen nousu, istuimien mukavuus, matkustamon siisteys, ruoka, juoma, lennonaikaiset viihdepalvelut ja asiakaspalvelu.