Norwegian kasvattaa laivastoaan kahdella uudella Dreamlinerilla

m8lygj2tmdh5qhqm20wg

Norwegian Boeing 787 Dreamliner

Norwegian on allekirjoittanut leasing-sopimuksen kahdesta uudesta Boeing 787-9 Dreamlinerista, jotka toimitetaan yhtiölle keväällä 2018. Uuden sopimuksen myötä Norwegianin kaukolentolaivastossa tulee olemaan 42 Dreamlineria vuoteen 2020 mennessä. Norwegian käyttää myös kahdeksan kaikkiaan sadasta Boeing 737 MAX8 -koneen osto-optiosta.

Norwegian jatkaa kaukolentolaivastonsa laajentamista ja kansainvälistä kasvuaan. Yhtiö on allekirjoittanut leasing-sopimuksen CIT Aerospacen kanssa kahdesta uudesta Boeing 787-9 Dreamliner -lentokoneesta.

– Jotta voimme tarjota asiakkaille lisää reittejä ja tehdä kaukolentotoiminnastamme entistäkin kilpailukykyisempää, tarvitsemme lisää uusia, kustannustehokkaita lentokoneita. Kaukolentotoimintamme on ratkaisevaa yhtiön globaalille kasvulle ja uusien työpaikkojen luomiselle. Dreamliner on hieno lentokone, jossa on korkea matkustusmukavuus, pitkä kantama, alhainen polttoaineen kulutus ja alhaisemmat päästöt, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian on lentänyt mannertenvälisiä lentoja lähes kolme vuotta. Lentojen käyttöaste on ollut keskimäärin yli 90 prosenttia. Korkea käyttöaste osoittaa, että kiinnostus edullisia lentolippuja kohtaan Euroopan ja Yhdysvaltojen samoin kuin Euroopan ja Aasian välillä on suurta. Lentokoneiden lisätilaukset antavat Norwegianille mahdollisuuden laajentua uusille markkinoille ja rakentaa aiempaa vahvempi organisaatio, jossa on suuri kaukolentolaivasto.

Norwegianilla on tällä hetkellä kahdeksan 787-8 Dreamlineria ja kaksi 787-9 Dreamlineria. Yhtiön kaukolentolaivastossa tulee olemaan 42 Dreamlineria vuoteen 2020 mennessä. Vuonna 2015 arvostettu International Council on Clean Transportation nimesi Norwegianin ympäristöystävällisimmäksi Atlantin yli lentäväksi lentoyhtiöksi.

Lisää 737 MAX8 -koneita laivastoon
Norwegian käyttää myös kahdeksan sen sadasta Boeing 737 MAX8 -koneen osto-optiosta. Konsernilla on 100 tämän tyypin konetta tilauksessa ja se on Euroopassa konetyypin lanseerausasiakas. Boeing 737 MAX8 on Boeingin seuraavan sukupolven lyhyen ja keskipitkän matkan lentokone, jonka pidempi kantama mahdollistaa mannertenväliset lennot.

Finnair vie Minna Parikan kengät taivaalle

9ae5c6d8b4016e5a_org

Finnair jatkaa A350-koneidensa ostosmahdollisuuksien kehittämistä ja avaa Minna Parikka -verkkokaupan Nordic Sky wifi-portaaliin. Minna Parikka on tunnettu leikkisästä ja värikkäästä designistaan, ja brändin puputennarit ja monet muut luomukset ovat nousseet maailmanmaineeseen. Minna Parikan kenkiä voi ostaa 25 maassa, ja nyt ne tulevat myös taivaalle.

“Otamme Minna Parikka -verkkokaupan innolla osaksi Nordic Sky wifi-portaalia. Minna Parikka on kolmas kotimainen muotibrändi, jonka tuomme A350-lentojemme asiakkaiden ulottuville”, kertoo Jarkko Konttinen, tuotejohtaja. “Kehitämme jatkossakin wifi-portaalimme ostoskokemusta ja tarjontaa näiden kokemusten perusteella.”

Finnairin A350-lentojen asiakkaat voivat tehdä ostoksia Minna Parikka -verkkokaupassa Nordi Sky wifi-portaalissa, jota voi käyttää ilman lisämaksua millä tahansa päätelaitteella.

“On hienoa saada puputennarit ja muut kenkäni taivaalle myyntiin. Matkustan itse paljon, ja mielestäni ostosmahdollisuudet ovat erinomainen lisä lennolle.  Matkustaminen ja ostokset kuuluvat yhteen, ja uusien kenkien hankkiminen on loistava tapa aloittaa matka”, sanoo Minna Parikka.

Minna Parikka -verkkokauppa avataan Nordic Sky wifi-portaaliin kesäkuussa. Portaalissa on jo Makian ja Ivana Helsinki Collectionin verkkokaupat.

Kaikki A350-lentojen matkustajat voivat käyttää Nordic Sky -wifi-portaalia omilla laitteillaan ilmaiseksi molemmissa matkustusluokissa. Portaalista on pääsy finnair.comiin, uutispalveluun ja Finnairin muihin palveluihin, kuten kohdetietoihin, asiakaspalveluun ja pre order -tilausten tekemiseen, sekä ostospalveluihin. Matkustajat voivat myös tilata taksin Cabforce Taxi Servicen kautta sekä varata erilaisia kohdepalveluita, kuten konserttilippuja ja illallisristeilyjä, Viator Destination Service -palvelun avulla.

Nordic Sky wifi-portaali ja internet-yhteys on Finnairin kaikissa A350-koneissa. Finnairilla on tällä hetkellä Helsingin ja Aasian kohteiden välisessä liikenteessä viisi A350-konetta.

Lisätietoa Nordic Skystä: finnair.com/fi/fi/nordic-sky

Japan Airlines hakee hyväksyntää Iberian liittymiselle JAL:in, British Airwaysin ja Finnairin Japanin lentojen yhteishankkeeseen

a_1024_768

JAL on hakenut Japanin maa-, infrastruktuuri-, kuljetus- ja matkailuministeriöltä (MLIT) Iberialle vapautusta Yhdysvaltain kilpailulakien soveltamisesta eli ns. antitrust immunity -statusta, jotta Iberia voi alkaa tehdä yhteistyötä Euroopan ja Japanin välisillä lennoilla. Kyseessä on osa valmisteluja Iberian liittymiseksi Japan Airlinesin (JAL:n), British Airwaysin ja Finnairin Euroopan ja Japanin välistä lentoliikennettä koskevaan yhteishankkeeseen.

Iberia on jo ilmoittanut aloittavansa suorat lennot Madridin ja Tokion (Naritan) välillä 18.10.2016. Yhteishankkeessa mukana olevat lentoyhtiöt tekevät kaupallista yhteistyötä jakamalla liikevoiton ja yhteensovittamalla lentoaikataulujaan ja hintojaan Euroopan ja Japanin välillä matkustavien asiakkaiden eduksi.

Yhteishankkeen laajentuminen edellyttää viranomaisten hyväksyntää.

Iberian liittyminen vahvistaa yhteishanketta ja parantaa myös oneworld®-allianssin kilpailuasemaa maailmanlaajuisessa lentoliikenteen allianssi kilpailussa.

British Airways ja JAL aloittivat yhteishankkeen lokakuussa 2012, ja Finnair liittyi siihen huhtikuussa 2014. Kolmen lentoyhtiön yhteistyö on hyödyttänyt asiakkaita parantamalla EU:n ja Japanin välisiä lentoyhteyksiä, lentovaihtoehtojen valikoimaa ja kanta-asiakasetuja. Nyt myös Espanja ja Japani ovat allekirjoittaneet Open Skies -sopimuksen, ja maiden välisen lentoliikenteen uskotaan kasvavan. Iberian liittyminen yhteishankkeeseen tuo asiakashyötyjä ja parantaa lentoyhtiöiden mahdollisuuksia laajentaa toimintaansa tällä tärkeällä markkina-alueella.

British Airwaysin pääjohtaja Alex Cruz toteaa: ”On hienoa saada sisaryhtiömme Iberia mukaan tähän oneworld-kumppaneiden yhteishankkeeseen. Euroopan ja Japanin välisten lentojen lisääntyminen, koordinoidut aikataulut ja parantuneet kanta-asiakasedut ovat loistavia uutisia asiakkaillemme. Iberian suorat lennot Madridista Naritaan saavuttavat varmasti suuren suosion.”

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoo: ”Otamme oneworld-kumppanimme Iberian hyvillä mielin mukaan yhteishankkeeseen. Iberian reitti Naritan ja Madridin välillä laajentaa yhteishankkeen toiminta-aluetta ja tarjoaa asiakkaillemme uusia vaihtoehtoja.”

Iberian pääjohtaja Luis Gallego toteaa: ”On hienoa lähteä mukaan IAG- ja oneworld-kumppaniemme yhteishankkeeseen. Espanjassa käy vuosittain puoli miljoonaa japanilaista turistia, ja espanjalaisten matkat Japaniin kasvavat kovaa vauhtia. Välilaskuttomien lentojemme ja tämän yhteishankkeen ansiosta matkustajilla on entistä enemmän vaihtoehtoja ja he saavat yhä enemmän etuja Japanin ja Euroopan välisessä lentoliikenteessä.”

”Olemme hyvillämme Iberian liittymisestä yhteishankkeeseen”, sanoo Japan Airlinesin johtaja Yoshiharu Ueki. ”Tämä vahvistaa JAL:n asemaa Espanjassa ja parantaa asiakkaidemme mahdollisuuksia matkustaa mukavasti Madridiin ja sieltä eteenpäin.”

  • British Airways liikennöi Lontoon Heathrowlta Tokion Naritan ja Hanedan lentokentille.
  • Finnair lentää Helsingistä Tokion Naritaan, Osakaan, Nagoyaan sekä Fukuokaan.
  • Iberia aloittaa suorat lennot Madridista Tokioon (Narita) 18.10.2016. Aluksi reittiä lennetään kolmesti viikossa, mutta jatkossa lentoja on tarkoitus lisätä.
  • Japan Airlines liikennöi päivittäin Tokion Naritan ja Hanedan lentokentiltä Pariisiin, Hanedan lentokentältä Lontooseen sekä Naritan lentokentältä Frankfurtiin ja Helsinkiin.

Egyptairin lennon MS 804 Airbus A320-lentokone kateissa

Airbus vahvistaa, että Egyptairin lentämä A320-lentokone katosi viime yönä Välimeren yllä noin klo 2.30 Egyptin aikaa. Kyseessä oli reittilento MS 804 Pariisista Kairoon.

Tunnuksella SU-GCC rekisteröidyn lentokoneen sarjanumero (Manufacturer Serial Number) on 2088. Se toimitettiin Egyptairille marraskuussa 2003. Koneella oli lennetty noin 48 000 lentotuntia. Koneessa oli IAE-moottorit. Muita tietoja ei ole tällä hetkellä käytettävissä.

ICAOn Annex 13 -sopimuksen mukaisesti Airbus on valmiina lähettämään ryhmän teknisiä asiantuntijoita auttamaan Ranskan BEA-onnettomuustutkintaviranomaisia tapahtuman teknisessä tutkinnassa kaikin tavoin.

A320 on kaksimoottorinen kapearunkokone, johon mahtuu 150 matkustajaa kahdessa luokassa. Ensimmäinen A320-lentokone otettiin käyttöön maaliskuussa 1988. A320-lentokoneperheen konetyypillä oli huhtikuun 2016 loppuun mennessä lennetty yli 6 700 lentoa. Tähän mennessä näillä koneilla on lennetty yli 180 miljoonaa lentotuntia yli 98 miljoonalla lennolla.

Airbus kertoo lisää tietoja sitä mukaa, kun katoamisen yksityiskohtia saadaan vahvistettua ja viranomaiset ovat hyväksyneet niiden kertomisen.

Airbusin työntekijät haluavat esittää johtonsa ja henkilöstönsä osanoton kaikille, joita lennon MS 804 katoaminen koskettaa.

Liikenne- ja viestintäministeriö myönsi Lappeenrannan Lentoasema Oy:lle miljoonan euron avustuksen

Liikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt Lappeenrannan Lentoasema Oy:lle miljoonan euron avustuksen. Avustus on myönnetty kuluvalle vuodelle (2016), mutta sitä voidaan käyttää myös kahtena seuraavana vuonna siirtomäärärahan tavoin.

Lappeenrannan Lentoasema Oy saa heti käyttöönsä noin 300 000 euron osuuden avustuksesta. Lentoasema Oy:n toimitusjohtaja Petteri Lehden mukaan tätä osuutta avustuksesta käytetään muun muassa turvatarkastusten, lennonjohdon sekä palo- ja pelastustoiminnan toteuttamiseen.

– Noin 700 000 euron osuus avustuksesta on tarkoitettu liiketoiminnan kehittämiseen ja asiakastyöhön. Tämä avustuksen osuus vaatii vielä EU:n komission hyväksynnän, Lehti kertoo.

Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eelis Eskelinen pitää avustusta välttämättömänä lentokenttätoimintojen hyvälle alulle.

– Lappeenrannan lentoasemahanke on uraauurtava ja ennakkoluuloton maakunnallinen hanke. Koska sijainti on erityislaatuinen EU:n ja Venäjän rajalla, kenttä täydentää omalta osaltaan niin Suomen kuin Euroopankin lentokenttäverkostoa. Pitkällä tähtäimellä Lappeenrannan Lentoasema Oy pyrkii liiketaloudellisesti kannattavaan toimintaan, mutta valtion tuki pienelle, yksityiselle kentälle on lentokenttätoimintojen käynnistämisvaiheessa välttämätöntä, Eskelinen arvioi.

Hän on vakuuttunut, että valtion tuki vahvistaa kentän uskottavuutta ja helpottaa neuvotteluja uusien reittien avaamisesta.

Lappeenrannan lentoasemakiinteistö ja lentoaseman liiketoiminta siirtyivät vuoden 2016 alussa Finavialta Etelä-Karjalan liiton ja Lappeenrannan kaupungin perustamalle Saimaan lentoasema säätiölle, joka on kentän liiketoiminnan hoitamista varten perustanut Lappeenrannan Lentoasema Oy:n.

Oulun lentoasema valittiin vuoden lentoasemaksi

Finavia Oyj on valinnut vuoden 2016 lentoasemaksi Oulun lentoaseman. Valintakriteereinä korostuivat taloudellisen tuloksen erinomainen kehitys ja asiakaslähtöisyys palveluiden kehittämisen ytimessä.

– Oulun lentoasemalla on onnistuttu tehostamaan toimintoja ja parantamaan taloudellisia tunnuslukuja merkittävästi jo useana vuonna peräkkäin. Oulussa kehittämisen ytimessä on asiakaslähtöisyys ja se näkyy korkeana asiakastyytyväisyytenä. Palveluiden kehittämisessä on edistytty vuosittain kohti yhteisiä tavoitteita. Tunnustus kuuluu ennen kaikkea Finavian ammattilaisille, jotka omalla panoksellaan tekevät hyvän kehityksen mahdolliseksi, sanoo toimitusjohtaja Kari Savolainen Finaviasta.

– Oulun lentoasema on toiseksi vilkkain lentoasema Suomessa. Matkustajamäärät ovat kehittyneet vakaasti ja tänä vuonna odotamme miljoonan matkustajan rajan rikkoutuvan. Finavia on tehnyt suuria panostuksia Oulun lentoasemalle 2000-luvulla sekä rahallisesti että toiminnallisesti ja mahdollistanut osaltaan liikenteen kehittymisen Oulussa. Teemme alueen toimijoiden kanssa yhdessä paljon töitä lentoliikenteen edellytysten parantamiseksi, sillä toimiva lentoasema ja hyvät yhteydet ovat tärkeä tuki alueen elinkeinoelämälle, Savolainen lisää.

Vuoden lentoasema valittiin nyt 26. kerran, ensimmäisen kerran valinta tehtiin vuonna 1990. Oulu on edellisen kerran valittu vuoden lentoasemaksi vuonna 2014. Oulussa lentoasema otettiin käyttöön vuonna 1953 ja vuonna 2015 sen kautta kulki 982 723 matkustajaa. Lentoaseman liikenne on ollut alkuvuoden hyvässä kasvussa (tammi-huhtikuu +4,6 %). Oulun lentoaseman päällikkönä toimii Liisa Sallinen.

Maailman talousfoorumi (WEF) on arvioinut Suomen lentoasemaverkoston kilpailukyvyltään maailman kärkeen ja esimerkiksi muita Pohjoismaita paremmaksi. Lentoasemat tukevat palvelu- ja hintatasonsa ansiosta lentoyhtiöiden kilpailukykyä Suomessa ja siten lentoyhteyksien kehittymistä.

Peugeot muotoilustudio mukana isoissa ilmailuprojekteissa

be418aae7f07d637_800x800ar

Tyylikäs Airbus H160 by Peugeot Design Lab

Peugeotin globaali brändimuotoilustudio PEUGEOT DESIGN LAB on mukana merkittävissä projekteissa myös autoalan ulkopuolella. AIRBUS HELICOPTERS ja Peugeot Design Lab suunnittelivat yhteistyönä uuden H160-helikopterin ja lentokoneiden ultrakevyiden istuimien tuotantoon erikoistunut EXPLISEAT on toteuttanut muotoilustudion kanssa titaanista ja hiilikuidusta valmistetun kevyen lentokoneen istuimen.

Airbus Helicopters esitteli Dubain kansainvälisessä ilmailunäyttelyssä uuden siviililiikenteeseen tarkoitetun H160-helikopterinsa, jonka ulkoisesta ilmeestä on vastannut Peugeot Design Lab’in muotoilutiimi. Tänä keväänä markkinoille tuleva Airbus H160 dynaamisine ja sulavalinjaisine muotoineen edustaa uuden sukupolven helikopteria Airbusin mallistossa. Uutuus on suunniteltu monenlaisiin käyttötarkoituksiin kuten öljynporauslaitoille, sairaankuljetuksiin, rannikkovartiointiin ja liikelentoihin.

Peugeot Design Lab’in muotoilusuunnitelman ansiosta uusi helikopterimme on saanut persoonallisen ulkomuodon, joka symboloi erinomaisesti H160-helikopterin innovaatio-, suorituskyky- ja tunnearvoja. Olemme onnistuneet kehittämään helikopterin, jonka ainutlaatuinen identiteetti herätti runsaasti huomiota Dubain ilmailunäyttelyssä marraskuussa. H160-ohjelman keskeinen viesti on omintakeinen tyyli yhdistettynä tehokkuuteen”, totesi Guillaume Chielens, Airbus Helicopters –yhtön muotoilusta vastaava päällikkö.

H160:n futuristista siluettia korostavat sen virtaviivaiset ikkunat. Sitä voidaan myös pitää edellistä sukupolvea edustaneen Dauphin-helikopterin identiteetin modernisoituna ja päivitettynä versiona. Sulavalinjainen H160 on samalla myös tehokas ja hiljainen monien innovatiivisten ratkaisujensa ansiosta. Sen aerodynaaminen kori on valmistettu komposiittimateriaaleista, takavakaaja on kaksitasoinen ja roottorin takapyrstö kallistettu.

9e10316958f90e07_800x800ar

9b10b126f84ea433_800x800ar

Peugeot Design Lab on suunnitellut uuden kevyen lentokoneenistuimen

 

Keveys on osa energiatehokkuutta

Expliseatin vuonna 2013 kehittämä markkinoiden kevyin, vain neljän kilon painoinen, titaanista ja hiilikuidusta valmistettu lentokoneistuin on ollut käytössä vuodesta 2014 alkaen usean eri lentoyhtiön Airbus A320 – ja ATR –lentokoneiden turistiluokassa. Uuden sukupolven Titanium Seat NEO -lentokoneistuimien suunnittelua ja kehittämistä varten Expliseat kääntyi Peugeot Design Lab’in puoleen.

“Titanium Seat NEO –istuinten toteuttamista varten halusimme löytää yhteistyökumppanin, jolla olisi valmiudet suunnitella mukava ja kevyt istuin, joka muotoilultaan vastaisi korkealle asetettuja teknologisia valmiuksiamme. Tutkittuamme markkinoita vuoden verran Peugeot Design Labin vahva tietotaito ja osaaminen vakuutti meidät”, kertoo Benjamin Saada, Expliseat-yhtiön toimitusjohtaja.

Peugeot Design Lab’in kokoama erikoisasiantuntijoiden tiimi otti haasteen vastaan. Tavoitteena oli suunnitella 2-4 hengen istuin, joka tarjoaisi matkustajille optimaalisen mukavuuden painorajoitukset ja ilmailualan erityisvaatimukset huomioon ottaen. Ergonomia-, väri- ja materiaaliasiantuntijat loivat tältä pohjalta prototyypin tiiviissä yhteistyössä Expliseatin insinöörien kanssa.

“Tämä Expliseatin kanssa yhteistyössä toteuttamamme projekti on mahdollistanut kahden eri teollisuuden alan parhaiden voimavarojen yhdistämisen. Lentokoneinsinöörien teknisen osaamisen tuloksena syntyi titaanista ja hiilikuidusta valmistettu ultrakevyt lentokoneistuin. Kun tähän osaamiseen yhdistettiin autoalan ergonomiaan perehtyneiden ammattilaisten erikoisosaaminen, oli tuloksena tuote, jota kumpikaan meistä ei olisi yksin pystynyt aikaansaamaan, ” selvittää Cathal Loughnane, Peugeot Design Lab’in päällikkö.

Peugeot Design Lab’in ja Expliseatin yhteistyön tuloksena syntyneen Titanium Seat NEO –istuimen muotoilu varmistaa matkustusmukavuuden lukuisten innovaatioidensa ansiosta: henkilökohtaiset istuintilat yhtenäisen penkin sijaan, sivuttainen lantio- ja reisituki, joka pitää matkustajan tukevasti paikallaan kuitenkaan vaikeuttamatta hänen liikkumistaan, vaahtomateriaali, joka parantaa istuinmukavuutta pitkillä lennoilla, kooltaan aiempaa suuremmat pöytätasot, suurikokoiset säilytyslokerot jne.

Studion vuonna 2012 tapahtuneen perustamisen jälkeen monet asiakkaat ovat kääntyneet Peugeot Design Lab’in puoleen, esimerkiksi Dassault Aviation, Alstom, Bombardier, Leclerc, SEB, Quechua ja Airbus Helicopters.

Lisätietoja: www.peugeotdesignlab.com

Icelandair otti ensimmäisen uudistetun Boeing 767 koneen käyttöön

f68qpwmwle2casurgpp9

Yhtiö lisää kapasiteettia ottamalla käyttöön kaksi Boeing 767 konetta joista toinen otettiin vastaan viime_viikolla ja aloittaa liikennöinnin heti. Toinen tekee ensilentonsa 15. toukokuuta.

Konekapasiteettia tullaan käyttämään ensisijaisesti yhtiön kohteisiin, New York (JFK), Chicago (ORD), ja lisäksi reiteillä Boston, London, Kööpenhamina ja Amsterdam. Tarpeen mukaan kone vierailee

myös Helsingin reitillä. Koneen matkustajakapasiteetti on 262 matkustajaa, ja tarjoaa Boeing 757 koneeseen verrattuna 44 % lisää kapasiteettia.

Icelandairin laivastossa on nyt 28 konetta, joista 26 tyyppiä 757, ja lisäksi kaksi Boeing 767 konetta. Koneet ovat sisustettu Icelandair käyttöön ja jokaisessa istuimessa on viihdeyksikkö, modernit nahkaistuimet, erikoisvalaistus ja Wi-Fi.

Icelandairin reittiverkosto on laajentunut ja matkustajakapasiteetti on kasvanut merkittävästi 2009 jälkeen. Tuolloin yhtiön matkustajmäärä oli 1,3 miljoonaa verratuna tulevaan tavoitteeseen 3.7 miljoonaa.

Yhtiöllä on kesäsesongin aikana yli 100 päivittäistä lähtöä Euroopassa, Islannissa ja Pohjois-Amerikassa. Helsinkiin lennetään päivittäin ympäri vuoden, kesäkaudella ja syyskuun loppuun kaksi kertaa päivässä.

Icelandair verkostossa on 2016 yhteensä 43 kohdetta, joista 16 Pohjois-Amerikassa. Uutuus Chicago sekä Boston, Washington D.C., New York (JFK ja Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage ja Portland. Kanadassa Toronto, Halifax, Vancouver Edmonton ja Montreal.

Finavian johtamien ylilentojen määrä nousussa

Finavian johtamien ylilentojen määrä kasvoi alkuvuonna. Kaikkiaan ylilentoja oli maaliskuun loppuun mennessä lähes 9 000. Viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna ylilentojen määrä kasvoi runsaat 13 prosenttia. Lähi-idän lentoyhtiöiden tihentyvä reittiverkosto Pohjois-Amerikkaan vaikuttaa kasvuun tällä hetkellä eniten.

Finavian operoiman Suomen aluelennonjohdon johtamien ylilentojen määrä tammi-maaliskuu välisellä ajanjaksolla oli 8 927. Edellisvuonna kolmen ensimmäisen kuukauden aikana ylilentoja oli 7 871. Verrattuna vuoden 2015 vastaavaan ajankohtaan ylilentojen määrä kasvoi 13,4 prosenttia. Eniten kasvua oli helmikuussa, jolloin ylilentojen määrä kasvoi peräti 27 prosenttia.

Ylilennolla tarkoitetaan lentoa, joka ei laskeudu Suomen maaperälle. Finavian lennonvarmistuspalvelut vastaavat Suomen ilmatilan hallinnasta ja tuottavat lentoreitti- ja lennonjohtopalvelut. Palvelut rahoitetaan Finavian liiketoiminnan tuotoilla.

Lähi-idän lentoyhtiöiden liikennöinti Suomen yllä kasvoi

Ylilentojen määrä on viime vuosina kasvanut merkittävästi. Esimerkiksi vuonna 2002 ylilentoja johdettiin koko vuoden aikana runsaat 15 000, kun vuonna 2015 ylilentoja oli jo yli 36 000. Viime vuosina ylilennot ovat kasvaneet pääsääntöisesti vajaan 10 prosentin vuosivauhdilla.

Ylilentojen hyvään kehitykseen vaikuttavat monet seikat. Tällä hetkellä erityisesti Lähi-idän -lentoyhtiöiden liikennöinti Suomen yllä on kasvussa, sillä niiden Pohjois-Amerikan yhteydet kulkevat Suomen yli, ja reittivalikoima kasvaa jatkuvasti.

-Pitkällä aikavälillä Lähi-idän lentoyhtiöt lisäävät lentojen määrää Pohjois-Amerikan reiteillä. Siksi on odotettavissa, että ylilentojen määrä kasvaa myös vastaisuudessa. Lisäksi Suomen ilmatila on erittäin tehokas, ja siksikin houkutteleva lentoyhtiöille, arvioi Finavian lennonvarmistusliiketoiminnan johtaja Raine Luojus .

EU:n ilmailupolitiikan tavoitteena järkevät reitit ja tehokas lentoliikenne

Myös Euroopan unionin lentoliikennepolitiikka on lisännyt ylilentoja. EU:n Single European Sky -ohjelman (SES) myötä Eurooppaan on luotu lennonvarmistuspalveluiltaan aiempaa tehokkaampi, yhtenäistyvä ilmatila, jossa on yhdeksän ilmatilalohkoa. Suomi kuuluu Pohjois-Euroopan ilmatilalohkoon (North European Functional Airspace Block, NEFAB) yhdessä Norjan, Viron ja Latvian kanssa.

Lisäksi Suomessa toteutettiin vuonna 2014 ilmatilauudistus, ja 2015 otettiin käyttöön vapaan reitityksen ilmatila, jotka paransivat lentojen suunnittelua. Ilmatilauudistusten ansiosta koneet lentävät kulloinkin järkevintä reittiä ja optimaalisella lentokorkeudella. Aikaisempaa suoremmat reitit säästävät ajan lisäksi polttoainetta. Hyvin suunnitelluilla lentoreiteillä vähennetään siis myös lentoliikenteen kasvihuonepäästöjä.

Euroopan yhtenäistyvän ilmatilan uudistaminen jatkuu edelleen. EU valmistelee parhaillaan SES 2+ -ohjelmaa, joka muun muassa avaisi lennonvarmistuksen tukipalvelut kilpailulle. Finavian lennonvarmistusosaamiselle tämä tarkoittaisi laajempia markkinoita. Ohjelma on parhaillaan Euroopan parlamentin ja Eurooppa-neuvoston käsiteltävänä.

Tutustu myös Finavian alkuvuoden tulokseen Finavia Oyj:n osavuosikatsaus Q1/2016

Norwegian avaa tukikohdan Palma de Mallorcalla

kcwezf0rqhvsprubjxfp

Norwegian avaa tukikohdan Palma de Mallorcalla ja lanseeraa useita uusia Espanjan sisäisiä reittejä.

Norwegian jatkaa kansainvälistä kasvuaan ja avaa tukikohdan Palma de Mallorcan lentoasemalla. Se on Norwegianin seitsemäs tukikohta Espanjassa. Kaikkiaan Norwegianilla on Euroopassa 16 tukikohtaa. Kahden Norwegianin koneen asemapaikka tulee olemaan Palma de Mallorcan lentoasemalla, mikä luo yli 60 paikallista työpaikkaa lentäjille ja matkustamohenkilökunnalle välillisesti toiminnan myötä syntyvien työpaikkojen lisäksi.

– Espanjan markkinat ovat tärkeät Norwegianille muun muassa Espanjan suurkaupunkien Madridin, Barcelonan ja Malagan sekä Kanarian saarten välisten Espanjan sisäisten reittien samoin kuin Espanjan ja muiden Euroopan kohteiden välisten reittiemme vuoksi. Uusi Palman tukikohta lisää Norwegianin läsnäoloa alueella ja tukee paikallista taloutta luomalla työpaikkoja ja kasvua matkailualalla, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Suomesta Norwegian lentää Palma de Mallorcan ja Helsingin välillä neljä kertaa viikossa. Lisäksi yhtiö lentää pohjoismaisista kaupungeista Palma de Mallorcalle Tukholmasta, Göteborgista, Kööpenhaminasta, Oslosta, Stavangerista ja Bergenistä. Norwegian lanseeraa myös uusia Espanjan sisäisiä reittejä Palma de Mallorcan ja Barcelonan sekä Palma de Mallorcan ja Madridin välillä.

Norwegianin muut tukikohdat Espanjassa ovat Madridissa, Barcelonassa, Alicantessa, Malagassa, Las Palmasissa ja Teneriffalla.