Iran valitsee Airbusin yhteistyökumppaniksi siviili-ilmailunsa uudistamisessa

9b4665f9425103d1_800x800ar

Iranin viranomaiset ovat tehneet Airbusin kanssa kaksi sopimusta lentokoneiden toimituksista ja kattavasta yhteistyöpaketista Iranin siviili-ilmailun kehittämiseksi.

Iran Air tilasi Airbusilta 118 lentokonetta: 73 laajarunkokonetta ja 45 kapearunkokonetta. Kauppaan sisältyvät lentäjien ja huoltohenkilöstön koulutus sekä uusien lentokoneiden käyttöönoton ja tehokkaan käytön tukipalvelut.

Teiden ja kaupunkien kehittämisen ministeri Abbas Ahmad Akhoundi allekirjoitti samanaikaisesti laajan yhteistyösopimuksen osana maan siviili-ilmailun modernisointia. Yhteistyö kattaa lennonvarmistuspalveluiden tuen, lentokenttien ja lentokoneiden käytön, sääntelyn harmonisoinnin, teknisen ja akateemisen koulutuksen sekä huolto-, korjaus ja teollisen yhteistyön.

b93ce922752ddfb3_800x800ar

“Julkistuksella aloitamme hankkeen siviili-ilmailumme nostamiseksi tasolle, joka herättää kateutta koko alueella. Airbusin kaltaisten kumppaneiden avulla varmistamme pääsymme korkeimmalle vaatimustasolle”, sanoo Iran Airin pääjohtaja Farhad Parvaresh.

Sopimukset ovat osa yhteisen kokonaisvaltaisen toimintasuunnitelman (Joint Comprehensive Plan Of Action, JCPOA) toteuttamista ja sen sääntöjen ja ohjeiden alaisia.

Lentokonetilaukseen sisältyy 21 A320ceo-konetta, 24 A320neo-konetta, 27 A330ceo-konetta, 18 A330neo-konetta, 16 A350-1000-konetta ja 12 A380-konetta.

Finnair lisää lentoja Kittilään, Kuusamoon ja Ivaloon talveksi 2016‒2017

Finnair lisää useita uusia vuoroja Lapin matkailukohteisiin Kittilään, Kuusamoon ja Ivaloon talveksi 2016‒2017. Verrattuna kuluvaan talveen erityisen runsaasti tarjontaa lisätään tammikuulle, joka aloittaa alueen matkailun huippusesongin.

Talvikaudella 2016‒2017 Finnair lentää Helsinki‒Ivalo‒Kittilä-kolmiolennot kahdesti päivässä. Näiden lisäksi tammi-maaliskuussa Finnair lentää suoraan Kittilään viikosta riippuen 7‒19 viikkovuoroa, Ivaloon 6‒11 viikkovuoroa ja Kuusamoon 7‒12 vuoroa tammi‒maaliskuussa. Lentojen aikataulut on suunniteltu palvelemaan sekä kotimaan matkailijoita että Aasiasta ja Euroopasta tulevia matkailijoita.

“Kokonaiskapasiteettimme näihin kohteisiin on yhteensä lähes 140 000 paikkaa talvikaudella 2016‒2017, ja uskomme tämän palvelevan hyvin paikallisten yritysten tarpeita. Lisäystä tammi‒maaliskuussa tähän vuoteen verrattuna on yli 18 000 paikkaa”, kertoo Finnairin verkostosuunnittelusta vastaava johtaja Petri Vuori. “Olemme ottaneet suunnittelussa huomioon paikallisten toimijoiden tarpeet ja sovittaneet aikataulut entistä paremmin matkailijoille sopiviksi.”

Finnair lisää lentoja Kittilään, Kuusamoon ja Ivaloon myös joulun sesonkiaikaan.

ANA-konserni valitsee Airbusin A380-lentokoneen

96fcdc30cdbf8dfb_800x800ar

ANA Holdings on tehnyt sitovan tilauksen kolmesta A380-lentokoneesta, joka on maailman suurin matkustajalentokone. ANA on ensimmäinen japanilainen lentoyhtiö, joka lentää tällä konetyypillä.

ANA-konserni saa ensimmäisen A380-koneensa vuonna 2019. Koneisiin tulee Rolls-Royce Trent 900 -moottorit.

“A380 auttaa ANA-konsernia helpottamaan Tokion vilkkaiden lentokenttien kapasiteettirajoitusten tuomia ongelmia, sillä konetyypillä voidaan kuljettaa aiempaa enemmän matkustajia entistä tehokkaammin ja mukavammin – pienemmillä kustannuksilla”, Airbusin pääjohtaja Rabrice Brégier sanoo.

Vuosina 2014 ja 2015 ANA Holdings teki tilauksen 37:stä Airbusin A320-perheen kapearunkokoneesta.

A380-koneen vertaansa vailla oleva asiakaskokemus nostaa koneiden käyttöastetta ja lisää siten lentoyhtiöiden liikevaihtoa ja parantaa kannattavuutta. Koneeseen mahtuu tyypillisessä neljän luokan järjestelyssä 544 matkustajaa. Lennettävät reitit voivat olla pisimmillään 15 200 kilometriä, joten Tokiosta voidaan lentää ilman välilaskuja Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

ANA Holdingsin tilaus mukaan luettuna Airbus on saanut 319 sitovaa tilausta A380-koneista 19 lentoyhtiöltä. Tähän mennessä koneita on toimitettu 179 kappaletta 13 lentoyhtiölle. A380-koneilla lennetään tällä hetkellä yli sadalla reitillä 50 kohteeseen.

Norwegian solmii uusia tilauslentosopimuksia yli 50 miljoonalla eurolla

iokltluv1usqwhswgugi

Norwegian jatkaa yhteistyötä matkanjärjestäjien kanssa. Yhtiö on solminut uudet tilauslentoja koskevat sopimukset TUI Nordicin, TUI UK:n, Thomas Cook Northern Europen ja Nazar Nordicin kanssa. Sopimusten mukaan Norwegian lentää tulevana kesänä tilauslentomatkustajia useisiin eurooppalaisiin lomakohteisiin. Sopimusten arvo on yli 500 miljoonaa Norjan kruunua (yli 52,7 miljoonaa euroa) ja ne koskevat yli 2 200 lentoa.

– Olemme erittäin iloisia, että voimme jatkaa TUIn, Thomas Cookin ja Nazarin tilauslentomatkustajien lentämistä suosittuihin lomakohteisiin. Odotamme innolla, että voimme toivottaa yhä useammat matkustajat tervetulleiksi lennoillemme uusiin ja entistä ympäristöystävällisempiin lentokoneisiimme, joissa on lennonaikainen ilmainen WiFi, sanoo Norwegianin kaupallinen johtaja Thomas Ramdahl.

Suomesta Norwegian lentää Oulusta Rodokselle Kreikkaan ja Tukholmasta Ruotsista Antalyaan Turkissa. Norjasta yhtiö lentää useilta lentokentiltä suosittuihin matkakohteisiin Bulgariassa, Kyproksella, Kreikassa, Espanjassa ja Turkissa. Lontoon Gatwickin kentältä Norwegian lentää useisiin kohteisiin Kreikassa, Espanjassa ja Portugalissa.

Siemenrahoituskierrokset takana – Go! Aviationin tähtäimessä Euroopan kasvavat ilmailumarkkinat

11072908_1589953814618740_5475502320597678583_o

Go! Aviationin toimintamalli tarjoaa yrityksille uudenlaisen, räätälöitävän ratkaisun lentomatkustamiseen Euroopassa. Lentoyhtiön uniikki ja kustannustehokas matkustuskonsepti on yhdistelmä reittiliikenteen ja tilauslentoliikenteen parhaita puolia. Yhtiö aloittaa lentotoiminnan Suomessa tänä keväänä.

Go! Aviationin kehittämä kuukausimaksuun perustuva Go Fly! -matkustuskonsepti on vastaus paljon matkustavien liikematkustajien lisääntyvään tarpeeseen lentää nopeasti ja kustannustehokkaasti reiteillä, jotka he voivat itse valita. Uudessa toimintamallissa lennettävät reitit räätälöidään ja toteutetaan asiakasyrityksien toiveiden mukaan mahdollisimman läheltä lähtökaupunkia ja mahdollisimman lähelle matkan varsinaista päämäärää.

“Olemme juuri saaneet päätökseen jälkimmäisen kahdesta siemenrahoituskierroksestamme. Tällä kierroksella keräsimme yhtiölle 1 000 000 euroa lupahakemusprosessiin ja liiketoiminnan käynnistämiseen” yhtiön toinen perustajaosakas, toimitusjohtaja Jorma Kario kertoo.

Etua asiakasyrityksille syntyy myös konkreettisesta ajan säästöstä. Lennettäessä joustavasti pienten ja nopeasti toimivien lentokenttien välillä ruuhkaisten suurien kenttien sijaan, liikematkustajalta säästyy helposti useita työpäiviä kuukaudessa. Lisäksi varmistetaan ja parannetaan maakunnissa sijaitsevien kansainvälisesti toimivien yritysten toimintaedellytyksiä.

Ensimmäinen lajissaan

Go! Aviation käynnistää matkustajalentoliikenteen tämän kevään aikana kahdeksanpaikkaisilla Pilatus PC-12 -potkuriturbiinikoneilla. Vastaavaa konetyyppiä ei ole tähän mennessä ollut Euroopassa laajemmassa kaupallisessa matkustajakäytössä, kun taas esimerkiksi USA:ssa, Kanadassa ja Australiassa konetyyppi on erittäin yleinen. Konetyypin käyttö tuo siis mukanaan merkittävän kilpailuedun Euroopan markkinoilla.

Go! Aviationille merkittävä kohderyhmä ovat yrityksien asiantuntijatehtävissä toimivat henkilöt, joilla on matkustustarpeita joko kotimaassa tai Euroopassa sellaisiin kohteisiin, joihin ei nyt lennetä, tai joihin matkustaminen on hankalaa ja aikaavievää. Yhtiön tyypillinen asiakas tekeekin aina saman työmatkan useita kertoja viikossa.

Kannattava lentobisnes on mahdollista vain hakemalla asiakkaat etukäteen ja lentämällä heille tarkasti muokattuja aikatauluja ja matkoja”, toteaa Kario lopuksi.

www.goaviation.fi

 

Oslon lentokentältä saatavissa Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta ensimmäisenä maailmassa

97302

Oslon Gardermoen on maailman ensimmäinen lentokenttä, jossa lentokoneet voivat tankata Nesteen jalostamaa uusiutuvaa lentopolttoainetta. Lentoyhtiöistä Lufthansa, SAS ja KLM ovat jo ilmoittaneet tankkaavansa koneitaan uusiutuvaa sisältävällä lentopolttoaineella Oslossa.

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine jalostettiin Porvoossa, ja se täyttää lentopolttoaineelle asetetut tiukat laatuvaatimukset. Polttoaine viedään Osloon 50-prosenttisena seoksena fossiilisen lentopolttoaineen kanssa ja sen jakelu tapahtuu lentokentällä olemassa olevan jakelujärjestelmän  kautta.

“Pariisin ilmastosopimuksen ja vastuullisen yritystoiminnan mukaisesti myös lentoteollisuus etsii keinoja, joilla se voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjään. Olemme innokkaasti mukana yhteistyössä lentoteollisuuden kanssa ratkomassa tätä haastetta. Tänään olemme ylpeitä siitä, että olemme toimittaneet Oslon Gardermoenin lentokentän polttoainejakeluun fossiilisen polttoaineen kanssa täysin yhteen sopivaa korkealaatuista uusiutuvaa lentopolttoainetta”, kertoo Kaisa Hietala, Nesteen Uusiutuvat tuotteet liiketoimintajohtaja.

“Lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä rajoittaa tällä hetkellä enemmän lainsäädäntö, kuin lentoliikenteen tahtotila uusiutuvien polttoaineiden käyttämisessä. Olemme jo aiemmin osoittaneet, että korkealaatuinen uusiutuva lentopolttoaine toimii aivan kuten fossiilinen polttoaine. Nähdäksemme lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä kaikkein toimivin ja kustannustehokkain vaihtoehto on, että lentoteollisuus käyttää uusiutuvia polttoaineita matalina seoksina. Jatkamme yhteistyötä lentoteollisuuden kanssa, jotta korkealaatuiset uusiutuvat polttoaineet olisivat myös lentoteollisuuden käytössä”, jatkaa Hietala.

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine jalostettiin EU-rahoitteisen ITAKA-projektin puitteissa Porvoon jalostamolla kestävästi tuotetusta, 100-prosenttisesti sertifioidusta camelinaöljystä. Sen käytöllä saavutetaan 47 % pienemmät kasvihuonekaasupäästöt kuin fossiilisella polttoaineella.

Airbusin ensimmäinen A320neo-lentokone toimitettu Lufthansalle

csm_A320neo_Lufthansa_becomes_launch_customer_2_d13b47c060

Airbusin suurin asiakas Lufthansa-konserni vastaanotti ensimmäisen A320neo-lentokoneen. Uusi konetyyppi mahdollistaa jopa 15 prosenttia pienemmän polttoaineen kulutuksen nykyisiin koneisiin verrattuna. Vuoteen 2020 mennessä vähennys nousee 20 prosenttiin.

“A320neo on selvästi tehokkain ja hiljaisin lentokone lyhyille ja keskipitkille reiteille. Pienentyneen polttoaineen kulutuksen ja siten myös päästöjen ansiosta A320neo ympäristötehokkuus on parantunut selvästi. Uusi moottoriteknologia tekee koneesta myös merkittävästi aiempaa hiljaisemman. Siksi olemme tilanneet kaikkiaan 116 tämän tyyppistä konetta Lufthansa-konsernille”, sanoo Deutsche Lufthansan pääjohtaja Carsten Spohr .

A320neo-koneissa käytetään uusinta teknologiaa, kuten uuden sukupolven moottoreita ja Sharklet-kärkisiipiä. Airbus on saanut koneista miltei 4 500 tilausta lähes 80 asiakkaalta mallin julkistuksen jälkeen vuonna 2010. A320neo on ottanut noin 60 prosentin markkinaosuuden.

Vuonna 1955 toimintansa aloittanut Lufthansa on tilannut Airbusilta yhteensä 582 lentokonetta. Näistä 386 on A320-perheen koneita ja näistä 116 neo-malleja. Lufthansa on käyttänyt tai tulee käyttämään kaikkia Airbusin laajarunkokonemalleja aina A300:sta A380-malliin.

Lappeenrannan uudelta lentoasemalta lähti ensimmäinen lento etelään

Kuvaaja: Katja Tiikasalo
Kuvaaja: Katja Tiikasalo

Kireää pakkasta ja lumipyryä uhmaten ensimmäinen lento Lappeenrannan yksityiseltä lentokentältä lähti aamulla kohti etelää. Lomamatkojen charterkoneessa matkusti 140 lomailijaa kohti Kanariansaaria.

Lappeenrannan lentoasema siirtyi vuodenvaihteessa Finavialta Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan liiton yhteisen säätiön omistukseen. Ensimmäinen lento Lappeenrannan lentoasemalta lähti ajallaan tiistaina 19.1. aamutuimaan. Lomamatkojen eli Primera Holidays Oy:n charterlento vei 140 matkustajaa viikoksi Gran Canarialle. Lomalle lähtijät olivat pääasiassa aikuisia, mutta myös muutama lapsiperhe oli mukana. Paluulento Lappeenrantaan on viikon päästä.

Lentoaseman päällikkö Petteri Lehti on silminnähden tyytyväinen ensimmäisen lennon noustua. Lentoasematoiminta on tiukasti säädeltyä. Vaikka kentän henkilökunta siirtyi Finavialta suoraan Lappeenrannan lentoaseman palvelukseen, on kentän avaaminen teettänyt Petteri Lehden mukaan paljon töitä.  – Olemme tehneet ympäripyöreitä päiviä saadaksemme kentän lupa-asiat kuntoon määräaikaan mennessä. Trafin edustajat tarkastivat kentän viime viikolla ja lupa kentän toimintaan saatiin eilen maanantaina.

Lehden mukaan Lappeenrannan lentoasema tavoittelee asiakkaita noin kahden tunnin säteeltä –Toivomme jatkossa matkustajia lappeenrantalaisten lisäksi muista lähikaupungeista aina Etelä-Savoa ja Pietaria myöten. Pieni ja ketterä kenttä helpottaa matkalle lähtöä kun pitkät siirtymämatkat ja mahdolliset yöpymiset ennen matkaa ja matkan jäävät pois. Terminaalin pieni koko on myös eduksi lapsiperheille, iäkkäille ja liikuntaesteisille matkustajille, Lehti lisää.

Lappeenrannasta lähtee tällä hetkellä charterlentoja mm. Kanariansaarille, Portugaliin ja Turkkin. Lentokenttäyhtiö käy neuvotteluja reittilentojen avaamiseksi kevään aikana.

Lisätietoja:

www.lppairport.fi

Icelandair lisää merkittävästi lentoja Helsingistä kesäkaudella 2016 ja uudet kohteet Pohjois-Amerikassa ovat Chicago ja Montreal

ugwlrafj82w5zkigjec7

Yhtiö kasvaa ja uudet Pohjois-Amerikan kohteet ovat Chicago 15. maaliskuuta ja Montreal 19. toukokuuta 2016 alkaen. Montreal on yhtiön sesonkikohde syksyyn saakka. Icelandair lentää Helsingistä ympärivuotisesti ja tarjoaa 14 suoraa viikkovuoroa, kahdesti päivässä koko kesäkauden, yksi aamulla ja toinen iltapäivällä.

Lento Islantiin kestää hieman yli 3 tuntia ja nopean koneenvaihdon jälkeen on tarjolla suorat lennot kaikkiin 16 kohteeseen. Icelandair tarjoaa nopeimman ns. one stop yhteyden kaikki kohteisiin Atlantin ylittäjille. Asiakkailla on myös mahdollisuus tehdä 1-7 vuorokauden Stopover pysähdyksen samalla lentohinnalla, ja yhtiö sallii myös kaikkien kohteidensa yhdistelmät.

Helsingin reitti on 2016 ympärivuotinen ja sen lisäksi tarjolla on päivittäiset codeshare lennot yhteistyössä Finnairin kanssa Tukholman ja Oslon kautta. Suora reitti on vakiintunut ja reitti kasvaa myös Aasiasta tulevan kauttakulkuliikenteen myötä. Suomeen ja Helsinkiin tulee merkittävä määrä Amerikkalaisia ja Kanadalaisia matkailijoita Islannin kautta.

“Icelandair tuote on laadukas ja lentoajat ovat lyhyitä. Koneenvaihto Islannissa sujuva ja viihtyvyyttä koneissamme lisää hyvä tax free tarjonta sekä jokaisen istuimen maksuton viihdekeskus. 2 x 23 laukkua kulkee maksutta Atlantin yli. Islantiin voi ottaa mukaan yhden maksuttoman laukun, ja käsimatkatavara kuuluu myös hintaan.

WiFi toimii hyvin, veloitamme sen käytöstä maltillisesti ja se takaa hyvän toimivuuden. Ruoasta veloitamme kohtuullisesti, laatu on hyvä ja alkoholittomat juomat maksuttomia. “ sanoo Icelandair maajohtaja Pekka Mäkinen.

Icelandair tekee codeshare yhteistyötä myös JetBluen ja Alaska Airlinesin kanssa. Kanadassa yhteistyökumppanina on Kanadan toiseksi suurin lentoyhtiö, WestJet.

Icelandair verkostossa on 2016 yhteensä 39 kohdetta, joista 16 Pohjois-Amerikassa. Uutuus Chicago sekä Boston, Washington D.C., New York (JFK ja Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage ja Portland. Kanadassa Toronto, Halifax, Vancouver Edmonton ja Montreal.

Lisätiedot :www.icelandair.fi

Finnair järjesti rahoituksen kolmannelle A350-lentokoneelleen

A350_XWB_FINNAIR_FIRST_FLIGHT_01

Finnair on järjestänyt BNP Paribasin kanssa rahoituksen kolmannelle A350-900 XWB -koneelleen, jonka se otti vastaan 30.12.2015. Noin 135 miljoonan euron suuruinen rahoitus toteutettiin ns. Japanese Operating Lease with Call Option (JOLCO) -rakenteella, jossa rahoitus käsitellään Finnairin IFRS-kirjanpidossa lainana ja kone omistettuna.

”Olemme tyytyväisiä uusimmalle A350-900-koneellemme saamaamme erittäin kilpailukykyiseen, täyden markkina-arvon rahoitukseen. Järjestelyyn osallistui sijoittajia ydinmarkkina-alueiltamme Euroopasta ja Aasiasta, ja se on jälleen osoitus rahoittajien luottamuksesta Finnairiin sekä A350-laivastoon kasvustrategiamme keskeisenä osana”, toteaa Finnairin talousjohtaja Pekka Vähähyyppä.

Järjestely on osa Finnairin kaukoliikenteen laivastouudistuksen monipuolista rahoitussuunnitelmaa. Laivastouudistuksessa Finnair hankkii 19 uutta Airbus A350-900 XWB -lentokonetta vuosina 2015–2023. Kuten aiemmin on ilmoitettu, kahdesta jo toimitetusta sekä kahdesta myöhemmin vuosina 2016 ja 2017 toimitettavasta A350-koneesta on solmittu myynti- ja takaisinvuokraussopimukset GECASin kanssa.

Finnairin ensimmäiset A350-koneet ovat siirtyneet Shanghain, Pekingin ja Bangkokin reittiliikenteeseen. Seuraavien A350-koneiden kohteet ovat Hongkong ja Singapore.