G4S palaa lentoasemalle

s0zyawpfquzreuginhwc

G4S voitti keväällä Finavian järjestämän Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 1:n turvatarkastustoimintoja koskevan kilpailutuksen.

Nelivuotinen toimeksiantosopimus alkaa 1. lokakuuta 2015 ja siinä on kahden vuoden jatko-optio.
Sopimus on kokonaisarvoltaan noin 14 – 21 miljoonaa euroa ja se tulee työllistämään noin 100 henkilöä. Turvatarkastuspalvelut koostuvat pääsääntöisesti terminaali 1:n kautta kulkevien matkustajien, henkilökunnan, vierailijoiden, lentävän henkilökunnan, käsimatkatavaroiden ja niihin rinnastettavien tavaroiden turvatarkastuksista, ruumamatkatavaroiden sekä tavarantoimitusten turvatarkastuksista.

-Iloitsemme mahdollisuudesta palata lentokentälle kuuden vuoden tauon jälkeen. Tämä on näytön paikka asiakasläheisestä ja mutkattomasta toiminnastamme. Tulemme tuomaan turvatarkastuksiin suurilla Keski-Euroopan lentokentillä hyviksi havaittuja toimintatapoja parantamaan matkustajakokemusta ja lentokentän turvatarkastuksen läpimenoaikoja. Olen vakuuttunut siitä, että yhdessä Finavian kanssa onnistumme kehittämään turvatarkastustoimintaa, toteaa G4S Suomen toimitusjohtaja Tauno Maksniemi.

-Turvatarkastus on osa sujuvaa matkustuskokemusta, joka on meille ensiarvoisen tärkeää. Julkisen hankintamenettelyn mukaisesti tehdyssä kilpailutuksessa G4S täytti palveluntarjoajille asetetut vaatimukset parhaiten. Lisäksi G4S:n kansainvälinen kokemus matkustajaturvallisuuden ylläpitämisestä ja kehittämisestä tukee kilpailukykyämme, sanoo Helsinki-Vantaan apulaisjohtajaHeikki Koski Finaviasta.

G4S varmistaa matkustajaturvallisuutta yli 120 lentoasemalle ja 80 lentoyhtiölle eri puolilla maailmaa.

Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi toisena peräkkäisenä vuotena

mqylto32ziaorrofk4kd

Norwegian on voittanut kaksi palkintoa arvostetussa Passenger Choice Awards -palkintojenjakotilaisuudessa eilisiltana Oregonissa Yhdysvalloissa. Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi toisena vuonna peräkkäin ja yhtiö palkittiin myös parhaasta matkustamolehdestä. Norwegian on palkittu vuonna 2015 useilla palkinnoilla, joissa asiakkaat ovat antaneet äänensä yhtiölle.

– Haluan kiittää kaikkia, jotka valitsevat lentoyhtiökseen Norwegianin. Erityisesti haluan kiittää sitoutuneita työntekijöitämme eri puolilla maailmaa, jotka tekevät joka päivä ympäri vuoden kaikkensa luodakseen asiakkaillemme hyvän matkustuskokemuksen. Olemme erittäin kiitollisia ja ylpeitä sitä, että asiakkaat ovat jo toisena vuonna peräkkäin arvioineet meidät Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian palkittiin myös parhaasta matkustamolehdestä eilisiltana Passenger Choice Awards -palkintojenjakotilaisuudessa Yhdysvalloissa. Norwegian oli kaikkiaan ehdokkaana kuudessa eri kategoriassa:

  • Best Overall Passenger Experience
  • Best in Region: Europe
  • Best Inflight Publication (n Magazine)
  • Best Inflight Connectivity & Communications
  • Best Inflight Video
  • Best Cabin Ambience

Norwegian on saanut useita tunnustuksia asiakkailtaan tänä vuonna, kuten SkyTraxin Euroopan paras halpalentoyhtiö- ja Maailman paras kaukolentoja lentävä halpalentoyhtiö -palkinnot. SkyTrax on palkinnut Norwegianin jo kolmena vuonna peräkkäin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä.

Icelandair julkisti Alaska Airlines yhteistyösopimuksen ja lisää lentoja kohteeseen Portland, Oregon

indjh6wustbu1it76asl

Alaska Airlines ja Icelandair ovat tehneet ns. code-share yhteistyötä ja kanta-asiakasohjelmaa koskevan sopimuksen. Yhteistyö koskee valikoituja reittejä ja tarjoaa kummankin yhtiön asiakkaille enemmän yhteyksiä ja etuja Euroopan ja Pohjois-Amerikan lennoilla.

Se varmistaa myös joustavat koneenvaihdot, matkatavaran toimitukset kohteisiin sekä lounge oikeudet ja edut asiakasohjelmien mukaisesti. Sopimus tulee voimaan viranomaisten hyväksynnän jälkeen 1. marraskuuta 2015.

Icelandairoperoi 16 kaupunkiin Pohjois-Amerikassa ja Islannissa sekä lentää päivittäin kaikista Pohjoismaista. Helsinkiin lennetään suoraan keväällä ja syksyllä päivittäin ja kesäkuukausina 12 kertaa viikossa, joista viisi lähtöä aamulla. Yhteydet ovat nopeita ja asiakas voi koneen vaihdon lisäksi halutessaan tehdä Stopover pysähdyksen Islannissa samalla lentohinnalla.

“Uusi kumppanuus tarjoaa lisää matkustusmukavuutta ja kansainvälisiä yhteyksiä ja saavutettavuutta esimerkiksi Alaskaan kohteista Seattle ja Portland. Olemme myös ylpeitä että asiakasohjelmamme on saanut tunnustusta

ja valittu 8 vuotta peräkkäin Pohjois-Amerikan parhaaksi “, sanoo Andrew Harrison, Alaska Airlines varatoimitusjohtaja ja kaupallinen johtaja. Alaska Airlines on NYSE noteeratun Alaska Air Groupin tytäryhtiö ja sen verkosto kattaa 100 kohdetta USAssa, Kanadassa ja Meksikossa. Yhtiö lentää myös Havaijille. Lisää tieto yhtiöstä sivustolta : www.alaskaair.com/newsroom.

“Yhteistyön kautta voimme tarjota Alaskan lisäksi monipuolisia ja nopeita yhteyksiä useaan kohteeseen Yhdysvaltain länsirannikolle tarjoamme Saga Business Class, Economy Comfort ja turistiluokan palvelut ja asiakkailla on käytössään WiFi, henkilökohtainen viihdekeskus. Matkustajat voivat lisäksi ottaa mukaansa maksutta kaksi matkalaukkua ja käsimatkatavaran ” sanoo Icelandair, SVP Helgi Mar Björgvinsson.

Portland, Oregon lennot lisääntyvät

Icelandairin yksi sesonkikohteista saa lisää lentoja ja reitti tullaan lentämään 3 kertaa viikossa touko – lokakuun 2016 aikana. Portland on tunnettu upeasta luonnosta ja erittäin korkeatasoisesta ruoka- ja olutkulttuurista.

Kaupunki nousee Pohjois-Amerikassa usein ykkössijalle kun mittarina on elämisen laatu. Yhteys Helsingistä on Portlandiin on tarjolla olevista nopein ja sen on hieno aloituspiste Länsi-Rannikon lomalle sekä Rocky Mountain alueelle.

Icelandair verkosto koostuu ensivuonna 42 kohteesta, joista 16 Pohjois-Amerikassa. Ne ovat Boston, Washington D.C. New York (JFK og Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage, Portland, og Chicago (Maaliskuusta 2016 ) ja Toronto, Halifax, Vancouver, Edmonton ja Montreal Kanadassa.

Finnair lentää Miamiin ympäri vuoden ja lisää vuoroja Chicagon reitille kesällä 2016

Miami on Finnairin uusi kesäkohde huhtikuusta 2016 lähtien, ja Finnair lentää siis jatkossa Miamiin ympäri vuoden kolme kertaa viikossa.

Miami, joka on ollut Finnairin talvikohteena vuodesta 2014, on ollut pohjoismaisten asiakkaiden suosiossa. Kaupunki on portti Pohjois- ja Etelä-Amerikan välillä, ja se tarjoaa upeita rantoja, art deco- arkkitehtuuria, ostosmahdollisuuksia, kulinaarisia elämyksiä, urheilua ja rentoa tekemistä koko perheelle.

Finnair lentää Miamiin maanantaisin, torstaisin ja sunnuntaisin. oneworld-kumppanimme American Airlines tarjoaa Miamista erinomaiset yhteydet Karibialle ja Väli- ja Etelä-Amerikkaan.

Chicago jatkaa Finnairin kesäkohteena kesällä 2016, ja Finnair lentää sinne ensi kesänä viidesti viikossa, maanantaisin, torstaisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Chicago on tunnettu arkkitehtuuristaan, urheilujoukkueistaan ja ostosmahdollisuuksistaan, ja kaupungista on muodostunut myös kulinaristien suosima kohde. American Airlines tarjoaa Chicagosta erinomaiset jatkoyhteydet muualle Yhdysvaltoihin.

Finnairin Chicagon ja Miamin lennot ovat osa yhtiön Pohjois-Atlantin liikennettä koskevaa yhteistyöhanketta, jossa ovat mukana British Airways, Iberia, American Airlines ja US Airways. Yhteistyön ansiosta Helsingistä pääsee kymmeniin Pohjois-Amerikan kaupunkeihin aina Vancouverista Charlotteen yhdellä vaihdolla.

Yhteisten toimintatapojen kehittäminen tuo tehokkuutta ja kustannussäästöjä Euroopan lentoliikenteeseen

Euroopassa ilmatilanhallinnan kustannukset ovat jopa viisi miljardia dollaria korkeammat kuin Yhdysvalloissa. Kustannuksien alentamiseksi Euroopan unionissa rakennetaan yhteistä eurooppalaista ilmatilaa ja yhtenäistetään lentoasemien toimintatapoja ja järjestelmiä kilpailukykyisen lentoliikenteen turvaamiseksi. Samalla tavoitteena on lentoturvallisuuden parantaminen entisestään.

Asiaa käsiteltiin Finavian isännöimässä lentoasemien järjestön ACI:n kansainvälisessä kongressissa torstaina 24.9. Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

– Eurooppaan muodostettava yhtenäinen liikennealue vastaa kustannustehokkaalla tavalla tulevaisuuden lentoliikenteen tarpeisiin, kun matkustajamäärät kasvavat. Single European Sky –lainsäädäntö (SES) edellyttää osaltaan lennonvarmistuspalvelun tehostamista kaikissa Euroopan maissa. Tehostamisen ja kustannussäästöjen lisäksi SES-lainsäädäntö tähtää myös viiveettömään ja turvalliseen lentoliikenteeseen, joka huomioi paremmin ympäristönäkökohdat, sanoo lennonvarmistuspalveluista vastaava johtaja Raine Luojus Finavia Oyj:sta.

– Finavia on Euroopassa yksi tehokkaimmista palveluntuottajista, mutta palvelujen tuottaminen on kuitenkin tappiollista, sillä Helsinki-Vantaan ulkopuolella liikennemäärät ovat vähäisiä. Euroopan lennonvarmistuspalvelujen toimintaympäristö on voimakkaassa muutoksessa ja Finavia on jo vuosien ajan parantanut lennonvarmistusliiketoimintansa kustannustehokkuutta. Pitkän aikavälin näkymänä on lennonvarmistuspalvelujen asteittainen vapauttaminen kilpailulle ja siten tehokkaimpien toimijoiden löytäminen markkinoille, Luojus kertoo.

Eurooppalaiset lentoasema- ja lennonvarmistuspalveluita tuottavat yhtiöt tekevät yhteistyötä yhtenäisten toimintatapojen luomisessa. Lentoasemien yhteistyöjärjestö ACI vetää kehitysohjelmaa, joka koordinoi kaiken tutkimuksen ja kehityksen, mikä liittyy Euroopan lentoasemien käytäntöjen ja järjestelmien yhtenäistämiseen.

– Etappeja yhtenäisen liikennealueen muodostamiseksi on jo saavutettu. Viime vuonna Suomessa on jo toteutettu ilmatilauudistus ja tiivistetty yhteistyötä Viron lennonvarmistuksen kanssa. Tänä vuonna otetaan käyttöön Pohjois-Euroopan ilmatilalohkossa (NEFAB), johon Suomikin kuuluu, Free Route Airspace eli vapaan reitityksen ilmatila. Se mahdollistaa pohjoisessa lentoyhtiöille lentojen suunnittelun ja toteutuksen tehokkainta lentoreittiä, ja siten säästää polttoainetta sekä lentoaikaa. Lentoasemilla on tehty erilaisia toimintaprosesseihin liittyviä uudistuksia esimerkiksi jäänpoistoon ja operaatioiden suunnitteluun, sanoo Luojus.

Torstain kongressissa keskusteltiin myös kehitysohjelman seuraavista vaiheista, uusista hankkeista ja yhteistyömahdollisuuksista. SESAR-kehitysohjelman kautta on esimerkiksi mahdollista saada käynnistettäville hankkeille EU-rahoitusta.

Lockheed Martin ja Norjan puolustusvoimat juhlistivat Norjan ensimmäistä F-35-hävittäjää

minister-soreide-and-am-1

Helsinki, 23.9.2015. Norjan puolustusvoimien ensimmäinen F-35A Lightning II -hävittäjä on esitelty eilen Lockheed Martinin tuotantolaitoksella järjestetyssä tilaisuudessa Teksasin Fort Worthissa. Tilaisuudessa ovat läsnä muun muassa Norjan puolustusministeri Ine Eriksen Søreide, Norjan puolustusvoimien komentaja amiraali Haakon Bruun-Hanssen sekä Lockheed Martinin toimitusjohtaja Marillyn Hewson. Kyseessä on merkittävä virstanpylväs niin F-35-ohjelmalle kuin Norjan maanpuolustuksen tulevaisuudelle.

”Me kaikki tiedämme, että F-35 ei ole mikä tahansa hävittäjä, se on paljon enemmän”, sanoo Norjan puolustusministeri Ine Eriksen Søreide. ”F-35 tarjoaa meille suorituskykyjä, joita meillä ei ole ollut koskaan aiemmin. Se on kaikkein aikojen edistyksellisin hävittäjä. Tänään muutamme tulevaisuuden nykyisyydeksi. F-35 edustaa uudenlaista tapaa ajatella ja toimia, mikä hyödyttää koko Norjan puolustusvoimia.”

Viidennen sukupolven F-35A-hävittäjät tarjoavat Norjan puolustusvoimille valmiudet maan alueellisen koskemattomuuden ja kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi.

”Olen vakuuttunut, että F-35 tarjoaa tarvittavan voiman ja ainutlaatuisen ratkaisun Norjaan kohdistuvien arktisten uhkien varalta”, sanoo Lockheed Martinin toimitusjohtaja Marillyn Hewson. ”Se on ainoa kone, jonka toimintasäde, toiminta-aika, sensorit ja edistykselliset kommunikaatiojärjestelmät takaavat niin maa- kuin ilmauhkien tarkkailun ja torjunnan arktisilla alueilla.”

F-35-hävittäjä tarjoaa Norjan teollisuudelle työtä ja auttaa takaamaan maan puolustusteollisuuden kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden myös tulevaisuudessa. F-35-ohjelma on tuonut Norjan puolustusteollisuudelle jo tähän mennessä sopimuksia yli 450 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvosta.

Norjan ensimmäinen F-35A-hävittäjä AM-1 ja toinen hävittäjä AM-2 luovutetaan Norjan kuninkaallisille ilmavoimille myöhemmin tänä vuonna. Ne sijoitetaan aluksi Yhdysvaltain ilmavoimien tukikohtaan Arizonassa, missä koneita käytetään norjalaisten ja muiden F-35-ohjelman kumppani maiden lentäjien koulutukseen.

F-35 on myös ehdokas Suomen Ilmavoimien F/A-18 Hornetien seuraajaksi.

Video eilisestä tilaisuudesta: http://mtsports.com/lockheedmartin.html

Lisätietoa F-35-hävittäjästä: http://f-35.com/

Dornier-valvontalentokonetoimintaa Rajavartiolaitoksessa jo 20 vuoden ajan

a94ced8272264a5112784e472467760eb85424ae

Kuva: © Katsuhiko Tokunaga

Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivueen Dornier -merivalvontalentokoneet OH-MVO ja OH-MVN ovat olleet tuttu näky Turun lentokentällä jo 20 vuoden ajan. Vuonna 1995 Rajavartiolaitoksen lentokonekalusto uusittiin Dornier DO-228-212 koneiksi. Kaksi uutta lentokonetta korvasivat 70-luvulta käytössä olleet Piper Navajo -koneet.

Dornierin käyttöönotto lisäsi valvontalentokonetoiminnan suorituskykyä merkittävästi. Lentokoneet varustettiin tehokkailla sensoreilla raja- ja ympäristövalvontatehtäviin. Käyttöönoton myötä alkoi myös tiivis yhteistyö Suomen Ympäristökeskuksen kanssa öljypäästöjen valvontalentotoimintaan liittyen.

Lentokoneiden valvontajärjestelmä sensoreineen on uusittu kokonaisuudessaan vuosien 2009-2013 aikana. Uusittu varustus on suorituskyvyltään huipputasoa ja pärjää vertailussa muiden käytössä olevien merivalvontalentokoneiden kanssa. Uudistuksen myötä nykyisillä lentokoneilla voidaan jatkaa lentotoimintaa vielä seuraavat 10 vuotta.

Kotimaan valvontalentotoiminnan ja Itämeren alueen öljypäästövalvontayhteistyön lisäksi vakiintuneeksi toiminnaksi on muodostunut osallistuminen rajavalvontaoperaatioihin pääosin Välimerellä. Vuodesta 1996 alkaen Turun lentokoneryhmä on osallistunut jo 14 eri operaatioon Kanarian saarilla, Kreikassa, Italiassa ja Espanjassa. Seuraava eli 15. operaatio alkaa jo parin viikon päästä. Tällä kertaa valvontalentokone miehistöineen tukee EU:n ulkorajavalvontaa Espanjassa koko lokakuun ajan tukeutuen Malagan lentokenttään.

Finavia viestii ja palvelee lentomatkustajia tehostetusti mielenosoituksen ajan

75540_546004615419854_806034333_n

Finavia on avannut Facebookissa tapahtuman, jossa matkustajat ja kentän henkilökunta voivat hakea kimppakyytiä tai ilmoittaa kyydistä lentoasemalle. Ensimmäiset kimppakyydit on ryhmässä jo sovittu.

Suurin osa lentomatkustajista pääsee näillä näkymin huomenna perille määränpäähänsä. Matkantekoon on kuitenkin hyvä varata normaalia enemmän aikaa, ja ruuhkiinkin on syytä varautua. Matkalle kannattaa pakata mukaan rento mieli ja kanssamatkustajat huomioiva asenne.

– Teemme kaikkemme, että mahdollisimman moni pääsisi matkalle mielenilmauksesta huolimatta. Kimppakyyti kentälle -sivu avattiin keskiviikkona, ja tapahtuma lähti käyntiin hyvin. On hienoa, että ihmiset ovat aktiivisia ja haluavat auttaa toisiaan, Finavian viestintäjohtaja Mikko Saariaho kiittelee.

Facebook-tapahtuman avaaminen liittyy Finavian haluun palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin myös poikkeavissa tilanteissa.

Finavia viestii tehostetusti koko viikon ja tiedottaa mielenilmauksen vaikutuksista verkkosivuillaan sekä Helsinki Airport -applikaatiossa ja vastaa asiakkaiden kysymyksiin Facebookissa ja Twitterissä.

Myös Finavian asiakaspalvelua Helsinki-Vantaalla on vahvistettu. Henkilökunnasta on ilmoittautunut vapaaehtoisten joukko, joka on perjantaina auttamassa ja neuvomassa matkustajia asiakaspalveluhenkilökunnan apuna.

– Finavian oppaat tunnistaa tummansinisestä työasusta ja vapaaehtoiset finavialaiset keltaisesta liivistä. Heidän puoleensa voi perjantaina kääntyä kaikissa omaan matkaan liittyvissä asioissa, Saariaho sanoo.

Myös keltaliiviset finavialaiset ovat kielitaitoisia, jotta myös kansainväliset matkustajat pääsisivät sujuvasti matkaan sekä lähtiessään Helsinki-Vantaalta että saapuessaan Suomeen.

Finavia palvelee matkustajia verkossa sekä lentoaseman neuvonnassa puhelimitse, sähköpostitse ja asiakaspalvelupisteessä. Kysymyksiin pyritään vastaamaan niin nopeasti kuin mahdollista.

Thomas Cook Airlinesin lennolla Rodokselle voi viedä ilmaiseksi avustuksia pakolaisille

bez40frqmakkypold0lj

Tjäreborg tarjoaa Rodokselle matkustaville asiakkailleen mahdollisuuden viedä ilman lisämaksua lomalennolla 20 kilon avustuskassin pakolaisille. Hankkeen takana on Tjäreborgin oma tilauslentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia, joka on tarjonnut vastaavaa mahdollisuutta niille pohjoismaisille lomailijoille, jotka ovat matkustaneet yhtiön lomalennoilla Lesbokselle ja Kosille.

Nyt Thomas Cook Airlinesin lennoilla voi viedä avustuksia ilman lisämaksua myös Rodokselle ja Tjäreborgin asiakkaat voivat halutessaan ottaa mukaan yhden enintään 20 kiloa painavan avustuskassin/matkavaraus sunnuntaisin Helsingistä Rodokselle lennettävälle tilauslennolle syyskauden loppuun saakka.

Tjäreborgin lentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia on toimittanut humanitääristä apua Kreikassa oleville pakolaisille kesän aikana. Yhtiö on kuljettanut avustustarvikkeita Kosin ja Lesboksen saarille, joille on tullut erityisen paljon pakolaisia. Avustuskontit ovat koostuneet sadoista huovista, kertakäyttölakanoista, vaipoista, hygieniatarvikkeista, vaatteista sekä leluista. Tjäreborgin henkilökunta paikan päällä lomakohteissa on toimittanut avun edelleen pakolaisille.

– Olemme iloisia, että voimme tarjota Rodokselle matkustaville asiakkaillemme mahdollisuuden viedä avustustarvikkeita pakolaisille. Rodoksen henkilökuntamme huolehtii avustuskassien toimittamisesta edelleen pakolaisille. Lämpimät vaatteet, fleecejakut, hygieniatarvikkeet, vaipat ja lelut otetaan ilolla vastaan Rodoksella,sanoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

Airbusin uuden Beluga XL -kuljetuskoneen suunnittelu siirtyy yksityiskohtien vaiheeseen

ba8ccdf0db2e8d0d_800x800ar

Airbusin Beluga-kuljetuskoneen päivitysohjelma on päässyt konseptivaiheen loppuun. Arvioinnissa Beluga XL -suunnitelma todettiin niin kypsäksi, että se siirtyy seuraavaan, yksityiskohtaiseen suunnitteluvaiheeseen.

Suunnitelmien jäädyttämiseen on päästy alle vuodessa ohjelman julkistuksesta. Uusi ja innovatiivinen tapa työskennellä toimittajien kanssa on mahdollistanut tämän.

“Työskentelemällä yhdessä täysin yhtenäisenä tiiminä yhdessä paikassa olemme maksimoineet tehokkuutemme. Olemme ottaneet merkittävän askeleen kohti tuotannon aloittamista vuonna 2017”, sanoo Beluga XL -ohjelman johtaja Bertrand George.

Beluga XL -ohjelma julkistettiin marraskuussa 2014. Kuljetuskoneen päivitys on tarpeen A350 XWB -koneiden ja muiden lentokoneiden tuotannon kasvun takia. Beluga-koneilla kuljetetaan Airbusin koneiden osia eri tuotantolaitoksilta yhtiön loppukokoonpanolinjoille Toulousessa, Hampurissa ja Sevillassa.

Viiden Beluga XL -koneen laivasto lisää Airbusin kuljetuskapasiteettia 30 %. Ensimmäinen XL tulee käyttöön vuonna 2019.

Beluga XL -malli pohjautuu A330-200-rahtikoneeseen. Koneissa käytetään Rolls Royce Trent 700 -moottoreita.

Beluga XL lyhyesti

Lentokoneen mitat:

Kokonaispituus                            63,1 m
Korkeus                                       18,9 m
Rungon läpimitta                         8,8 m
Siipiväli (geometrinen)                60,3 m
Siipien pinta-ala                           361,6 m 2
Kantama                                     2200 merimailia maksimihyötykuormalla (53 tonnia)
Maksimilentoonlähtöpaino          227 tonnia