Finnair aloittaa rahtikoneyhteistyön IAG Cargon kanssa Aasian, Euroopan ja Amerikan välisten yhteyksien laajentamiseksi

Finnairin lentorahtiyhtiö Finnair Cargo on laajentanut reittiverkostoaan allekirjoittamalla yhteistyösopimuksen IAG Cargon kanssa. Yhtiöt jakavat kahdesti viikossa Lontoon ja Helsingin välillä operoivan rahtilentokoneen kapasiteetin, ja Lontoosta tulee näin Finnair Cargon kolmas rahtikeskus Euroopassa Helsingin ja Brysselin lisäksi.

Uusi rahtiyhteys yhdistää Finnairin ja IAG Cargon lentorahtiverkostot ja sen myötä Finnair saa kymmeniä uusia rahtikohteita Pohjois-Amerikkaan.

“Olemme erittäin iloisia kolmannen rahtikeskuksen perustamisesta Lontooseen. Tämä on hyvä jatko kotimarkkinamme laajentumiselle, joka alkoi jo kolme vuotta sitten, kun perustimme rahtikeskuksen Brysseliin. Yhteistyö IAG Cargon kanssa tarjoaa asiakkaille entistä paremmat yhteydet Aasian ja Ison-Britannian välillä ja tuo kymmeniä uusia yhteyksiä pohjoismaisen kotimarkkinamme, Pohjois-Amerikan ja Aasian markkinoiden välille”, kertoo Finnair Cargon johtaja Antti Kuusenmäki.

“Finnairin vahvat yhteydet Aasian markkinoille ja IAG Cargon yhteydet Amerikkaan avaavat yhdessä uusia markkinoita asiakkaillemme ja mahdollistavat verkostomme vastuullisen hallinnan”, sanoo Steve Gunning, IAG Cargon toimitusjohtaja.

Kahdesti viikossa Helsingin ja Lontoon välillä operoivan A300-600 rahtilentokoneen kapasiteetti on 43 tonnia.

Finnair Cargo

Finnair Cargo on pohjoismaiden suurin lentorahtiyhtiö, joka kuljettaa lähes 150 000 tonnia rahtia ja postia vuosittain. Helsingin lisäksi Finnair Cargolla on rahtikeskus Brysselin lentokentällä ja kattava myyntiagenttiverkosto yli 40 maassa. Finnairin Aasia-strategian mukaisesti Finnair Cargo on erikoistunut Euroopan ja Aasian väliseen liikenteeseen, yhdistäen 15 Aasian kaupunkia yli 60 kohteeseen Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Cool to care – Finnair Cargo’s Nordic Pharma Chain tarjoaa luotettavaa kuljetuspalvelua herkästi pilaantuville lääketeollisuuden tuotteille, jotka vaativat lämpötilakontrolloitua kuljetusta.

Vaasan lentoaseman kiitotieremontti valmis – lentoliikenne käynnistyy maanantaina 27.7.

Remontin vuoksi suljettuna ollut Vaasan lentoasema otetaan kaupallisen lentoliikenteen käyttöön maanantaina 27.7. Kiitotieremontin lisäksi lentoaseman infrastruktuuria on kehitetty palvelemaan paremmin myös isoja matkustajakoneita.

Kiitotieremontti alkoi valmistelevilla töillä keväällä 2015. Kesäkuun lopussa lentoasema suljettiin lentoliikenteeltä reiluksi kuukaudeksi.

Remontin aikana kiitotien päällyste uusittiin ja kiitoteiden päihin rakennettiin kokonaan uudet lentokoneiden kääntöpaikat. Myös rullausteiden päällysteet uusittiin ja niitä levennettiin nykyvaatimusten mukaisiksi. Samalla lentoasema-alueen valojärjestelmä uusittiin, viemäriverkosto saneerattiin ja asematason päällysteitä ja lentokonepaikkoja korjattiin.

– Päällystämisen lisäksi lentoliikennealueen infrastruktuurin kehittäminen, kuten rullausteiden ja asematason leventäminen ja kääntöpaikkojen rakentaminen kiitotien päihin, helpottavat jatkossa isojenkin koneiden liikennöintiä, Vaasan lentoaseman päällikkö Petri Lampi Finaviasta kertoo.

Reilun viiden miljoonan euron investointi toteutettiin, jotta Finavia voi taata turvallisen lentoliikenteen toimintaedellytykset ja tukea Suomen lentoliikenteen kasvua parhaalla mahdollisella tavalla.

– Uusittu kiitotiepäällyste palvelee lentoasemaa arviolta seuraavat 15 ja kenttävalojärjestelmä seuraavat 30 vuotta, Lampi sanoo.

Maakuntakenttien kehittäminen jatkuu

Finavia käynnisti vuonna 2013 lentoasemaverkostossaan mittavan, vuoden 2015 loppuun kestävän investointiohjelman. Vaasan lisäksi muun muassa Turussa, Tampere-Pirkkalassa, Kuopiossa sekä Lapin lentoasemilla on tehty kehitys- ja korjaustöitä. Kehitystyöt jatkuvat vuoden 2015 loppuun saakka muun muassa Kittilän, Ivalon, Rovaniemen ja Joensuun kentillä.

Vuoden 2015 verkostolentoasemainvestoinnit ovat yhteensä noin 25 miljoonaa euroa ja niiden arvioitu työllisyysvaikutus on 350 henkilötyövuotta. Koko kolmevuotinen investointiohjelma tuo maakuntien keskeisten lentoasemien ympäristöön työtä lähes 1 700 henkilötyövuoden verran.

Vahva potilastietojen luottamuksellisuus turvasi lentäjän, mutta ei matkustajia Germanwingsin onnettomuudessa

2015-07-17 13_54_37-easan-raportti-task-force-on-measures-following-the-accident-of-germanwings-flig

Euroopan komissio on julkaissut tänään Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASAn työryhmän laatiman raportin Germanwingsin lento-onnettomuudesta vastaavien onnettomuuksien ehkäisemiseksi. ”Vahva potilastietojen luottamuksellisuus turvasi lentäjän, mutta ei matkustajia”, toteaa Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu. Raportin uusilla suosituksilla pyritään myös  parempaan tasapainoon turvallisuuden ja potilastietojen luottamuksellisuuden välillä.

24.3.2015 tapahtunutta Germanwingsin lento-onnettomuutta tutkivan Ranskan onnettomuustutkintaviraston alustavan raportin mukaan perämies tuhosi koneen tarkoituksellisesti. Onnettomuudessa menehtyi 144 henkilöä. Onnettomuustutkinta valmistunee vuoden loppuun mennessä.

Euroopan komission liikennekomissaari Violeta Bulc antoi 6.5.2015 Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASAlle tehtäväksi laatia suosituksia vastaavien onnettomuuksien ehkäisemiseksi. EASAn työryhmässä oli vahva suomalaisedustus – mukana olivat Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu ja lentokapteeni, psykologi Matti Sorsa. Työryhmä luovutti raporttinsa komissaari Violeta Bulcille 16.7.2015.

Suosituksilla tasapainoa lentäjän terveystietojen luottamuksellisuuteen ja yleiseen turvallisuuteen

Raportti sisältää kuusi suositusta. Erityistä huomiota suositusten valmistelussa kiinnitettiin lentäjän terveystietojen luottamuksellisuuden ja yleisen turvallisuuden tasapainoon sekä turvallisuustavoitteiden ja suositettujen toimenpiteiden järkevään suhteeseen. Lentäjien osalta toimenpidesuositukset kohdistuvat kaupallisen ilmakuljetuksen lentäjiin.

”EASA laatii syyskuun aikana suositusten täytäntöönpanosuunnitelman. Esitetyt toimenpiteet ovat komission ja EASAn toimivaltaan kuuluvia, lukuun ottamatta potilastietojen luottamuksellisuutta koskevaa suositusta”, sanoo Henttu.  ”Komissaari Bulc esitti, että suositusten täytäntöönpanossa komission ja EASAn osalta tulisi noudattaa ns. nopeutettua menettelyä. Pidän tätä erittäin tärkeänä”, Henttu jatkaa.

Ilmailupsykologialla tärkeä rooli

”Erityisen merkittävää on se, että nyt tunnistetaan ja tunnustetaan ilmailupsykologian tärkeä rooli. Oikeastaan se olisi pitänyt tehdä jo vuosikymmeniä sitten. Suomessahan psykologisia arviointeja on tehty koulutusorganisaatioiden ja lentoyhtiöiden oma-aloitteisuuteen perustuen, Henttu toteaa. ”On kuitenkin oleellista, että ilmailupsykologian työtä tekevät ilmailun toimintaympäristön ja erityisesti ohjaamotyöskentelyn tuntevat ammattilaiset”, Henttu jatkaa. 

Trafin ilmailujohtajan mukaan myös lentäjien terveystietojen yhteisen eurooppalaisen tietojärjestelmän luominen on erittäin tärkeää. Näin varmistetaan lentäjien terveystietojen siirtyminen eri maiden välillä. 

”Olen tyytyväinen työryhmän tuloksiin myös siinä mielessä, että raportissa tulee esille myös Trafin sääntelyn periaatteita: suhteellisuutta on noudattava. Onnettomuuksiin liittyvissä jälkitilanteissa on vältettävä ns. traumasääntelyä, joka on helposti ylimitoitettua”, Henttu toteaa.

Euroopan komission tiedote

Tiedostot

 

Norwegianilla selkeä tulosparannus ja ennätyskorkea käyttöaste

print_JXGPAUgIiX

Norwegian julkisti tänään vuoden 2015 toisen vuosineljänneksen tuloksen, joka ennen veroja (EBT) oli 456 miljoonaa Norjan kruunua. Se on 593 miljoonaa Norjan kruunua parempi kuin viime vuonna. Käyttöaste vuosineljänneksellä oli 85 prosenttia. Kasvu oli vahvaa kaikilla Norwegianin markkinoilla. Tämä koskee myös kaukolentotoimintaa, jossa käyttöaste oli yli 90 prosenttia ja matkustajamäärä on yli kaksinkertaistunut verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna.

Toisen vuosineljänneksen käyttöaste oli 85 prosenttia, mikä on viisi prosenttia korkeampi kuin samana ajankohtana viime vuonna. Kaukolentoreiteillä käyttöaste oli tätäkin korkeampi, 91 prosenttia. Toisella vuosineljänneksellä 324 000 matkustajaa lensi Norwegianin kaukoreiteillä. Matkustajamäärä kaukoreiteillä on yli kaksinkertaistunut, kun se viime vuonna vastaavana ajanjaksona oli 139 000 matkustajaa. Norwegian operoi nyt 434 reittiä Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Näistä 21 on kaukolentoreittejä. Kaikkiaan Norwegianilla on nyt myynnissä 28 kaukoreittä ja uusia reittejä on tulossa lähiaikoina, muun muasssa Lontoo Gatwick – Boston.

Toisella vuosineljänneksellä Norwegian otti vastaan yhden uuden Boeing 787 Dreamlinerin ja kaksi uutta Boeing 737-800 -konetta. Norwegianilla on nyt kaukolaivastossaan kahdeksan Dreamlineria. Ensi vuonna yhtiö vastaanottaa lisäksi neljä uutta Dreamlineria. Kaikki tästä eteenpäin vastaanotettavat Dreamlinerit tulevat olemaan suurempia kuin Norwegianin nyt käytössä olevat Dreamlinerit.

Hyvä kasvu kaikilla markkinoilla

Kaikkiaan seitsemän miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla toisella vuosineljänneksellä – kasvua yhdeksän prosenttia. Vahvin kasvu matkustajamäärällä mitattuna Norwegianilla oli Lontoon Gatwickissä ja lähes yhtä vahva Oslon Gardermoenissa. Jopa Espanjan kentillä Norwegianin kasvu on vahvaa matkustajamäärillä mitattuna. Vuosineljänneksen aikana Norwegian on lanseerannut Espanjan sisäisiä reittejä, täysin uuden reitin Lontoon Gatwickistä Bostoniin, kokonaan uusia reittejä Karibialle sekä reittejä Karibian ja amerikkalaisten suurkaupunkien Bostonin, New Yorkin ja Washington DC:n välillä.

Huolimatta heikosta Norjan kruunusta yksikkökustannukset laskivat, mikä vahvistaa yhtiön kilpailukykyä tulevaisuudessa. Polttoainekustannukset ovat laskeneet ja sen vaikutus on suurempi kuin heikon Norjan kruunun vaikutus. Uudet lentokoneet käyttävät huomattavasti vähemmän polttoainetta kuin vanhemmat koneet, mikä on Norwegianille merkittävä kilpailuetu. Norwegianilla on yksi maailman nuorimmista lentolaivastoista, jonka keski-ikä on neljä vuotta.

Norwegianin toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli lähes 5,9 miljardia Norjan kruunua, kasvua 16 prosenttia verrattuna samaan vuosineljännekseen viime vuonna. Kaukoreiteillä liikevaihdon kasvu oli 60 prosenttia. Tarjotut henkilökilometrit (ASK) kasvoivat kahdeksan prosenttia toisella vuosineljänneksellä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 15 prosenttia. Tämä kuvastaa sitä, että jokainen Norwegianin matkustaja lentää keskimäärin merkittävästi pidemmälle kuin aiemmin. Lisäksi yhä useampi matkustaja ostaa lisäpalveluja lennolla.

Norwegian on maailman paras kaukolentoja lentävä halpalentoyhtiö

– Tämä on ollut meille hyvä vuosineljännes ja myönteinen kehitys on jakaantunut tasaisesti koko reittiverkostoon, mutta erityisesti kaukoreiteille. Olemme täyttäneet koneet, avanneet uusia reittejä mielenkiintoisiin kohteisiin ja eikä vähiten, olemme saaneet hienoa palautetta asiakkailtamme kahden Skytrax-palkinnon muodossa, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Kesäkuussa Norwegian valittiin maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi arviossa, jossa mukana oli lentoyhtiöitä kaikkialta maailmasta. Lisäksi Norwegian valittiin jo kolmantena vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax Awrads on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan palkinto.

Lisätietoja oheisessa pdf-tiedostossa(pdf).

PÄÄESIKUNTA: Venäjä tekee tarkkailulennon Suomessa

Antonov_An-30B,_Open_Skies_(Russia_-_Air_Force)_AN1908056

Koneena käytetään Venäjän Open Skies -tarkkailukonetta AN-30B Kuvaaja: Anton Bannikov

Venäjä on ilmoittanut tekevänsä Open Skies -tarkkailulennon Suomessa 15. – 18. heinäkuuta 2015. Koneena käytetään Venäjän Open Skies -tarkkailukonetta AN-30B. Lento on Open Skies -sopimuksen mukainen.

Venäjän tehtäväryhmän vahvuus on 17 henkeä. Tarkkailulennon suomalaisena tehtävänjohtajana toimii majuri Toni Ovaskainen Ilmavoimien esikunnasta.

Open Skies (Avoin taivas) on sopimus, jonka tavoitteena on edistää avoimuutta ja turvallisuutta Euroopassa. Sopimus mahdollistaa jäsenvaltioiden tarkkailu- ja kuvauslennot toistensa ilmatilassa ennalta laadittujen lentosuunnitelmien mukaisesti. Suomi liittyi sopimukseen helmikuussa 2003.

Norwegian lanseeraa Espanjan sisäisiä lentoja

ikgjx1qhugimyn1gfgkq

Norwegian jatkaa kansainvälistä kasvuaan ja lanseeraa Espanjan sisäisiä lentoja. Yhteydet Espanjan suurkaupunkien Madridin, Barcelonan ja Malagan sekä suosittujen Kanariansaarten välillä paranevat merkittävästi, kun Norwegian aloittaa Espanjan kotimarkkinoilla. Norwegian tarjoaa lokakuun 25. päivästä alkaen seitsemän Espanjan sisäistä reittiä ja kaikkiaan 56 lentoa viikossa Gran Canarian, Teneriffan ja Fuerteventuran sekä mantereen välillä.

Syksyllä Norwegianin matkustajat voivat yhdistää helposti matkaan Espanjan mantereelle matkan Gran Canarialle, Teneriffalle tai Fuerteventuralle. Madridista on päivittäin lento Gran Canarialle ja Teneriffalle. Barcelonasta on useita lentoja viikossa Gran Canarialle, Teneriffalle ja Fuerteventuralle. Malagasta on kaksi lentoa viikossa Gran Canarialle ja Teneriffalle. Kaikkiaan mantereen ja Kanariansaarten välisiä lentoja on 56 viikossa.

– Olemme iloisia, että voimme nyt tarjota matkustajille hyvät yhteydet Manner-Espanjan ja suosittujen Kanariansaarten välillä. Norwegian tarjoaa hyvän tuotteen ja kilpailukykyiset lentoliput Espanjan sisäisille lennoille. Siitä huolimatta, että kilpailu Espanjassa on kovaa, olemme valmiita kohtaamaan kilpailun hyvällä palvelulla, ilmaisella WiFilla ja uusien, nykyaikaisten lentokoneiden tarjoamalla mukavuudella, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Monia uusia yhdistelymahdollisuuksia

– Norwegian tarjoaa nyt kaikkiaan 131 reittiä Espanjan ja muun Euroopan välillä; Pohjoismaihin, Englantiin ja Saksaan. Uskomme myös, että moni tulee hyödyntämään nyt tarjolla olevia uusia lentojen yhdistelymahdollisuuksia. Pohjoismaalaisille, briteille ja saksalaisille on nyt esimerkiksi mahdollista matkustaa Norwegianilla ensin muutamaksi päiväksi Madridiin tai Barcelonaan, lentää sen jälkeen meidän kanssa edelleen Kanariansaarille ja palata sieltä suoraan kotiin, jatkaa Björn Kjos.

Norwegianista tulee ensimmäinen lentoyhtiö, joka tarjoaa ilmaisen WiFin Espanjan sisäisillä lennoilla.

Finnairin kesäkuun 2015 liikennetiedot: Matkustajamäärä kasvoi 5,7 prosenttia vertailukaudesta

Finnairin kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna laski kesäkuussa 0,1 prosenttia ja liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna kasvoi 1,5 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Matkustajakäyttöaste oli 84,7 prosenttia.

Aasian-liikenteen kapasiteetti laski kesäkuussa 7,1 prosenttia ja liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna laski 2,3 prosenttia vertailukaudesta.

Euroopan-liikenteen kapasiteetti kasvoi 4,7 prosenttia edellisvuodesta ja liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna kasvoi 3,2 prosenttia.

Matkustajaliikenteen yksikkötuotto tarjotulta henkilökilometriltä* kasvoi huhti-kesäkuussa 4,3 prosenttia ja oli 5.52 eurosenttiä.

”Matkustajaliikenteen yksikkötuotot kehittyivät vuoden toisella neljänneksellä positiivisesti kaikilla liikennealueilla Euroopan-liikennettä lukuun ottamatta. Asiakkaat ovat ottaneet hyvin vastaan Chigacon reitin avauksen 13.6. Reitti korvasi Hanoin kausireitin, ja sen myynti on lähtenyt käyntiin odotusten mukaisesti. Lisäksi liikematkustajien määrä on ilahduttavasti hienoisessa nousussa”, sanoo Finnairin talousjohtaja Mika Stirkkinen.

Reittiliikenteen rahtikapasiteetti tarjotuilla rahtitonnikilometreillä mitattuna kasvoi kesäkuussa 3,8 prosenttia ja myydyt tonnikilometrit laskivat 1,6 prosenttia vertailukaudesta. Reittiliikennerahdin kokonaiskäyttöaste oli 55,4 prosenttia. Rahtiliikenteen kokonaisluvuissa näkyy rakenteellinen muutos vertailukaudesta: Finnair on luopunut NGA:lta vuokratun rahtilentokonekapasiteetin käytöstä Aasian liikenteessä. Rahtiliikenne oli kesäkuussa lähes kokonaan reittilennoilla mukana kuljetettavaa rahtia.

Kesäkuussa Finnairin lennoista 86,5 prosenttia (87,1) saapui aikataulussa.

Heinäkuun 2015 liikennetilasto julkaistaan maanantaina 10.8.2015.

Finnairin lentoliikenteen suoritteet Kesäkuu 2015

Kesäkuu 2015 muutos % Vuoden 2015 alusta muutos %
Koko liikenne yhteensä
Matkustajat 1000 945,1 5,7 4 905,5 3,7
Tarjotut henkilökilometrit milj. 2 675,4 -0,1 15 536,9 1,7
Myydyt henkilökilometrit milj. 2 265,5 1,5 12 210,6 1,1
Matkustajakäyttöaste % 84,7 1,3 p 78,6 -0,5 p
Rahti ja posti tn 10 940,6 -15,0 61 904,5 -16,0
Tarjotut tonnikilometrit 385,6 -4,8 2 269,3 -1,9
Myydyt tonnikilometrit 269,7 -3,2 1 462,4 -4,2
Kokonaiskäyttöaste % 69,9 1,2 p 64,4 -1,6 p
Euroopan reittiliikenne
Matkustajat 1000 626,8 4,4 3 007,7 4,6
Tarjotut henkilökilometrit milj. 1 168,0 4,7 6 212,3 5,2
Myydyt henkilökilometrit milj. 978,9 3,2 4 782,2 2,7
Matkustajakäyttöaste % 83,8 -1,2 p 77,0 -1,9 p
Pohjois-Amerikan reittiliikenne
Matkustajat 1000 24,3 8,4 115,8 3,6
Tarjotut henkilökilometrit milj. 177,8 12,7 990,6 8,6
Myydyt henkilökilometrit milj. 163,1 9,8 815,1 4,3
Matkustajakäyttöaste % 91,7 -2,4 p 82,3 -3,4 p
Aasian reittiliikenne
Matkustajat 1000 140,2 -2,1 816,2 -0,2
Tarjotut henkilökilometrit milj. 1 224,7 -7,1 7 613,6 -1,5
Myydyt henkilökilometrit milj. 1 051,6 -2,3 6 114,0 -0,8
Matkustajakäyttöaste % 85,9 4,3 p 80,3 0,6 p
Kotimaan reittiliikenne
Matkustajat 1000 153,8 20,3 965,8 4,4
Tarjotut henkilökilometrit milj. 104,9 22,4 720,4 -0,2
Myydyt henkilökilometrit milj. 72,0 21,7 499,3 4,0
Matkustajakäyttöaste % 68,6 -0,4 p 69,3 2,8 p
Rahtiliikenne
Rahti reittiliikenteessä yhteensä 9 576,6 -5,1 54 028,2 -2,8
– Euroopan rahtiliikenne tn 1 727,6 -22,4 10 308,6 -12,4
– Pohjois-Amerikan   rahtiliikenne tn 623,9 -6,0 3 784,7 -4,4
– Asian rahtiliikenne tn 7 098,0 0,5 39 106,4 0,4
– Kotimaan rahtiliikenne tn 127,1 -7,9 828,6 -7,7
Rahtilento tn** 1 363,9 -51,1 7 876,2 -56,5
Kokonaisrahti-   ja posti tn 10 940,6 -15,0 61 904,5 -16,0
Tarjotut   rahtitonnikilometrit* milj. 115,3 -10,3 676,1 -4,2
Myydyt   rahtitonnikilometrit milj. 67,0 -14,7 370,0 -17,0
Tarjotut reittiliikenteen   rahtitonnikilometrit* milj. 108,2 3,8 630,4 11,5
Myydyt reittiliikenteen   rahtitonnikilometrit milj. 60,0 -1,6 332,4 -1,2
Rahtiliikenteen   kokonaiskäyttöaste* % 58,1 -3,0 p 54,7 -8,4 p
– Pohjois-Amerikan rahtiliikenteen   käyttöaste* % 37,3 -27,0 p 41,6 -17,4 p
– Aasian rahtiliikenteen   käyttöaste* % 60,6 1,3 p 56,1 -5,0 p
Reittiliikenteen rahdin kokonaiskäyttöaste* % 55,4 -3,0 p 52,7 -6,8 p

* Laskentaperusteena on käytetty keskimääräistä operatiivista kuljetuskapasiteettia

** Mukana myös Finnairin ostoliikenne

– Muutos- %: muutos edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden (p = prosenttiyksikköä)

– Tarjotut henkilökilometrit: Tarjottujen paikkojen lukumäärä kerrottuna lennettyjen kilometrien määrällä

– Myydyt henkilökilometrit: Matkustajien lukumäärä kerrottuna lennettyjen kilometrien määrällä

– Matkustajakäyttöaste: Myytyjen henkilökilometrien osuus tarjotuista henkilökilometreistä

– Tarjotut tonnikilometrit: Matkustajien, rahdin ja postin kuljetukseen tarjottujen tonnien määrä kerrottuna

– Myydyt tonnikilometrit: Kuljetettujen matkustajien, rahdin ja postin muodostama kuorma tonneissa kerrottuna lennettyjen kilometrien määrällä

– Kokonaiskäyttöaste: Myytyjen tonnikilometrien osuus tarjotuista tonnikilometreistä

Metsäpalojen tähystyslentoja poikkeuksellisen vähän

Kesäkuun loppuun mennessä on tehty vain 15 tähystyslentoa koko maan alueella. Metsäpaloja on kesäkuun loppuun menneessä ollut 280. Tähystyslentojen määrä on poikkeuksellisen pieni.

Metsäpalojen tähystyslentoja lennetään Ilmatieteenlaitoksen antaman maakunta- tai kuntakohtaisen päivittäisen metsäpaloindeksin perusteella. Tämän kevään ja alkukesän runsaat sateet ovat pitäneet indeksit alhaisina ja lentokoneet maassa.

Tänä vuonna kesäkuun loppuun mennessä on koko maassa lennetty lyhyiden poutajaksojen aikana erityisen vähän, vain 15 tähystyslentoa. Lisäksi tähystyslentokoneet ovat suorittaneet viisi kertaa erillisen savuhavainnon tarkistuslennon. Kaikki lennot on lennetty vasta kesäkuussa. 15 reitillä 26:sta ei ole ollut tarvetta lentää.

Kaiken kaikkiaan tähystyslentokoneet ovat olleet ilmassa noin 75 tuntia, joista varsinaisia tähystyslentoja on 35 tuntia ja 40 tuntia aluehallintoviraston kustantamia koulutuslentoja.

Vuonna 2014 kesäkuun loppuun mennessä oli lennetty 150 tähystyslentoa ja 310 tuntia. Edellinen märkä alkukesä oli vuonna 2012, jolloin kesäkuun loppuun mennessä oli suoritettu kuitenkin noin 100 tähystyslentoa ja niihin käytetty 220 tuntia.

Vuosittainen vaihtelu tähystyslentojen määrissä, lentojen alueellisessa ja kuukausittaisessa jakautumisessa on ollut viime vuosina hyvin erikoista. Vuonna 2010 pääosa tähystyslennoista tehtiin heinä-elokuussa, 2011–2012 alkukesästä ja 2013 touko-kesäkuun vaihteessa sekä poikkeuksellisesti syyskuussa. Viime kesänä yli puolet kaikista lennoista lennettiin heinäkuussa, vaikka tähystyslennot alkoivat pitkästä aikaa poikkeuksellisen aikaisin huhtikuussa. Tämän vuoden tähystyslentokausi alkoi vasta kesäkuussa. Näin myöhäistä tähystyslentojen aloitusajankohtaa ei ollut yli 10 vuoteen.

Maastopalojen ensihavaintoja on tähystyskoneista tehty tänä kesänä kolme. Kaksi näistä ensihavainnosta tehtiin kahdella eri koulutuslennolla vieläpä samana iltana ja samalla reitillä Etelä-Karjalassa.

Sateista huolimatta maastopaloja syttyy, mutta paloalat jäävät pieniksi

Kesäkuun loppuun mennessä maastopaloja on sattunut koko Suomessa 800 kappaletta, joista varsinaisia metsäpaloja on ollut noin 280. Kesäkuun loppuun mennessä maastoa on palanut selkeästi pitkäaikaista keskiarvoa vähemmän eli 165 hehtaaria, josta 65 hehtaaria oli metsää. Maaston kosteudesta johtuen palot eivät ole päässeet leviämään ja palaneet maastoalat ovat jääneet pieniksi. Tämän alkukesän suurimmat metsäpalot ovat olleet 3-5 hehtaarin suuruisia.

Viime vuonna alkukesän maastopalojen määrä ja niissä palanut maastoala olivat selkeästi suuremmat kuin tänä vuonna. Vuonna 2014 maastopaloja syttyi kesäkuun loppuun mennessä lähes 1900, joista varsinaisia metsäpaloja oli 675. Maastoa paloi viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla noin 660 hehtaaria, josta metsää oli 340 hehtaaria. Vuonna 2012 alkukesän maasto- ja metsäpalojen määrät ja paloalat olivat samaa suuruusluokkaa kuin tänä vuonna.

Pelastustoimessa on käytössä valtakunnallinen sähköinen onnettomuustilastointijärjestelmä. Viimeisen 20 vuoden tilastojen mukaan ensimmäisen vuosipuoliskon aikana on maastopaloja ollut keskimäärin 1700 kappaletta, joista metsäpaloja noin 600. Keskimäärin maastoa on palanut vuosittain 765 hehtaaria, josta 340 hehtaaria on ollut metsää.

Tämän kevään maastopalot ovat aiheutuneet noin 75 prosenttisesti ihmisen toiminnan mm. kulotuksen, roskienpolton ja nuotionpidon seurauksena. Salaman aiheuttamia paloja on ollut todella vähän eli 1,6 prosenttia kaikista maastopaloista.

Myönnetty määräraha riittää

Sisäministeriö on myöntänyt Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle 500 000 euroa metsäpalojen tähystystoimintaan ja toiminnan järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin vuodelle 2015. Tällä hetkellä määrärahasta on käytetty noin 30.000 euroa, mikä pitää sisällään myös koulutuslentokustannukset.

Vuosina 2010, 2011, 2013 ja 2014 tähystystoimintaan on käytetty vuosittain 310.000 – 435.000 euroa. Vuonna 2012 sateisesta kesästä johtuen myönnetystä määrärahasta käytettiin noin 120.000 euroa.

Koko maan metsäpalojen lentotähystystoiminnan hallinnointi- ja ohjausvastuu on ollut vuoden 2010 alusta lukien Pohjois-Suomen aluehallintoviraston pelastustoimi ja varautuminen vastuualueella. Metsäpalojen syttymiä seurataan koko maassa yhteensä 26 lentoreitillä. Tähystyslentoja lentävät Pohjois-Suomen aluehallintoviraston kanssa sopimuksen tehneet ilmailukerhot ja yritykset pääsääntöisesti touko-elokuun välisenä aikana.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kilpailutti kaikkien reittien tähystyslennot ensi kerran keväällä 2010 ja sen jälkeen kilpailutus on suoritettu vuosina 2012 ja 2014. Kesän 2015 tähystyslentojen tuottamisesta vastaavat lentokerhot 22 reitillä ja yritykset neljällä eri reitillä.

Norwegianin käyttöaste ennätyskorkea kesäkuussa

print_Wkg46tUiKF

Norwegianin kesäkuun liikennetiedot kertovat, että matkustajamäärä kasvoi edelleen ja käyttöaste oli ennätyskorkea 88 prosenttia. Tämä on ensimmäinen kerta, kun käyttöaste on näin korkealla kesäkuussa. Positiiviseen kehitykseen vaikuttivat hyvä kaukoliikenteen kasvu sekä matkustusinnokkuus Pohjoismaissa.

Kesäkuussa 2 463 239 matkustajaa lensi Norwegianilla, 7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myytyjen henkilökilometrien määrään (RPK) kasvoi 11 prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 4 prosenttia kesäkuussa. Käyttöaste oli 88 prosenttia, kasvua kaikkiaan 5,5 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna.

– On ilahduttavaa, että niin moni valitsee Norwegianin ja täytämme lähes yhdeksän kymmenestä paikasta koneissamme. Olemme erityisen tyytyväisiä kaukoliikenteen kehityksestä. Kesäkuussa saimme hieman vetoapua myös ilmojen haltijoilta, kun monet pohjoismaalaiset päättivät matkustaa lämpimämmille leveysasteille, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Kesäkuussa Norwegian otti vastaan yhden uuden Boeing 737-800 -koneen. Norwegianin lentolaivasto on yksi Euroopan nykyaikaisimmista ja ympäristöystävällisimmistä. Kesäkuussa Norwegian palkittiin kahdella arvostetulla SKYTRAX-tunnustuksella, kun Norwegian valittiin maailman parhaaksi kaukolentoja tarjoavaksi halpalentoyhtiöksi ja jo kolmatta vuotta peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi. SkyTrax World Airline Awards -tunnustukset perustuvat matkustajien omiin arvioihin yli 200 lentoyhtiöstä ympäri maailmaa ja niitä pidetään ilmailualan arvostetuimpina tunnustuksina.

Norwegian lensi kesäkuussa 99,3 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 79,6 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti. Uuden maahuolintayhtiön käyttöönottovaihe vaikutti omalta osaltaan täsmällisyyteen tässä kuussa.

Traffic_June_(pdf)

Airbus ja kiinalaiset kumppanit sopivat yhteistyöstä: A330-koneiden viimeistely- ja toimituskeskus rakennetaan Tianjiniin

a8010517bfbd8735_800x800ar

Airbus ja sen kiinalaiset kumppanit – Tianjin Free Trade Zone Investment Company Ltd. (TJFTZ) ja Aviation Industry Corporation of China (AVIC) – ovat tehneet puitesopimuksen A330-lentokoneiden viimeistely- ja toimituskeskuksen perustamisesta Tianjiniin. Uusi sopimus vahvistaa viime vuonna solmitus aiesopimuksen.

Sopimus laajentaa aiempaa yhteistyötä. Tianjinissa on jo A320-koneiden kokoonpanolinja ja toimituskeskus.

Tianjinin uudessa keskuksessa viimeistellään Toulousessa koottuja A330-koneita. Viimeistelytoimiin kuuluvat matkustamon asennus, koneen maalaus, moottoreiden koekäyttö ja koneen koelennot. Valmiit koneet myös luovutetaan asiakkaalle keskuksesta.

Tällä hetkellä kiinalaisilla lentoyhtiöillä on käytössä yli 1 150 Airbus-konetta, joista yli 150 on A330-koneita ja yli 980 A320-koneita. Vuosina 2014–2033 Airbus ennustaa Kiinan tarvitsevan yli 5 300 uutta yli 100 paikan matkustajakonetta ja rahtikonetta.