Vietnam Airlines saa toisena lentoyhtiönä Airbusin A350 XWB -lentokoneen

b993be31422333b5_800x800ar

Vietnam Airlines on tänään saanut toisena lentoyhtiönä maailmassa Airbusin uuden A350 XWB -lentokoneen. Kone luovutettiin AerCap-liisausyhtiölle, joka vuokraa koneen lentoyhtiölle. Vietnam Airlines aikoo hankkia 14 A350 XWB -konetta, joista 10 tulee Airbusilta ja 4 liisausyhtiöiltä.

Vietnam Airlines aloittaa kaupalliset lennot uudella koneella myöhemmin tällä viikolla. Ensin sillä lennetään reitillä Hanoi–Ho Chi Minh ja myöhemmin reitillä Hanoi–Pariisi.

”A350 XWB:n saapuminen aloittaa pitkien reittien kalustomme päivityksen. Koneessa yhdistyvät uusin teknologia, leveä matkustamo ja paras mahdollinen lentomukavuus, joiden ansiosta voimme lennättää matkustajiemme loisteliaasti, valitsivatpa he minkä luokan tahansa”, sanoo Vietnam Airlinesin kaupallisten toimintojen johtaja Trinh Ngoc Thanh.

Koneessa on kolme luokkaa. Business-luokassa on 29 täysimittaiseksi sängyksi muuntuvaa istuinta, Premium Economy -luokassa on 45 paikkaa ja turistiluokassa 231. Kaikissa luokissa matkustajilla on tavallista enemmän tilaa. Lisäksi heidän käytettävissään ovat uusimmat viihdejärjestelmät ja yhteydet muuhun maailmaan.

958068c062e8c4b2_800x800ar

 

837624b6e24dc9de_800x800ar

Vietnam Airlinesilla on ennestään 59 Airbus-lentokonetta: 49 A321- ja 10 A330-konetta.

AerCap on Airbusin suurin asiakas, joka on tilannut Airbusilta kaikkiaan 945 lentokonetta. Näihin sisältyy 20 A350 XWB -koneen sitovat tilaukset.

Täysin uuden A350 XWB -koneen aerodynamiikkaa on parannettu, siinä on hiilikuiturunko ja -siivet sekä uudet polttoainetta säästävät Rolls-Royce Trent XWB -moottorit. Yhdessä nämä nostavat koneen käyttötehokkuuden uudelle tasolle ja vähentävät polttoaineen kulutusta ja siten myös päästöjä 25 %. Myös koneen ylläpitokustannukset ovat pienemmät kuin aiemmissa konemalleissa.

Tähän mennessä Airbus on saanut 781 sitovaa tilausta A350 XWB -koneista 40 asiakkaalta. Tänään toimitettiin viides A350 XWB -kone.

Valtakunnallisesti merkittävä ilmailualan koulutuskeskittymä Pirkkalaan

Tredu-Kiinteistöt Oy ja Patria Oyj ovat tehneet esisopimuksen Tampere–Pirkkala lentoaseman yhteyteen rakennettavan ilmailualan koulutustilojen vuokrauksesta. Sopimuksella varmistuu noin 10 000 neliömetrin oppilaitosrakennuksen investointi, jonka arvo on noin 20 miljoonaa euroa. Kiinteistön toiseksi käyttäjäksi tulee Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu. Kiinteistö tulee Tredu-Kiinteistöt Oy:n omistukseen

Hankkeen etenemiseen ovat ratkaisevasti vaikuttaneet myös Finavia Oyj ja Pirkkalan kunta. Finavia Oyj vuokraa pitkäaikaisella vuokrasopimuksella kiinteistölle tarvittavan tontin ja luo edellytykset asematason toimintaan. Pirkkalan kunta toteuttaa alueelle kunnallistekniikan.

Patria siirtää uusiin tiloihin nykyisin Helsinki–Malmin lentokentällä toimivan Patria Pilot Training -lentokoulun, jonka toimintaedellytykset Malmilla ovat päättymässä. Uuden sijaintipaikan löytämiseksi kartoitettiin useita lentoasemia ja neuvotteluja käytiin useiden vaihtoehtojen tarjoajien kanssa. Pirkkalaan päädyttiin, koska se on sijainniltaan sekä toiminnan ja kustannusten kannalta paras vaihtoehto. Lisäksi Patrialle olivat erityisen tärkeitä lentokentän toiminnan jatkuvuuden turvaaminen pitkällä aikavälillä sekä se, että sieltä operoi useita toimijoita.

Pirkkalaan rakennettavan uuden koulutuskeskuksen tiloista noin 40 prosenttia tulee Patrian käyttöön. Uusi koulutuskeskus tarjoaa erinomaiset edellytykset lentokoulutustoiminnan jatkumiselle ja laajentumiselle sekä ilmailualan koulutuksen eri toimijoiden väliselle yhteistyölle. Toteutettava yhteistyömalli parantaa merkittävästi toimintaedellytyksiä ja luo kasvun mahdollisuuksia sekä kotimaisen että kansainvälisen koulutustarjonnan osalta.

Opiskelijoiden määrä nousee

Tredun Pirkkalan toimipisteessä tullaan antamaan ainoana Suomessa B2-lupakirjaan tähtäävää avioniikka-asentajan perustutkintoon johtavaa koulutusta yhteiseurooppalaisen koulutusohjelman mukaan. Tämän lisäksi Pirkkalan-toimipisteessä järjestetään lentokonealan erityyppisiä muuntokoulutuksia näyttötutkintoina ja oppisopimuskoulutuksena sekä jatkossa myös lentoasemahuoltajan ja turvallisuusalan koulutuksia. Syksyllä 2015 käynnistyy lentotekninen koulutusyhteistyö Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen teknillisen yliopiston lentokonetekniikan opintolinjojen kanssa.

Lentokoneasentajaopiskelijoiden määrä tulee nousemaan nykyisestä noin 100 opiskelijasta noin 240 opiskelijaan. Koulutus sisältää myös kansainvälistä ilmailualan asentajakoulutusta. Noin 40 opiskelijaa sijoittuu lentoasemahuoltajan ja turvallisuusalan koulutuksiin. Koulutuskeskus tarjoaa erinomaiset edellytykset ilmailualan eri toimijoiden väliselle yhteistyölle.

Tilat käyttöön keväällä 2017

Kohteen hankesuunnitelma on valmis ja hyväksytty. Suunnittelussa on korostettu oppilaitosten ja ilmailualan toimijoiden välistä yhteistyötä niin toiminnassa kuin tilojen käytössä. Toteutussuunnittelu on käynnistetty ja tavoiteaikataulun mukaan tilat ovat vuokralaisten käytössä keväällä 2017.

Nyt päätetty hanke on merkittävä Tampere–Pirkkala lentoaseman toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen kannalta. Lentokenttäympäristön toiminnot monipuolistuvat ja vahvistuvat tärkeällä tavalla. Uusia työpaikkoja hankkeen toteutumisen myötä syntyy ja siirtyy muualta 40–50. Pirkkalaan muodostuu public–private yhteistyönä lentokenttäympäristöön valtakunnallisesti merkittävä ilmailualan osaamiskeskus ja oppimisympäristö, mikä antaa hyvät lähtökohdat myös koulutuksen kansainvälistämiselle.

:VÄITÖS: Kadonneet lentokoneet paikantuvat uudella menetelmällä

Uuden menetelmän avulla voidaan paikantaa kadonnut lentokone satojen kilometrien päästä. Menetelmän on kehittänyt Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa (Lappeenranta University of Technology, LUT) väittelevä tutkija Piotr Ptak yhdessä LUT:n tutkijaryhmän kanssa. Menetelmä on yksinkertainen: siihen tarvitaan joukko radioamatöörejä, kannettava tietokone ja internetyhteys.

Radioamatöörit pystyvät kuuntelemaan jopa toisilla mantereilla sijaitsevia radioasemia. Aika ajoin lähetystä häiritsee äänenkorkeudeltaan aleneva suhina, tekniseltä nimeltään radiolähetyksen Doppler-siirtymä. Sen aiheuttaa lähetysyhteyden leikkaava lentokone. Ptak on kehittänyt menetelmän, jolla tämä suhina auttaa paikantamaan ohittavan lentokoneen. Lentokoneesta saadaan selville paikka ja lentoreitti sekä kokoluokka. Doppler-siirtymä kertoo onko kyseessä esimerkiksi jumbojetti, Finnairin Airbus 350 XWB vai pienempi Boeing 737.

Doppler-siirtymä on jo kauan tunnettu ilmiö, jonka jokainen voi havaita ohi kiitävää autoa kuunnellessaan: ääni mataloituu auton ohitettua kuuntelijan. Kun kuuntelijoita on useampi kuin yksi, he voivat Doppler-siirtymää mittaamalla ja keskinäisellä tiedonvaihdolla paikantaa auton vaikka eivät sitä näkisikään. Lentokoneella ja radioaalloilla on sama ominaisuus: lentokoneen runko heijastaa radioaaltoja kuin peili ja tuo heijastus näkyy hyvin kirkkaana, koska taivaalla ei ole muita peilejä.

Piotr Ptakin kehittämä menetelmä on halpa ja tarkka. Sen tärkein ominaisuus on kuitenkin täydellinen riippumattomuus lentokoneen omista laitteistoista, koska heijastimena on koneen runko ja käytettävät radioaallot ovat pitkäaaltoisia ja kantavat siksi kauas. Menetelmän avulla kadonneen koneen lentorataa voidaan tulevaisuudessa seurata satojen kilometrien päästä.

Diplomi-insinööri Piotr Ptakin teollisuusmatematiikan alaan kuuluva väitöskirja Aircraft Tracking and Classification with VHF Passive Bistatic Radar (Lentokoneiden seuranta ja tunnistus VHF-alueen passiivisen bi-staattisen tutkaheijastuksen avulla) tarkastetaan 25.6.2015 klo 12 Lappeenrannan teknillisen yliopiston salissa 1383. Vastaväittäjänä toimii professori Pekka Neittaanmäki Jyväskylän yliopistosta ja kustoksena dosentti Tuomo Kauranne LUT:sta.

Väitöskirja on julkaistu yliopiston Acta Universitatis Lappeenrantaensis-tutkimussarjassa numero 647. ISBN 978-952-265-815-9 ja ISSN 1456-4491. Väitöskirja on luettavissa Lappeenrannan teknillisen yliopiston LUTPub-tietokannasssa osoittessa xxx. Väitöskirjan painetun version voi ostaa Aalef-kirjakaupasta, puh. 044 744 5511 tai kirjakauppa@aalef.fi  ekä LUT Shopin verkkokaupasta osoitteessa https://lutshop.lut.fi.

Apollo ja Emirates yhteistyöhön, Suomessa Finnair yhteistyökumppanina

bj1hphmirib3ivdv9pgk

Apollo ja Emirates lentoyhtiö ovat solmineet yhteistyösopimuksen talven 2015-2016 lennoista Tukholmasta, Oslosta ja Kööpenhaminasta. Suomesta Apollomatkat lentää Helsingistä Finnairin suorilla lennoilla.

Yhteistyön kautta Arabiemiiraatit nousee Apollon toiseksi suurimmaksi talvikohteeksi Espanjan Kanarian jälkeen. Kohde on uutuus Suomesta eli uutta Apollomatkoilla. Arabiemiraatteihin kuuluu 7 emiraattia, joista Dubai on suurin.

Apollon kohteita ovat Dubain lisäksi Ras Al Khaimah, Fujairah Beach ja Abu Dhabi. Hotelleja on pohjoismaisesti yhteensä 26, joista 15 on viiden tähden (*****) hotelleja. Yhteistyön kautta kuluttajahinnat ovat kilpailukykyisiä ja hotellien taso on erittäin hyvä.

– Yhteistyön ansiosta hintoja on saatu hilattua Kanarian tasolle ja näin yhä useammalla on mahdollisuus miettiä lomaa kuivassa ja lämpimässä ilmastossa Arabian niemimaalla. Alueen kehitys kansainvälisesti yhdeksi nopeimmin kasvavista ja kehittyvistä matkakohteista on ollut huimaa ja kohde on taatusti näkemisen arvoinen, kertoo maajohtaja Eva Torra Apollomatkoilta.

– Suomesta meillä on myynnissä 13 + x hotellia, joista 10 on 5 tähden hotelleja, kertoo maajohtaja Eva Torra Apollomatkoilta.

Myyntistartti edullisemmille hinnoille oli 16 kesäkuuta, 2015.

Norwegian jatkaa kasvuaan Yhdysvalloissa ja lanseeraa uusia reittejä Karibialle

i8adm1dsfvrlbppdecmg

Norwegianin kansainvälinen kasvu jatkuu – nyt uusilla reiteillä Yhdysvaltojen ja Karibian välillä. Talvikaudella Norwegian lentää Bostonista, Baltimoresta/Washingtonista ja New Yorkista Karibialla oleville Guadeloupen ja Martiniquen saarille. Norwegian tarjoaa nyt 31 suoraa lentoyhteyttä Yhdysvalloista. Yksin New Yorkista Norwegianilla on seitsemän suoraa lentoyhteyttä, joiden myötä se on kohteiden määrällä mitattuna suurin ulkomainen lentoyhtiö New Yorkissa.

– Lanseerasimme suorat lennot Yhdysvaltoihin ja Yhdysvalloista kaksi vuotta sitten. Amerikkalaiset matkustajat ovat ottaneet edulliset lentomme ja uudet, entistäkin ympäristöystävällisemmät koneemme upeasti vastaan. Siksi onkin ilo tuoda uusia eksoottisia reittejä Amerikan mantereen ja Karibian saarten, Guadeloupen ja Martiniquen välille, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

– Jatkamme panostuksia Yhdysvaltoihin sekä avaamalla uusia lentoyhteyksiä että perustamalla lisää amerikkalaisia tukikohtia, jatkaa Kjos.

Uudet reitit ovat mahdollisuus myös Norwegianin matkustajille Euroopassa, kun he voivat esimerkiksi yhdistää kaupunkilomaan New Yorkissa lomailun eksoottisella Karibialla. Norwegian tarjoaa jo nyt suoria lentoja Skandinavian pääkaupunkien ja Lontoon sekä Karibialla olevan Puerto Ricon saaren välillä sekä Kööpenhaminan ja niin ikään Karibialla olevan St. Croix’in saaren välillä. Näiden lentoyhteyksien lisäksi Norwegianilla on myös useita muita kohteita Yhdysvalloissa. Lue lisää täältä.

Mielenkiintoinen mahdollisuus Norwegianin lentäjille ja matkustamohenkilökunnalle Euroopassa
Norwegian tulee liikennöimään Yhdysvaltain ja Karibian välisiä lentoja uusilla Boeing 737-800 -koneilla, joissa on ilmainen WiFi. Norwegianista tulee siten ainoa lentoyhtiö, joka tarjoaa ilmaisen WiFi-yhteyden Yhdysvaltain ja Karibian välisillä lennoilla.

Norwegianin lentäjät ja matkustamohenkilökunta Euroopassa saavat nyt mahdollisuuden työskennellä talvikuukausina yhtiön tilapäisissä tukikohdissa Guadeloupella ja Martiniquella. Lentäjien ja matkustamohenkilökunnan rekrytointi Karibian tukikohtiin käynnistyy välittömästi. Euroopan toimintojen (Pohjoismaat, Iso-Britannia ja Espanja) lentokapteeneja, perämiehiä ja matkustamohenkilökuntaa kannustetaan tarttumaan tilaisuuteen hakea työskentelemään ulkomaille neljäksi kuukaudeksi.

Tietoa uusista reiteistä
Norwegian aloittaa lennot Yhdysvaltojen ja Karibian välillä joulukuun alussa. New Yorkista (JFK) lennetään kolme kertaa viikossa sekä Guadeloupe Pointe-à-Pitre International Airportille (PTP) että Martinique Aimé Césaire International Airportille (FDF).

Norwegian lentää kaksi kertaa viikossa sekä Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airportilta (BWI) että Boston Logan International Airportilta (BOS) Guadeloupelle ja Martiniquelle.

Martinique ja Guadeloupe
Martinique ja Guadeloupe ovat hallinnollisesti Karibian Ranskan merentakaisia departementteja ja kuuluvan Ranskan hallintoalueeseen. Ne ovat siten myös osa EU:ta. Saarten kieli on ranska ja valuutta euro. Saaria pidetään alueen kauneimpina ja ne ovat vähemmän turistien kansoittamia kuin muut Karibian saaret.

Mukavasti matkaan – näin pakkaat lentomatkalle!

ciu9eoslwcgsozpubvaj

Matkalaukun pakkaaminen lennolle saattaa tuottaa joskus päänvaivaa. Kun pakkaat käsimatkatavarat ja ruumaan menevät matkatavarat kerralla oikein, sujuvat sekä lähtöselvitys että turvatarkastus vaivattomasti, ja matkasi alkaa mukavissa merkeissä.

Älä pakkaa liikaa!

Varmista ensin, kuinka paljon lennolle saa ottaa matkatavaraa. Ruumaan otettavan laukun sekä käsimatkatavaran painorajoitukset vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Punnitse tarvittaessa matkatavarasi etukäteen, ja jätä tilaa myös ostoksille ja tuliaisille. Näin vältyt lentokentällä perittäviltä ylipainomaksuilta. Jos kuitenkin haluat kuljettaa mukanasi enemmän kuin sallitun määrän matkatavaraa, kannattaa lisäkilojen hinnat selvittää etukäteen. Useat lentoyhtiöt tarjoavat mahdollisuutta maksaa lisälaukun tai lisäkiloja etukäteen edullisemmin verkossa.

Mitä pakata käsimatkatavaroihin?

Pakkaa kaikki matka-asiakirjat, lääkkeet, särkyvät esineet, rahat, korut, arvotavarat, avaimet, matkapuhelin, elektroniset laitteet ja lennolla tarvitsemasi tavarat käsimatkatavaroihin. Mikäli matkalaukkusi sattuisi katoamaan tai myöhästymään, on käsimatkatavaroihin hyvä pakata yksi lomavaatekerta ja esimerkiksi uima-asu. Muista, että nesteiden kuljetusta on rajoitettu käsimatkatavaroissa. Pakkaa nesteet enintään yhden litran vetoiseen läpinäkyvään ja uudelleensuljettavaan pussiin, korkeintaan 100 ml:n pakkauksissa. Turvatarkastuksessa nestepussi tulee laittaa läpivalaistavaksi erikseen, joten käsimatkatavaran pohjimmaiseksi sitä ei kannata pakata. Lentoasemalla ostamasi nestemäiset tuotteet saat ottaa mukaan koneeseen. Turvatarkastus sujuu joutuisammin, kun olet varmistanut, ettei mukanasi ole kiellettyjä tavaroita, kuten teräviä esineitä.

Lisää tietoa nesteiden pakkaamisesta ja kielletyistä esineistä saat Finavian sivuilta 

Golfbägi tai polkupyörä mukaan lomalle?

Erikoismatkatavaroiden, kuten esimerkiksi golfbägin, polkupyörän tai soittimen, mukaan ottaminen onnistuu useimmiten lisämaksusta. Lennolle mukaan otettavien erikoismatkatavaroiden määrä saattaa olla rajattua. Otathan etukäteen selville, tuleeko sinun varata ja maksaa erikoismatkatavarasi etukäteen verkossa vai lentoasemalla. Lastenrattaat ja pyörätuoli kulkevat lennolla useimmiten maksutta. Suojaa ja pakkaa erikoismatkatavarasi aina huolella. Lentoyhtiö ei korvaa lennolla rikkoutuneita erikoismatkatavaroita, mikäli niitä ei ole asianmukaisesti pakattu. Helsingistä lähteville lennoille voit vuokrata suojalaukun erikoismatkatavaroita varten osoitteesta www.airshells.com

Lopuksi vielä kirjoita nimesi ja yhteystietosi kaikkiin matkatavaroihin ja huolehdi, että matkavakuutuksesi on kunnossa. Olet valmis – hyvää matkaa!

Pelastushelikopteri Ilmarin tukiyhdistyksen historiikki julkaistiin

ilmarin historiikki

 

Historiikin julkaisija on Ilmarin Tuki ry ja sen kirjoitti Tiina Toivakka.

15 vuotta työtä korkealaatuisen ensihoitopalvelun toteuttamiseksi Itä- ja Kaakkois-Suomessa. Ilmarin Tuki ry:n historiikki julkaistiin 23.6.2015 Mikkelissä.

Lääkäri- ja pelastushelikopteri Ilmari oli ainoa Itä- ja Keskisuomessa 24/7 toimiva ensihoitolääkärillä miehitetty yksikkö, joka oli välittömässä lähtövalmiudessa ympäri vuorokauden. Ilmarin tärkein tehtävä oli yhdessä alueen muun ensihoitopalvelun kanssa tarjota väestölle korkealaatuisia ensihoitolääkärin palveluja äkillisissä ja henkeä uhkaavissa tilanteissa.

Ilmarin tuki ry:n tarkoituksena oli kehittää ensisijaisesti pelastus-, sammutus-, etsintä- ja ensihoitopalveluja Itä-Suomen sekä Keski-Suomen alueella. Yhdistyksen toiminta alkoi vuonna 1997 ja lääkärit saatiin toimintaan mukaan 2002. Ilmari-kopterin tukikohta oli ensin Varkauden keskustassa, josta se vuonna 2008 siirrettiin Joroisten lentokentälle.

Ilmari auttoi 15 toimintavuotensa aikana tuhansia ihmisiä laajalla ja osin vaikeakulkuisella toimialueellaan. Merkittävä osa Ilmarin budjetista tuli yksityisiltä lahjoittajilta, yrityksiltä ja yhteisöiltä. Ilman tätä merkittävää tukea Ilmari ei olisi pysynyt ilmassa. Suurkiitos kaikille Ilmarin toiminnan tukemiseen osallistuneille.

Vuonna 2012 Ilmari siirtyi valtio omistukseen. Samalla Rissalan lentoasemasta tuli sen kotikenttä.

Lentoteollisuus testaa matkustajamukavuutta 3D-teknologian avulla

virtual_passenger_experience_c_dassault_systemes_3dexcite

Passenger Experience -sovellus tehostaa lentokoneiden matkustamotilojen yksilöllistä suunnittelua. Virtuaalista teknologiaa hyödyntävän sovelluksen on kehittänyt maailman johtavana 3D-ohjelmistoyhtiönä tunnettu Dassault Systemès.

Passenger Experience -sovellus luo lentokoneesta virtuaalisen tilan, jossa voidaan toimia interaktiivisesti 3D-laseja hyödyntäen. Suunnitteilla olevaan matkustamotilaan voidaan näin sukeltaa matkustajan silmin ja testata reaaliaikaisesti esimerkiksi koneeseen nousua ja matkustusmukavuutta. Virtuaalinen ympäristö on helposti ja nopeasti muunneltavissa. Näin varmistetaan, että lopullinen tuote vastaa asiakkaan odotuksia ennen fyysisen prototyypin valmistamista.

– Olemme saavuttaneet odotettuja tuloksia ja vakuuttuneet siitä, että Passenger Experience -sovelluksen avulla voimme vastata tehokkaammin asiakkaidemme tarpeisiin. Tämä auttaa meitä erottautumaan kilpailijoistamme, toteaa sovellusta testannut, RECARO Aircraft Seatingin tuotepäällikkö, Martin Rehmet.

Lentoteollisuus elää vaihetta, jossa lentokoneita modernisoidaan ja uusia rakennetaan yhä enemmän. Seuraavien vuosikymmenien aikana käytöstä tullaan poistamaan tuhansia koneita. Tämä kierre on vauhdittanut myös lentoteollisuudelle suunnattujen suunnitteluohjelmistojen kehittämistä kilpailukykyisempään suuntaan.

3D-teknologian avulla voidaan myös kouluttaa matkustamohenkilökuntaa. Sovelluksesta saatua visuaalista materiaalia voidaan käyttää hyväksi verkko-opetusmateriaaleissa. Visuaalinen materiaali soveltuu myös markkinointimateriaaliksi ja säästää näin erillisiltä kuvauskustannuksilta.

– Sovelluksen vahvuus on se, että lentoteollisuuden suunnittelijat ja valmistajat pääsevät vihdoin itse testaamaan esimeriksi matkustamon ulkonäköön, tehokkuuteen ja käytännöllisyyteen liittyviä ominaisuuksia reaaliaikaisesti, kertoo Dassault Systèmesin ilmailu- ja puolustusvoimateollisuuden varatoimitusjohtaja Michel Tellier.

Lisätietoja Passenger Experience -sovelluksesta täällä.

Norwegian ja UNICEF lisäävät maailmanlaajuista yhteistyötään: Tue lentovarauksesi yhteydessä lahjoituksella lasten hyväksi tehtävää työtä

print_bGeT5aWPYQ

Björn Kjos ja Bernt Apeland 

Norwegian, UNICEF ja Amadeus laajentavat pitkäaikaista yhteistyötään maailmanlaajuisella sopimuksella. Uuden sopimuksen myötä Norwegianin matkustajien on mahdollista tehdä lahjoitus UNICEFin lasten hyväksi tehtävälle työlle kaikkialla maailmassa lennon nettivarauksen yhteydessä.

– Norwegian ja UNICEF ovat viime vuosina tehneet useita yhteistyöhankkeita kerätäkseen varoja apua tarvitseville lapsille. Matkustajamme ovat aina olleet anteliaita lahjoittajia kuten viime syksynä, kun lähetimme hätäapua kuljettaneen lentokoneen Keski-Afrikan tasavaltaan. Nyt toivomme, että mahdollisuus lahjoittaa pieni summa UNICEFille lippujen nettivarauksen yhteydessä johtaa siihen, että yhä useammat lapset saavat tulevaisuuden, jonka he ansaitsevat, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Lahjoitus UNICEFille ja sen työlle maailman lasten hyväksi on helppo tehdä nettivarauksen lopuksi yksinkertaisella klikkauksella.

– Matkustajien tekemät lahjoitukset muuttavat lasten elämää kaikkialla maailmassa. Tiedämme, että matkustajat ovat innokkaita auttamaan. Norwegian ja Amadeus tekevät uuden lahjoituskoneen avulla työmme tukemisen entistäkin helpommaksi heille, sanoo UNICEFin Norjan pääsihteeri Bernt G. Apeland.

Matkustajat voivat lahjoittaa 3, 5, 10 tai 15 euroa lentovarauksensa yhteydessä. Kolme euroa riittää hyttysverkkoon, joka suojaa vastasyntyneitä malariaa vastaan ja viidellä eurolla UNICEF voi rokottaa 37 lasta poliota vastaan. UNICEF pystyy tarjoamaan 10 eurolla kirjat koko 27 oppilaan koululuokalle ja 15 eurolla se voi ostaa 42 pakettia terapeuttisia elintarvikkeita, jotka riittävät aliravitun lapsen kahden viikon hoitojaksoon.

Norwegianin ja UNICEFin uuden yhteistyömuodon on tehnyt mahdolliseksi tietotekniikkayritys Amadeuksen lahjoitusteknologia.

– Uusi yhteistyökumppanuus Norwegianin ja UNICEFin kanssa on osa Technology For Good -yhteiskuntavastuuohjelmaamme. Tuomme Amadeuksen teknologian, kuten lahjoituskoneen, maksutta matkailualan kumppanien ja avustusjärjestöjen käyttöön. Yhdessä voimme saavuttaa sosiaalisesti merkittävämpiä tuloksia, mitä kukaan meistä voisi yksin saavuttaa. Kehotamme kaikkia kumppaneitamme harkitsemaan yhteistyötä kanssamme vastaavissa hankkeissa, kommentoi Amadeus IT Groupin varatoimitusjohtaja Svend Leirvaag.

Norwegian ja UNICEF ovat tehneet yhteistyötä niin sanotun signature partnershipin muodossa vuodesta 2007 lähtien. Yhteistyön kautta olemme muun muassa lennättäneet hätäapua Keski-Afrikan tasavaltaan ja järjestäneet varainkeruuta lennoilla. Lisäksi Norwegian lahjoittaa työntekijöiden joululahjoihin tarkoitetut varat UNICEFille.

UNICEF
UNICEF edistää kaikessa toiminnassaan kaikkien lasten oikeuksia ja hyvinvointia. Yhdessä kumppaniemme kanssa työskentelemme 190 maassa ja alueella muuttaaksemme sitoumuksemme käytännön toiminnaksi. Keskitymme erityisesti kaikkein haavoittuvaisimpien ja syrjäytyneimpien lasten auttamiseen, hyödyttääksemme kaikkia lapsia kaikkialla. Lisätietoja UNICEFista löydät täältä: www.unicef.org

Amadeus
Amadeus on johtava kehittyneiden teknologiaratkaisujen tarjoaja maailmanlaajuiselle matkailualalle. Yhtiön asiakaskuntaan kuuluu matkanjärjestäjiä, matkojen myyjiä ja matkojen ostajia.

Amadeus-konserni työllistää maailmanlaajuisesti noin 12 000 henkilöä yhtiön päätoimipisteissä Madridissa (pääkonttori), Nizzassa (kehitys) ja Erdingissä (toiminnot) sekä 71 paikallisessa Amadeus Commercial Organisations -yksikössä eri puolilla maailmaa. Lisätietoa Amadeuksesta löydät täältä: www.amadeus.com

Huonon näkyvyyden toimintamenetelmät päivitettiin Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan huonon näkyvyyden toimintamenetelmät ovat nyt entistä paremmat, kun yksi kentän kiitoteistä päivitettiin tarkkuuslähestymisjärjestelmän luokkaan CAT III.

CAT III –luokan kiitotie on varustettu ILS-tutkajärjestelmällä, jonka avulla lentokone pääsee laskeutumaan säällä kuin säällä. Kehittämällä toimintamenetelmiä halutaan mahdollistaa Helsinki-Vantaan käyttö entistä vaikeammissa keliolosuhteissa, jotta lentoliikenteelle ei aiheutuisi viiveitä ja turhia kustannuksia esimerkiksi varakenttien käytöstä.

Helsinki-Vantaa on kehittynyt keskeiseksi solmukohdaksi Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä. Kentän toimivuus kaikissa oloissa on ensiarvoisen tärkeää, jotta Suomi voi säilyttää asemansa lentoliikenteen kansainvälisessä kilpailussa, toteaa lennonvarmistuksen johtaja Raine Luojus Finaviasta.

Lentoasemalla on ollut vuositasolla huonojen keliolosuhteiden takia noin 15 tuntia tilanteita, joissa lasku ei ole onnistunut CAT II –luokassa. Kun tilanne sattuu tuloruuhka-aikaan, joutuu lentokone joko odottamaan parempaa keliä tai laskeutumaan varakentälle.

– Toimintavarmuus huonoissa näkyvyysolosuhteissa paranee, sillä CAT III on tarkoitettu operointiin alle 30 metrin ratkaisukorkeuksilla. Jos lentäjä ei siihen mennessä saa näkyviin kiitotien valoja, kone tekee ylösvedon ja jää odottamaan parempaa näkyvyyttä laskeutumiseen tai suuntaa varakentälle, kertoo Luojus.

CAT III –luokka koneen kiitotielle ohjaavassa järjestelmässä on ollut myös lentoyhtiöiden toiveena. Tilastojen mukaan Helsinki-Vantaalla ei nyt tehdyn päivityksen jälkeen pitäisi olla enää niin huonoa näkyvyystilannetta, ettei kentälle sen takia päästä laskuun.

Päivityksen kohteena oli kiitotie 3 (04 vasen) Espoon suunnasta, joka on ensisijainen lähestymissuunta pohjois- tai koillistuulen puhaltaessa.