Airbusin A350-900-kone saa EASAn tyyppihyväksynnän

b6445e33a4d27b36_800x800ar

Markkinoiden uusin matkustajalentokone A350-900 on saanut tänään tyyppihyväksynnän Euroopan lentoturvallisuusviranomaiselta (EASA). Hyväksytyssä lentokoneessa käytetään Rolls-Roycen Trent XWB -moottoreita. Yhdysvaltain ilmailuviranomaisen (FAA) hyväksyntä koneelle saadaan pian.

“Tyyppihyväksynnän saaminen A350-900:lle EASAlta on suuri saavutus Airbusille ja kaikille kumppaneillemme, jotka ovat osaltaan edistäneet uuden sukupolven lentokoneen suunnittelua, rakentamista ja sertifiointia. Nyt A350-900 on valmis lentämään pesästä lentoyhtiöiden ja matkustajien iloksi”, sanoo Airbusin pääjohtaja Fabrice Brégier.

“A350 XWB:n tuotanto-ohjelma on sekin ollut innovatiivinen ja kunnianhimoinen. Tavoitteena on tuoda täysin valmis lentokone markkinoille. Viiden testikoneen laivasto vei sertifioinnin läpi ajallaan laaditun budjetin mukaisesti. Myös laatu oli suunnitellulla tasolla.”

98c4f521d35ffbba_800x800ar

Koneet lensivät yli 2 600 testituntia. Testiohjelma kokonaisuudessaan oli yksi alan perusteellisimmista ja tehokkaimmista koskaan. Koneen rungon ja järjestelmien testeissä on ylitetty selvästi niiden teknisille ominaisuuksille määritetyt ylärajat, jotta voidaan taata koneen täyttävän kaikki lentokelpoisuusvaatimukset.

Qatar Airways on ensimmäinen A350 XWB -asiakas, joka saa ensimmäisen koneen ennen tämän vuoden loppua. Toukokuun loppuun mennessä Airbus oli saanut A350 XWB -koneista 750 tilausta 39 asiakkaalta.

A350 XWB on täysi uusi, keskikokoinen tuoteperhe pitkille reiteille ja uusin jäsen Airbusin laajarunkokoneiden sarjassa. Koneessa on monia innovaatioita, jotka parantavat matkustusmukavuutta ja lentoyhtiöiden toiminnan tehokkuutta.

Mobiililaitteille vapaa käyttöoikeus Euroopan-lennoilla

IMG_5669.JPG

Lentomatkustajat voivat vastedes käyttää mobiililaitteita Euroopassa vapaasti koko lennon ajan, päätti Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA perjantaina. Älypuhelimia ja taulutietokoneita ei tarvitse enää kytkeä lentotilaan.

Muutoksen ansiosta lentomatkustajille voidaan tarjota pääsy verkkoon koko matkan ajan, myös nousujen ja laskujen aikana.

Aiemmin epäiltiin, että älypuhelimet voivat haitata matkustajakoneiden lentojärjestelmiä. Tekniikka on kuitenkin kehittynyt niin paljon, että pelkoa pidetään nyt turhana.

EASAn päätös koskee eurooppalaisia lentoyhtiöitä. Kullekin yhtiölle jää kuitenkin vastuu testata, että mobiililaitteiden käyttö koko lennon ajan on yhtiön koneissa turvallista.

Yhdysvalloissa lentoviranomainen FAA poisti mobiilikiellon lennoilta viime joulukuussa. Lentotilavaatimus kuitenkin säilytettiin.

Finnair vaatii tällä hetkellä, että mobiililaite on lentotilassa lennon aikana. Yhtiö kertoi perjantaina arvioivansa EASAn päätöstä.

Jos Finnair haluaa muuttaa sääntöjään, se tarvitsee luvan Trafilta.

EASA: EASA allows electronic devices to remain On and Connected throughout the flight

Finnair ja VR yhteistyöhön: Allegro-juna osaksi Finnairin kansainvälisiä lentoja

Finnair ja VR aloittavat yhteistyön, jossa Finnairin kansainvälisten lentojen matkustajat voivat yhdistää lentomatkaansa Helsingin ja Pietarin välisen Allegro-junamatkan. Nyt alkava yhteistyö on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Joulukuun alusta lähtien Pietarin ja Finnairin kansainvälisten kohteiden välillä matkustavat asiakkaat voivat yhdistetyn lento-juna-lipun ansiosta kulkea Helsingin ja Pietarin välisen matkan kätevästi nopealla Allegro-junalla. Yhdistelmälipulla matkustaville on päivittäin tarjolla kaksi junayhteyttä kumpaankin suuntaan. Junamatka Helsingin päärautatieaseman ja Pietarin keskustassa sijaitsevan Suomen-aseman välillä kestää 3 tuntia 36 minuuttia, ja viisumi- ja tullitarkastukset hoituvat junamatkan aikana.

Yhdistelmälippu mahdollistaa myös pysähdyksen Helsingissä, mikä tarjoaa erityisesti vapaa-ajan matkustajille erinomaisen mahdollisuuden tutustua Helsinkiin ja sen nähtävyyksiin.

–       Allegro-juna täydentää erinomaisesti kahta päivittäistä lentoyhteyttämme Pietariin, ja yhteistyö laajentaa Helsingin lentokentän vaikutusaluetta, Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoo.

–       Tällainen kahden matkustustavan yhdistelmä tuo lisää joustavuutta asiakkaille, ja sillä voisi jatkossa olla laajempiakin sovellusmahdollisuuksia Suomen kaltaisessa maassa, jossa välimatkat ovat pitkiä, Vauramo jatkaa.

–       Tarjoamme nyt yhdessä Finnairin kanssa uuden ja kiinnostavan vaihtoehdon Pietariin ja Pietarista matkustaville, VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro toteaa. – Uskomme tämän houkuttelevan kansainvälisiä matkustajia.

Yhdistelmälipussa junamatka on aina osa Finnairin kansainvälistä lentomatkaa, ja se on myynnissä Finnairin Asiakaspalvelussa ja Finnairin lentoja myyvissä matkatoimistoissa. Matkojen myynti alkaa 1. lokakuuta, ja ensimmäinen lennon ja junan yhdistävä Allegro-vuoro liikennöi joulukuun alussa.

Minimivaihtoaika lennon ja Allegro-matkan välillä on 2 tuntia ja 45 minuuttia. Vaihto hoituu sujuvasti esimerkiksi taksilla Tikkurilan rautatieaseman kautta tai Finnair City -bussilla, jolla matka Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin rautatieaseman välillä taittuu noin 30 minuutissa.

Tikkurilan rautatieaseman ja Helsinki-Vantaan lentoaseman yhdistävä Kehärata valmistuu ensi vuoden puolivälissä. Tällöin lentoaseman ja Allegro-junan välinen vaihtoyhteys nopeutuu ja sujuvoituu entisestään.

 Finnair: http://www.finnair.com

Allegron palvelut: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/allegro

Itämeren maiden ilmavoimat hiovat yhteistoimintaansa Baltic Region Training Event -harjoituksessa

Suomi on mukana 30.9.-1.10.2014 järjestettävässä kansainvälisessä ilmavoimien BRTE -harjoituksessa. Harjoitus järjestetään nyt yhdeksättätoista kertaa. Sen tavoitteena on Itämeren alueen turvallisuuden ja valvonnan kehittäminen. Suomi osallistuu harjoitukseen nyt seitsemättä kertaa.

Naton järjestämää harjoitusta isännöi Viro. Harjoitus toteutetaan Viron, Latvian ja Liettuan ilmatilassa sekä kansainvälisessä ilmatilassa. Suomen ilmavoimat osallistuu lentotoimintaan kahdella F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä miehistöineen. Harjoituksessa testataan lentotoiminnan ohella myös tilannetiedon vaihtoa ja yhteistoimintaa eri maiden johtokeskusten välillä. Harjoituksen päätukikohtana toimii Viron Ämari. 

Harjoituksen tavoitteena on kehittää pohjoisen Itämeren alueen ilmavoimien välistä yhteistyötä ja suhteita sekä edistää Naton ja sen rauhankumppaneiden välistä yhteistoimintakykyä. Kansallisena tavoitteena on lisäksi saada lisää kokemusta Suomen ja Viron välisestä yhteistoiminnasta.

Harjoituksen lentotoimintaan osallistuu Suomen Hornet parin lisäksi kaksi Ruotsin JAS 39 Gripen -hävittäjää, kaksi Eurofighteria Saksan Ilmavoimista sekä kaksi F-16 -hävittäjää Portugalista. Lisäksi harjoituksessa on mukana Yhdysvaltojen Euroopan ilmavoimien (USAFE) ilmatankkauskone sekä L-410 -kuljetuskone ja etsintä- ja pelastushelikopteri Virosta.

NATO on järjestänyt BRTE-harjoituksia säännöllisesti vuodesta 2008. Jäsenmaiden lisäksi harjoituksiin osallistuu myös NATO:n rauhankumppaneita. Suomi liittyi harjoituskokoonpanoon ensimmäisen kerran vuonna 2012. Edellisen kerran Suomi oli mukana yhteisharjoituksessa toukokuussa. 

Airbusin uusi A320neo ensilennolla

80a2ab3cd4423d23_800x800ar

Airbusin ensimmäinen uusi A320neo -lentokone teki tänään ensilentonsa. Airbusin testilentäjien Philippe Pellerinin ja Etienne Miche de Malleray’n ohjaama kone nousi ilmaan Toulouse-Blagnacin lentokentältä klo 13.00 Suomen aikaa.

9ba765c563e77284_800x800ar

Tähän mennessä Airbus on saanut A320neo-koneista 3257 sitovaa tilausta 60 asiakkaalta. Luokassaan sillä on 60 %:n markkinaosuus.

Airbusin ennuste: kehittyvät markkinat ja kaupungistuminen kasvattavat ilmaliikennettä

7ba5ddf98a

Seuraavan 20 vuoden aikana tarvitaan yli 31 000 uutta lentokonetta

Airbusin globaalin markkinaennusteen mukaan vuosina 2014‒2033 matkustajaliikenne kasvaa ilmailussa 4,7 % vuosittain. Tämän takia markkinoilla tarvitaan noin 31 400 uutta yli 100 paikan matkustajakonetta ja rahtikonetta, joiden arvo on 4,6 biljoonaa dollaria.

Käytössä olevien koneiden määrä nousee nykyisestä 18 500 koneesta 37 500 koneeseen vuoteen 2033 mennessä. Noin 12 400 vanhaa konetta poistetaan käytöstä.

Maailman ensimmäinen maksava lentomatkustaja lähti matkaan vuonna 1914. Nykyisin 32 miljoonalla lennolla kulkee 3 miljardia matkustajaa ja 50 miljoonaa tonnia rahtia vuodessa. Maailmanlaajuisesti ilmailun taloudellisten vaikutusten arvioidaan olevan 2,4 biljoonaa dollaria vuodessa. Ilmailusta on tullut välttämättömyys työpaikoille, kaupankäynnille ja kansainväliselle kaupalle.

Kehittyvien maiden talouden kasvunopeus Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa, Afrikassa ja Lähi-idässä on nopeampaa kuin niitä kehittyneemmillä alueilla. Näin keskiluokan odotetaan nelinkertaistuvan Aasiassa vuoteen 2033 mennessä ja kaksinkertaistuvan koko maailmassa 33 %:sta 63 %:iin koko väestöstä.

Kiihtyvän kaupungistumisen ja vaurauden keskittymisen seurauksena ilmailun suurkaupunkien (yli 10 000 päivittäistä kansainvälistä matkustajaa pitkillä reiteillä) määrä kaksinkertaistuu 91:een. Nämä kaupungit ovat maailman vaurauden luomisen keskuksia: 35 % maailman bruttokansantaloudesta keskittyy niihin ja yli 95 % kaikista pitkistä reiteistä kulkee niihin tai niiden kautta.

Kehittyneissä talouksissa kansainvälinen liikenne kasvaa nopeimmin. Latinalaisen Amerikan, Afrikan ja Aasian-Tyynenmeren alueen kehittyvissä talouksissa alueen ja maan sisäiset matkustajamäärät kasvavat eniten.

Intiassa kotimaan lentojen matkustajamäärät kasvavat nopeimmin uuden liikenteen ja matkustusmahdollisuuksien parantumisen ansiosta. Näin se nousee kymmenen suurimman ilmailumarkkinan joukkoon vuoteen 2033 mennessä.

”Ilmailu kasvaa näyttävästi. Euroopan ja Pohjois-Amerikan kaltaiset kypsät markkinat jatkavat kasvuaan mutta Aasia ja muut kehittyvät alueet erottuvat edukseen dynaamisen kehityksensä ansiosta. Kasvutrendi näkyy siinä, että Kiinan kotimaan liikenne nousee maailman ilmailumarkkinoilla ykköseksi seuraavan 10 vuoden aikana,” sanoo Airbusin asiakastoimintojen johtaja John Leahy.

Laajarunkokoneiden markkinoilla Airbus näkee suurten konemallien suosion kasvavan pitkillä reiteillä sekä yhä useammin myös alueellisilla ja kotimaisilla reiteillä. Tämän vuoksi Airbus ennustaa laajarunkokoneita tarvittavan miltei 9 300 seuraavan 20 vuoden aikana. Koneiden arvo on noin 2,5 biljoonaa dollaria. Tämä on 30 % kaikista lentokonetoimituksista ennustejaksolla ja 55 % kaikkien koneiden arvosta.

”Näemme kasvun olevan erityisen vahvaa A350 XWB:n ja A330neon kaltaisissa kahden moottorin laajarunkokoneissa. Näissä uuden sukupolven koneissa kysyntä on tarjontaa suurempi varsinkin vuosina 2017‒2022 ja siitä eteenpäin. Siksi tutkimme mahdollisuuksia lisätä molempien koneiden tuotantoa”, John Leahy sanoo.

Ensimmäinen A350 XWB toimitetaan myöhemmin tänä vuonna. Ensimmäinen A330neo tulee käyttöön vuonna 2017.

Laajarunkokoneiden kysyntään sisältyy noin 7 800 konetta, joihin mahtuu 250‒400 matkustajaa, sekä vilkkaimmille reiteille noin 1 500 erittäin suurta, yli 400 matkustajan konetta. Keskimääräistä nopeamman kasvun ja suurten väestökeskittymien takia miltei puolet uusista laajarunkoisista matkustajakoneista toimitetaan lentoyhtiöille Aasian-Tyynenmeren alueella. Markkinoista seuraavina tulevat Lähi-itä (16 %), Eurooppa (15 %) ja Pohjois-Amerikka (9 %).

A320-koneiden ja uuden sukupolven A320neo-koneiden selvästi johtamilla kapearunkomarkkinoilla Airbus ennustaa tarvetta yli 22 000 uudelle lentokoneelle, joiden arvo on 2,1 biljoonaa dollaria. Verrattuna edelliseen ennusteeseen koneiden määrä on kasvanut 2 000:lla. Kapearunkokoneet edustavat 70 %:a kaikista uusista koneista ja 45 % toimitusten arvosta.

Kapearunkokoneiden kysyntä pysyy korkealla Euroopan ja Pohjois-Amerikan kaltaisilla markkinoilla. Eurooppaan toimitetaan uusista koneista noin 22 % ja Pohjois-Amerikkaan noin 21 %. Nämä alueet ohittaa kuitenkin Aasia, joissa kapearunkokoneiden kysyntä kiihtyy. Kysyntää nostavat etenkin Kiinan ja Intian kotimarkkinat sekä halpalentoyhtiöiden kasvu Kaakkois-Aasiassa. Noin 37 % uusista kapearunkokoneista toimitetaan Aasian-Tyynenmeren alueelle.

Liikenteen kasvu on kasvattanut keskimääräisen lentokoneen kokoa 40 % 1980-luvusta lähtien. Lentoyhtiöt valitsevat aiempaa suurempia lentokoneita tai päivittävät jo tekemiään tilauksia suurempiin malleihin. A380:n kaltaiset suuret koneet yhdistettynä korkeaan käyttöasteeseen auttavat hyödyttämään rajallisia lentosloteja tehokkaasti ja mahdollistavat matkustajamäärien lisäämisen kasvattamatta lentojen määrää.

Kestävään kehitykseen keskittyminen on auttanut vähentämään polttoaineen kulutusta ja lentomelua vähintään 70 % viimeisen 40 vuoden aikana. Tämä trendi jatkuu uusien innovaatioiden ja koneiden ansiosta.

Airbus: Emerging markets and Urbanisation driving air traffic growth

Flybe: Savonlinnan lennot päättyvät

u8mo96uflxgmwyknziyi

Liikenne- ja viestintäministeriön ja Savonlinnan kaupungin päätöksen mukaisesti Flybe Finlandia ei valittu Helsingin ja Savonlinnan välisen reitin operaattoriksi uudelle sopimuskaudelle 1.10.2014 alkaen. Reitin lentoliikenne kilpailutettiin loppukesästä. Flybe joutuu tästä syystä valitettavasti ilmoittamaan, että yhtiön operointi reitillä loppuu sopimuskauden päättyessä syyskuun lopussa.  Viimeinen lento reitillä lennetään ensi viikon tiistaina 30.9.2014.

”Olemme luonnollisesti pettyneitä ja toivoimme viimeiseen saakka, että meillä olisi ollut mahdollisuus jatkaa hyvin toiminutta yhteistyötä Savonlinnan seudun kanssa ja kehittää reittiä entisestään”, kertoo Flybe Finlandin myyntipäällikkö Elina Boman.

Flyben asiakkaita, joilla on maksettu lento Savonlinnan ja Helsingin välille lokakuusta eteenpäin, pyydetään olemaan yhteydessä tahoon, jota kautta varaus tehtiin. Mikäli varaus tehtiin Flyben internet-sivujen kautta, asiakkaan tulisi olla yhteydessä yhtiön asiakaspalveluun sähköpostitse osoitteeseen customer.finland@flybe.com tai puhelimitse numeroon 0600 944 77. Flyben asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 08-19. Puhelun hinta on 0,96€/minuutti + operaattorikohtaiset maksut.

Mikäli varaus tehtiin matkatoimiston tai Finnairin kautta, asiakkaan tulisi olla yhteydessä suoraan heidän asiakaspalveluunsa. Kaikille asiakkaille tullaan hyvittämään lipun hinta kokonaisuudessaan. Yhtiö on pahoillaan heistä riippumattomasta päätöksestä ja matkustajille aiheutuvasta vaivasta. 

Finnairin työntekijät viestivät nyt pilvessä

b82e2e4146e90424_800x800ar

Office 365 on tuonut lentoyhtiö Finnairin käyttöön uusia pilvipalveluita, jotka tehostavat, nopeuttavat ja monipuolistavat työntekijöiden sähköistä viestintää. Finnair valitsi Office 365:n, sillä sen avulla yhtiön on mahdollista saavuttaa 15 %:n kustannussäästö verrattuna aiempiin, pelkän sähköpostin käytöstä syntyneisiin kuluihin. Samalla asiakaskokemus paranee, sillä työntekijät saavat paremmat edellytykset asiakkaiden palvelemiseen, sisäiseen viestintään sekä viestintään muiden lentoyhtiöiden kanssa.

Lentoyhtiöt toimivat erittäin kilpaillulla alalla, jossa kustannussäästöjä etsitään kuumeisesti. Usein ajatellaan, että kustannuksissa säästäminen huonontaisi asiakaspalvelua tai työoloja. Aina tämä ei pidä paikkaansa.

”Office 365 auttaa työntekijöitä tekemään paremmin informoituja päätöksiä, ratkaisemaan ongelmia nopeammin ja jakamaan ideoitaan kollegoille. Tämä tehostaa asiakaspalvelun prosesseja ja työntekijöiden välistä viestintää”, Finnairin IT-arkkitehti Kari Hänninen kertoo.

Finnair on siirtänyt Office 365:n avulla kaiken sähköpostiliikenteensä pilveen ja työntekijät ovat saaneet käyttöönsä mm. Lync-työkalun pikaviestintään ja videoneuvotteluihin, OneDriven tiedostojen jakamiseen, Yammer-yhteisöpalvelun sekä SharePoint-ympäristössä toimivat ryhmätyötilat. Lentäjät, lentoaseman työntekijät, mekaanikot ja toimistotyöntekijät pääsevät nyt käsiksi viesteihin ja tärkeisiin tietoihin myös kannettavilla laitteilla paikasta riippumatta.

Samalla kun työntekijöiden viestintätyökalujen tarjonta mullistuu, Finnair aikoo saavuttaa seuraavan kuuden vuoden aikana 15 % kustannussäästön verrattuna aiempiin, pelkän sähköpostin käytöstä syntyneisiin kuluihin.

Pikaviesti tuo nopeutta ja helppoutta ongelmatilanteissa

Esimerkiksi huonon sään tai teknisten vikojen aiheuttamissa myöhästymisissä ja muissa ongelmatilanteissa lentomatkustajien reittimuutoksia on jouduttu hoitamaan aiemmin puhelimen välityksellä. Pikaviestintä nopeuttaa asiakaspalvelua erityisesti näissä kriittisissä tilanteissa.

”Palveluprosessi on perinteisesti alkanut asiakaspalvelupisteellä, johon matkustaja on lennolta tullessaan mennyt jonottamaan. Henkilökunta on hoitanut asiaa puhelimitse asiakkaan odottaessa vieressä. Nyt Finnairin henkilökunta voi ennakoida tilanteita ja käynnistää tarvittavat uudelleenjärjestelyt heti matkustajien noustessa ulos koneesta”, Kari Hänninen kertoo.

Office 365 helpottaa Finnairin ja muiden lentoyhtiöiden välistä viestinvaihtoa, kun one world-lentoyhtiöallianssin lennoilla jatkavia matkustajia järjestetään kriittisissä tilanteissa uusille reiteille. Aiemmin uusia lentoja on järjestelty puhelimitse, mutta pian viestinvaihto lentoyhtiöiden välillä onnistuu helpommin käyttämällä Office 365 -työkaluja.

Henkilökunta kohtaa pilvessä

Lentoyhtiöiden työntekijät ovat usein fyysisesti kaukana toisistaan: toimistoissa, lentokentillä ja lentokoneissa eri puolilla maailmaa. Viestintä pilven välityksellä auttaa työntekijöitä informoimaan toisiaan ja pitämään toisensa ajan tasalla etäisyyksistä huolimatta. Uudenlainen läheisyys tuo jo ensikokemusten perusteella myös yhteenkuuluvuutta ja uusia mahdollisuuksia ideoiden ja oppien jakamiseen kollegoiden kesken.

Koneiden ohjaamoissa Finnair on ottanut käyttöön uudet, kevyet ja lujarakenteiset Windows 8.1 -käyttöjärjestelmällä toimivat Panasonic Toughpad FZ-G1 -tabletit entisten kannettavien tietokoneiden tilalle. Panasonic on hankkinut laitteille ilmailukäytössä vaadittavat hyväksynnät. Yhdessä laitetoimittaja Kaukomarkkinat Oy:n kanssa Panasonic on räätälöinyt laitteet Finnairin tarpeisiin sopiviksi.

Erityistä huomiota on kiinnitetty tabletin toiminnallisuuteen ja käytettävyyteen ohjaamossa. Tärkeää on myös laitteen kompakti koko, kestävyys ja näytön näkyvyys auringonpaisteessa. Finnairin käyttämissä Toughpadeissa näytön kirkkauden säätövaraa on lisätty, ja esimerkiksi yölennolla näyttö voidaan himmentää nappia painamalla. Laitteiden latausvirtaa on rajoitettu lentokoneeseen sopivaksi, jolloin lentäjät voivat ladata kahta laitetta yhtä aikaa.

Lentäjät voivat käyttää tableteilla Office 365 -pakettia ja Electronic Flight Bag-dokumentaatiota mm. koneen reittilaskelmista ja lentohistoriasta. Lentokonekohtaisia tablettejaon myös matkustamohenkilökunnan käytössä. Tulevina vuosina henkilökunta voi tablettien avulla esimerkiksi kysyä lentoasemalla työskenteleviltä kollegoilta vastauksia matkustajien kysymyksiin myös lentojen aikana.

Finnair sai Office 365 -uudistuksen toteutuksessa konsultaatioapua Microsoftilta, joka johti prosessin suunnittelua ja koordinointia.

”Ison projektin läpiviemiseen kuului useita satoja tehtäviä, joita emme itse olisi pystyneet tai ehtineet viemään läpi. Olemme tyytyväisiä Microsoftin tarjoamaan palveluun”, Kari Hänninen kertoo.

Tieto tulevista säästöistä ratkaisi valinnan

Vaikka uudet työkalut tarjoavat monia parannuksia Finnairin työntekijöiden arkeen, alkuperäinen kimmoke Office 365:n valintaan entisen sähköpostijärjestelmän korvaajana oli rahallinen säästö.

”Valitsimme Office 365:n, sillä sen todettiin tuovan Finnairille selvää säästöä. Office 365:n tuomat säästöt ovat esimerkki siitä, miten asiakkaiden palvelun ja työn tekemisen edellytykset voivat parantua, vaikka kustannukset laskisivat. Täytyy vain löytää tapa, jolla asiat voidaan tehdä fiksummin”, Kari Hänninen toteaa.

Airbusin uusi A320neo-lentokoneperhe nostaa rimaa vähentämällä polttoaineen kulutusta 20 %

A320-neo

Airbusin koko A320neo-perheen polttoaineen kulutuksessa päästään 20 %:n vähennyksiin matkustajaa kohden vuoteen 2020 mennessä. Tähän päästään matkustamoinnovaatioilla sekä parantuneella moottorien tehokkuudella.

”A320neo -koneet säästävät polttoainetta 15 % heti ensimmäisestä päivästä lähtien vuonna 2015. Luku nousee 20 %:iin vuoteen 2020 mennessä, mikä auttaa A320:ä pitämään asemansa johtavana uuden sukupolven kapearunkokoneiden perheenä”, sanoo Airbusin asiakastoimintojen johtaja John Leahy.

Tinkimättä matkustajien mukavuudesta Airbus tarjoaa lentoyhtiöille mahdollisuuden nostaa matkustajapaikkojen määrää koneessa. Tämän mahdollistavat uuden sukupolven virtaviivaiset istuimet sekä Airbusin tilaa säästävät WC- ja keittiöratkaisut, jotka optimoivat matkustamon tilankäytön. Viranomaiset sertifioivat aiempaa suuremman matkustajamäärän A320-koneet tämän vuoden loppuun mennessä.

Tähän mennessä Airbus on saanut A320neo-koneista 3257 sitovaa tilausta 60 asiakkaalta. Luokassaan sillä on 60 %:n markkinaosuus.

Finnair antaa Slushille siivet

10620592_788954281127676_6209997936338046043_n

Slush ja Finnair ovat sopineet yhteistyöstä kasvuyritys- ja sijoittajatapahtuma Slushin ympärillä. Finnair lennättää startup-yrityksiä eri puolilta maailmaa Helsingissä marraskuun 18.-19. päivänä järjestettävään tapahtumaan ja osallistuu Slushin maailmankiertueelle useassa Finnairin Aasian kohteessa. Finnair on yksi Slushin pääyhteistyökumppaneista ja on näkyvästi esillä Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä tapahtumassa.

Finnairin ja Slushin yhteinen kiinnostuksen kohde on Euroopan ja Aasian välinen yhteys. Finnair pyrkii jatkuvasti kasvattamaan asiakasmääräänsä Euroopan ja Aasian välillä, ja myös Slush nojautuu tänä vuonna entistä vahvemmin kohti Aasiaa. “Finnair on jo vuosien ajan kuljettanut suomalaista osaamista ja yrittäjyyttä maailmalle. Slush on liikkeellä samanlaisella positiivisella haastajan asenteella, mitä haluamme itsekin ylläpitää”, kertoo Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

Slush on yksi maailman johtavista kasvuyritys- ja teknologiatapahtumista, joka kokoaa yhteen Euraasian nuoria teknologiayrityksiä tapaamaan sijoittajia, asiakkaita ja mediaa. Mukana on myös nimekkäitä yritysjohtajia ja kansainvälisen sijoittajakentän kirkkainta kärkeä. Jo julkaistuihin aasialaisiin vieraisiin kuuluvat muun muassa maailman kuudenneksi suurimman internet-yrityksen Rakutenin perustaja, toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Hiroshi Mikitani, sekä maailman suurimpiin pelialan yrityksiin kuuluvan GungHon perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Taizo Son.

”Järjestämme tänä vuonna yli 100 Slushin paikallistapahtumaa maailman kasvuyrityskeskittymissä ja vierailemme kymmenissä kansainvälisissä teknologiakonferensseissa. Finnairin avulla tämä kaikki on mahdollista. Mikä parasta, lennätämme useista kaupungeista lupaavimmat kasvuyritykset Slushiin”, sanoo Slushin pääjärjestäjä Miki Kuusi.

Kaksipäiväinen Slush järjestetään tänä vuonna seitsemännen kerran. Messukeskuksessa marraskuussa järjestettävään tapahtumaan odotetaan yli 10 000 osallistujaa yli 70 maasta.

www.slush.org