Finnair aloittaa rahtikoneyhteistyön IAG Cargon kanssa Aasian, Euroopan ja Amerikan välisten yhteyksien laajentamiseksi

Finnairin lentorahtiyhtiö Finnair Cargo on laajentanut reittiverkostoaan allekirjoittamalla yhteistyösopimuksen IAG Cargon kanssa. Yhtiöt jakavat kahdesti viikossa Lontoon ja Helsingin välillä operoivan rahtilentokoneen kapasiteetin, ja Lontoosta tulee näin Finnair Cargon kolmas rahtikeskus Euroopassa Helsingin ja Brysselin lisäksi.

Uusi rahtiyhteys yhdistää Finnairin ja IAG Cargon lentorahtiverkostot ja sen myötä Finnair saa kymmeniä uusia rahtikohteita Pohjois-Amerikkaan.

“Olemme erittäin iloisia kolmannen rahtikeskuksen perustamisesta Lontooseen. Tämä on hyvä jatko kotimarkkinamme laajentumiselle, joka alkoi jo kolme vuotta sitten, kun perustimme rahtikeskuksen Brysseliin. Yhteistyö IAG Cargon kanssa tarjoaa asiakkaille entistä paremmat yhteydet Aasian ja Ison-Britannian välillä ja tuo kymmeniä uusia yhteyksiä pohjoismaisen kotimarkkinamme, Pohjois-Amerikan ja Aasian markkinoiden välille”, kertoo Finnair Cargon johtaja Antti Kuusenmäki.

“Finnairin vahvat yhteydet Aasian markkinoille ja IAG Cargon yhteydet Amerikkaan avaavat yhdessä uusia markkinoita asiakkaillemme ja mahdollistavat verkostomme vastuullisen hallinnan”, sanoo Steve Gunning, IAG Cargon toimitusjohtaja.

Kahdesti viikossa Helsingin ja Lontoon välillä operoivan A300-600 rahtilentokoneen kapasiteetti on 43 tonnia.

Finnair Cargo

Finnair Cargo on pohjoismaiden suurin lentorahtiyhtiö, joka kuljettaa lähes 150 000 tonnia rahtia ja postia vuosittain. Helsingin lisäksi Finnair Cargolla on rahtikeskus Brysselin lentokentällä ja kattava myyntiagenttiverkosto yli 40 maassa. Finnairin Aasia-strategian mukaisesti Finnair Cargo on erikoistunut Euroopan ja Aasian väliseen liikenteeseen, yhdistäen 15 Aasian kaupunkia yli 60 kohteeseen Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Cool to care – Finnair Cargo’s Nordic Pharma Chain tarjoaa luotettavaa kuljetuspalvelua herkästi pilaantuville lääketeollisuuden tuotteille, jotka vaativat lämpötilakontrolloitua kuljetusta.

Finnair Cargo laajentaa verkostoaan strategisella yhteistyöllä IAG Cargon kanssa

Finnair Cargo on allekirjoittanut sopimuksen IAG Cargon Partner Plus –ohjelmaan liittymisestä. Partner Plus on yhteistyösopimus, jonka ansiosta IAG Cargo ja Finnair Cargo pystyvät tarjoamaan asiakkailleen laajennetut verkostoyhteydet. Yhteistyöhön kuuluu vahvistetut tilavaraukset ja parempi lastausprioriteetti yhteistyökumppanin rahdille.

“Läheisempi yhteistyö IAG Cargon kanssa tarjoaa asiakkaillemme yhteydet monille uusille markkinoille Finnairin oman verkoston lisäksi. Tämä on innovatiivinen tapa laajentaa verkoston kattavuutta ja uskomme sen tuovan hyötyä sekä IAG Cargolle että meille”, sanoo Juha Järvinen, Finnairin kaupallinen johtaja.

Finnair Cargon asiakkaille verkostolaajennus tuo parannetut yhteydet Etelä- ja Pohjois-Amerikan markkinoille sekä Afrikkaan IAG:n jatkolennoilla Lontoon (LHR) ja Madridin (MAD) kautta. IAG Cargolle yhteistyö tuo lisäkapasiteettia erityisesti Finnairin strategisiin kohteisiin Koillis-Aasiassa.

”Yhteistyömme tarjoaa asiakkaille selkeää hyötyä. Finnair-yhteistyön myötä pystymme tarjoamaan laajennetut jatkoyhteydet avainkohteisiin sellaisen kumppanin kanssa, joka toimii samojen erinomaista asiakaspalvelua ja operatiivista luotettavuutta painottavien periaatteiden mukaisesti kuin mekin”, kertoo Steve Gunning, IAG Cargon toimitusjohtaja.

IAG:n rahtikuljetuksia koskevaan Partner Plus -ohjelmaan kuuluu nyt kuusi lentoyhtiötä, mukaan lukien Qatar Airways, Japan Airlines, Avianca ja American Airlines.

Finnair Cargo

Finnair Cargo on suurin pohjoismainen lentorahdinkuljettaja, jolla on edustus yli 40 maassa ja joka kuljettaa vuosittain 149 000 tonnia rahtia ja postia Helsingin ja Brysselin kautta. Euroopan ja Aasian väliseen lentorahtiliikenteeseen erikoistuneena Finnair Cargo tarjoaa kuljetuspalvelua 15 kohteeseen Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa sekä yli 60 kohteeseen Euroopassa. Uusien A350-koneiden myötä Finnairin kaukoliikenteen rahtikapasiteetti kaksinkertaistuu vuoteen 2020 mennessä.

Finnair Cargo: www.finnaircargo.fi

IAG Cargo

IAG Cargo syntyi vuonna 2011, kun British Airways World Cargo ja Iberia Cargo fuusioituivat. British Airways World Cargon ja Iberia Cargon liikevaihto vuonna 2013 oli yhteensä 1073 miljoonaa euroa. Niiden työntekijämäärä yhteensä on yli 2400 henkilöä ja IAG:n maailmanlaajuiseen reittiverkostoon kuuluu yli 350 kohdetta.