Finnair lisää rahtikapasiteettia Lontoon reitilleen, lentää reittiä kolmesti viikossa laajarunkokoneella

Finnair lisää Lontoon ja Helsingin välistä lehtorahtikapasiteettia, ja lentää reittiä 25. lokakuuta lähtien kolmesti viikossa laajarunkokoneella. Finnair kuljettaa rahtia pääasiassa matkustajalentokoneiden ruumassa.

Finnair perusti hiljattain uuden rahtikeskuksen Lontooseen. Yhteistyö IAG Cargon kanssa parantaa merkittävästi Iso-Britannian ja Aasian välisiä rahtiyhteyksiä sekä tuo Finnairin asiakkaille kymmeniä uusia rahtikohteita Pohjois-Amerikassa IAG Cargon verkoston kautta. Lontoon reitille lisättävä laajarunkoisten matkustajalentokoneiden ruumassa kuljetettavan rahdin kapasiteetti tukee tätä yhteistyötä. Finnairilla on myös rahtikeskukset Brysselissä ja Helsingissä.

“Rahtiasiakkaamme arvostavat reittiverkostomme täsmällisyyttä ja luotettavuutta, ja rahdinkäsittelymme korkeaa laatua. Lisäämällä Lontoon reitin rahtikapasiteettia yhdistämme verkostomme IAG:n verkostoon entistä tehokkaammin ja pystymme tarjoamaan asiakkaillemme erinomaiset rahtiyhteydet Iso-Britanniaan ja Pohjois-Amerikkaan”, sanoo Antti Kuusenmäki, Finnair Cargon johtaja.

Finnair lentää laajarunkokoneella Lontoon reitillä maanantaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin, ja rahtikone operoi Helsingin ja Lontoon välillä keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Finnair Cargo

Finnair Cargo on pohjoismaiden suurin lentorahtiyhtiö, joka kuljettaa lähes 150 000 tonnia rahtia ja postia vuosittain. Helsingin lisäksi Finnair Cargolla on rahtikeskus Brysselissä ja Lontoossa sekä kattava myyntiagenttiverkosto yli 40 maassa. Finnairin Aasia-strategian mukaisesti Finnair Cargo on erikoistunut Euroopan ja Aasian väliseen liikenteeseen, yhdistäen 13 Aasian kaupunkia yli 60 kohteeseen Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Cool to care – Finnair Cargo’s Nordic Pharma Chain tarjoaa luotettavaa kuljetuspalvelua herkästi pilaantuville lääketeollisuuden tuotteille, jotka vaativat lämpötilakontrolloitua kuljetusta.

Finnair rakentaa uuden rahtiterminaalin

Finnairin hallitus on hyväksynyt noin 80 miljoonan euron investoinnin uuden rahtiterminaalin rakentamiseksi Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Uuden 35 000 m2 rahtiterminaalin rakennustyöt alkavat maaliskuussa 2015.  Terminaalin kapasiteetti on suunniteltu Finnairin tulevan Airbus A350 XWB -laivaston tarjoaman kasvavan rahtikapasiteetin mukaan, ja se sisältää erityiset rahdin käsittelyalueet lääke- ja life science -teollisuuden tuotteille sekä helposti pilaantuville tuotteille kuten kalalle ja äyriäisille. Viimeisintä teknologiaa hyödyntävän rahtiterminaalin varastotilat tulevat olemaan pitkälti automatisoituja tehokkaiden, korkealaatuisten ja kustannustehokkaiden rahdin käsittelytoimintojen varmistamiseksi. Uuden terminaalin sijainti on määritelty maakuljetusten optimoimiseksi rahtiterminaalista laajarunkokoneiden lähtöporteille Helsinki-Vantaan lentokentällä, ja se avataan keväällä 2017 lähellä Finnairin Tekniikan aluetta, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen vieressä, osoitteessa Turbiinitie, Vantaa. Finnairin rahtitoiminnot jatkavat osoitteessaan Rahtitie 1, kunnes ne siirretään uuteen rahtiterminaaliin keväällä 2017.

Uusi rahtiterminaali on Finnairin toiseksi suurin investointi A350 XWB -laivastoinvestoinnin jälkeen. Päätökset uuden rahtiterminaalin omistusrakenteesta tehdään rahtiterminaalin valmistuttua.

“Rahti ovat olennainen tuottojen lähde Finnairille, sillä keskimäärin yli 17 prosenttia kaukoliikenteen tuotoista tulee rahdista. Yli 80 prosenttia Finnair Cargon kuljettamasta rahdista on ns. transit-rahtia, ja uudet Airbus A350 XWB ‑lentokoneet kasvattavat rahtikapasiteettiamme noin puolella vuoteen 2020. Uusi, moderni rahtiterminaali  mahdollistaa kasvavien rahtivirtojen käsittelyn tulevaisuudessa”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

Finnair Cargo laajentaa verkostoaan strategisella yhteistyöllä IAG Cargon kanssa

Finnair Cargo on allekirjoittanut sopimuksen IAG Cargon Partner Plus –ohjelmaan liittymisestä. Partner Plus on yhteistyösopimus, jonka ansiosta IAG Cargo ja Finnair Cargo pystyvät tarjoamaan asiakkailleen laajennetut verkostoyhteydet. Yhteistyöhön kuuluu vahvistetut tilavaraukset ja parempi lastausprioriteetti yhteistyökumppanin rahdille.

“Läheisempi yhteistyö IAG Cargon kanssa tarjoaa asiakkaillemme yhteydet monille uusille markkinoille Finnairin oman verkoston lisäksi. Tämä on innovatiivinen tapa laajentaa verkoston kattavuutta ja uskomme sen tuovan hyötyä sekä IAG Cargolle että meille”, sanoo Juha Järvinen, Finnairin kaupallinen johtaja.

Finnair Cargon asiakkaille verkostolaajennus tuo parannetut yhteydet Etelä- ja Pohjois-Amerikan markkinoille sekä Afrikkaan IAG:n jatkolennoilla Lontoon (LHR) ja Madridin (MAD) kautta. IAG Cargolle yhteistyö tuo lisäkapasiteettia erityisesti Finnairin strategisiin kohteisiin Koillis-Aasiassa.

”Yhteistyömme tarjoaa asiakkaille selkeää hyötyä. Finnair-yhteistyön myötä pystymme tarjoamaan laajennetut jatkoyhteydet avainkohteisiin sellaisen kumppanin kanssa, joka toimii samojen erinomaista asiakaspalvelua ja operatiivista luotettavuutta painottavien periaatteiden mukaisesti kuin mekin”, kertoo Steve Gunning, IAG Cargon toimitusjohtaja.

IAG:n rahtikuljetuksia koskevaan Partner Plus -ohjelmaan kuuluu nyt kuusi lentoyhtiötä, mukaan lukien Qatar Airways, Japan Airlines, Avianca ja American Airlines.

Finnair Cargo

Finnair Cargo on suurin pohjoismainen lentorahdinkuljettaja, jolla on edustus yli 40 maassa ja joka kuljettaa vuosittain 149 000 tonnia rahtia ja postia Helsingin ja Brysselin kautta. Euroopan ja Aasian väliseen lentorahtiliikenteeseen erikoistuneena Finnair Cargo tarjoaa kuljetuspalvelua 15 kohteeseen Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa sekä yli 60 kohteeseen Euroopassa. Uusien A350-koneiden myötä Finnairin kaukoliikenteen rahtikapasiteetti kaksinkertaistuu vuoteen 2020 mennessä.

Finnair Cargo: www.finnaircargo.fi

IAG Cargo

IAG Cargo syntyi vuonna 2011, kun British Airways World Cargo ja Iberia Cargo fuusioituivat. British Airways World Cargon ja Iberia Cargon liikevaihto vuonna 2013 oli yhteensä 1073 miljoonaa euroa. Niiden työntekijämäärä yhteensä on yli 2400 henkilöä ja IAG:n maailmanlaajuiseen reittiverkostoon kuuluu yli 350 kohdetta.