Kemijärven Isokylän koulun oppilaat lahjoittivat 4.11.2014 siirrettävän aluevalaisimen Lapin pelastushelikopteri Aslakille.

ylikylan_koulu

Lapin Pelastushelikopterin Tuki ry on saanut Isokylän koulun oppilailta 679,50 euron lahjoituksen käytettäväksi valaisinkaluston hankintaan.

Hankinta on suoritettu Turvata Oy.ltä, yhtiön pienellä lisätuella. Käyttöön on saatu aluevalaisin, jolla pystytään tuottamaan yleisvalaistus onnettomuuspaikalle.

Ulkovalaistuksen lisäksi valaisin on osoittautunut hyväksi lisävaloksi myös sisätiloissa esimerkiksi ensihoitotehtävillä. Valaisimen hyöty korostuu erityisesti pelastushelikopteri Aslakin toiminnassa.

Toimittaessa maastossa ja esimerkiksi autiotuvilla, oma valaistus on välttämätön. Nyt saatu lahjoitus tuo valon tehokkaasti ja yhdessä paketissa; myös jalustan ja valomaston. Lahjoitussumman oppilaat ovat lahjoittaneet syyskuisen päivätyön tuotosta.

Päivän aikana 7.-9. luokkalaiset ovat työskennelleet talkoo-periaatteella ja saaneet siitä palkkion yhteisesti käytettäväksi. Koulun oppilaskunta pohti kerätyille varoille lahjoituskohdetta ja päätyi valinnassaan toimintaan, jonka kokee tärkeäksi omasta näkökulmastaan. Lisäksi toivottiin, että lahjoituksella hankitaan jotain konkreettista. Aluevalaisin oli täten juuri oivallinen kohde. 


Lapin Pelastushelikopterin Tuki ry kiittää Isokylän koulun oppilaita saamastaan lahjoituksesta!