Qatar Airwaysin perämies ja stuertti epäiltyinä ilmaliikennejuopumukseen

A7-BFE_Qatar_Airways_Cargo_Boeing_777-FDZ_-_cn_39644,_25august2013_pic-010

Itä- Uudenmaan poliisi sai aamulla noin klo 8.28 tehtävän Helsinki-Vantaan lentoasemalle, jossa ilmoituksen mukaan Qatar Airwaysin lennolle lähdössä olevan koneen perämies ja stuertti olivat vaikuttaneet päihtyneiltä. Molempien miesten epäillään syyllistyneen ilmaliikennejuopumukseen.

Tapahtuman selvittäminen on vielä kesken ja tällä hetkellä poliisi ei voi kommentoida asiaa enempää.

Suora reitti Dohaan aukesi! Qatar Airwaysin näyttävä saapuminen Pohjolan parhaalle lentoasemalle

qatarwelcome

Qatar Airways aloitti suorat lennot Helsingin ja Dohan välillä maanantaina 10. lokakuuta. Uuden päivittäisen reitin ansiosta Helsinki-Vantaan rooli Pohjois-Euroopan parhaana lentoasemana vahvistuu ja lentoyhteyksien valikoima Suomesta maailmalle kasvaa. Reittiavausten ja kehitysohjelmansa avulla Finavia tähyää uusia matkustajaennätyksiä myös tänä vuonna.

Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman merkitys Pohjois-Euroopan kärkikenttänä vahvistui entisestään maanantaina 10. lokakuuta, kun Qatar Airways aloitti suorat reittilennot Dohan ja Helsingin välillä. Maailman parhaaksi lentoyhtiöksikin valittu Qatar Airways operoi reittiä päivittäin ja heidän vaihtoyhteyksiensä kautta Suomesta aukesi lisää yhteyksiä eteläiselle pallonpuoliskolle – muun muassa Afrikkaan, Australiaan ja Intiaan.

– Tämä on Finavialle ja koko Suomelle tärkeä askel, kun Pohjolan johtava vaihtolentoasema yhdistyy modernin Lähi-idän solmukohdan kanssa. Otamme uuden reitin ilolla vastaan ja toivotamme Qatar Airwaysin lämpimästi tervetulleeksi Suomeen, sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Qatar Airways avasi reitin näyttävästi A350-laajarunkokoneella, joka sai lentoasemalle saapuessaan Finavian paloautoilta perinteisen vesitervehdyksen.

– Uuden reitin avaaminen Helsinkiin on meille ylpeyden aihe. Se viimeistelee strategiamme Pohjois-Euroopan pääkaupunkien tarpeiden palvelemisessa sekä auttaa liike-elämää, kulttuureita ja perheitä pitämään yhteyttä muun maailman kanssa. Uuden palvelumme avulla Helsingistä on mukavat, maailmanluokan lentoyhteydet entistä useampaan kohteeseen. Toivotamme uudet asiakkaat tervetulleiksi lennoillemme, sanoo Qatar Airwaysin toimitusjohtaja Akbar Al Baker yhtiön tiedotteessa.

Vuonna 1997 perustettu Qatar Airways lentää yhteensä yli 150 kohteeseen kuudella eri mantereella.

”Tuhannen taalan mahdollisuus Suomen matkailulle”

Viime aikoina Suomessa on kuultu erinomaisia lentoreittiuutisia. Dohan-reitin lisäksi Helsinki-Vantaalta on avattu useita uusia reittejä Eurooppaan, Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan. Helsinki-Vantaa peittoaakin vaihtoyhteyksissä Tukholman, Kööpenhaminan ja Oslon lentoasemat.

– Finaviassa teemme omalta osaltamme kovasti töitä kattavan reittivalikoiman eteen ja tulosta on syntynyt. Vastajulkaistun tutkimuksen mukaan Helsinki-Vantaan lentoaseman merkitys kansainvälisen vaihtolentoliikenteen solmukohtana on suurempi kuin minkään toisen pohjoismaisen lentoaseman. Se tarkoittaa, että Suomesta on enemmän lentoreittejä maailmalle, Sundelin sanoo.

Helsinki-Vantaan lisäksi erityisesti Lappi on onnistunut houkuttelemaan uusia lentoyhteyksiä pohjoisen lentoasemille.

– Qatar Airwaysin uuden reitin kaltaiset yhteydet tuovat lisää turisteja Helsingin alueelle. Samalla Suomella on tuhannen taalan mahdollisuus hyödyntää Qatarista saapuvan turismin kasvua muuallakin, kuten Lapissa, jonka lumo yltää varmasti Dohaan ja kauemmaksikin, Sundelin sanoo.

Finavian kehitysohjelma valmistelee lentoasemaa uusiin miljoonalukemiin

Qatar Airwaysin aloittaessa lennot Suomeen Finavialla on käynnissä mittava kehitysohjelma Helsinki-Vantaan lentoaseman laajentamiseksi ja vaihtoliikennekapasiteetin lisäämiseksi.

Matkustajamäärän odotetaan kasvavan Helsinki-Vantaalla tänä vuonna uusiin ennätyslukemiin. Lentoaseman viimevuotinen ennätys oli 16,4 miljoonaa matkustajaa. Kun Helsinki-Vantaan laajennus on valmis vuonna 2020, lentoaseman kautta arvioidaan kulkevan 20 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Finavian kehitysohjelma käynnistyi vuonna 2013. Sen tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana. Helsinki-Vantaan vahvuuksia ovat lyhyet vaihtoajat, ystävällinen henkilökunta ja innovatiiviset maailmanluokan palvelut.

Uusi lentoyhtiö Helsinki-Vantaalle: Qatar Airways avaa reitin Dohaan

qatar-airways to japan

Helsinki-Vantaan lentoaseman rooli Pohjois-Euroopan johtavana vaihtokenttänä vahvistuu, kun Qatar Airways aloittaa lennot Dohaan.

– Olemme iloisia, että Qatar Airways tulee Helsinki-Vantaalle. Kyseessä on hyvä lentoyhtiö, jolla laadukkaat palvelut ja laajat yhteydet ympäri maailmaa. Odotamme reittiavausta innolla, koska se laajentaa Helsinki-Vantaan kattavaa lentotarjontaa entisestään ja tarjoaa Suomesta monipuolisemmat lentoyhteydet paitsi Lähi-itään myös Intiaan, Afrikkaan ja Australiaan. Uuden reittiavauksen ansiosta myös Helsinki-Vantaan asema vaihtoliikenteen keskuksena vahvistuu, toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Uuden reitin alkamisajankohta tarkentuu myöhemmin.

Lukuisia palkintoja vuosien varrella kahminut Qatar Airways lentää Dohan lentoasemalta Qatarista yli 150 kohteeseen kuudelle eri mantereelle. Viime vuonna Oneworld-allianssiin kuuluva lentoyhtiö palkittiin vuoden lentoyhtiönä (Skytrax Awards).

– Samalla Qatar Airwaysin saapuminen Suomeen tarkoittaa, että kotimaamme matkailutoimijoille avautuu uusia mahdollisuuksia tuoda Suomea esiin matkakohteena. Puhdas luonto, eksoottiset vuodenajat ja suomalainen design houkuttelevat varmasti väkeä meille pohjoiseen Lähi-idästä ja kauempaakin, Sundelin sanoo.

– Matkailumarkkinoinnin onnistumisista on saatu hyviä tuloksia muun muassa Lapista, jossa lentomatkustajien määrä nousi viime vuonna yli miljoonan. Uskomme, että tämä hyvä draivi jatkuu ja Dohan-lennoilta saadaan jatkomatkustajia eri alueille, Sundelin sanoo.

Finavian Helsinki-Vantaan lentoasema teki vuonna 2015 kaikkien aikojen matkustajaennätyksen: 16,4 miljoonaa matkustajaa. Ennätystehtailu jatkuu tänä vuonna, jolloin Aasian-reittien määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin: Helsinki-Vantaalta pääsee kesällä yhteensä 17 Aasian-kohteeseen. Japanin-reittien määrässä mitattuna Helsinki-Vantaa on Euroopan suurin.

Airbus toimitti maailman ensimmäisen A350 XWB -lentokoneen Qatar Airwaysille

b701ebbd98

Airbus on toimittanut maailman ensimmäisen A350 XWB -lentokoneen Qatar Airwaysille. Airbusin A350 XWB aloittaa uuden aikakauden ilmailussa ja mullistaa pitkien matkojen lentomatkailun tulevina vuosikymmeninä, kun korkeasta palvelutasostaan tunnettu Qatar Airways ottaa koneen käyttöön ensimmäisenä lentoyhtiönä maailmassa.

Airbusin A350 XWB -lentokoneessa käytetään uusinta teknologiaa ja innovaatioita. Tämä näkyy muun muassa aerodynamiikassa ja kevyinä materiaaleina. Koneessa on polttoainetehokkaat ja hiljaiset Rolls Royce Trent XWB -moottorit. Siinä on myös erittäin leveä, valoisa ja tilava matkustamo. Konetyyppi parantaa matkustusmukavuutta ja lentoyhtiöiden toiminnan tehokkuutta.

“Qatar Airways on ylpeä saadessaan käyttöönsä A350 XWB:n ensimmäisenä lentoyhtiönä maailmassa. Olemme iloisia, että tämä päivä on koittanut ja voimme lisätä tämän viimeisimmän sukupolven koneen nopeasti kasvavaan laivastoomme”, sanoi  Akbar Al Baker , Qatar Airways -konsernin pääjohtaja.

“Teimme koneesta ensimmäisen tilauksemme ja käynnistimme yhteistyöprojektin Airbusin kanssa seitsemän vuotta sitten Pariisin ilmailunäyttelyssä. Sen jälkeen ilmailu toimialana on kasvanut merkittävästi. Olen vakuuttunut siitä, että lentomatkustaminen lisääntyy myös tulevina vuosina. Qatar Airways on ilmailun etujoukoissa tarjoamalla matkustajilleen mahdollisuuden matkustaa maailman uudenaikaisimmalla lentokoneella”.

“Olemme ylpeitä, että olemme saaneet työskennellä Qatar Airwaysin ja Airbusin kanssa A350 XWB:n parissa käyttäen uusinta teknologiaa asiakaskokemuksen nostamiseksi uudelle tasolle. Tämä on tärkeä päivä Rolls Roycelle. Tämä on monen vuoden työn huipentuma ja aloittaa uuden aikakauden liiketoiminnassamme”, sanoi John Rishton , Rolls Roycen toimitusjohtaja.

“Ensimmäisen A350 XWB:n luovuttaminen asiakkaalle on merkittävä virstanpylväs sekä Airbusin että ilmailun historiassa. A350 XWB on maailman nykyaikaisin liikenteessä oleva lentokone, joka mullistaa sekä lentokoneteollisuutta alana että lentomatkailua. Uusi lentokone on tulosta 45 vuotta jatkuneesta työstämme asiakkaiden tarpeisiin vastaamiseksi. Ensimmäisen A350 XWB:n luovuttaminen juuri Qatar Airwaysille sopii hyvin, sillä se on maailmanluokan lentoyhtiö”, sanoi Airbusin pää- ja toimitusjohtaja Fabrice Brégier .

A350 XWB sopii saumattomasti Qatar Airwaysin kasvavaan laivastoon, johon kuuluu A380- ja A330 -lentokoneita. Samalla lentoyhtiöstä tulee maailman ensimmäinen lentoyhtiö, jolla on käytössä kaikkia Airbusin laajarunkokonemalleja.

Hiilikuiturunkoinen ja -siipinen A350 XWB on uusin lisäys Airbusin laajarunkokoneiden tuotelinjaan keskipitkille reiteille. Sen polttoaineen kulutusta on saatu pienennettyä 25 prosenttia. Koneen suunnittelussa johtotähtenä on ollut matkustajien mukavuus ja hyvinvointi. Erinomaisen matkustuskokemuksen lisäksi lentokone tarjoaa lentoyhtiöille toiminta- ja kustannustehokkuutta. 41 asiakasta on tilannut Airbusilta kaikkiaan 778 kappaletta A350 XWB -konetta (30.11.2014).

Airbus valmistautuu ensimmäisen A350 XWB -koneen luovutukseen Qatar Airwaysille

a9669976019a62f6_800x800ar

Ensimmäinen, Qatar Airwaysille toimitettava A350 XWB lähtee Airbusin tehtaasta Toulousessa viimeisteltäväksi ennen luovutusta vuoden loppuun mennessä.

Ensimmäinen A350 XWB -lentokone alkaa lähestyä valmistumistaan ja toimitusta Qatar Airwaysille ennen vuodenvaihdetta. Kone siirrettiin ulos kokoonpanolinjalta maalattuna Qatar Airwaysin tunnuksin ja värein.

Tällä viikolla tulleen EASAn tyyppihyväksynnän jälkeen Qatar Airwaysin A350-900 siirtyy nyt viimeiseen tuotantovaiheeseen. Siinä Airbusin ja lentoyhtiön tiimit varmistavat yhdessä, että koneen luovutus sujuu saumattomasti. Tässä vaiheessa viimeistellään vielä matkustamo sekä tehdään lisää maa- ja lentotestejä.

A350 XWB on Airbusin täysin uusi keskikokoinen tuoteperhe pitkille reiteille. Koneessa on monia innovaatioita, jotka parantavat matkustusmukavuutta ja lentoyhtiöiden toiminnan tehokkuutta. Syyskuun 2014 loppuun mennessä Airbus oli saanut 750 tilausta A350 XWB -koneista 39 asiakkaalta.