Arctic Airlinkin Oulu-Luulaja-Tromssa lentolippujen ennakkomyynti ylitti odotukset

10294247_941018845914843_6592369612113702636_n

Tänään maanantaina 12.1.2015 ensilennolle noussut Arctic Airlink -lentoreitti avaa uuden aikakauden pohjoisten yliopistokaupunkien Oulun, Luulajan ja Tromssan välillä. Arctic Airlink tarjoaa tien uusiin bisneksiin, osaavien ihmisten luo ja mielenkiintoisiin paikkoihin lähellä, Pohjois-Suomessa, Pohjois-Norjassa ja Pohjois-Ruotsissa. Arctic Airlink avaa myös erinomaiset jatkolentoyhteydet Oulun, Luulajan ja Tromssan lentokentiltä muualle maailmaan.

“Arctic Airlink on ainutlaatuisen yhteistyön tulos. Reitti vahvistaa elinkeinoja ja alueiden vetovoimaa yhdistämällä Pohjoisen Skandinavian kolme yliopistokaupunkia. Oulu operoi Tromssassa Suomi-taloa, joka palvelee ja auttaa suomalaisia yrityksiä Norjan markkinoille. Suuria mahdollisuuksia on myös Ruotsissa,” korostaa Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari-Leena Talvitie.

“Lentoreitti luo uutta yhteistyötä ja syventää naapurimaiden perinteisiä kulttuurisia siteitä. Arctic Airlink nostaa ihmisten, yritysten, korkeakoulujen ja matkailun mahdollisuudet uudelle tasolle, iloitsee Norjan kunniakonsuli Oulussa , Radisson Blu ja Break Sokos Hotel Eden hotellien johtaja Tarja Karvola.

Uusi yhteys Arctic Airlink lentää reittiä viitenä päivänä viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Operaattoriksi valittu NextJet käyttää reitillä 33-paikkaisella Saab 340 kalustolla.

“Arctic Airlink tuo naapurimaiden markkinat ja palvelut lähelle. Yhteys pohjoisen tarjoaa suuret mahdollisuudet viennin, myynnin ja kasvun ja uusien työpaikkojen aikaansaamiseksi. Lentoreitin ja alueemme osaamisen markkinoimisessa tarvitaan kakkien alueen toimijoiden yhteistyötä”, toivoo BusinessOulun johtaja Juha Ala-Mursula.

“Jo lippujen ennakkomyynti, jossa ensimmäisen kuukauden matkustajamäärä ylittää 200 matkustajan rajan, osoittaa että uusi suora poikittainen yhteys kiinnostaa ihmisiä ja on tarpeellinen “, iloitsee BusinessOulun markkinointipäällikkö Pauliina Pikkujämsä.

Uusi reitti luo kanavan osaamisen nopeaan liikkumiseen ja lisää edellytyksiä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten väliselle yhteistyölle.
“Arktisuus on yksi Oulun yliopiston tutkimuksen tärkeistä teemoista. Nyt avattava lentoreitti helpottaa vuorovaikutusta Luulajan ja Tromssan yliopistojen ja alueiden kanssa luoden uutta yhteistyötä arktisuuden tutkimuksessa ja koulutuksessa,” painottaa Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

Oulun, Luulajan ja Tromssan Kaupunkien ja Oulun seudun markkinointi aktiivisena matkailukohteena on erittäin tärkeää reitin toiminnan jatkumiselle vielä viiden vuoden takuuajan jälkeenkin.

“Toivomme, että yleisö ottaa läheiset naapurimaiden upeat matkailukohteet lomasuunnitelmiinsa ja Arctic Airlink luo uutta tapahtuma- ja lomamatkailua kaikilla kolmella upealla matkailualueella, sanoo Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Janne Soini.

Reitin avaaminen osuu juuri nyt erinomaiseen ajankohtaan, kun talous ja tuotanto uudistuvat, yritykset hakevat uusia vientimarkkinoita, korkeasti koulutettu työvoima etsii tapoja osaaminen hyödyntämiseen ja matkailussa kaivataan uusia elämyksiä. Pohjoinen tarjoaa kaivattua kasvua. Arktisilla alueilla sijaitsevat koko Euroopan kannalta merkittävät myönteiset kasvunäkymät. Arctic Airlink yhdistää tämän Euroopan HotSpot alueen tärkeimmät kaupungit, kuten oululaisen teollisuuden palveluyritys Kymppi Group Oy:n toimitusjohtaja Johanna Koskelainen ja myyntijohtaja Janne Koskelainen ovat todenneet ”Arctic Airlink -suurlähettiläinä”.

”On hienoa olla mukana helpottamassa liikkumista pohjoisten yliopistokaupunkien välillä. Bisneksen lisäksi reitti avaa uusia mahdollisuuksia myös matkailun näkökulmasta. Oulun lentoasemalla tehtiin viime vuoden lopulla merkittäviä uudistuksia, ja onkin mahtavaa päästä katsomaan ensilentoa uudistuneesta terminaalistamme”, Oulun lentoasemanpäällikkö Liisa Sallinen iloitsee.

Reitin aikaansaaminen on ennennäkemättömän yhteistyön tulos, jossa Oulun kaupunki, Tromssan alueen Fylkeskommune ja Norrbottenin maakunta ovat toteuttaneet uraauurtavan idean turvata lennot seuraavien viiden vuoden ajaksi.

Arctic Airlink lentoreitti palkittiin viime perjantaina Sata tekoa Oulusta -huomionosoituksella numero 77.

Arctic Airlink -lentoreitti Oulun, Luulajan ja Tromssan välillä avautuu tammikuussa

1185068_217771295088955_1359198630_n

Pohjois-Norjan, Pohjois-Suomen ja Pohjois-Ruotsin yhdistävä lentoreitti Arctic Airlink aloittaa toiminnan tammikuussa 2015. Uusi reitti avaa suoran yhteyden kolmen pohjoisen yliopistokaupungin välille. Arctic Airlink on kokonaan uusi reitti, joka yhdistää Oulun, Luulajan ja Tromssan, joilla on kasvavaa suoraa yhteistyötä elinkeinojen, korkeakoulujen, kaupunkien, hallinnon ja turismin parissa.

– Pohjoinen tarjoaa kasvua. Arktisilla alueilla sijaitsevat koko Euroopan kannalta merkittävät myönteiset kasvunäkymät. Arctic Airlink yhdistää tämän Euroopan HotSpot alueen tärkeimmät kaupungit, katsovat oululaisen teollisuuden palveluyritys Kymppi Group Oy:n toimitusjohtaja Johanna Koskelainen ja myyntijohtaja Janne Koskelainen.

Koskelaisen mukaan Oulun seudun elinkeinoelämä uskoo vahvasti lentoreitin alkuvaiheen satsausten tuottavan nopeasti panokset takaisin kaupungin kassaan niin Suomessa, Ruotsissa kuin Norjassa.

– Oulun talousalueen yritykset tarvitsevat tätä mahdollisuutta, että voimme saada lisää vientieuroja alueelle. Mahdollisuudet erityisesti Pohjois-Norjassa ja Ruotsin Malmfälttenissa ovat todella suuret alueemme yrityksille, Janne Koskelainen vakuuttaa.

Lentoyhteys poistaa paljon haasteita matkustuksen osalta. Nyt Oulusta Pohjois-Norjaan kuluu melkein sama aika kuin matkustaminen toiselle puolelle maapalloa. Oulun kaupunki, Tromssan Fylkeskommune ja Norrbottenin maakunta tekevät kovasti työtä rahoituksen turvaamiseksi tälle kokonaan uudelle lentoreitille viideksi vuodeksi, kuten on sovittu.

– Kolmen maakunnan maakuntahallinnon pääasiallisena roolina tulee olla turvata tehokkaan toiminnan infrastruktuuri pohjoisessa Skandinaviassa, jossa elämme tiiviissä yhteistyössä, sanoo Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen. Viiden vuoden julkisen takuuajan jälkeen reitin on kyettävä toimimana kaupallisella pohjalla, korostaa Pennanen.

– On tärkeää, että itä-länsi suuntainen liikenne toimii naapurimaiden välillä pohjoisessa, jatkaa Pennanen.

– Haluamme kiittää Oulun, Luulajan ja Tromssan kaupunkeja ja maakuntia tästä tärkeästä panostuksesta alueemme yritysten ulkomaan vientitoimintoihin, Janne Koskelainen kiittää.

Uusi reitti edistää elinkeinoelämän yhteistyötä ja luo ja lisää edellytyksiä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten väliselle yhteistyölle kolmen maan välillä. Oulun ja Oulun seudun markkinointi aktiivisena matkailukohteena on erittäin tärkeää reitin toiminnan jatkumiselle vielä viiden vuoden takuuajan jälkeenkin.
Reitillä liikennöidään viitenä päivänä viikossa. Aikataulut on laadittu mahdollistamaan jatkolennot Helsingistä, Arlandasta ja Oslosta, mutta myös pienemmiltä kentiltä Ruotsista ja Norjasta. Ruotsissa näitä ovat lennot esimerkiksi Uumajasta, Östersundista, Sundsvallista ja Pajalasta; Norjassa yhteydet Hammerfestista, Kirkkoniemeltä, Bodøhöstä ja Huippuvuorilta. Myös matkustajien jatkoyhteystarpeet Venäjälle, Murmanskiin ja Arkangeliin on huomioitu. Oulusta on mahdollisuus aamulla tulla lentäen Helsingistä ja palata illalla edelleen lentäen Helsinkiin. Reittiä lennetään Saab 340 lentokoneella, jossa on tilaa 33 matkustajalle.

Lipunmyynti alkaa ja tarkat hinta- ja aikataulutiedot julkistetaan marraskuussa 2014.