Icelandairin tasa-arvotavoitteet esiteltiin Reykjavíkissa ja Berliinissä

ezgif.com-webp-to-jpg

Reykjavík 19.11.2019 – Icelandair allekirjoitti tänään Kansainvälisen ilmakuljetusliiton (IATA:n) ehdottaman tasa-arvosopimuksen IATA:n konferenssissa Berliinissä. Yhteensä 25 lentoyhtiötä allekirjoittivat tämän sopimuksen ja esittelivät tasa-arvotavoitteensa.

Samaan aikaan Icelandair allekirjoitti sopimuksen Reykjavikin naisjohtajien maailmanlaajuisessa foorumissa. Icelandair on foorumin sponsori, ja foorumin tarkoituksena on edistää tasa-arvoa kaikkialla maailmassa.

Icelandairin tasa-arvoaloitteet

Icelandair on tehnyt huomattavia parannuksia tasa-arvon eteen viime vuosina esimerkiksi lisäämällä naisten määrää johtotehtävissä. Icelandairilla on myös huomattavan paljon naispuolisia pilotteja verrattuna muihin lentoyhtiöihin.

Vuonna 2008 yrityksen hallituksessa ja johtoportaassa oli vain miehiä. Nykyään hallituksesta 40 % on naisia ja johtoportaasta 33 %. Muilla hallinnon osa-alueilla suhde on noin 50-50.

Kymmenen vuotta sitten Icelandairin matkustamohenkilökunnasta oli miehiä 5,3 % ja piloteista naisia 6,5 %. Nykyään matkustamohenkilökunnassa miehiä on 9 % ja piloteissa naisia 12 %. Lentokoneiden huoltorooleissa sukupuolten välinen suhde ei kuitenkaan ole muuttunut: yli 99 % näistä työpaikoista on miesten hallussa.

Icelandair on viime vuosien aikana tehnyt järjestelmällisesti töitä edistääkseen tasa-arvoa. Yrityksellä on aktiivinen tasa-arvo-ohjelma ja se sai aiemmin tänä vuonna sertifikaatin tasa-arvoisesta palkkauksesta. Icelandair osallistuu myös aloitteeseen, jossa Islanti pyrkii täyttämään 40 % johtoasemista naisilla islantilaisissa yrityksissä vuoteen 2027 mennessä. Lisäksi Icelandair on päättänyt pohjata vastuullisuusstrategiansa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Neljä näistä tavoitteista on valittu pääasiallisiksi tavoitteiksi. Tasa-arvo on niistä yksi.

Icelandairin tasa-arvotavoitteet vuoteen 2025 mennessä

Icelandair on määrittänyt seuraavat tasa-arvotavoitteet toteutettaviksi vuoteen 2025 mennessä:

Varmistaa tasa-arvon toteutuminen johtotehtävissä – vähintään 40 % kumpaakin sukupuolta johtoasemissa

Lisätä 25 % enemmän naispuolisia pilotteja

Lisätä 25 % enemmän miespuolisia matkustamohenkilökunnan jäseniä

Lisätä naispuolisten lentokoneiden huoltoteknikoiden määrää esittelemällä työtä ja sen vaatimaa koulutusta tytöille.

Toimitusjohtaja Bogi Nils Bogason:

”Icelandair on viime vuosina ottanut merkittäviä edistysaskelia tasa-arvon suhteen. Pyrimme jatkossakin saavuttamaan kunnianhimoisa tavoitteita tällä osa-alueella. Koska lentoyhtiömme on nimetty kotimaamme mukaan, meidän on toteutettava tasa-arvon kaltaisia, islantilaisille tärkeitä arvoja. Parantamisen varaa on tietenkin edelleen: meidän on esimerkiksi vähennettävä sukupuolistereotypioiden vaikutusta ja keskityttävä Icelandairilla jo työskenteleviin monipuolisiin roolimalleihin. Meidän on varmistettava, että Icelandairin tarjoamat työpaikat ovat kiinnostavia ja kaikkien saatavilla.”

Icelandairin lennoilla käyttöön biologisesti hajoavat ruokailuvälineet.

Boeing757-4

Olemme yksi ensimmäisistä lentoyhtiöistä, jotka ottavat käyttöön ympäristöystävälliset ruokailuvälineet ennen kuin eurooppalainen kertakäyttömuovikielto astuu voimaan vuonna 2021. Biohajoavat ruokailuvälineet otetaan käyttöön Icelandairin lennoilla seuraavan parin kuukauden aikana.

Nämä ruokailuvälineet ovat kestäviä ja soveltuvat sekä kuumille että kylmille ateriolle. Vielä parempi asia on, että ne eivät päädy kaatopaikalle, koska ne ovat biologisesti hajoavia. Ruokailuvälineet, hammastikku ja pakkaus on valmistettu maissitärkkelyksestä.

a1hjr9hpgeaftuapjate

Cornstarch-tuotteet tuottavat kasvihuonekaasupäästöjä huomattavasti vähemmän kuin perinteiset muovit koko elinkaarensa aikana. Hiilidioksiidin nettomäärä ei lisäänny tuotteiden hajotessa, koska kasvit, joista nämä tuotteet on valmistettu, myös absorboivat saman määrän hiilidioksidia kasvaessaan. Lisäksi maissitärkkelystuotteet eivät tuota myrkyllisiä savuja, jos niitä poltetaan.

Tämä kehitys on osa ympäristöpolitiikkaa, jonka Icelandair ottaa käyttöön lennoillaan sekä kaikessa yhtiön toiminnassa että työpaikoilla.

Icelandair lisää merkittävästi lentoja Floridaan

htqse2d4pcjqz99x6pvk

2018 on kasvun vuosi ja Icelandair avaa yhteensä viisi uutta Pohjois-Amerikan kohdetta kuluvan kevään aikana. Tampa lennetään syksystä alkaen neljä kertaa viikossa ja Orlando päivittäin. Hyvä uutinen golfaajille, risteilymatkustajille ja aurinkoa ja lämpöä haluaville vapaa-aika ja kongressi matkustajille.

Tampan ja meksikonlahden valkoisille rannoille lennetään tiistaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin ja paluut vastaavasti maanantaisin, keskiviikkoisin,torstaisin ja lauantaisin. Lentoja voi yhdistää ja siten saada matkasta enemmän irti. Stopover Islannissa on mahdollista tehdä samalla lentohinnalla. Stopover voi olla 1-7 vrk kestoinen.

Icelandair on lentoliikenteen pioneeri ja aloitti toimintansa jo 1937 ja juhlii arvokasta 80 vuoden taivaltaan vastaanottamalla uutta Boeing 737 Max laivastoa jo tulevaan talven aikana. Kaikissa yhtiö koneissa on kaikilla reiteillä toimiva WIFI palvelu, henkilökohtainen maksuton viihdekeskus.

Yhtiö lentää 2018 yhteensä 23 kohteeseen Atlantin tuolla puolen – 18 kohteeseen Yhdysvalloissa ja 5 kohdetta Kanadassa. Helsinki reitti operoidaan päivittäin ympärivuotisena ja kesällä kaksi kertaa päivässä.

Uusia reittejä ja matkustajamäärien nousua – Icelandair jatkaa kasvua vuodelle 2018

hpsaxmxesl7hjldc9slu

Icelandair saavutti 10% kasvun matkustajamäärissä tämän vuoden 2017 kolmannella kvartaalilla verratessa edelliseen vuoteen 2016. Matkustajamäärien kasvu näyttää jatkuvan vakaasti edelleen vuodelle 2018.

Lentoyhtiöllä on tällä hetkellä paljon tuulta siipien alla – kirjaimellisesti. Icelandair avaa ensi vuonna kolme uutta reittiä; Dallas ja Cleveland Yhdysvalloissa sekä Dublin Irlannissa. Uusien lentoreittien avaaminen kasvattaa lähtöjen määrää 10%, jonka johdosta Icelandairin odotetaan kuljettavan ensi vuonna jo 4,4 miljoonaa matkustajaa. Matkustajamäärän arvioidaan näin kasvavan 400,000 verrattaessa vuoden 2017 matkustajamääriin.

Icelandair operoi Helsingistä Reykjavikiin päivittäin erinomaisilla yhteyksillä Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Helsingistä Icelandair lentää Reykjavikiin keväästä syksyyn kahdesti päivässä ja kesäkuukausina tiistaille ja lauantaille lisätään kolmas lento. Icelandair lentää yhteensä 49 kohteeseen, joista 20 on Yhdysvalloissa. Lukuisat kohteet Atlantin molemmin puolin tarjoaa kaikille matkustajille Stopover-mahdollisuuden Islannissa ilman lisäkustannuksia. Lisäksi yhtiö avasi neljännen Saksan lentoreitin Tegelin lentoasemalle, Berliiniin lokakuussa. Reittiä lennetään vuoden ympäri kolmesti viikossa.

Lentoyhtiön laivastoon lisätään vuoden 2018 ensimmäisen kvartaalin aikana kolme uutta Boeing 737 MAX 8 -lentokonetyyppiä. Vuoteen 2021 mennessä Icelandair ottaa käyttöönsä yhteensä 16 uutta Boeing 737 MAX -konetyyppiä. Uusi konetyyppi tukee yhtiön kasvusuunnitelmia ja tarjoaa lisää joustavuutta reiteille. Lue lisää Icelandairin kohteista, Icelandair Stopoverista ja yhtiöstä täältä: www.icelandair.com.

Icelandair jatkaa hallittua kasvua – matkustajamäärät kasvaneet 12% vuodessa

tfldgvz2dlrh7fbuwn1m

Icelandairin matkustajamäärät ovat kasvussa lisääntyvästä kilpailusta huolimatta ja yhtiö kuljettikin syyskuussa yhteensä 420 041 matkustajaa, joka on 8% viime vuoden syyskuun 388 382 matkustajaa enemmän.

Icelandairin matkustajamäärä on kasvanut tänä vuonna jo + 12 % ja syyskuun loppuun mennessä lentoyhtiö on lennättänyt 3 244 809 matkustajaa ympäri maailmaa. Yhtiön 2017 matkustajamäärän ennustetaan olevan 4 miljoonaa.

Kasvu saa jatkossa tukea uusien kohteiden myötä ja viimeisimmät uudet kohteet toukokuusta 2018 alkaen ovat Cleveland, Ohio ja Dallas-Fort Worth, Texas Yhdysvalloissa. Uusien kohteiden myötä Icelandair tarjoaa nopeat yhteydet 20 kaupunkiin Pohjois-Amerikassa joista 15 sijaitsee Yhdysvalloissa ja viisi Kanadassa.

Reittiverkostoon Euroopan puolella lisätään ympärivuotisena myös Dublin, johon toukokuusta 2018 alkaen lennetään kuusi kertaa viikossa. Helsingin reitti lennetään päivittäin ympäri vuoden, ja kesäkuukausina kahdesti tai kolmesti päivässä.

Icelandair tarjoaa samalla lentohinnalla mahdollisuutta tehdä Stopover pysähdys Islannissa matkalla Atlantin yli. Lisätietoa kohteista ja Stopover mahdollisuudesta on sivustolla www.icelandair.fi

Icelandair esittelee uuden hinnoittelumallin sekä matkustusluokan: Economy Light

fykdug9a6pdu8ujlt43n

Icelandair lanseeraa tänään uuden hinnoittelumallin, joka tarjoaa matkustajille enemmän vaihtoehtoja matkaa varatessa. Uusin hintaluokka, Economy Light, sopii kevyen matkatavaran kanssa matkustaville. Tähän hintaluokkaan kuuluvat kaikki ne matkustamopalvelut ja mukavuudet, johon Icelandairin matkustajat ovat tottuneet. Matkustajat voivat myös valita paikkansa lentokoneessa ennakkoon. Hintaan sisältyy 10 kg käsimatkatavaroita.

– Teemme asteittaisia muutoksia palveluihimme, näiden joukossa Economy Light. Tämä vaihtoehto on kehitetty matkustajille, jotka tekevät viikonloppumatkan tai lyhyen työmatkan ulkomaille. Uusi hinnoittelu sopii myös esimerkiksi silloin, kun kaikki perheenjäsenet eivät tarvitse omaa matkalaukkua tai pariskunta haluaa pakata yhteen laukkuun. Economy Lightin matkustajat saavat nauttia samoista palveluista kuin muutkin. Matkustamon viihdetarjonta, alkoholittomat virvokkeet, Wi-Fi-yhteys lennolla sekä mukavat, tilavat penkit kuuluvat palveluihimme, kertoo Icelandairin myynnistä ja markkinoinnista vastaava Guðmundur Óskarsson.

Osana uutta hinnoittelumallia Economy-luokasta tulee Economy Standard ja Economy Class Flexistä Economy Flex. Hinnat ovat edelleen kilpailukykyisiä sekä joustavia ja sisältävät yhden ruumaan menevän matkalaukun sekä käsimatkatavarat.

– Laajennamme tarjontaamme, jotta kohtaisimme paremmin erilaisten matkustajien tarpeet. Tämä tekee matkustamisesta joustavampaa ja edullisempaa, ja voimme palvella yhä paremmin monenlaisia matkustajia, Óskarsson summaa.

Icelandair aloitti toimintansa vuonna 1937, joten tänä vuonna vietetään yhtiön 80-vuotisjuhlia. Ilmailualan pioneerina Icelandair jatkaa kasvuaan ottamalla käyttöön uuden lentokoneen sekä lisäämällä kohteita ja matkustusmukavuutta, johon kuuluu yli 600 tuntia matkustamoviihdettä sekä toimiva Wi-Fi- yhteys jokaisella lennolla.

Icelandair lentää 20 kohteeseen Pohjois-Amerikassa ja yli 25 kaupunkiin Euroopassa. Icelandair tavoittelee 4 miljoonan matkustajan rajaa vuoden 2017 aikana. Helsingistä yhtiö lentää Reykjavikiin päivittäin.

Icelandair tarjoaa myös Stopover-mahdollisuuden Islannissa. Jokaisella matkalipputyypillä voi pysähtyä Islannissa 1-7 päivään ilman lisäkustannuksia ja saada näin yhdeltä matkalta kaksi unohtumatonta muistoa.

Lisätietoa Icelandairin hinnoittelusta ja muista palveluista: www.icelandair.fi

Florida on askeleen lähempänä – Icelandair avaa lentoreitin Tampa Bayhin

ka3icsqlgxbuuhwpphvh

Icelandair aloittaa 6. syyskuuta uuden lentoreitin Reykjavikin kautta Floridan ympärivuotiseen lomakohteeseen, Tampa Bayhin.

Tampa Bayhin tullaan liikennöimään neljästi viikossa: keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ympäri vuoden. Lento Reykjavikista Tampa Bayhin kestää alle 8 tuntia.

Floridan aurinkorannikko ei ole Icelandairille uusi valtaus, vaan yhtiö lentää tällä hetkellä lisäksi Orlandoon ympäri vuoden. Tampa Bay on Meksikonlahdella sijaitseva 4,5 miljoonan asukkaan kaupunki. Kohde tunnetaan sen erinomaisista ulkoilumahdollisuuksista. Sijaintinsa ansiosta sää on lähes aina Floridalle tyypillisen upea.

Uusi reitti mahdollistaa Floridaan tutustumisen laajemmin – ajomatka Tampa Bayn ja Orlandon välillä on vain kaksi tuntia. Matkustaja voi tutustua Floridaan laajemmin lentämällä esimerkiksi Helsingistä Tampa Bayhin ja paluumatkalla Orlandosta Helsinkiin.

Icelandair tarjoaa myös Stopover-mahdollisuuden Islannissa. Jokaisella matkalipputyypillä voi pysähtyä Islannissa 1-7 päivään ilman lisäkustannuksia ja saada näin yhdeltä matkalta kaksi unohtumatonta muistoa.

Icelandair lentää 47 kohteeseen, joista 19 on Pohjois-Amerikassa: 14 Yhdysvalloissa Cleveland, Ohion reitin auetessa 2018 ja viisi matkakohdetta Kanadassa. Icelandair tavoittelee 4 miljoonan matkustajan rajaa vuoden 2017 aikana. Helsingistä Icelandair lentää Reykjavikiin päivittäin.

Icelandair avaa uuden Philadelphia reitin

Boeing757-2

Ensimmäinen lento USAn itärannikon Philadephiaan, Pennsylvaniassa lennetään 30.5. Reitti operoidaan neljästi viikossa keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.Reitti aloitetaan sesonkiluonteisena ja jatkuu syyskuun loppuun saakka.

Philadelphia ( PHL ) on hyvä lisä yhtiön jo olemassa olevaan tarjontaan. Muut Itä-rannikon kohteet

Ovat Boston, New York, Washington DC ja Kanadan Halifax.

Philadelphia sijaitsee New Yorkin ja Washington D.C. välissä ja antaa hyvät yhdistelmät muihin kaupunkeihin joista yhdistää myös laadukas Amtrak, Acela luotijuna yhteys.

Kaupunki on tärkeä osa USAn historiaa ja siellä julkistettiin ja allekirjoitettiin maan itsenäisyydenjulistus. Kaupunki on myös tunnettu kulttuuri-ja ravintola tarjonnasta.

Philadelphia on USAn viidenneksi suurin kaupunki ja asukkaita alueella on 7.2 miljonaa. Lentoasema on yksi maan kiireisimmistä ja tarjoaa hyvät jatkoyhteydet myös muualle

USAssa. Samalla lentohinnalla voi halutessaan tehdä 1-7 vrk Stopover pysähdyksen Islannissa.

Icelandair verkosto kattaa yhteensä 46 kohdetta joista 18 Pohjois-Amerikassa – 13 Yhdysvalloissa ja viisi Kanadassa. 2017 uudet kohteet ovat Philadelphia ja Tampa.

Yrityksen matkustajamäärän odotetaan ylittävän 4 miljoonaa kuluvana vuonna.

Icelandair lisää lentoja Yhdysvaltoihin – uudet kohteet Tampa Bay ja Philadelphia

694744_3533_preview

Helsinki, 5. Lokakuuta 2016 – Icelandair laajentaa reittiverkostoaan.Uusi ympärivuotinen kohde on Floridan Tampa Bay ( TPA ) ja sinne lennetään kahdesti viikossa maanantaisin ja torstaisin. Lentojen myötä Icelandair tarjoaa päivittäisen yhteyden Floridaan yhdessä Orlandon kanssa. Yhtiön toinen uutuuskohde on Philadelphia ( PHL), joka operoidaan kesäsesonkina neljästi viikossa 30.5.- 6.9.2017 välisenä aikana. Lentopäivät ovat keskiviikko, perjantai, lauantai ja sunnuntai.

“Tampa Bay ja Philadelphia vahvistavat Icelandairin tarjontaa merkittävästi itärannikolle sekä Floridaan. Yhteydet Islannin kautta ovat sujuvat kaikista yhtiön 25 Euroopan kohteesta, Helsinki mukaan lukien. Philadephia on USA:n viidenneksi suurin kaupunki.

Olemme erittäin iloisia lisäyksistä ja toivotamme uudet kohteet tervetulleiksi Icelandairin perheeseen 2017 “ sanoo Icelandairin pääjohtaja Birkir Holm Gudnason.

Icelandair aloitti toimintansa 1937 ja on Pohjois – Atlantin ja Islannin lentoliikenteen pioneeri. Yhtiön kasvun myötä Islannista on tullut yksi Euroopan suosituimmista ja halutuimmista matkakohteista, joka tarjoaa myös StopOver mahdollisuuden . Yhtiö kasvaa modernisoimalla olemassa olevaa kalustoa ja lisäämällä uusia koneita laivastoonsa lähivuosina. Kaikissa koneissa hyödynnetään uusinta teknologiaa viihteessä ja asiakkaiden käytössä on hyvin toimiva Wi-Fi verkko. Kahden uuden kohteen myötä Helsingistä matkustaville on tarjolla 18 kohdetta Yhdysvalloissa ja Kanadassa . Reitit ovat myös lisä Suomeen suuntautuvalle, kasvavalle asiakasmäärälle ja hyödyttävät siten myös Helsingin ja Suomen matkailua merkittävästi.

Philadelphia on yksi USA:n suosituista kaupungeista ja sijaitsee Pennsylvanian osavaltiossa, Washingtonin ja New Yorkin puolivälissä. Kaupunki on historiallisesti merkittävä ja Yhdysvaltojen sekä itsenäisyys julistuksen ( 1776 ) ja perustuslain (1787) allekirjoitus- ja kotipaikka. Kaupungissa on 7.2 miljoonaa asukasta ja neljästi operoitava Philadelphian kenttä on yksi maan suurimmista.

Meksikon lahden puolella sijaitseva, 4.5 miljoonan asukkaan Tampa on merkittävä hallinto- ja risteilykaupunki Floridassa. Lähialue on tunnettu matkailusta ja erityisesti St. Petersburg, Clearwater Beach ja Sarasotan valkoiset hiekkarannat tarjoavat upeat puitteet rantalomiin. Alue on vain kahden tunnin ajomatkan päässä Orlandosta jonne Icelandair lentää viidesti viikossa ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet yhdistää kaksi kohdetta.

Icelandair otti ensimmäisen uudistetun Boeing 767 koneen käyttöön

f68qpwmwle2casurgpp9

Yhtiö lisää kapasiteettia ottamalla käyttöön kaksi Boeing 767 konetta joista toinen otettiin vastaan viime_viikolla ja aloittaa liikennöinnin heti. Toinen tekee ensilentonsa 15. toukokuuta.

Konekapasiteettia tullaan käyttämään ensisijaisesti yhtiön kohteisiin, New York (JFK), Chicago (ORD), ja lisäksi reiteillä Boston, London, Kööpenhamina ja Amsterdam. Tarpeen mukaan kone vierailee

myös Helsingin reitillä. Koneen matkustajakapasiteetti on 262 matkustajaa, ja tarjoaa Boeing 757 koneeseen verrattuna 44 % lisää kapasiteettia.

Icelandairin laivastossa on nyt 28 konetta, joista 26 tyyppiä 757, ja lisäksi kaksi Boeing 767 konetta. Koneet ovat sisustettu Icelandair käyttöön ja jokaisessa istuimessa on viihdeyksikkö, modernit nahkaistuimet, erikoisvalaistus ja Wi-Fi.

Icelandairin reittiverkosto on laajentunut ja matkustajakapasiteetti on kasvanut merkittävästi 2009 jälkeen. Tuolloin yhtiön matkustajmäärä oli 1,3 miljoonaa verratuna tulevaan tavoitteeseen 3.7 miljoonaa.

Yhtiöllä on kesäsesongin aikana yli 100 päivittäistä lähtöä Euroopassa, Islannissa ja Pohjois-Amerikassa. Helsinkiin lennetään päivittäin ympäri vuoden, kesäkaudella ja syyskuun loppuun kaksi kertaa päivässä.

Icelandair verkostossa on 2016 yhteensä 43 kohdetta, joista 16 Pohjois-Amerikassa. Uutuus Chicago sekä Boston, Washington D.C., New York (JFK ja Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage ja Portland. Kanadassa Toronto, Halifax, Vancouver Edmonton ja Montreal.