AirBaltic avaa Tampere-Pirkkalan lentoasemalta kuusi suoraa reittiä Euroopan kaupunkeihin

AirBaltic_B733_YL-BBK

Tampere-Pirkkalasta tulee airBalticin ensimmäinen Baltian maiden ulkopuolinen kotikenttä keväällä 2022. Toukokuusta alkaen airBaltic lentää Tampereelta kolmesti viikossa Frankfurtiin, Kööpenhaminaan, Müncheniin ja Osloon sekä kahdesti viikossa Málagaan ja Rodokselle.

AirBaltic perustaa Tampere-Pirkkalaan ensimmäisen Baltian maiden ulkopuolisen base-kentän eli kotikentän, jonne se alkuvaiheessa sijoittaa yhden lentokoneen. Koneella lennetään keväästä 2022 alkaen kuutta eri suoraa reittiä Tampereelta muihin Euroopan kaupunkeihin.

Uudet suorat yhteydet palvelevat sekä Tampereen seudun elinkeinoelämää että vapaa-ajan matkailijoita. AirBalticin suorat lennot vievät matkailijoita kahteen suosittuun lomakohteeseen ja reittilennot Müncheniin ja Frankfurtiin sekä Kööpenhaminaan avaavat matkailijoille sujuvat jatkoyhteydet muun muassa mannertenvälisille lennoille ja jatkoreiteille ympäri maailmaa.

–  Tämä on iso asia alueellemme, ja toivotammekin airBalticin ilolla tervetulleeksi Tampere-Pirkkalaan. Tampereen seudulla on nyt kaivattu pikatie muualle Eurooppaan ja maailmalle. Uudet, suorat yhteydet helpottavat sekä yritysten kansainvälistymistä, osaajien ja opiskelijoiden houkuttelua, innovointia, matkailua että koko seudun elinvoiman kasvattamista entisestään. Tampereen seudun lisäksi uudet reitit palvelevat myös muun sisäisen Suomen tarpeita, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Lentoliikennettä on kehitetty Tampereen kaupunkiseudulla vuosien ajan, ja vuodesta 2015 alkaen Business Tampereen saavutettavuuden kehitysohjelmassa. Pitkäjänteinen yhteistyö suorien lentoyhteyksien saamiseksi Eurooppaan Tampere-Pirkkalan lentoasemalta on tuottanut tulosta. AirBaltic on ensimmäinen kansainvälinen reittilentoyhtiö, joka perustaa kotikentän Suomessa muualle kuin Helsinkiin.

–  Tampereen kasvu ja vetovoima ovat nostaneet sen Suomen toiseksi metropoliksi. Sen ja Helsingin muodostama Suomen ainoa todellinen kasvukäytävä vahvistuu edelleen. Metropolialueen molemmat solmupisteet tarjoavat nyt sujuvat yhteydet maailmalle. Suorat Euroopan lennot varmistavat Tampereen kaupunkiseudun menestyksen ja kehityksen vientiteollisuuden, tapahtuma- ja elämystalouden sekä tutkimuksen ja innovaatioiden keskuksena pohjoisessa Euroopassa. Markkinaehtoinen lentoliikenne vahvistuu koko Suomea ajatellen ja se on hyvä asia sekä liike- että vapaa-ajan matkustajien kannalta, sanoo Business Tampereen ja Visit Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen.

–  Kyse ei ole vain siitä, miten Tampereelta pääsee maailmalle, vaan myös siitä miten tänne pääsee. Meillä on monipuolinen ja kansainvälinen yritysten ja tutkimuksen keskittymä, joka houkuttelee uusia yrityksiä, niiden yksiköitä, pääomasijoituksia ja osaajia. Avainhenkilöiden on päästävä liikkumaan sujuvasti ja nyt yhteytemme kannaltamme tärkeisiin keskuksiin kohenevat huomattavasti, Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen toteaa.

AirBaltic on jo aiemmin lentänyt Tampere-Pirkkalasta Riikaan.

Turku–Riika-lentoliikenneyhteys avataan uudelleen – Air Baltic järjestää aamulentoja 21.7. alkaen

airbaltic-a220-300-kuva-jukka-parviainen

Kuva: Jukka parviainen

Latvialainen lentoyhtiö Air Baltic jatkaa 21.7. lähtien liikennöintiä Turku–Riika-reitillä aamulennoilla. Lennot toteutetaan suihkukoneella, joka on aiempia lentokoneita taloudellisempi ja pienipäästöisempi.

Riika on merkittävä vaihtoyhteyskenttä, jonka kautta lennetään parhaimmillaan kymmeniin kohteisiin. Aamulentoja Turusta Riikaan järjestetään kaikkina muina päivinä, paitsi keskiviikkona ja sunnuntaina.Niiden ansiosta Turusta pääsee saman päivän aikana etelä-Eurooppaan ja matkustusrajoitusten puitteissa muillekin mantereille. Myös paluulennot Riikasta Turkuun avataan uudelleen.

– Toiveena on palauttaa jokapäiväiset lennot Riikaan ja takaisin lomakauden jälkeen. Se riippuu matkustajamääristä, sanoo Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen.

– Turku–Riika-yhteys on tärkeä elinkeinoelämän ja matkailun näkökulmista. Sen kautta Euroopan matkakohteet on nopeasti saavutettavissa ilman Helsinki-Vantaan välilaskua ja vastaavasti ulkomaalaiset matkailijat pääsevät taas suoraan Turkuun, korostaa Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

Reitin ketteryyttä edistää se, että Air Baltic tunnetaan Euroopan täsmällisimpänä lentoyhtiönä, ja tutkimusten mukaan se onkin toiseksi täsmällisin lentoyhtiö maailmassa. Lentoyhtiö panostaa lisäksi kalustonsa kehitykseen ekologisempaan suuntaan.

Lennot Turku–Riika-välillä toteutetaan heinäkuusta lähtien uudella Airbus A220-300 -suihkukoneella, joka on aiempia lentokoneita taloudellisesti ja pienipäästöisempi. Uuden tekniikan myötä kone tarvitsee 20 prosenttia vähemmän polttoainetta istuinta kohden verrattuna vanhempiin malleihin. Lisäksi Airbus A220-300-suihkukoneen hengitysilma suodattuu uuden tekniikan avulla entistä puhtaammaksi.

Lentoreittejä palautetaan matkustusrajoitusten mukaan

Tällä hetkellä Turusta pääsee suorilla lennoilla Krakovaan, Varsovaan, Kyproksen Larnakaan, Belgian Liègeen, Liettuan Kaunasiin ja Maarianhaminaan. Lentoyhteys Belgradiin avataan todennäköisesti syyskuun aikana. Tukholmaan ei toistaiseksi järjestetä lentoja.

Koronapandemian vuoksi jokaisen on harkittava matkallelähtöä tapauskohtaisesti, matkustettava vastuullisesti toiset huomioiden ja muistettava noudattaa kunkin maan omia rajoituksia.

Air Baltic lisää lentovuoroja Turusta Riikaan

1199px-YL-BBN_Air_Baltic_Boeing_737-522_-_cn_26683,_landing_at_AMS_Amsterdam_(Schiphol),_pic5

Latvialainen lentoyhtiö Air Baltic lisää lentoja kevät- ja kesäkaudeksi Turku-Riika-reitille maaliskuusta 2019 alkaen. Uusi iltapäivävuoro tuo kaivatun lisän nykyisten aamu- ja iltalähtöjen rinnalle neljänä päivänä viikossa.

Turussa uudet vuorot nähdään merkkinä kohentuneesta taloustilanteesta ja lisäys viestii myös Turun lentokentän matkustajamäärien kasvusta.

– Uudet vuorot ovat osoitus Turun seudun vetovoimasta ja positiivisesta rakennemuutoksesta. Lentoyhtiöt ovat havainneet kentän käytön lisääntyneen ja haluavat sen myötä kohentaa palvelutasoaan, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve iloitsee.

Riika on merkittävä vaihtoyhteyskenttä, jota kautta lennetään kymmeniin kohteisiin. Turusta on näin entistä vaivattomampaa matkustaa Euroopan metropoleihin, kuten Lontooseen, Milanoon, Berliiniin ja Brysseliin.

– Turun saavutettavuus paranee huomattavasti ja uudet vuorot palvelevat entistä jouhevammin niin liike-elämää kuin matkailijoitakin. Olemme iloisia yhteistyön syvenemisestä Air Balticin kanssa, kiittelee Finavian verkostojohtaja Jani Jolkkonen.

Turkulaiset ja lähialueilla asuvat suosivat Turun kenttää erityisesti sen ketteryyden takia. Ruuhkaton ja helppojen yhteyksien päässä oleva kenttä on houkutteleva vaihtoehto Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Uudet lentovuorot lennetään maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

Turusta pääsee tällä hetkellä suorilla lennoilla Riian lisäksi Maarianhaminaan, Tukholmaan ja Gdanskiin. Lisäksi Wizz Air kertoi viime viikolla aloittavansa marraskuussa suorat lennot Turusta Kaunasiin.

Ensimmäiset lähtevät matkustajat Tampere-Pirkkalan uudistuneelta lentoasemalta nousivat ilmaan Air Balticin kyydissä aikaisin aamulla

Finavia-Tampere_Airport-photo_Eventphoto_Vappula_85X2231

Kuva: Finavia

Finavian useita kuukausia kestänyt kehitys- ja peruskorjaushanke Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on valmistunut. Yli 17 miljoonan euron investointi nostaa kentän kapasiteettia ja tukee näin koko Pirkanmaan elinvoimaisuutta ja saavutettavuutta.

Ensimmäiset matkustajat saapuivat uudistuneelle Tampere-Pirkkalan lentoasemalle jo aamuhämärissä. He nousivat Air Balticin koneeseen, joka teki ensimmäisen reittiliikenteen lentoonlähdön uutuuttaan hohtavalta kiitotieltä 13. elokuuta kello 5.25. Kyseessä oli lento BT358, joka suuntasi kohti Riikaa.

Viimeisetkin unenrippeet karisivat varhaisilta matkustajilta viimeistään terminaalissa, sillä Finavia yllätti heidät avajaisten kunniaksi leivoksilla ja kahvilla.

– Lentoasemamme on nyt loistokunnossa. Toivotamme pirkanmaalaiset tervetulleiksi käyttämään entistä ehompaa kotikenttäänsä. Tampere-Pirkkalasta on erinomaiset yhteydet kolmeen tärkeään lentoliikennekeskukseen eli hubiin: Helsinkiin, Riikaan ja Tukholmaan. Niiden kautta avautuvat loistavat yhteydet ympäri maailmaa. Suoraan Tampereelta lennetään Bremeniin, Budapestiin ja syksystä alkaen Malagaan, iloitsee Finavian aluejohtaja ja lentoaseman päällikkö Mari Nurminen.

Finavia investoi Tampere-Pirkkalan lentoliikennealueiden uudistamiseen yhteensä yli 17 miljoonaa euroa. Asematason laajentaminen ja kiitotien uudistaminen nielivät 15 miljoonaa euroa. Lisäksi uusittiin kiitotien mittarilähestymisjärjestelmä (ILS) ja parannettiin tarkkuuslähestymismenetelmiä kahden miljoonan euron edestä.

– Uusien, leveiden kääntöpaikkojen ansiosta pystymme palvelemaan myös laajarunkokoneita. Peruskorjauksessa päästiin uusimaan myös kenttävalaistus energiatehokkaaseen led-teknologiaan ja parantamaan jäänestoaineiden talteenottoa ja suojauksia. Uudet ILS-laitteet parantavat lentoliikenteen operointimahdollisuuksia myös huonoissa sääolosuhteissa, kertoo Nurminen.

Nurminen kiittää urakoitsijoita hienosta työsuorituksesta ja kentän käyttäjiä joustavuudesta. Suurin osa töistä pystyttiin tekemään keskellä toimivaa lentoliikennettä.

– Näin laaja kehitys- ja peruskorjaushanke on aina iso ponnistus, sillä valmistumista määrittävät tiukat aikataulut ja töitä tehdään haastavissa olosuhteissa, sanoo Nurminen.

Huhtikuussa käynnistynyt remontti valmistui 12. elokuuta. Sotilas- ja yleisilmailu käynnistivät operaationsa uudistuneelta kiitotieltä heti samana päivänä.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehitys- ja peruskorjausohjelma pähkinänkuoressa

Päällystettävä alue 330 000 m² (50 jalkapallokentällistä)
Asematason laajennus 22 000 m²
Kaksi uutta kiitotien kääntöpaikkaa 8 000 m²
Maaperäsuojaus jäänpoistoa varten 8 000 m²
Sähkö- ja telekaapelointeja 10 000 m
Asfalttimassaa 60 000 tonnia
Uusi rullaustie 150 m
Uusia led-valoja 150 kpl
Uusia glykolipumppaamoja 2 kpl
Uusi ILS -järjestelmä 1 kpl
Työmaalla töissä 100 henkilöä

AirBaltic laajentaa maksutapavalikoimaansa Trustlyn avulla

bombardier_cs300_6

Eurooppalainen maksulaitos Trustly on tänään ilmoittanut yhteistyöstä uuden kumppanin, latvialaisen airBaltic-lentoyhtiön, kanssa.

Sopimuksen myötä airBalticin asiakkaat voivat maksaa lippuja ja palveluita verkossa suoraan pankkitililtään käyttäen pankkinsa tukemaa ja Trustlyn maksupalvelun mahdollistamaa digitaalista varmennusta.

Tästä päivästä alkaen Trustlyn verkkomaksupalvelut ovat airBalticin brittiläisten, ruotsalaisten, saksalaisten, virolaisten ja puolalaisten asiakkaiden käytettävissä. Vuoden 2018 ensimmäisen puoliskon aikana uusi maksujärjestelmä otetaan käyttöön vielä kuudessa muussa maassa. Kun Trustly huolehtii kaikista airBalticin pankkisiirtomaksuista ja talous- ja täsmäytysraportit hoituvat keskitetysti, lentoyhtiö voi keskittyä uusien asioiden hankkimiseen uusilla markkinoilla.

Trustlyn palvelun kautta asiakkaat voivat maksaa verkossa helposti ja turvallisesti, jolloin ostostapahtumien kesken jäämisen todennäköisyys pienenee. Lisäksi verkkokauppiaiden tapahtuma- ja käyttökustannukset pienenevät ja huijausten määrä laskee, eikä maksujen käsittelyyn ei enää tarvita useita välikäsiä.

”Useiden maksutapojen tarjoaminen pienentää ostokynnystä ja kasvattaa airBalticin myyntiä. Lisäksi se parantaa palveluamme – asiakkaat voivat valita itselleen helpoimman ja tarpeitaan parhaiten vastaavan maksutavan. Tulevaisuudessa airBaltic keskittyy palvelemaan lentoja hakevia asiakkaita ja yksinkertaistamaan heidän käyttökokemustaan kaikkien digitaalisten kanavien kautta”, airBalticin myynti- ja markkinointijohtaja Jouni Oksanen sanoo.

”Meille on ilo saada airBaltic kumppaniksemme. Autamme yritystä tarjoamaan lokalisoituja maksupalveluita sekä sen kotimarkkinoilla että kehittyvillä markkinoilla. Suurin osa asiakkaista etsii ja ostaa lentonsa nykyään verkossa, joten hinnoittelun selkeys, maksutapojen turvallisuus sekä asiakkaiden mieltymysten mukaisten vaihtoehtojen tarjoaminen ovat matkailusivustoille ja verkkokauppiaille välttämättömyyksiä. Muuten asiakkaat suuntaavat muualle”, Trustly UK:n johtaja Mike Parkinson sanoo.

Tampereella juhlistettiin airBalticin uuden Tampere–Riika-reitin avausta

bt_plane_debesis_1024x768px_0309

Tampereen Särkänniemessä järjestettiin torstaina 23.3.2017 #TMPRIX2017 Route Launch Party, jossa juhlittiin airBalticin uuden Tampere–Riika-reitin avausta lähes 120 kutsuvieraan kesken. Uusi reitti avautuu 26.3., jonka jälkeen Tampere-Pirkkalan lentokentältä pääsee suoraan Riikaan ja takaisin kuusi kertaa viikossa maanantaista lauantaihin.

Juhlalennoksi teemoitetussa tapahtumassa uuden lentoyhteyden merkityksestä ja sen tuomista mahdollisuuksista kertoivat Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä, Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen, Latvian suurlähettiläs Uģis Bambe, Finavian lentoasemaverkosto-, markkinointi- ja myyntijohtaja Joni Sundelin sekä airBalticin Senior Vice President E-Commerce, Sales & Marketing Jouni Juhani Oksanen ja Senior Vice President Network Management Wolfgang Reuss.

– On tärkeää, että Tampere näkyy jatkossa kohteena maailmankartalla ja meillä on pysyvät yhteydet eri puolille maailmaa. Riika-yhteys on tärkeä niin elinkeinoelämän, matkailun kuin tapahtumienkin kannalta, toteaa Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Tampereelta Riikaan kuusi kertaa viikossa – kymmeniä jatkoyhteyksiä ympäri maailman

AirBaltic tarjoaa kuusi kertaa viikossa maanantaista lauantaihin varhaisaamun lennon Tampereelta Riikaan ja illalla takaisin. Lennot lähtevät Tampereelta klo 5.15 ja ja paluulento on perillä puolen yön jälkeen. Uuden yhteyden kautta matkustajille avautuu myös kymmeniä jatkoyhteyksiä maailmalle.

– Alueella tehty pitkäjänteinen työ on nyt palkittu, kun airBaltic teki toivotun paluun Tampere-Pirkkalan lentoaseman käyttäjäksi. Uusi yhteys Riikaan on erittäin merkittävä. Sen myötä Tampere-Pirkkala saa Helsingin ja Tukholman lisäksi kolmannen hub-lentoaseman eli vaihdollisten lentojensa solmukohdan. Aamulento Riikaan avaa matkustajille 50–60 jatkoyhteyttä Eurooppaan. Kaikkinensa liityntäkenttien kautta Tampereelta pääsee avatun reitin myötä yhdellä välilaskulla yli 300 kohteeseen ympäri maailman, sanoo Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean lentoliikenteen kehitysjohtaja Marja Aalto.

#TMPRIX2017-reittilanseerauksen järjestelyistä vastasi Tampereen Messujen tapahtumatoimisto Finland Events yhteistyössä airBalticin, Tredean, Latvian suurlähetystön ja Finavian kanssa.

Lentoyhtiö Air Baltic tulee Tampereelle – uusi reitti suoraan Riikaan

14192632_10154924039070016_5607146094435914160_n

Finavian hyvät uutiset lentomatkustajille jatkuvat, kun AirBaltic aloittaa suorat lennot Tampereelta Riikaan. Latvian upeaan pääkaupunkiin lennetään maaliskuusta alkaen kuutena päivänä viikossa.

– Toivotamme AirBalticin lämpimästi tervetulleeksi Tampereelle. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme uuden reittiyhteyden palvelemaan Pirkanmaan alueen matkustajia. Nyt Tampereelta on alueen väestön kokoon verraten poikkeuksellisen hyvät yhteydet, sillä alue yhdistyy eri puolille maailmaa peräti kolmen eri vaihtolentoaseman kautta, iloitsee aluejohtaja, Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen Finaviasta.

– Suora yhteys kiinnostavaan kaupunkikohteeseen ja Keski-Eurooppaan on tärkeä maakunnan saavutettavuudelle ja uskon, että tämä lisää kiinnostusta myös uusille avauksille. Uusi reittiyhteys on hyvän yhteistyön tulosta maakunnan muiden matkailutoimijoiden kanssa, hän jatkaa.

Uusi lentoreitti tuo Tampereen seudun yritys- ja lomamatkailijoiden ulottuville vahvan lentoyhteyksien verkoston, kun matkustajat voivat hyödyntää vaihtoyhteyksiä Riiasta. Tampereelta on tähän saakka päässyt Helsingin ja Tukholman kautta lukuisiin matkakohteisiin. AirBalticin kautta yhteyksien valikoima kasvaa, kun saatavilla on Euroopan suosituimmat kaupunkikohteet sekä monia Välimeren alueen lomakohteita.

AirBaltic aloittaa lennot Tampereelta Riikaan 26. maaliskuuta 2017. Reittiä lennetään kuutena päivänä viikossa 76 paikkaisella Q400-koneella.

Lentolippuja voi ostaa lentoyhtiön verkkosivuilta www.airbaltic.com 4. lokakuuta alkaen.

AirBalticilla voi maksaa virtuaalivaluutta bitcoinilla

thumb_1668813700__GalleryLarge

Latvialainen lentoyhtiö AirBaltic alkaa hyväksyä virtuaalivaluutta bitcoinin käytön maksuvälineenä.

Yhtiön mukaan sen verkkosivuilla voi maksaa lentoja 60 matkakohteeseen bitcoineilla. Lippujen hinnat esitetään euroina, ja maksutilanteessa bitcoinit muunnetaan euroiksi senhetkisellä kurssilla. Maksunkäsittelijänä toimii Bitpay, joka muuntaa virtuaalivaluutan euroiksi.

Bitcoin-maksumahdollisuus koskee halvimpia lentolippuja, jotka tunnetaan yhtiön Basic-luokkana. Aiemmin muun muassa hotellivaraussivusto Expedia on alkanut hyväksyä bitcoinit.

airBaltic – World’s First Airline To Accept Bitcoin