Neste ja DHL Express julkistivat yhden kaikkien aikojen suurimmista uusiutuvan lentopolttoaineen sopimuksista

saf-plane-zero-cloud-1592x896.web.796.448

DHL Express ja Neste ottavat merkittävän askeleen lentokuljetusten päästöjen vähentämisessä laajentamalla nykyistä yhteistyötään uudella strategisella yhteistyöllä. Viiden seuraavan vuoden aikana Nesteen on tarkoitus toimittaa DHL:lle noin 320 000 tonnia (400 miljoonaa litraa) Neste MY Uusiutuva LentopolttoaineTM -tuotetta. Sopimus on Nesteen tähän mennessä suurin uusiutuvaa lentopolttoainetta koskeva sopimus ja yksi ilmailualan kaikkien aikojen suurimmista uusiutuvan lentopolttoaineen sopimuksista.

Neste ja DHL ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2020, jolloin Neste MY Uusiutuvaa Lentopolttoainetta alettiin käyttää DHL:n toiminnoissa. DHL Express aloitti ensimmäisenä rahtiyrityksenä vuonna 2020 Neste MY Uusiutuvan Lentopolttoaineen käytön San Franciscon kansainväliseltä lentoasemalta ja Amsterdamin lentoasemalta lähtevillä lennoilla. Seuraavana vuonna DHL ja Neste laajensivat yhteistyötään Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen toimituksiin DHL Express:n rahtikeskukseen East Midlandsin lentoasemalle Isoon-Britanniaan.

”Tämä uraauurtava sopimus on kaikkien aikojen suurin uusiutuvaa lentopolttoainetta koskeva sopimuksemme. Se korostaa kasvavaa ja pakottavaa tarvetta ilmailuun liittyvien päästöjen vähentämiseen sekä sitoutumistamme tähän työhön. Olemme iloisia merkittävästä askeleesta DHL:n kanssa. Se on osoitus yhteisistä tavoitteistamme ja edistää työtämme luoda elinvoimaisempi maapallo lapsillemme”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

”Tämänpäiväinen ilmoitus kuvastaa myös sitä, miten autamme konkreettisesti asiakkaitamme vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä vuosittain vähintään 20 miljoonalla CO2-ekvivalenttitonnilla vuoteen 2030 mennessä. Uusiutuva lentopolttoaine on keskeinen tekijä nettonollapäästöjen saavuttamisessa ilmailualalla vuoteen 2050 mennessä. Tavoite edellyttää yhteisiä toimia ilmailun koko arvoketjussa kaikkien sidosryhmien kanssa, ja sen saavuttamiseksi on käytettävä kaikkia saatavilla olevia raaka-aineita ja ratkaisuja.”

”Maailman johtavana logistiikan toimittajana olemme sitoutuneet tarjoamaan ympäristöystävällisiä, vastuullisempia ratkaisuja asiakkaillemme. Uraauurtava uusiutuvan lentopolttoaineen sopimus Nesteen kanssa on merkittävä askel koko ilmailualalla, ja se vahvistaa vastuullisuusohjelmaamme”, sanoo Deutsche Post DHL Groupin toimitusjohtaja Frank Appel. ”Uusiutuvan lentopolttoaineen käyttö on tällä hetkellä ilmailualan keskeisimpiä keinoja vähentää CO2-päästöjä polttoaineen elinkaaren aikana nykyisillä lentokonetyypeillä.”

Vastuullisuusohjelmansa mukaisesti Deutsche Post DHL Group on sitoutunut käyttämään kaikissa lentokuljetuksissa vuoteen 2030 mennessä polttoainesekoitusta, josta 30 % on uusiutuvaa lentopolttoainetta. Nesteen uusiutuva lentopolttoaine valmistetaan vastuullisesti hankituista, sataprosenttisesti uusiutuvista jätteistä ja tähteistä. Puhtaassa muodossa se voi elinkaarensa aikana vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %* fossiiliseen lentopolttoaineeseen verrattuna. Siten se pienentää DP-DHL:n hiilijalanjälkeä merkittävästi.

”Jokaisen uusiutuvan lentopolttoaineen sopimuksen myötä tiedostamme yhä vahvemmin valtavan tehtävän, joka meillä on vielä edessämme vaihtoehtoisten, vastuullisten ratkaisujen hyödyntämisessä asiakkaidemme auttamiseksi. Asiakkaamme kysyvät meiltä päivittäin vähäpäästöisistä logistiikkaratkaisuista ja kumppanuuksista kestävämmän tulevaisuuden luomiseksi”, sanoo DHL Expressin toimitusjohtaja John Pearson. ”Uusi sopimus Nesteen kanssa on virstanpylväs tällä matkalla. Haluamme kannustaa uusiutuvan lentopolttoaineen toimittajia kasvattamaan toimitusmääriä. Samalla kehotamme poliittisia päättäjiä nopeuttamaan uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöönottoa EU:ssa ja maailmanlaajuisesti kehittämällä muun muassa laskentamekanismeja, joiden avulla uusiutuvaa lentopolttoainetta voisi ostaa ja käyttää aiempaa joustavammin.”

Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine on jo saatavilla oleva ratkaisu. Sitä voidaan käyttää ns. drop-in-polttoaineena nykyisissä moottoreissa ja lentoasemien infrastruktuureissa ilman niihin tehtäviä lisäinvestointeja. Käynnissä olevat investoinnit Nesteen Singaporen ja Rotterdamin jalostamoihin kasvattavat Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen vuotuisen tuotantokapasiteetin 1,5 miljoonaan tonniin (noin 1 875 miljardiin litraan) vuoden 2023 loppuun mennessä.

*) Laskettu vakiintuneilla elinkaariarvioinnin (LCA) menetelmillä, kuten CORSIA-metodologialla.

DHL Expressin terminaali Pirkkalassa – lähetykset saapuvat Vantaalta lentokonteissa

a916a546bbfe2b05_800x800ar

Pikakuljetukset palvelevat yritysasiakkaita sekä kasvavaa verkkokauppaa

DHL Express on ottanut käyttöön uuden terminaalin ja toimistotilat Pirkkalan Linnakalliossa. Uudesta 4000 neliömetrin suuruisesta terminaalista käsin hoidetaan Express-lähetysten nouto- ja jakelutoiminnot Pirkanmaalla sekä käsitellään koko Pohjois-Suomen alueen vienti- ja tuontilähetykset. Virallisia avajaisia vietetään torstaina 24.10. asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa.

Uutta tilaa ja kapasiteettia tarvitaan sekä yritysten välisille lähetyksille että nopeasti kasvaviin yksityisasiakkaiden tarpeisiin: verkkokaupan kasvu lisää pienten pakettien kuljetuksia. Terminaalin käsittelykapasiteetti on 5000 lähetystä tunnissa.

“Globaali pikakuljetusverkosto mahdollistaa yrityksille nopeat ovelta-ovelle-kuljetukset Suomesta kansainvälisille markkinoille. Niiden avulla esimerkiksi kotimainen verkkokauppias voi sekä tarjota nopean kuljetusvaihtoehdon että laajentaa toimintaansa suoraan uusille ulkomaisille markkina-alueille, tarvitsematta investoida varastointiin tai jakelukanaviin kohdemaassa”, sanoo DHL Express (Finland) Oy:n toimitusjohtaja Oktay Nuri.

Noin 15 miljoonan euron kokonaisinvestointi uuteen terminaaliin on merkittävä panostus sekä paikallisesti että tulevaisuuden kehitystä ajatellen. Investointi on osa laajempaa suunnitelmaa kehittää ja kasvattaa DHL Expressin verkostoa.

”Uusien ajanmukaisten tilojen sekä automaattisen lajittelujärjestelmän myötä varmistamme, että voimme entisestään kehittää palvelutasoamme myös lähetysvolyymien kasvaessa”, kertoo operatiivinen johtaja Janne Appel.

Yksityisasiakkaat suosivat pakettiautomaatteja

Verkkokaupan kasvun myötä DHL Express on viime vuosien aikana myös laajentanut merkittävästi toimitusvaihtoehtojaan. Kotiinkuljetuksen sijasta asiakas voi valita pakettinsa toimituksen johonkin yli 600 pakettiautomaatista tai palvelupisteestä.

DHL Expressin palvelut ovat lähtökohtaisesti ovelta-ovelle-kuljetuksia, mutta yhä useammin vastaanottaja haluaa mieluummin noutaa lähetyksensä pakettiautomaatista tai palvelupisteestä.  Erityisesti kansainvälisen verkkokaupan asiakkaita palvelee On Demand Delivery -palvelu, jolloin DHL Express lähettää vastaanottajalle proaktiivisesti tietoa lähetyksen etenemisestä tekstiviesteillä. Vastaanottaja voi valita tarpeisiinsa parhaiten sopivan toimitusvaihtoehdon jo siinä vaiheessa, kun lähetys on vasta lähdössä matkaan.

Ympäristö huomioidaan kiinteistöissä ja kuljetuksissa

Deutsche Post DHL Groupin maailmanlaajuinen ympäristönsuojelutavoite on vähentää kaikki logistiikan päästöt nollaan vuoteen 2050 mennessä. Tärkeitä osatekijöitä tämän tavoitteen saavuttamisessa ovat mm. kuljetusten ja kiinteistöjen hiilijalanjäljen pienentäminen. DHL Expressin uuden Pirkkalan kiinteistön ympäristöystävällisyys on huomioitu erityisesti energiaratkaisuissa: lämmöntuotantoon käytetään maalämpöä, ja lisäsähköä tuotetaan aurinkoenergialla. Kehittynyt kiinteistöautomaatiojärjestelmä, rakennusosien hyvä lämmöneristyskyky sekä LED-valaistus ovat energiatehokkuuden osatekijöitä. Myös valmiudet sähköautoille – sekä tuotantokäyttöön että henkilöstölle – on huomioitu.

DHL Express tarjoaa asiakkailleen myös helpon ja selkeän tavan kompensoida lähetystensä hiilidioksidipäästöt globaalisti valittujen ympäristöprojektien kautta. Palvelun voi ottaa yksittäiselle lähetykselle tai tehdä vuosisopimuksen ja saada sertifikaatin, josta ilmenevät yrityksen kuljetuksista kompensoidut hiilidioksidipäästöt vuositasolla.

DHL Express on Deutsche Post DHL Groupin liiketoimintayksikkö, joka on erikoistunut maailmanlaajuisiin lentopikakuljetuksiin. DHL Express kuljettaa kiireellisiä asiakirjoja ja paketteja luotettavasti ja nopeasti ovelta ovelle yli 220 maassa ja alueella. DHL Expressin Helsinki-Vantaan terminaalin sekä Euroopan päälajittelukeskuksen Leipzigin väliset päivittäiset lennot tuonnissa ja viennissä luovat yhteydet DHL:n maailmanlaajuiseen verkostoon. Lisäksi DHL Expressillä on omat terminaalit Tampereella (Pirkkalassa) ja Turussa.

DHL kuljettaa ilmastoneutraalisti yhdellä maailman suurimmista rahtikoneista

9b632b501439c4a6_800x800ar

DHL Global Forwardingin hoitama lääketeollisuuden projektikuljetus toi tällä viikolla Suomeen yhden maailman suurimmista rahtikoneista. Antonov 124 pystyy ottamaan kuljetettavakseen yli 100 tonnia rahtia, ja sen siipien kärkiväli on yli 73 metriä.

”Perjantaina kohti Japania starttaava lähetys tarvitsee poikkeuksellisen tilavan rahtikoneen korkeutensa vuoksi, joka osittain ylittää 3,5 metriä”, kertoo lentorahtijohtaja Tuomas Kansikas DHL Global Forwarding (Finland) Oy:stä.

bddbc42d2346e53e_800x800ar

Noin 7700 kilometrin mittainen lentokuljetus Helsingistä Osakaan hoidetaan ilmastoneutraalisti. ”Koko kuljetuksen päästöt kompensoidaan sertifioidun ilmastonsuojeluhankkeen kautta. Ilmastoneutraalissa GoGreen-palvelussaan DHL ostaa hiilipäästöhyvityksiä ilmastonsuojeluprojekteista, joilla vähennetään kasvihuonepäästöjä ja toimitaan siten paikallisten yhteisöjen hyväksi”, sanoo DHL Global Forwardingin toimitusjohtaja Veli-Matti Qvintus.

”Kyseessä on tänä vuonna jo toinen ilmastoneutraali charterlento, jonka DHL Global Forwarding hoitaa. Tammikuussa Ähtärin pandat Lumi ja Pyry lensivät yhtiömme järjestämällä kuljetuksella Chengdusta Suomeen”, hän jatkaa.

DHL Global Forwarding on Deutsche Post DHL -konsernin maailmanlaajuisiin lento- ja merirahtikuljetuksiin sekä teollisuusprojekteihin erikoistunut liiketoimintayksikkö. Se on maailman suurin lentorahtihuolitsija ja alansa markkinajohtaja Suomessa.

DHL:n omat maailmanympärilennot vastaavat kuljetusten kovaan kysyntään

873eb83dadb278a0_800x800ar

DHL kasvattaa maailmanlaajuisesti lentorahtikapasiteettiaan vastatakseen lisääntyneeseen mannertenvälisten lentokuljetusten kysyntään. Lento- ja merirahtikuljetusten asiantuntija DHL Global Forwarding on ottanut käyttöön jo toisen oman Boeing 747-400 -rahtikoneen reitille, joka yhdistää USA:n, Euroopan ja Aasian. Ensimmäinen rahtikone alkoi lentää reittiä viime syyskuussa.

Kapasiteetiltaan lähes 100 tonnin kone tuo lisätilaa vilkkaan kysynnän reiteille.  Se lentää Shanghaista Cincinnatiin, USA:han ja palaa sieltä Incheoniin Etelä-Koreaan. Seuraavana vuorossa on Wuxi  Kiinassa ja jatko Frankfurt-Hahniin Saksassa, mistä paluu Shanghai-Pudongin lentokentälle.

”Tällä hetkellä kuljetusten kysyntä on erittäin vilkasta erityisesti suurten maiden hyvän talouskasvun johdosta. Tarjolla oleva kuljetuskapasiteetti ei kuitenkaan pysy kattamaan kysyntää, eikä siihen ole pikaista ratkaisua näköpiirissä. Pyrimme helpottamaan tilannetta tuomalla markkinoille lisää omassa hallinnassamme olevaa lentokuljetuskapasiteettia”, sanoo Tim Scharwath, CEO, DHL Global Forwarding.

”Myös suomalaiset vienti- ja tuontiyritykset ovat hyödyntäneet syyskuussa avattua yhteyttä, ja toisen koneen käyttöönotto parantaa palvelumahdollisuuksiamme lisää. Etsimme jatkuvasti proaktiivisesti markkinoilta ratkaisuja tiukan kapasiteettitilanteen helpottamiseksi”, sanoo DHL Global Forwarding (Finland) Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Juha Kallunki.

DHL Global Forwarding vuokraa Boeing-rahtikoneen miehistöineen käyttöönsä Atlas Air -lentoyhtiöltä.

Lisäkapasiteetin hankkimista puoltaa myös DHL:n globaalin kaupankäynnin barometri, jonka mukaan maailmankaupan positiiviset kehitysnäkymät jatkuvat ja paranevat entisestään. Alkuvuodesta lanseeratun barometrin indeksi oli tammikuussa 64 ja maaliskuussa 66 pistettä. Seuraaville kuukausille odotuksissa on jopa aiempaa nopeampaa kehitystä. Uusi lukema julkaistaan kesäkuun lopulla.

DHL Global Trade Barometer perustuu suureen massaan logistiikkadataa, jota analysoidaan tekoälyn avulla.  Pohjana on data 7:n maan – USA:n, Saksan, Intian, Japanin, Kiinan, Iso-Britannian ja Etelä-Korean tuonnista ja viennistä, jotka edustavat 75:ä prosenttia globaalista kaupankäynnistä. Neljännesvuosittain julkistettavan indeksin ovat kehittäneet yhteistyössä DHL ja Accenture.

DHL:n laajennettu terminaali avattiin Helsinki-Vantaalla

a09cf3a192dd08d2_800x800ar

Aamulennolla saapuneet lähetykset lastataan DHL Expressin Helsinki-Vantaan terminaalissa suoraan kuljetusradalta jakeluautoihin

  • Verkkokauppa suosii pikakuljetuksia
  • Yksityisasiakkaiden osuus lähetyksistä lähes puolet

DHL Expressin palvelu nopeutuu Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun terminaalin laajennus otettiin käyttöön maaliskuussa 2015. Yli 7 miljoonan euron investoinnilla DHL parantaa asemaansa pikakuljetusten markkinajohtajana Suomessa. Yhtiö aikoo kehittää nopeasti kasvavaa yksityisasiakkaiden palvelua myös palvelupisteillä ja pakettiautomaateilla.

”Investointi Helsinki-Vantaalla on jatkoa verkostomme muiden terminaalien laajennuksille esimerkiksi East Midlandissa ja Leipzigissä. DHL on pikakuljetustoiminnan pioneeri ja markkinajohtaja Suomessa. Haluamme varautua investoinnilla myös tulevaan kasvuun,” DHL Expressin Euroopan toimitusjohtaja John Pearson painottaa.

Terminaalin laajennukseen kuului kuljetusradaston automatisointi, mikä nopeuttaa tavaran käsittelyä. Toimintamallin muutoksen ja 500 neliön lisätilan ansiosta lähetykset voidaan nyt lastata suoraan kuljetusradalta jakeluautoihin.

Uudistuksia on tehty myös DHL Expressin Tampereen terminaalissa, joka palvelee Keski-, Itä- ja Pohjois-Suomen asiakkaita. Lähetykset kuljetetaan Helsinki-Vantaalta sinne lentokonteissa. Näin ne saapuvat aiemmin terminaaliin käsiteltäväksi, ja myös kuriirit pääsevät matkaan nopeammin.

92228aad976b94c5_800x800ar

 

DHL:n lentokontti perävaunun kuormatilassa

b2d33079c3199904_800x800ar

89be2f40d6e663f1_800x800ar

 

Yksityisasiakkaiden määrä on kasvanut nopeasti

Pikakuljetusten kasvua selittää viennin ja tuonnin rakenteen muutos. Suurten yritysten lisäksi myös pienemmissä yrityksissä suositaan JOT (Just On Time) -toimituksia ja varastot pidetään mahdollisimman pieninä.

”Pikakuljetukset ovat laajentuneet arkipäivän tuotteisiin. Kansainvälisen verkkokaupan kasvu merkitsee myös meille lähetysten lukumäärän kasvua. Samalla yksityisten asiakkaiden määrä on kasvanut nopeasti: muutaman viime vuoden aikana osuus on noussut jo lähes 50 prosenttiin”, DHL Expressin Suomen toimitusjohtaja Peter Ervasalo kertoo.

Vaikka pikakuljetusmarkkinan kokonaisvolyymi on heitellyt talouskriisissä viime vuosina, on markkinan kokonaiskasvu ollut vuosituhannen vaihteesta kuitenkin yli 10 prosenttia. Volyymin kasvu ja rakennemuutos ovat merkinneet asiakaslukumäärän kasvua. ”12 vuotta sitten palvelimme vuosittain 3 500 eri asiakasta ja nyt määrä on jo yli 15 000”, Ervasalo kuvaa.

Yksityisasiakkaiden palveluun lisää vaihtoehtoja

Suomen pikakuljetusmarkkina elää voimakasta murroskautta ja täällä panostetaan nyt vahvasti yksityisasiakkaiden palveluun. Keski-Euroopassa tähän on investoitu jo muutamia vuosia aikaisemmin.

”Pääkaupunkiseutu tuo kokonaisliikevaihdostamme puolet. Yksityisasiakkaiden tarpeet kuitenkin kasvavat kaikkialla maassa. DHL Express hakee aktiivisesti ratkaisuja vahvistaa palveluamme yksityisasiakkaille, jotta palvelupisteitä ja pakettiautomaatteja on jatkossa käytettävissä sadoissa eri pisteissä ympäri maata”, Ervasalo lupaa.

DHL lentää liikenneruuhkien yli Lontoossa

9e57d83e105b152e_800x800ar

DHL Express on käynnistänyt aikataulutetun helikopterikuljetuspalvelun Lontoossa. Palvelu on lajissaan ensimmäinen Britannian markkinoilla.

Helikopteri ohittaa Lontoon liikenneruuhkat ja nopeuttaa huomattavasti yhteyttä esimerkiksi USA:n ja Britannian talouselämän keskusten välillä: New Yorkista, Bostonista tai Chicagosta lähetetyt kiireelliset asiakirjat saadaan jo seuraavaksi päiväksi Lontoon liike-elämän keskukseen, eli kuljetusaika lyhenee yhteen päivään.

Helikopteri lentää päivittäin DHL:n lajittelukeskuksesta Heathrown lentokentältä Lontoon keskustaan. Kun liikenneruuhkat eivät ole haittana, matka-aika Canary Wharfille ja Cityyn lyhenee jopa tunnilla. DHL Expressin kuriiri on helikopteria vastassa ja jakelee lähetykset vastaanottajille – pankkeihin, konsultti- ja asianajotoimistoihin.

”Uusi palvelumme merkitsee asiakkaillemme entistä nopeampaa ja luotettavampaa kuljetusta. Liike-elämässä aika on rahaa usein aivan kirjaimellisesti, ja me DHL:ssä pyrimme jatkuvasti kehittämään uusia innovatiivisia ja tehokkaita tapoja kuljettaa asiakkaidemme lähetyksiä. Käynnistämämme aikataulutettu helikopterijakelu on ensimmäinen lajissaan Britanniassa. Haluamme parantaa yritysten yhteyksiä globaaleille markkinoille ja edistää niiden kansainvälistä kaupankäyntiä”, toteaa DHL Expressin Euroopan toimitusjohtaja John Pearson.

Lontoon lisäksi DHL tarjoaa helikopterikuljetuspalvelua New Yorkissa ja Los Angelesissa. Lontoossa lentävä DHL:n helikopteri on Bell 206 Jet Ranger ja sitä operoi Heli-Charter Ltd. Helikopteri voi ottaa kyytiin yli 300 kg kirjeitä ja paketteja.

DHL laajensi Thermonet-lentorahtiverkostonsa Suomeen

a6c35bf377eaf6f7_800x800ar

Maailmanlaajuisiin lento- ja merirahtikuljetuksiin erikoistunut DHL Global Forwarding parantaa palveluvalikoimaansa biotieteiden ja terveydenhuollon alalla toimiville yrityksille ja laajensi globaalin Thermonet-verkostonsa Suomeen. Yrityksen Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa sijaitsevan terminaalin toiminta on sertifioitu ja siellä voidaan varastoida pienehköjä lämpötilasäädeltyä kuljetusta edellyttäviä lentorahtilähetyksiä +2 – -25 Celsiusasteessa.

”Biotieteiden ja terveydenhuollon alalla toimivat asiakkaamme etsivät keinoja minimoida lämpötilan vaihteluista aiheutuvien tuotevaurioiden riskit toimitusketjussaan. DHL Thermonet vastaa näihin tarpeisiin ja tarjoaa nyt myös suomalaisille asiakkaille luotettavan kokonaisvaltaisen kylmäkuljetusketjun”, sanoo tuotepäällikkö Ville Pennanen DHL Global Forwarding (Finland) Oy:stä.

DHL Global Forwarding laajentaa jatkuvasti Thermonet-verkostoaan ympäri maailman: sertifioitujen toimipisteiden määrä kasvaa loppuvuoden 2014 aikana 60:een ja ensi vuonna 80:een. Thermonet on lentorahtikuljetuspalvelu, jonka koko palveluketju vastaa globaaleja Good Distribution Practices -säädöksiä.

Viime vuosien aikana lääketeollisuuden lämpötilasäädellyt kuljetukset ovat kasvaneet merkittävästi. Biotekniikan tuotteet edellyttävät yleensä tarkoin määriteltyä kuljetuslämpötilaa. Vuodesta 2004 vuoteen 2013 näiden tuotteiden maailmanlaajuinen liikevaihto on kolminkertaistunut 56 miljardista dollarista arviolta 167 miljardiin(* ja tulevaisuudessa kasvun odotetaan jatkuvan edelleen.

Thermonet-verkoston järjestelmällinen rakentaminen merkitsee DHL Global Forwardingille asiakastarpeisiin vastaamista, sillä viranomais- ja asiakasvaatimukset kansainvälisten standardien mukaisesta järjestelmästä ja seurannasta kiristyvät kaiken aikaa. DHL Thermonet -palveluun kuuluu saumaton lämpötilaseuranta koko kuljetusketjun matkalta. Proaktiivinen 24/7 seuranta DHL:n RFID SmartSensor -teknologian avulla mahdollistaa tarvittaessa korjaavat toimenpiteet. Myös tämä järjestelmä on Good Distribution Practices -sertifioitu. Lämpötilatietoja sekä kuljetustapahtumia voi seurata asiakaskohtaisesti LifeTrack -sovellusalustan kautta, joka sisältää myös kaikki tuotekohtaiset ohjeistukset.

—–

*) Lähde: EvaluatePharma World Preview 2013