Hong Kong Aviation Capital tilaa 70 A320neo-perheen lentokonetta

4427dfb654

Hongkongilainen liisausyhtiö Hong Kong Aviation Capital (HKAC) on tilannut sitovasti 40 A320neo-lentokonetta ja 30 A321neo-lentokonetta.

Tilaus vahvistettiin Farnborough’n ilmailunäyttelyssä ja on jatkoa vuoden 2013 Pariisin ilmailunäyttelyssä tehdylle aiesopimukselle.

“Neo-koneiden vihreät arvot olivat yksi avaintekijöistä lentokoneen valintaan. Alhaisen polttoainekulutuksen ja päästöjen ansiosta HKAC mahdollistaa lentoyhtiöasiakkaidensa toimintokustannusten vähenemisen ja vähentää niiden ympäristövaikutuksia”, sanoo HKAC:n toimitusjohtaja Donal Boylan.

“Hong Kong Aviation Capitalin tilaus todistaa markkinoiden luottamuksen maailman suosituimpaan ja tehokkaimpaan kapearunkokoneeseen jatkuvan. A320neo-perheen lentokoneet ovat arvokas ja tuottava sijoitus sekä liisausyhtiöille että lentoyhtiöille”, sanoo asiakastoimintojen johtaja John Leahy.

HKAC:lla on tällä hetkellä yli 50 Airbusin kapea- ja laajarunkokonetta. HKAC tarjoaa rahoitusleasing-palveluja useille lentoyhtiöille Aasiassa ja ympäri maailmaa. Nyt tehty tilaus on HKAC:n ensimmäinen suora tilaus miltään lentokonevalmistajalta.

A320neo (new engine option) sisällyttää monta innovaatiota, kuten uuden sukupolven moottorit ja Sharklet-kärkisiivet, jotka yhdessä vähentävät polttoaineen kulutusta 15 % ja 3 600 tonnia hiilidioksidia lentokonetta kohden vuodessa. Vuoden 2010 lanseerauksen jälkeen 57 asiakasta on tilannut 3 090 kappaletta A320neo-konetta. Tämä vastaa 60 %:n markkinaosuutta luokassaan.

Hong Kong Aviation Capital orders 70 A320neo Family aircraft