Finnairin ja Turkish Airlinesin codeshare-yhteistyö tarjoaa matkustajille lisää valinnanvaraa

image

Finnair ja Turkish Airlines aloittavat lennoillaan codeshare-yhteistyön tarjoten asiakkailleen siten lisää valinnanvaraa. Syyskuun 29. päivästä alkaen Finnairin AY-lentokoodi lisätään Turkish Airlinesin Helsingin ja Istanbulin välisille lennoille sekä lennoille Istanbulista Ateenaan, Sofiaan, Thessalonikiin, Ammaniin, Sharm El Sheikhiin, Hurghadaan, Luxoriin, Antalyaan ja Gazipasaan. Vastaavasti Turkish Airlinesin TK-lentokoodi lisätään Finnairin lennoille Helsingistä Kuopioon, Vaasaan, Ouluun, Rovaniemelle, Reykjavikiin, Tallinnaan, Tarttoon, Riikaan, Vilnaan, Antalyaan ja Gazipasaan.

”Olemme iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme enemmän vaihtoehtoja nyt kun matkustus elpyy ja asiakkaamme voivat taas toteuttaa matkustushaaveitaan”, sanoo Ole Orvér, Finnairin kaupallinen johtaja. ”Toivotamme myös Turkish Airlinesin asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan pohjoisen Euroopan kauniisiin kohteisiin, joihin Finnair Helsingin kotikentältään lentää”.

”Olemme iloisia voidessamme tiivistää yhteistyötämme Finnairin kanssa. Asiakkaat saavat entistä enemmän reittivaihtoehtoja kohteisiimme Suomessa, Turkissa, Baltiassa, Islannissa, Etelä-Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä”, sanoo Ahmet Bolat, Turkish Airlinesin pääomasijoitus- ja teknologiajohtaja.

Turkish Airlines lentää useampaan kohteeseen kuin mikään muu lentoyhtiö maailmassa. Tällä hetkellä Turkish Airlines operoi matkustaja- ja cargolentoja yli 300 kohteeseen 127 maassa.

Finnair ja Air Serbia codeshare-yhteistyöhön

image (1)

Finnair ja Serbian tasavallan kansallinen lentoyhtiö Air Serbia ovat sopineet codeshare-kumppanuudesta, jolla yhtiöt tarjoavat matkustajilleen entistä paremmat yhteydet Euroopassa. Uudet codeshare lennot mahdollistavat myös hyvät yhteydet Serbiasta Finnairin Aasian ja Yhdysvaltojen kohteisiin.

Uuden codeshare-sopimuksen mukaisesti Air Serbian lentokoodi JU on lisätään Finnairin lennoille Helsingin ja Wienin, Prahan, Berliinin, Kööpenhaminan, Tukholman, Göteborgin, Oslon, Riian, Tarton, Vilnan ja Tallinnan välillä. Air Serbian koodi tulee myös Finnairin kotimaan lennoille Helsingin ja Turun, Tampereen, Joensuun, Jyväskylän, Kuopion, Kajaanin, Kokkola-Pietarsaaren, Vaasan, Kemi-Tornion, Oulun, Ivalon, Kuusamon ja Rovaniemen välillä. Finnairin AY-koodi lisätään vastavuoroisesti Air Serbian lennoille Belgradin ja Helsingin välillä, sekä Belgradin ja Wienin, Prahan, Berliinin, Tiranan, Bukarestin, Sofian, Skopjen, Podgorican, Sarajevon, Tivatin, Larnacan ja Thessalonikin välillä.

“Uuden kumppanuuden myötä asiakkaamme saavat lisää yhteyksiä Air Serbian kattavaan verkostoon Euroopassa”, sanoo Finnairin kumppanuus- ja allianssiyhteistyöstä vastaava johtaja Philip Lewin. “Yhteistyö tarjoaa myös erinomaiset yhteydet Serbian ja Yhdysvaltojen ja Aasian välillä. Olemme tyytyväisiä tähän yhteistyöhön, sillä tämä tuo asiakkaillemme entistä enemmän vaihtoehtoja matkasuunnitelmiin.”

”Olemme iloisia voidessamme tarjota yhdessä Finnairin kanssa asiakkaillemme entistä enemmän valinnanvaraa ja joustavuutta matkajärjestelyissä. Uskomme, että tämä kiinnostava ja strategisesti tärkeä kumppanuus parantaa maidemme taloudellisia suhteita. Olemme iloisia saadessamme tilaisuuden isännöidä Finnairin asiakkaita lennoillamme Belgradiin ja muihin Air Serbian kohteisiin ”, kertoi Jiri Marek, Air Serbian kauppa- ja strategiajohtaja.

Finnairin asiakkaat voivat varata paikkansa codeshare-lennoille jo nyt osoitteesta www.finnair.com.

 

Finnair aloittaa codeshare-yhteistyön Fiji Airwaysin kanssa ja laajentaa verkostoaan Eteläisellä Tyynellämerellä

aec3d4bf6b98a94d_800x800ar

Finnair ja Fiji Airways ovat sopineet uudesta codeshare-kumppanuudesta Helsingin ja Fijin Nadin (NAN) välillä. Finnairin asiakkaat voivat 27. lokakuuta 2019 alkaen lentää Fiji Airwaysin jatkolennoilla Nadiin Hongkongista, Singaporesta ja Naritasta Finnairin AY-koodilla. Lisäksi Finnairin on tarkoitus lisätä lentonumeronsa San Franciscon (SFO), Los Angelesin (LAX) ja Nadin välille saatuaan tarvittavat viranomaishyväksynnät. Uusi yhteistyö tarjoaa Finnairin asiakkaille uuden eksoottisen kohteen, ja mahdollistaa ensimmäistä kertaa maailmanympärysmatkan tekemisen Finnairin omien kohteiden ja Fijin kautta.

Fiji Airwaysin lentokoodi FJ lisätään vastavuoroisesti Finnairin lennoille Singaporesta Helsinkiin, avaten Fiji Airwaysin asiakkaille kätevän yhteyden Helsinkiin ja muualle Eurooppaan.

Uudet codeshare-lennot ovat jo varattavissa Finnairin sivuilta.

”Olemme iloisia uudesta kumppanuudesta Fiji Airwaysin kanssa. Yhteistyö kasvattaa verkostoamme, ja sen myötä asiakkaamme voivat nyt ostaa matkan AY-koodilla yhdistämällä Fijin kautta Finnairin Aasian kohteita”, sanoo Ole Orver, Finnairin kaupallinen johtaja. ”Haluamme toivottaa myös Fiji Airwaysin asiakkaat tervetulleiksi tutustumaan Helsinkiin ja sen pohjoismaiseen kulttuuriin.”

”On hienoa saada Finnair yhteistyökumppaniksemme. Yhteistyö lisää Suomen kauniin pääkaupungin Helsingin reittiverkostoomme ja helpottaa myös Finnairin asiakkaiden kulkua Fijille ja Eteläiselle Tyynellemerelle. Odotamme innolla, että pääsemme esittelemään Fijin vieraanvaraista ja autenttista kulttuuria”, sanoo Andre Viljoen, Fiji Airwaysin toimitusjohtaja.

Finnair ja China Southern aloittavat codeshare-yhteistyön, joka tuo viisi uutta kohdetta Finnairin reittiverkostoon

newsarticle-279554-scaled-580x0

Finnair ja kiinalainen China Southern ovat sopineet codeshare-kumppanuudesta 1. kesäkuuta 2019 alkaen. Uuden yhteistyön myötä Finnairin reittiverkosto Kiinassa kasvaa viidellä uudella kohteella, ja yhteistyö tarjoaa asiakkaille sujuvat jatkoyhteydet Guangzhousta China Southernin lennoilla seuraaviin kaupunkeihin: Changsha (CSX), Chongqing (CKG), Hangzhou (HGH), Nanjing (NKG), Sanya (SYX), Wenzhou (WNZ), Xiamen (XMN) ja Xi´an (XIY). Lisäksi China Southernin koodi CZ lisätään Finnairin lennoille Helsingistä seuraaviin kohteisiin Euroopassa: Amsterdam (AMS), Billund (BLL), Kööpenhamina (CPH), Göteborg (GOT), Lontoo (LHR), Pariisi (CDG), Riika (RIX) ja Tukholma (ARN).

Uudet codeshare-lennot ovat varattavissa 21. toukokuuta 2019 alkaen.

Finnair siirtyi äskettäin Guangzhoun lentoasemalla uuteen terminaaliin. Terminaali 2 on optimoitu ja suunniteltu sujuvaan jatkomatkustukseen, mikä tukee Finnairin ja China Southernin yhteistyötä ja China Southernin tarjoamien Kiinan jatkoyhteyksien hyödyntämistä.

”Kiina on yksi tärkeimmistä markkinoistamme, ja olemme tyytyväisiä voidessamme yhdessä China Southernin kanssa tarjota enemmän kohteita asiakkaillemme ympäri vuoden Guangzhousta muualle Kiinaan”, sanoo Christian Lesjak, Finnairin verkko- ja resurssienhallinnan johtaja. ”Tänä kesänä Finnair lentää jopa 42 viikkovuoroa Kiinaan, mukaan lukien neljä lentoa Guangzhouhon.”

”Yhteistyö Finnairin kanssa on meille merkittävä mahdollisuus, sillä Finnair on yksi maailman johtavista lentoyhtiöistä, jolla on laaja verkosto ja korkea palvelutaso. Yhteistyön avulla laajennamme verkostoamme Pohjoismaihin. Suomi on suosittu matkailu- ja yritysmatkustuskohde, ja olemme iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuutta vierailla Helsingissä ja Suomessa”, sanoo WU Guoxiang, China Southernin kansainvälisten ja yrityssuhteiden johtaja. ”Asiakkaat voivat nauttia kätevistä ja sujuvista jatkoyhteyksistä. Kehitämme yhteistyötä codeshare-kumppaneidemme kanssa tarjotaksemme asiakkaille saumattoman matkakokemuksen.”

Lisätietoa China Southernista
China Southern Airlines on Kiinan suurin lentoyhtiö, jolla on yli 800 lentokonetta ja yli 100 000 työntekijää ympäri maailmaa. China Southern on Aasian suurin ja maailman kolmanneksi suurin lentoyhtiö laivaston koolla laskettuna, ja sillä on vahva turvallisuuskulttuuri. China Southernilla on kotikentät Guangzhoussa ja Pekingissä, ja sen verkosto kattaa koko Kiinan ja yhdistää Aasian Eurooppaan, Amerikkaan, Oseaniaan ja Afrikkaan. China Southernilla on yli 3000 päivittäistä lentoa 224 kohteeseen 40 maassa. China Southern on Skytrax 4-tähden lentoyhtiö, ja se pyrkii tarjoamaan matkustajille saumattoman matkakokemuksen.

Finnair aloittaa codeshare-yhteistyön Juneyao Airin kanssa ja laajentaa verkostoaan Kiinassa

Juneyao

FACEBOOK/JUNEYAO

Finnair ja Juneyao Air ovat tehneet sopimuksen codeshare-yhteistyöstä Helsingin ja Shanghain välisillä lennoillaan sekä joillakin Juneyao Airin reiteillä Kiinassa ja Finnairin reiteillä Suomessa. Uusi codeshare-sopimus lisää kahdeksan uutta kohdetta Finnairin Kiinan-verkostoon. Finnairin asiakkaat voivat 28. kesäkuuta 2019 alkaen lentää Juneyao Airin jatkolennoilla Shanghaista Harbiniin, Shenyangiin, Dalianiin, Qingdaoon, Xi’aniin, Chongqingiin, Kunmingiin, Xiameniin ja Fuzhoon. Lisäksi Finnairin lentokoodi AY lisätään Juneyao Airin reiteille Nanjingin ja Xi’anin sekä Chongqingin ja Zhangjiajien välillä.

Vastaavasti Juneyao Airin lentokoodi HO lisätään Finnairin Shanghain-reitille sekä kotimaan reiteille Helsingistä Ivaloon, Rovaniemelle, Kemiin, Kuopioon ja Ouluun.  

Uudet codeshare-lennot ovat varattavissa 16. toukokuuta 2019 alkaen.

”Tämä yhteistyö tuo asiakkaillemme enemmän kohteita ja sujuvia yhteyksiä Kiinassa”, sanoo Christian Lesjak, Finnairin verkko- ja resurssienhallintajohtaja. ”Lennämme nyt kesäkaudella Kiinaan jopa 42 vuoroa viikossa, mukaan lukien päivittäiset lennot Shanghaihin. Suomesta ja erityisesti Lapista on tullut kiinalaisten matkailijoiden suosima kohde, joten näemme varmasti paljon Juneyaon asiakkaita myös Finnairin kotimaan lennoilla.”
”Yhdistämällä Juneyao Airin ja Finnairin verkostot voimme tarjota enemmän vaihtoehtoja, ja paremmat yhteydet Kiinan ja Suomen välillä. Uskomme yhteistyön hyödyttävän molempia yhtiöitä”, kertoo Juneyao Airin varatoimitusjohtaja Yu Chengji.

Lisätietoa Juneyao Air -lentoyhtiöstäJuneyao Air Co., on yksi johtavista yksityisomistuksessa olevista lentoyhtiöistä Kiinassa. Syyskuussa 2006 perustettu lentoyhtiö omistaa 72 lentokoneen laivaston, joka koostuu Airbus A320 -sarjan suihkukoneista ja Boeing 787 Dreamliners -koneista. Juneyao Air on “ystävällinen lentomatkustuskokemuksen tarjoaja”, ja sillä on yli 120 reittiä, jotka yhdistävät Kiinassa suurkaupunkeja sekä naapurimaita. Juneyao Airilla on tukikohdat Shanghaissa ja Nanjingissä. 

Vuonna 2018 Juneyao Air kuljetti yli 18 miljoonaa matkustajaa. Juneyao Airista tuli ensimmäinen Star Alliance Connecting Partner toukokuussa 2017 ja se aloitti FFP-yhteistyön Star Alliancen jäsenten Air Chinan, Air Canadan, ANAn, EVA Airin, Singapore Airlinesin, United Airlinesin ja Shenzhen Airlinesin kanssa. 

Lisätietoja:

Finnair aloittaa codeshare-yhteistyön Cathay Dragonin kanssa ja kasvattaa reittiverkostoaan Aasiassa

cq5dam.rendition.900.600

Finnair on solminut uuden codeshare-yhteistyösopimuksen Cathay Pacific Airlinesin kanssa. Codeshare-sopimus koskee Hongkongissa sijaitsevan Cathay Pacific Airlines -yhtiön tytäryhtiön Cathay Dragonin liikennöimiä reittejä Hongkongin ja valittujen Aasian kohteiden välillä. Aasiaan matkustavat Finnairin asiakkaat saavat näin entistä sujuvammat ja kattavammat yhteydet Hong Kongista eteenpäin.

Finnairin asiakkaat voivat lentää 15. kesäkuuta alkaen Cathay Dragonin yhteyksillä Hongkongista

  • Hanoihin ja Danangiin, Vietnamiin
  • Yangoniin, Myanmariin
  • Phnom Penhiin ja Siem Reapiin, Kambodžaan

Nämä codeshare-lennot tulevat myyntiin 5. kesäkuuta.

Lisäksi 11. heinäkuuta alkaen Finnairin asiakkaat voivat lentää Hongkongista Cathay Dragonin lennolla Kuala Lumpuriin, kunhan asialle saadaan vielä viranomaishyväksyntä. Nämä liput tulevat myyntiin 28. kesäkuuta.

Finnairin asiakkaat voivat nauttia Cathay Dragonin lennoilla myös oneworld erikoiseduista ja palkinnoista – kuten lentopisteiden keräämisestä ja lunastamisesta.

”Olemme iloisia tästä uudesta yhteistyöstä Cathay Dragonin kanssa. Yhteistyö kasvattaa Aasian verkostoamme entisestään, ja suomalaiset saavat uusia sujuvia jatkoyhteyksiä Aasian kohteisiin Hongkongin lennoiltamme. Lennämme kymmenen lentoa viikossa Helsingistä Hongkongiin, ja saamme yhden uuden viikkovuoron talvikaudella 2018.”, kertoo Philip Lewin, lentoyhtiösuhteista vastaava johtaja.

Cathay Dragon

Cathay Dragon on Hongkongissa sijaitsevan alueellisen Cathay Pacific -konsernin tytäryhtiö, joka operoi 47 koneella lentoja yli 50 kohteeseen Kiinassa ja muualla Aasiassa.

Finnair laajentaa Alaska Airlines -kumppanuutta uusilla codeshare-lennoilla Yhdysvaltain länsirannikolle

8697_ak_hero_plane_16x9_mbr_m1a

Finnair laajentaa code-share-yhteistyötään Alaska Airlinesin kanssa, ja vahvistaa näin Finnairin verkostoa Yhdysvalloissa. Finnairin tunnus lisätään 20.5.2018 alkaen Alaska Airlinesin liikennöimiin lentoihin San Franciscon ja seuraavien kaupunkien välillä: Seattle, Portland, Salt Lake City, Las Vegas, Los Angeles, San Diego, Orange County ja Palm Springs. Uudet codeshare-lennot tarjoavat sujuvia yhteyksiä Finnairin asiakkaille San Franciscosta, jonne Finnair liikennöi Helsingistä jopa kolme kertaa viikossa 3.5.–5.12.2018.

”Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyön laajentumisesta Alaska Airlinesin kanssa”, sanoo Finnairin kumppanuuksista ja allianssisuhteista vastaava johtaja Philip Lewin. ”Uudet codeshare-lennot auttavat meitä laajentamaan verkostoamme Yhdysvalloissa ja tarjoamaan asiakkaillemme enemmän vaihtoehtoja. San Francisco on Finnairille tärkeä kohde, ja olemme juuri pidentäneet kauden kestoa joulukuun alkuun vahvan kysynnän vuoksi.”

”Mileage Plan -jäsenemme voivat nyt lentää Finnairilla yli 60 kohteeseen Euroopassa San Franciscosta sekä Chicagosta, New Yorkin JFK:ltä ja Miamista”, kertoo Alaska Airlinesin allianssisuhteista vastaava johtaja Charles Breer. ”Tämän codeshare-yhteistyön ansiosta yhteiset matkustajamme saavat entistä kätevämmät yhteydet.”

Finnair ja Alaska Airlines julkistivat toukokuussa 2017 kanta-asiakasyhteistyön, jonka puitteissa sekä Finnair Plus -kanta-asiakasohjelman jäsenet että Alaska Airlinesin Mileage Plan -jäsenet voivat kerätä ja käyttää lentomaileja tai -pisteitä kummankin lentoyhtiön liikennöimillä lennoilla. Uudet codeshare-lennot ovat saatavilla tästä päivästä lähtien, ja niitä voi varata osoitteessa www.finnair.com.

Finnair laajentaa codeshare-kumppanuuttaan British Airwaysin kanssa Euroopassa – yhteistyö kattaa myös Lapin suorat lennot Englannista

750x500-airbus-320-200-1

Finnair ja British Airways laajentavat codeshare-kumppanuuttaan lisäämällä yhteistyöhön useita uusia Euroopan-lentoja.

British Airwaysin koodi lisätään useisiin Finnairin Euroopan-lentoihin, mukaan lukien talvikaudella lennettävät uudet, suorat lennot Lontoon Gatwickista Kittilään ja Ivaloon. Nämä Lapin lennot alkavat 12.10. Kittilään ja 14.10. Ivaloon.

Finnairin koodi lisätään British Airwaysin lennoille Lontoon Heathrow’n ja Tallinnan, Kööpenhaminan sekä Göteborgin välillä.

Uudet codeshare-lennot lisäävät yhteyksiä sekä Lontoon että Helsingin lentoasemien kautta.

”Asiakkaillemme codeshare-sopimuksen laajentaminen British Airwaysin kanssa on hieno uutinen, sillä se tuo heille entistä enemmän valinnanmahdollisuuksia ja joustavuutta matkaa varattaessa”, Finnairin kumppanuus- ja allianssiyhteistyöstä vastaava johtaja Philip Lewin sanoo.

”Olemme iloisia voidessamme tarjota yhdessä Finnairin kanssa asiakkaillemme entistä enemmän vaihtoehtoja Japaniin ja Eurooppaan osana yhteishankettamme, jossa ovat mukana myös JAL ja Iberia. Lisäksi tarjoamme tänä talvena mahdollisuuden lentää suoraan Lappiin Lontoon Gatwickista”, British Airwaysin kumppanuusyhteistyöstä vastaava johtaja Rishi Kapoor sanoo.

Finnair ja British Airways ovat molemmat oneworld-allianssin jäseniä ja toimivat yhdessä Iberian ja Japan Airlinesin kanssa Siperian yhteishankkeessa Japanin-lennoilla sekä Iberian ja American Airlinesin kanssa Atlantin yhteishankkeessa Atlantin yli kulkevilla lennoilla.

Finnair ja Japan Airlines laajentavat codeshare-yhteistyötään

a_1024_768

Copyright © Japan Airlines. All rights reserved

Finnair ja Japan Airlines laajentavat codeshare-yhteistyötään. Finnairin lentonumerot lisätään 1.12.2016 alkaen Japan Airlinesin lennoille, jotka suuntautuvat Frankfurtista Tokion Naritan lentoasemalle 1.1.2017 lähtien. Entistä laajempi codeshare-yhteistyö tarjoaa asiakkaille enemmän joustavuutta ja yhteyksiä Euroopan ja Japanin välillä, sillä sen ansiosta reittejä voidaan yhdistää Frankfurtin kautta yhteen suuntaan ja Helsingin kautta toiseen suuntaan.

Finnairin ja Japan Airlinesin yhteistyö perustuu yhteishankesopimukseen. Lentoyhtiöt jakavat tuotot kaikista suorista lennoista, joita Japan Airlines tai Finnair liikennöi Japanin ja Euroopan välillä. Tällä hetkellä Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Japanin välillä lennetään 24 lentoa viikossa.

Finnairin asiakkaat voivat kerätä ja käyttää Finnair Plus -pisteitä Japan Airlinesin lennoilla, jotka on merkitty Finnairin AY-lentotunnuksella.

Finnairin kumppanuuksista ja allianssisuhteista vastaava johtaja Philip Lewin sanoo: ”Olemme iloisia codeshare-yhteistyön laajenemisesta Japan Airlinesin kanssa. On myös hienoa, että matkustajat saavat enemmän vaihtoehtoja matkustaessaan Euroopan ja Japanin välillä.”   

Uusia codeshare-lentoja voi varata 1.12.2016 alkaen, ja ensimmäinen mahdollinen matkustuspäivä on 1.1.2017.

Finnair aloittaa codeshare-yhteistyön Vietnam Airlinesin kanssa

chuyenbaymouoc

Finnair ja Vietnam Airlines aloittavat codeshare-yhteistyön, joka tarjoaa niin Euroopasta kuin Vietnamista tuleville asiakkaille entistä laajemman valikoiman kohteita ja lentovaihtoehtoja.

Codeshare-yhteistyön myötä Finnairin lennonnumero lisätään Vietnam Airlinesin Hanoista ja Ho Chi Minh Citystä lähteville lennoille, joilta on jatkoyhteys Bangkokin tai Singaporen kautta Helsinkiin. Lisäksi Vietnam Airlinesin lennonnumerot lisätään Finnairin Lontoon ja Frankfurtin lennoille, joihin on jatkoyhteys Vietnam Airlinesin lennoilta.

“Sopimuksen myötä asiakkaillemme avautuu erinomaiset yhteydet Euroopan ja Vietnamin välille”, kertoo Finnairin kumppanuuksista ja allianssisuhteista vastaava johtaja Philip Lewin. “Olemme erittäin iloisia codeshare-yhteistyöstämme Vietnam Airlinesin kanssa ja olemme vakuuttuneita, että molempien yhtiöiden asiakkaat hyötyvät siitä.”

Codeshare-lentoja voi varata 01.11.2016 alkaen. Ensimmäinen mahdollinen matkustuspäivä codeshare-lennolla on 15.11.2016. Finnair Plus-jäsenet voivat kerryttää pisteitä kaikilla Finnairin lennonnumerolla olevilla Vietnam Airlinesin lennoilla.