British Airways laajentaa codeshare-yhteistyötä Finnairin ja Japan Airlinesin kanssa

750x500-ba-787-airbourne-7-low-res

British Airways lisää codeshare-reittejä Siberian Joint Business (SJB) yhteistyökumppanien, Finnairin ja Japan Airlinesin lennoille välillä Helsinki ja Tokio, Nagoya sekä Osaka. Codeshare-yhteistyö tuo asiakkaille enemmän joustavuutta Euroopan ja Japanin välisiin lentoihin ja parantaa matkustajien jatkolentomahdollisuuksia. 

Codeshare-yhteistyö ja -lipunvaraus alkaa tästä päivästä alkaen. Ensimmäinen mahdollinen matkustuspäivä codeshare-lennoilla on 1.1.2017. Lippuja voi varata suoraan ba.com -osoitteesta lennoille Helsingistä Tokioon (liikennöi Japan Airlines ja Finnair) ja lisäksi Helsingistä Nagoyaan ja Osakaan (liikennöi Finnair).

British Airwaysin Executive Club -kanta-asiakasohjelman jäsenet voivat kerryttää pisteitä näillä uusilla codeshare-lennoilla. Lentojen varaus ja lähtöselvitys hoituvat verkkovarauspalvelun lisäksi kätevästi myös maksuttomalla British Airways -sovelluksella (British Airways App), jonka lataamalla voi esimerkiksi seurata lentotietoja ja varata istuinpaikkoja.

British Airways, Japan Airlines ja Finnair ovat yhteistyökumppaneita, joiden palveluihin kuuluu tällä hetkellä  21 suoraa lentoa viikossa Heathrow’n ja Tokion välillä, 7 suoraa lentoa viikossa Frankfurtin ja Tokion välillä, ja 24 reittilentoa viikossa Helsingin ja Tokion, Nagoyan ja Osakan välillä.

–       Yhteistyön myötä suomalaisasiakkaamme pääsevät matkustamaan yhä useampaan kohteeseen ympäri maailman. Olemme ylpeitä siitä, että British Airways on tarjonnut lentoja Japaniin jo yli 60 vuoden ajan ja iloitsemme syvenevästä yhteistyöstä Finnairin ja Japan Airlinesin kanssa uuden codeshare-yhteistyön myötä, sanoo British Airwaysin Pohjois-Euroopan Regional Commercial Manager Peter Rasmussen .

British Airwaysillä on tällä hetkellä codeshare-lentoja Japan Airlinesin kanssa yli 30 eri reitillä mukaan lukien Tokion ja Fukuokan, Sapporon ja Okinawan väliset lennot. Finnairin kanssa British Airwaysilla on codeshare-lentoja yli 15 reitillä mukaan lukien lennot Helsingin ja Rovaniemen sekä Vilnan välillä.

Faktaa:

 • British Airways lentää päivittäin Lontoon Heathrow’lta Tokion Narita- ja Haneda-lentokentille.
 • Codeshare-lentojen numerot ovat seuraavat:

Narita – Helsinki: BA*3448 flight number onto JL414
Helsinki – Narita: BA*3449 flight number onto JL413

BA6094 AY80 NGOHEL
BA6093 AY79 HELNGO
BA6085 AY73 HELNRT
BA6084 AY74 NRTHEL
BA6087 AY77 HELKIX
BA6086 AY78 KIXHEL
 • Finnair lentää päivittäin Helsingistä Tokioon ja 5 kertaa viikossa Helsingin ja Osakan sekä Helsingin ja Nagoyan välillä (talvikausi).
 • Japan Airlines lentää päivittäin Tokiosta Lontoon Heathrow’lle, Helsinkiin, Frankfurtiin ja Pariisin Charles de Gaulle-lentokentälle.

Japan Airlines hakee hyväksyntää Iberian liittymiselle JAL:in, British Airwaysin ja Finnairin Japanin lentojen yhteishankkeeseen

a_1024_768

JAL on hakenut Japanin maa-, infrastruktuuri-, kuljetus- ja matkailuministeriöltä (MLIT) Iberialle vapautusta Yhdysvaltain kilpailulakien soveltamisesta eli ns. antitrust immunity -statusta, jotta Iberia voi alkaa tehdä yhteistyötä Euroopan ja Japanin välisillä lennoilla. Kyseessä on osa valmisteluja Iberian liittymiseksi Japan Airlinesin (JAL:n), British Airwaysin ja Finnairin Euroopan ja Japanin välistä lentoliikennettä koskevaan yhteishankkeeseen.

Iberia on jo ilmoittanut aloittavansa suorat lennot Madridin ja Tokion (Naritan) välillä 18.10.2016. Yhteishankkeessa mukana olevat lentoyhtiöt tekevät kaupallista yhteistyötä jakamalla liikevoiton ja yhteensovittamalla lentoaikataulujaan ja hintojaan Euroopan ja Japanin välillä matkustavien asiakkaiden eduksi.

Yhteishankkeen laajentuminen edellyttää viranomaisten hyväksyntää.

Iberian liittyminen vahvistaa yhteishanketta ja parantaa myös oneworld®-allianssin kilpailuasemaa maailmanlaajuisessa lentoliikenteen allianssi kilpailussa.

British Airways ja JAL aloittivat yhteishankkeen lokakuussa 2012, ja Finnair liittyi siihen huhtikuussa 2014. Kolmen lentoyhtiön yhteistyö on hyödyttänyt asiakkaita parantamalla EU:n ja Japanin välisiä lentoyhteyksiä, lentovaihtoehtojen valikoimaa ja kanta-asiakasetuja. Nyt myös Espanja ja Japani ovat allekirjoittaneet Open Skies -sopimuksen, ja maiden välisen lentoliikenteen uskotaan kasvavan. Iberian liittyminen yhteishankkeeseen tuo asiakashyötyjä ja parantaa lentoyhtiöiden mahdollisuuksia laajentaa toimintaansa tällä tärkeällä markkina-alueella.

British Airwaysin pääjohtaja Alex Cruz toteaa: ”On hienoa saada sisaryhtiömme Iberia mukaan tähän oneworld-kumppaneiden yhteishankkeeseen. Euroopan ja Japanin välisten lentojen lisääntyminen, koordinoidut aikataulut ja parantuneet kanta-asiakasedut ovat loistavia uutisia asiakkaillemme. Iberian suorat lennot Madridista Naritaan saavuttavat varmasti suuren suosion.”

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoo: ”Otamme oneworld-kumppanimme Iberian hyvillä mielin mukaan yhteishankkeeseen. Iberian reitti Naritan ja Madridin välillä laajentaa yhteishankkeen toiminta-aluetta ja tarjoaa asiakkaillemme uusia vaihtoehtoja.”

Iberian pääjohtaja Luis Gallego toteaa: ”On hienoa lähteä mukaan IAG- ja oneworld-kumppaniemme yhteishankkeeseen. Espanjassa käy vuosittain puoli miljoonaa japanilaista turistia, ja espanjalaisten matkat Japaniin kasvavat kovaa vauhtia. Välilaskuttomien lentojemme ja tämän yhteishankkeen ansiosta matkustajilla on entistä enemmän vaihtoehtoja ja he saavat yhä enemmän etuja Japanin ja Euroopan välisessä lentoliikenteessä.”

”Olemme hyvillämme Iberian liittymisestä yhteishankkeeseen”, sanoo Japan Airlinesin johtaja Yoshiharu Ueki. ”Tämä vahvistaa JAL:n asemaa Espanjassa ja parantaa asiakkaidemme mahdollisuuksia matkustaa mukavasti Madridiin ja sieltä eteenpäin.”

 • British Airways liikennöi Lontoon Heathrowlta Tokion Naritan ja Hanedan lentokentille.
 • Finnair lentää Helsingistä Tokion Naritaan, Osakaan, Nagoyaan sekä Fukuokaan.
 • Iberia aloittaa suorat lennot Madridista Tokioon (Narita) 18.10.2016. Aluksi reittiä lennetään kolmesti viikossa, mutta jatkossa lentoja on tarkoitus lisätä.
 • Japan Airlines liikennöi päivittäin Tokion Naritan ja Hanedan lentokentiltä Pariisiin, Hanedan lentokentältä Lontooseen sekä Naritan lentokentältä Frankfurtiin ja Helsinkiin.

Airbus, British Airways, Heathrow ja NATS kumppanoituvat lentojen hiljentämiseksi

Yhteishanke tutkii keinoja melun vähentämiseksi

Airbus, British Airways (BA), Heathrow’n lentokenttä (LHR) ja NATS (Ison-Britannian tärkein lennonvarmistuspalvelujen tarjoaja) ryhtyvät yhdessä tutkimaan ja kehittämään käytäntöjä, joilla voidaan pienentää lentomelusta kärsivien asukkaiden määrää Heathrow’n lähellä. Työssä hyödynnetään Airbusin A380-lentokonetta, joka on yksi hiljaisimmista koneista markkinoilla.

Hankkeessa selvitetään, miten lentokonevalmistaja, lentoyhtiö, lentokenttä ja lennonvarmistuspalvelujen tarjoaja voivat yhdessä vähentää lentojen aiheuttamaa melua. Airbusin ilmaliikenteen hallintaan keskittyvä tytäryhtiö Airbus ProSky vastaa koneiden lähtö- ja saapumiskäytäntöjen suunnittelusta NATS:n, LHR:n ja BA:n suositusten pohjalta.

Kumppanit ovat julkistaneet kolmivaiheisen Quieter Flight -projektin:

 • Ensimmäisessä vaiheessa tunnistetaan, mitkä parannukset käytännöissä ovat mahdollisia. Esimerkiksi lentojen lähdössä työntövoiman vähentämisellä ja lentokorkeuden optimoinnilla on mahdollista vähentää syntyvää melua merkittävästi.
 • Toisessa vaiheessa käytäntöjä testataan ja harjoitellaan BA:n lentosimulaattorissa.
 • Kumppanit tuovat kaikki parannukset yhteen ja kokeilevat niitä A380-lennoilla ensi vuoden alusta alkaen. Tämän jälkeen käytännöt tuodaan kaikkien lentoyhtiöiden ja lentokenttien ulottuville.

”A380 sopii erinomaisesti testeihin, koska siinä oleva teknologia mahdollistaa optimoitujen lentoratojen lentämisen erittäin tarkasti. Näin A380 voi vähentää melua entisestään”, sanoo Airbusin asiakassuhdejohtaja Christopher Buckley.