2018 SKYTRAX World Airport Awards: Helsinki-Vantaa on Pohjois-Euroopan paras lentoasema

a4823e5d64a86da4_800x800ar

Helsinki-Vantaa on äänestetty Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi 2018 SKYTRAX World Airport Awardseissa. Tulokset julkistettiin Tukholman Passenger Terminal EXPO -tapahtumassa 21.3.2018.

”On kunnia saada palkinto, josta ovat olleet päättämässä matkustajat ympäri maailmaa. Tämä todistaa mitä parhaimmalla tavalla, että kova työmme Helsinki-Vantaan asiakaskokemuksen edelleen kehittämiseksi on huomioitu. Samalla haluan lämpimästi kiittää Finavian henkilökuntaa ja kaikkia kumppaneitamme täällä Helsinki-Vantaalla: ilman heidän panostaan emme olisi koskaan saavuttaneet tätä tulosta”, kertoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finavialta.

Finavialle on tärkeää, että Helsinki-Vantaan lentoaseman palveluja kehitetään asiakaskeskeisesti. Lentoasemalla on parhaillaan käynnissä 900 miljoonan euron kehitysohjelma, jonka tavoitteena on valmistautua palvelemaan 30 miljoonaa vuosimatkustajaa.

Haluamme, että ihmiset voivat matkustaa paikasta toiseen mahdollisimman helposti. Teemme parhaamme, että matkustaminen olisi sujuvaa ja että asiakastyytyväisyytemme olisi korkealla tasolla – myös tulevaisuudessa. Tarjoamme turvallisia ja luotettavia palveluita sekä ainutlaatuisen asiakaskokemuksen. Tervetuloa kaikki tutustumaan Helsinki-Vantaan hienoon ilmapiiriin”, Haapasaari sanoo.

Vuoden 2018 World Airport Awards -tulokset perustuvat 13,73 miljoonaan lentoasemakyselyyn, jossa vastaajat edustivat yli 100 kansallisuutta. SKYTRAX:n kysely toteutettiin vuoden 2017 elokuun ja vuoden 2018 helmikuun välisenä ajanjaksona yli 500 lentoasemalla, joilla matkustajat arvioivat kokemuksiaan eri lentoasemapalveluista ja lentoasemien avaintoiminnoista, kuten lähtöselvitys, saapuminen, vaihtomatkustaminen, ostosten tekeminen, turvallisuus ja siirtyminen portille.

8bbb07696c9555ea_800x800ar

Juhlistamme yhdessä matkustajiemme kanssa Pohjois-Europan parasta lentoasemaa

Torstaina 22.3.2018 klo 12-17 tarjoamme Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöportilla 29 mahdollisuuden valokuvauttaa itsensä lähtötunnelmissa Pohjois-Euroopan parhaalla lentoasemalla. Toivotamme matkustajat tervetulleiksi näppäämään hauskan kuvan vieraskirjaamme ja yhden Polaroid-kuvan* muistoksi itselleen. Lisäksi tarjoamme smoothien* ja toivotamme hyvää matkaa: For smooth travelling!

Helsinki-Vantaalta on Pohjois-Euroopan parhaat lentoyhteydet 145 kohteeseen ympäri maailmaa yli 50 lentoyhtiön lennoilla. Se on tärkeä lentoliikenteen solmukohta Euroopan ja Aasian välillä. Helsinki-Vantaalta on Aasiaan yhteensä 20 suoraa reittiä ja yli 100 lentoa viikossa. Vuonna 2017 Helsinki-Vantaan lentoasemalla vieraili 18,9 miljoonaa matkustajaa, mikä oli 9,9 % edellisvuotta enemmän. Vuonna 2018 lentoasema odottaa ohittavansa 20 miljoonan matkustajan rajapyykin.

SKYTRAX World Airport Awards -palkinnot ovat lentokenttäalan arvostetuimpia kunnianosoituksia, joita on jaettu vuodesta 1999 lähtien. Palkinnot perustuvat vuosittain tehtäviin, maailmanlaajuisesti lentoasemilla toteutettaviin asiakaskyselyihin. Palkintoja pidetään alalla yleisesti lentoasemien laadun mittareina, sillä kyselyissä arvioidaan 550 lentoaseman asiakastoimintoja ja matkustajatiloja. Kysely toimitetaan puolueettomasti, eikä lentoasemalla ole mahdollisuutta vaikuttaa kyselyyn tai palkintoihin. World Airport Awards -palkinnot tunnetaan laajasti myös nimellä Passengers Choice Awards, matkustajien valinta – palkintoina. www.worldairportawards.com

* vain rajallinen määrä

Finnair jo kahdeksatta kertaa Pohjois-Euroopan paras lentoyhtiö

150105164634-safest-airline-finnair-super-169

Kansainväliset lentomatkustajat ovat valinneet Finnairin Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi jo kahdeksatta vuotta peräkkäin. Skytraxin World Airline Awards -palkinnot jaettiin tänään Pariisin ilmailunäyttelyssä.

”Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia saamastamme palkinnosta. Asiakkailta saatu tunnustus lämmittää meitä kaikkia finnairilaisia ja kertoo, että olemme onnistuneet antamaan asiakkaillemme parhainta pohjoismaista palvelua lentomatkan jokaisessa vaiheessa, niin maassa kuin ilmassa. Olemme myös sitoutuneet kehittämän palveluamme edelleen asiakkailta saadun palautteen pohjalta. Jatkamme muun muassa henkilökohtaisen asiakaspalvelun parantamista entisestään, erinomaista yhteistyötä tunnettujen keittiömestareiden kanssa Signature Menuiden muodossa ja panostamme asiakkaidemme lounge kokemukseen uuden kumppanuuden avulla”, kertoo Piia Karhu, asiakaspalvelun kehittämisestä vastaava johtaja.

a98a709a88314611_org

”Myös digitalisaatio luo meille uusia mahdollisuuksia matkustuskokemuksen kehittämiseen. Kaikissa laajarunkokoneissamme on nyt internet-yhteys ja palkitun mobiilisovelluksemme käyttö kasvaa jatkuvasti. Olimme ensimmäinen lentoyhtiö maailmassa, joka toi Alipay-maksamisen lennoille, ja keväällä kokeilimme kasvojentunnistusteknologiaa Helsinki-Vantaalla Finnair Plus -kanta-asiakkaiden kanssa. Asiakkaamme tulevat saamaan lisää uusia, matkustamista helpottavia palveluita”, kertoo Piia Karhu.

World Airline Awards on yksi maailman arvostetuimmista lentoyhtiöiden asiakastyytyväisyyttä mittaavista tutkimuksista. Matkustajatutkimus toteutettiin elokuun 2016 ja toukokuun 2017 välisenä aikana 105 maassa. Tutkimuksessa mukana olleiden 325 lentoyhtiön asiakaspalvelua arvioitiin kokonaisvaltaisesti niin lennon aikana kuin myös lentokentillä. Tutkimuksen läpinäkyvyys ja maailmanlaajuinen kattavuus nostaa World Airline Awards -palkinnon lentoalan parhaimpien ja arvostetuimpien joukkoon.

 

SKYTRAX: Norwegian on maailman paras kaukolentoja lentävä halpalentoyhtiö

nrrscpioumnkojmhk6lw

Norwegian on eri puolilla maailmaa olevien lentomatkustajien mielestä maailman paras kaukolentoja lentävä halpalentoyhtiö “World’s Best Low-Cost Long-Haul Airline”. Kolmatta vuotta peräkkäin Norwegian on äänestetty arvostetussa SkyTrax World Airline Awardsissa myös Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi ”Best Low-Cost Airline in Europe”. Tämä maailman arvokkaimpana pidetty ilmailualan tunnustus perustuu matkustajien omiin arvioihin yli 200 lentoyhtiöstä ympäri maailmaa. Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos ja neljä miehistön edustajaa ottivat palkinnon vastaan tänään Pariisin ilmailunäytöksessä.

– Olen äärimmäisen ylpeä ja nöyrä vastaanottaessani nämä tärkeät tunnustukset. Meidät on valittu Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kolmatta vuotta peräkkäin ja on suurenmoinen uutinen, että meidät on äänestetty ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Haluan kiittää kaikkia matkustajiamme, jotka ovat antaneet Norwegianille loistavat arviot. On hienoa nähdä, että matkustajat arvostavat uusia koneitamme, laajenevaa reittiverkostoamme, edullisia hintojamme ja hyvää palveluamme. Tämä ei olisi kuitenkaan mahdollista ilman upeita ihmisiä, jotka työskentelevät Norwegianissa. Joka ainoa päivä he tekevät kaikkensa varmistaakseen, että asiakkaidemme kokemukset ovat hyviä, sanoi Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Euroopan paras halpalentoyhtiö -sarjassa ehdokkaina olivat myös EasyJet ja Germanwings ja Paras kaukolentoja lentävä halpalentoyhtiö -sarjassa JetStar ja AirAsiaX.

Norwegian oli ehdokkaana myös Maailman paras halpalentoyhtiö-, Paras halpalentoyhtiöiden premium-luokka- ja Paras lentoyhtiö Pohjois-Euroopassa -sarjoissa.

SKYTRAX: Upea saavutus

– Norwegianin voitto kolmena peräkkäisenä vuotena on uskomaton saavutus. Tämä on selkeä osoitus Norwegianin suosiosta ympäri Eurooppaa. Tänä vuonna Norwegian on nauttinut entistäkin suuremmasta suosiosta voittamalla myös World’s Best Low-Cost Long-Haul Airline -tunnustuksen, sanoi Skytraxin toimitusjohtaja Edward Plaisted.

Ilmailualan arvostetuin tunnustus

Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Se perustuu maailman laajimpaan lentomatkustajia koskevaan asiakastyytyväisyyskyselyyn, johon ottaa osaa matkustajia yli 160 maasta. Kyselyssä arvioidaan yli 200 lentoyhtiötä eri osa-alueilla, kuten lähtöselvitys, koneeseen nousu, istuimien mukavuus, matkustamon siisteys, ruoka, juoma, lennonaikaiset viihdepalvelut ja asiakaspalvelu.

Skytrax: Finnair Pohjolan paras lentoyhtiö jo kuudetta vuotta peräkkäin

2015-06-16 14_09_51-Finnair tail - Google-haku

World Airline Awards on nimennyt Finnairin Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi jo kuudetta kertaa peräkkäin. Palkinto myönnetään Skytraxin puolueettoman kyselyn perusteella ja kyselyyn vastasi noin 18 miljoonaa matkustajaa yli 160 maasta.oneworld-allianssi, johon Finnair kuuluu, palkittiin samassa kyselyssä maailman parhaana lentoyhtiöallianssina kolmantena peräkkäisenä vuonna.

“Tämä on tunnustus siitä erinomaisesta työstä, jota henkilökuntamme niin maassa kuin ilmassa tekee Euroopan ja Aasian välillä matkustavien asiakkaidemme palvelemiseksi”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

“Haluamme tarjota asiakkaillemme ainutlaatuisen pohjoismaisen kokemuksen, ja panostamme jatkossakin tuotteemme ja palvelumme kehittämiseen, ja useita uudistuksia onkin jo vireillä. Syksyllä saapuvat uudet Airbus A350 XWB -koneemme parantavat merkittävästi matkustusmukavuutta ja langaton yhteys mahdollistaa uusia palveluita.”

Finnair saa Airbus A350 XWB -koneen käyttöönsä ensimmäisenä lentoyhtiönä Euroopassa, ja A350-lennot Shanghaihin, Beijingiin ja Bangkokiin alkavat syksyllä 2015. Uusi konetyyppi tarjoaa ennennäkemätöntä matkustusmukavuutta tilavine, valoisine, pohjoismaiseen tyyliin sisustettuine matkustamoineen, Wi-Fi-yhteyksineen ja uusine viihdejärjestelmineen. Finnair panostaa myös digitaalisiin palveluihin ja lisäpalveluihin, joiden avulla asiakas voi räätälöidä oman matkansa mieleisekseen. Koko Airbus-laivastoon tulevan langattoman yhteyden asennustyöt alkavat vuonna 2016.

Finnair laajensi viime vuoden aikana Lounge-tilojaan Helsinki-Vantaan lentokentällä, sai valmiiksi täysin makuuasentoon liukuvien istuinten asennuksen laajarunkokoneidensa Business-luokkaan ja päivitti viihdejärjestelmäänsä. Lisäksi Finnair kehitti lentojen ateriatarjoilua ja toi suomalaisten huippukokkien nimikkomenut kaukolentojen Business-luokkaan.

World Airline Awards
World Airline Awards on yksi maailman arvostetuimmista lentoyhtiöiden asiakastyytyväisyyttä mittaavista tutkimuksista. Matkustajatutkimuksessa arvioitiin yli 200 lentoyhtiön asiakaspalvelua kokonaisvaltaisesti niin lennon aikana kuin myös lentokentillä yli 40 eri yksityiskohdan, kuten lähtöselvityksen, istuinten mukavuuden, matkustamon puhtauden ja palvelun mukaan. Tutkimuksen läpinäkyvyys ja maailmanlaajuinen kattavuus nostaa World Airline Awardsin lentoalan parhaimpien ja arvostetuimpien palkintojen joukkoon.

Skytrax: Finnair jatkaa Pohjolan parhaana lentoyhtiönä jo viidettä vuotta

722382a252726e25115f1788bc752e01

Kuvaoikeudet: Finnair Oyj

Finnair on nimetty Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi World Airline Awardeissa jo viidettä kertaa peräkkäin. Palkinto myönnetään Skytraxin puolueettoman kyselyn tulosten perusteella ja kyselyyn vastasi 18 miljoonaa matkustajaa yli 160 maasta. Samassa yhteydessä oneworld-allianssi, johon Finnair kuuluu, sai maailman parhaan lentoyhtiöallianssin maininnan jo toisena vuonna peräkkäin.

“Tiedämme hyvin, kuinka kova kilpailu alallamme vallitsee, ei vain lähialueella vaan myös niillä Aasian-markkinoilla, joissa olemme läsnä”, sanoo Gregory Kaldahl, Finnairin resurssien hallinnasta vastaava johtaja, joka vastaanotti Finnairin saaman palkinnon Farnborough’n ilmailunäyttelyssä. “On todella palkitsevaa vastaanottaa palkinto, joka on osoitus työntekijöidemme hienosta asiakaspalvelusta sekä jatkuvasta tuotteemme kehittämisestä niin maassa kuin ilmassa.”

Finnair on saanut lähes valmiiksi täysin makuuasentoon liukuvien istuinten asennuksen laajarunkokoneidensa Business-luokkaan. Tällä hetkellä ne ovat yhdeksällä kaukoreitillä, jotka ovat: New York, Peking, Shanghai, Hongkong, Tokio, Osaka, Nagoya, Soul ja Hanoi. Myös matkustamoviihdevalikoimaa on parannettu molemmissa matkustusluokissa. Matkustajille on nyt tarjolla 72 elokuvan ja yli 150 tv-ohjelman valikoima. Marimekon Finnairille suunnittelemat astiat ja tekstiilit tuovat raikkaan ilmeen koko matkustamoon.

Elokuussa Finnair avaa uuden Premium Loungen Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Tilat ovat Finnair Plus Platinum ja Gold -korttien haltijoiden sekä muiden oneworld-allianssiin kuuluvien lentoyhtiöiden vastaavien tasokorttien haltijoiden käytettävissä. Premium Loungen ja Finnair Loungen asiakkaiden käytössä on myös suomalainen sauna.

Finnair valmistautuu vastaanottamaan ensimmäisenä eurooppalaisena lentoyhtiönä Airbus350 XWB -lentokoneita, joista ensimmäinen saadaan laivastoon vuoden 2015 jälkimmäisellä puoliskolla. Uuden sukupolven laajarunkokoneet vievät matkustusmukavuuden ja ympäristöystävällisyyden uudelle tasolle.

Finnair on Pohjolan ainoa lentoyhtiö, jolla on Skytraxin neljän tähden luokitus.

World Airline Awards

World Airline Awards on yksi maailman arvostetuimmista lentoyhtiöiden asiakastyytyväisyyttä mittaavista tutkimuksista. Matkustajatutkimuksessa arvioitiin yli 200 lentoyhtiön asiakaspalvelua kokonaisvaltaisesti niin lennon aikana kuin myös lentokentillä yli 40 eri yksityiskohdan, kuten lähtöselvityksen, istuinten mukavuuden, matkustamon puhtauden ja palvelun mukaan. Tutkimuksen läpinäkyvyys ja maailmanlaajuinen kattavuus nostaa World Airline Awardsin lentoalan parhaimpien ja arvostetuimpien palkintojen joukkoon.