Norwegian keskeyttää tilapäisesti lennot Boeing 737 MAX -koneilla Euroopan ilmailuviranomaisten suositusten mukaisesti

737 MAX_David Peacock_5

David Peacock

Eurooppalaisten ilmailuviranomaisten tekemän suosituksen mukaisesti Norwegian on päättänyt keskeyttää toistaiseksi yhtiön Boeing 737 MAX -koneiden operoinnin. Norwegian on tiiviissä yhteydessä ilmailuviranomaisten ja Boeingin kanssa ja seuraa heidän suosituksiaan ja ohjeitaan.

– Norwegian on päättänyt, että otamme Boeing 737 MAX 8 -lentokoneet toistaiseksi pois lentotoiminnasta useiden ilmailuviranomaisten asiasta tekemän suosituksen mukaisesti. Kun viranomaiset antavan tällaisen suosituksen, noudatamme tietysti heidän ohjeitaan. Pahoittelemme matkustajille mahdollisesti tästä aiheutuvia haittoja, mutta matkustajiemme ja työntekijöidemme turvallisuus on aina etusijalla, sanoo Norwegianin lentotoiminnoista vastaava johtaja Tomas Hesthammer.

Norwegianilla on laivastossaan yli 110 Boeing 737–800 -lentokonetta, joihin tilapäinen kielto ei vaikuta.

Pahoittelemme tilannetta asiakkaillemme, joihin väliaikaiset peruutukset ja viivästykset vaikuttavat. Norwegian tekee kaikkensa huolehtiakseen matkustajista, joihin tilanne vaikuttaa.

Norwegian kasvattaa kaukolentolaivastoaan kahdella uudella Dreamlinerilla

rmnradv3sqbdtcbagsh0

Norwegian on allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaan se vuokraa kaksi uutta Boeing 787-9 Dreamlineria. Tämä mahdollistaa aiempaa useampien kaukoreittien avaamisen. Molempien koneiden toimitus on vuonna 2018. Uuden sopimuksen myötä Norwegianin kaukolentolaivastossa tulee olemaan 40 Dreamlineria vuoteen 2020 mennessä.

Norwegian jatkaa kansainvälistä kasvuaan. Yhtiö on allekirjoittanut AerCapin kanssa vuokrasopimuksen kahdesta uudesta Boeing 787-9 Dreamlinerista. Molempien uusien Dreamlinereiden on määrä olla käytössä vuonna 2018.

– Jotta voimme tarjota asiakkaillemme uusia reittejä ja parantaa entisestään kaukolentotoimintamme kilpailukykyä, tarvitsemme lisää uusia, polttoainetehokkaita lentokoneita. Kaukolentotoimintamme on ratkaisevaa yhtiön globaalin kasvun ja uusien työpaikkojen luomisen varmistamiseksi. Dreamliner on fantastinen lentokone, jossa on korkea matkustusmukavuus, pitkä kantama, alhainen polttoaineen kulutus sekä aiempaa alhaisemmat päästöt, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Noin kolmen viimeisen vuoden ajan Norwegianin mannertenvälisten lentojen käyttöaste on ollut keskimäärin yli 90 prosenttia. Korkea käyttöaste osoittaa, että kiinnostus edullisille lentolipuille Euroopan ja Yhdysvaltojen sekä Euroopan ja Aasian välillä on suuri.

Norwegianilla on tällä hetkellä laivastossaan kahdeksan 787-8 Dreamlineria ja yksi 787-9 Dreamliner. Norwegianin kaukolentolaivastossa tulee olemaan 40 Dreamlineria vuoteen 2020 mennessä. Vuonna 2015 International Council on Clean Transportation listasi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla.

Neste ja Boeing näyttävät ilmailualalla tietä uusiutuvien lentopolttoaineiden kaupallistamisessa

93286

Maailman johtava uusiutuvan dieselin valmistaja Neste ja maailman johtava lentokonevalmistaja Boeing aloittavat yhteistyön uusiutuvan lentopolttoaineen kaupallistamisen edistämiseksi ja nopeuttamiseksi. Yritykset pyrkivät yhdessä saamaan American Society for Testing and Materials (ASTM) -hyväksynnän polttoainestandardille, joka mahdollistaa lentoyhtiöille korkean jäätymispisteen uusiutuvan lentopolttoaineen kaupallisen käytön. Tavoitteena on myös saada laaja markkinahyväksyntä uusiutuville lentopolttoaineille sekä edistää vastuullisuuden varmistamista koskevia pyrkimyksiä.

Neste uskoo, että sen korkealaatuinen uusiutuva lentopolttoaine auttaa ilmailualaa saavuttamaan kasvihuonekaasupäästöjä koskevat vähennystavoitteet, jotka ovat hiilineutraali kasvu vuodesta 2020 ja 50 prosentin nettovähennys hiilipäästöissä vuoteen 2050 mennessä verrattuna vuoden 2005 tasoon.

“Lentoyhtiöt ja lentokonevalmistajat pyrkivät monin eri tavoin vähentämään toimialansa hiilijalanjälkeä, ja uusiutuva lentopolttoaine tulee olemaan tärkeä osa heidän pitkäaikaista ympäristöratkaisuaan”, sanoo Kaisa Hietala, Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueen johtaja. “Teemme erittäin innoissamme yhteistyötä Boeingin kanssa, jotta voimme luoda kaupallisesti toimintakykyisen markkinan uusiutuvaa lentopolttoainetta varten.”

“Boeing on ylpeä yhteistyöstä Nesteen kanssa, joka on uusiutuvien polttoaineiden globaali johtaja. Yhdessä voimme saavuttaa tavoitteemme vastuullisen lentopolttoaineen tarjonnan laajentamiseksi ja kustannusten alentamiseksi”, sanoo Julie Felgar, Boeing Commercial Airplanes’ Managing Director of Environmental Strategy & Integration. “Ilmailuala on sitoutunut tekemään lentomatkustamisesta kestävämpää.”

Vuonna 2014 Boeing testasi menestyksekkäästi Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta 15 prosentin seoksena Boeing ecoDemonstrator 787 -testikoneessa, jota käytetään ilmailualan ympäristöjalanjälkeä vähentävien teknologioiden arvioimiseen. Ensimmäisellä lennolla uusiutuvaa polttoaineseosta käytettiin vain toisessa moottorissa. Tämän jälkeen tehtiin muutama lento siten, että molemmat moottorit toimivat uusiutuvalla polttoaineseoksella. Testilentojen jälkeen Boeing raportoi, että “kone toimi uudella polttoaineella suunnitellusti eli yhtä hyvin kuin fossiilisella lentopolttoaineella.”

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine, joka on tuotettu kokonaan uusiutuvista ja vastuullisista raaka-

aineista, mahdollistaa jopa 90 prosentin vähennyksen kasvihuonekaasupäästöissä tuotteen elinkaaren aikana. Polttoaine ei myöskään sisällä aromaattisia yhdisteitä eikä rikkiä, minkä pitäisi johtaa puhtaampiin turbiinipakokaasupäästöihin. Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen energiasisältö on korkea, ja sen hyvät lämmönkestävyysominaisuudet tekevät siitä erinomaisen seoskomponentin.

Boeing testasi Neste Oilin uusiutuvaa NEXBTL-dieseliä lentokoneessa

Lentokone_verkko_615

Lentokonevalmistaja Boeing on testannut Neste Oilin valmistamaa NEXBTL-dieseliä menestyksekkäästi lentopolttoaineen osana. Ensimmäinen testilento lennettiin Boeing 787 Dreamliner -tyyppisellä koneella Yhdysvalloissa ja Boeing suunnittelee jatkavansa polttoaineen testaamista.

Testaus liittyy Boeingilla vuodesta 2012 käynnissä olleeseen ecoDemonstrator ohjelmaan, jossa yhtiö tutkii lukuisia polttoaineen kulutusta ja päästöjä vähentäviä teknologioita ja materiaaleja. Neste Oil on yksi Boeingin ohjelmaan valitsemista kumppaneista. Neste Oil toimitti normaalia maantieliikenteessä käytettävää talvilaatuista NEXBTL-dieseliä Boeingin polttoainetoimittajalle EPIC Aviationille, joka valmisti sen avulla Boeingille Green dieseliksi kutsumansa polttoaineseoksen. Uusiutuvan dieselin osuus lennolla oli 15 % koneen toisessa moottorissa.

“Kone toimi uudella polttoaineella suunnitellusti eli yhtä hyvin kuin fossiilisella lentopolttoaineella”, tuotekehityksen ja 777X:n päälentäjä, kapteeni Mike Carriker kertoi. “Juuri tällaista suoritusta odotammekin uudenlaisen polttoaineen testeiltä”.

“Lentoliikenne on yksi kohdemarkkinoistamme, joten olimme mielellämme mukana tässä testissä. NEXBTL:llä on jo aiemmin lennetty noin 1200 tavallista reittilentoa, mutta silloin kyse oli erityisesti lentopolttoaineeksi valmistetusta tuotteesta. Tällä kerralla Boeing lensi ongelmitta käyttäen uusiutuvaa dieseliä 15 % seoksena fossiilisen lentokerosiinin kanssa. Tavoitteemme on, että korkealaatuista uusiutuvaa dieseliä voitaisiin käyttää matalina pitoisuuksina lentoliikenteessä tulevaisuudessa”, Neste Oilin Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminnan johtaja Kaisa Hietala sanoo.

Boeing sai jättitilauksen Emiratesilta

corp_emirates_777x_948x432

Lentokonevalmistaja Boeing on saanut jättitilauksen dubailaiselta lentoyhtiöltä Emirates Airlinelta. Emirates tilaa Boeingilta 150 kappaletta 777X-mallin jumbokonetta.

Koneiden listahinta on yhteensä yli 40 miljardia euroa. Lentoyhtiöt saavat kuitenkin tavallisesti tuntuvia alennuksia lentokonevalmistajilta kauppojen yhteydessä.

090714-Emirates+confirms++777X+order_sm

Boeingin mukaan kauppaan sisältyy mahdollisuus 50 koneen lisätilauksesta.

Boeing, Emirates Finalize Order for 150 777Xs