Norwegian sopimukseen 50 Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen ostamisesta

Toukokuussa Norwegian ja Boeing kertoivat periaatesopimuksesta 50 Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen ostamiseksi ja 30 lentokoneen optiosta. Norwegian kertoo nyt, että sopimukseen liittyneet erilaiset ehdot ovat täyttyneet. Tämän jälkeen Norwegian arvioi, että se kirjaa noin 2 miljardin Norjan kruunun nettovoiton vuoden 2022 toisella vuosineljänneksellä. Lisäksi Boeing ja Norwegian ovat jättäneet sovintohakemuksen kaikkien ratkaisemattomien oikeudellisten riitojen ratkaisemiseksi.

– Sopimus 50 upouuden polttoainetehokkaan lentokoneen ostamisesta on iso harppaus strategiassa, jolla vahvistamme markkina-asemaamme Pohjoismaissa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegian ostaa 50 Boeing 737 MAX 8 -lentokonetta

Norwegian Air Shuttle ASA on tehnyt Boeingin kanssa periaatesopimuksen, jossa se sitoutuu uudelleen ostamaan 50 Boeing 737 MAX 8 -lentokonetta. Sopimuksessa on myös optiot 30 lisäkoneesta. 50 koneen toimitus tulee olemaan vuosina 2025–2028 siten, että aikataulu vastaa läheisesti nykyisten lentokoneiden leasing-sopimusten päättymistä. Tämä johtaa yhtiön nykyisen laivaston rajalliseen nettokasvuun. Osapuolten väliseen periaatesopimukseen vaikuttavat erilaiset lopulliset ehdot, joista on tavoitteena päättää kesäkuun 2022 loppuun mennessä.

Yhtiö aikoo rahoittaa toimitusten ennakkomaksujen erääntyvän saldon operatiivisen toiminnan positiivisella kassavirralla. Yhtiö tulee omistamaan merkittävän osan lentokoneista, mikä varmistaa optimoidun ja tasapainoisen lentokoneiden rahoitusrakenteen. Näiden sopimusten solmimisen jälkeen Norwegian arvioi kirjaavansa noin 2 miljardin Norjan kruunun nettovoiton.

– Sopimus on virstanpylväs, joka luo polun sille, että Norwegian tulee omistamaan suuren osan laivastostaan. Tämän tuloksena kaikki kustannukset ovat alhaisemmat ja taloudellinen kestävyys vahvistuu. Se mahdollistaa, että voimme vakiinnuttaa entisestään vahvaa pohjoismaista asemaamme. Sopimus antaa meille myös mahdollisuuden palvella asiakkaitamme huippuluokan lentokoneilla, joita voidaan lentää lisääntyvässä määrin kestävillä lentopolttoaineilla, sanoo Norwegianin hallituksen puheenjohtaja Svein Harald Øygard.

Hankintasopimus osoittaa Norwegianin jatkuvasti vahvaa sitoutumista toimintaan nykyaikaisella ja polttoainetehokkaalla laivastolla. Boeing 737 MAX 8 on noin 14 prosenttia polttoainetehokkaampi kuin aiemman sukupolven lentokoneet. Tämä luo yhtiölle vahvan pohjan saavuttaa 45 prosentin päästövähennystavoitteensa vuoteen 2030 mennessä.

– Saavutetut yleiset ehdot ovat houkuttelevat Norwegianille, ja kauppa sopii hyvin yhteen pitkän aikavälin laivastostrategiamme ja reittiohjelmamme kanssa. Se tekee mahdolliseksi asiakkaidemme palvelemisen viimeisimmän teknologian mukaisilla nykyaikaisilla ja polttoainetehokkailla lentokoneilla, mikä vähentää merkittävästi hiilijalanjälkeämme. Sopimus tulee myös vahvistamaan yhtiön omaa pääomaa merkittävästi ja vakauttamaan edelleen Norwegianin taloudellista asemaa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 940 000 matkustajaa maaliskuussa

Norwegianin maaliskuun liikennetiedot osoittavat positiivisen kehityksen, jonka mukaan matkustajamäärä kasvoi ja käyttöaste oli yli 80 prosenttia. Yhtiö on viime aikoina avannut uudelleen useita tukikohtia ja suoria reittejä Euroopassa. Kapasiteetin kasvu jatkuu kesään saakka.

– Olemme erityisen iloisia, että käyttöaste on pysynyt yli 80 prosentissa huolimatta merkittävästä kapasiteetin lisäyksestä maaliskuussa. Varausmäärät ovat kasvaneet koko viime kauden ajan ja on ilo nähdä, että markkinoiden kasvutrendi jatkuu. Matkustaminen on vilkasta pääsiäisenä ja kapasiteettimme vastaa kasvanutta kysyntää. Asiakkaamme voivat valita nyt lähes 280 kesään mennessä uudelleen avattavasta tai uudesta reitistä Euroopassa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 940 149 matkustajaa maaliskuussa, kun maaliskuussa 2021 matkustajia oli 71 399. Käyttöaste oli 80,3 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 1 485 miljoonaa istuinkilometriä ja todellinen myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 1 193 miljoonaa istuinkilometriä. Maaliskuussa Norwegianin laivastossa oli keskimäärin 48 lentokonetta. Lennoista liikennöitiin 99,4 prosenttia. Täsmällisyys oli 90,1 prosenttia.

Norwegianin kesäaikataulussa on lähes 280 reittiä suosittuihin kohteisiin Euroopassa ja laivastossa tulee olemaan 70 lentokonetta. Yhtiö poisti aiemmin tällä viikolla kaikilta lennoilta vaatimuksen käyttää kasvomaskia.

Norwegian avaa uudelleen viisi reittiä Helsingistä

Norwegian avaa tällä viikolla uudelleen viisi uutta reittiä Helsingistä suosittuihin kohteisiin Euroopassa. Nyt avattavat reitit saavat jatkoa kevään aikana ja Helsinki-Vantaan lentoasemalta liikennöitävien reittien kokonaismäärä tulee olemaan 27 kesäkuukausina.

Tällä viikolla uudelleen avattavat suorat reitit ovat Helsingin sekä Hanian, Larnakan, Palma de Mallorcan, Nizzan ja Splitin välillä.

– Olemme iloisia, että voimme kertoa, että lennämme tästä viikosta eteenpäin viiteen uuteen kohteeseen Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Tämä nostaa viikoittaisten lentojemme määrää ja meidän on mahdollista palvella entistäkin paremmin matkustajiamme, jotka haluavat lentää suorilla lennoilla Helsingistä suosittuihin kohteisiin Euroopassa, sanoo Norwegianin Suomen viestintäjohtaja Andreas Hjørnholm.

Norwegian jatkaa myös kotimaan lentoja Helsingin ja Oulun sekä Helsingin ja Rovaniemen välillä ympäri vuoden.

Viime viikolla Norwegian kertoi, että yhtiö avaa tukikohtansa Helsinki-Vantaalla ja palkkaa lentohenkilöstöönsä 150 henkilöä – 100 matkustamoon ja 50 lentäjää. Tämä vahvistaa Norwegianin läsnäoloa Suomessa merkittävästi. Norwegian on jälleen toiseksi suurin lentoyhtiö Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Norwegian vuokraa kymmenen uutta Boeing 737 MAX 8 -lentokonetta

kftx4fjqwassf3kwqujf

Norwegian jatkaa lentolaivastonsa kasvattamista. Yhtiö on tehnyt AerCapin kanssa sopimukset lentokoneiden vuokraamisesta. Lentokoneista kymmenen on upouusia Boeing 737 MAX 8 -koneita, joiden toimitus on vuoden 2023 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Norwegianilla on pitkäaikainen yhteistyö AerCapin kanssa, joka on maailman suurin ilmailualan leasingyhtiö. Allekirjoitetut vuokrasopimukset koskevat myös kahdeksaa Boeing 737-800 NG -konetta, jotka tulevat olemaan osa kesäkaudella 2022 käytössä olevaa 70 koneen lentolaivastoa. Näiden lisäysten jälkeen Norwegianin laivastossa tulee olemaan kaikkiaan 80 konetta kesään 2023 mennessä.

– Näiden koneiden lisäys auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme aiempaa suuremman, nykyaikaisemman ja polttoainetehokkaamman laivaston rakentamiseksi. Tämä puolestaan antaa meille mahdollisuuden tarjota tuotteitamme ja palvelujamme laajassa reittiverkostossa Pohjoismaissa ja Euroopan kohteisiin, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Boeing 737 MAX 8 -koneiden polttoainetehokkuus on noin 14 prosenttia korkeampi kuin aiemman sukupolven lentokoneiden. Siten tämä myötävaikuttaa Norwegiania saavuttamaan kunnianhimoisen tavoitteen lentojen hiilipäästöjen vähentämiseksi 45 prosentilla vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoteen 2010.

Norwegian on aiemmin kertonut useista vuokrasopimuksista, jotka kasvattavat yhtiön laivastoa nykyisestä 51 lentokoneesta 71 koneeseen tulevana kesänä. Joidenkin näissä sopimuksissa olevien koneiden osalta Norwegianilla on optio korvata tietyt lentokoneet vastaavilla Airbusin kapearunkomalleilla.

Norwegian tarjoaa yritysasiakkaille mahdollisuuden vähentää liikematkojen päästöjä

ndgiqtpfacfsd7zek47q

Norwegian on tehnyt yhteistyösopimuksen Nesteen kanssa, joka on maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen (sustainable aviation fuels, SAF) tuottaja. Norwegianin yritysasiakkaat voivat nyt vähentää liikematkojensa hiilidioksidipäästöjä jopa 80 prosenttia uusiutuvan lentopolttoaineen avulla. Sopimus on tärkeä askel tämänkaltaisten polttoaineiden vapaaehtoisten markkinoiden kehittämisen vauhdittamiseksi.

Uusiutuva lentopolttoaine on todistetusti vähähiilinen ratkaisu, joka on ollut käytössä vuodesta 2011 lähtien. Norwegianin nykyaikaisiin ja polttoainetehokkaisiin lentokoneisiin voidaan tankata jopa 50 prosenttia uusiutuvaa lentopolttoainetta. SAF voi vähentää elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 prosenttia, kun sillä korvataan fossiilisia lentopolttoaineita.

– Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen avulla teemme mahdolliseksi yritysasiakkaiden liikematkojen hiilidioksidipäästöjen vähentämisen. Uusiutuvan lentopolttoaineen vapaaehtoisten markkinoiden vauhdittaminen antaa signaalin tuotannon skaalaamiseksi ja mittakaavaetujen kehittämiseksi. Sitä tarvitaan kipeästi kustannusten alentamiseksi, sanoo Norwegianin Vice President Sustainability Anders Fagernæs.

Norwegian sekoittaa vuonna 2022 kaikkeen Norjassa käytettävään lentopolttoaineeseen 0,5 prosenttia uusiutuvaa lentopolttoainetta sekä Ruotsissa ja Ranskassa sekoitevelvoitteen mukaisesti yhden prosentin uusiutuvaa polttoainetta. Kaikki yritysasiakkaiden vapaaehtoiset ostot täydentävät julkisen vallan asettamia velvoitteita.

Autamme yrityksiä saavuttamaan päästövähennystavoitteensa

Scan Global Logistics (SGL), nopeasti kasvava maailmanlaajuinen täyden palvelun logistiikkapalveluiden tarjoaja, jonka pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa, on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen vähentää päästöjään 50 prosentilla 10 vuoden välein. Liikematkojen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on yksi yrityksen prioriteeteista. SGL on päättänyt tehdä yhteistyötä Norwegianin ja Nesteen kanssa, jotta yhtiö voi ottaa merkittäviä askeleita liikematkojen vaikutusten vähentämiseksi.

– Haluamme olla muutoksen eturintamassa. Sitä varten meidän on otettava käyttöön älykkäitä teknologioita heti, kun niitä on saatavilla. Tällä ensimmäisellä pilottihankkeella vähensimme liikematkojemme hiilidioksidipäästöjä 10 prosenttia vuonna 2021. Tarvitsemme tämän vähennyksen kaikilla päästöalueilla joka vuosi, sanoo Scan Global Logisticsin Global CEO Allan Melgaard.

Norwegianin ja Nesteen sopimuksella Scan Global Logistics kattoi Norwegianin lennoilla käytetyn seitsemän tonnin Neste MY Sustainable Aviation FuelTM-polttoaineen lisäkustannukset. Tämä vähensi SGL:n liikematkojen CO2-päästöjä 21 tonnia.

Kestävästi hankittu ja riippumattomasti todennettu

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine vähentää päästöjä jopa 80 prosenttia puhtaassa muodossa ja koko elinkaaren ajan verrattuna fossiilisen lentopolttoaineen käyttöön, kun laskennassa on käytetty vakiintunutta elinkaariarviointia (life cycle assessment, LCA), kuten CORSIA-menetelmää. Polttoaine valmistetaan kestävästi hankituista, uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista

– Tällä ratkaisulla teemme todellisia ja suoria päästövähennyksiä helpommin saatavilla olevan SAF-polttoaineen käytön avulla. Samalla teemme liikematkustamisesta kestävämpää. Koska tuotanto- ja toimitusprosessi on riippumattoman ja sertifioidun ulkopuolisen toimijan tarkastama, päästövähennyksiä voidaan käyttää Tieteeseen perustuvat tavoitteet -aloitteen (Science Based Targets, SBTi) saavuttamiseen. Tämä varmistaa vaatimustenmukaisuuden ja vahvistaa päästövähennykset yritykselle, joka on investoinut SAF-polttoaineeseen, sanoo Nesteen Vice President Business Development, Renewable Aviation Jason Reichow.

640 000 matkustajaa lensi Norwegianilla tammikuussa

txtg5gc49matqdvne8k0

Tammikuun liikennetiedot osoittavat, että lähes 640 000 matkustajaa lensi Norwegianilla kuukauden aikana. Makustajamäärässä on merkittävä kasvu verrattuna samaan kuukauteen viime vuonna.

Tammikuu on perinteisesti hiljaista aikaa matkustajakysynnältään. Lukuihin on kuitenkin vaikuttanut myös omikronviruksen nopea leviäminen sekä siihen liittyvät hallituksen toimenpiteet ja rajoitukset.

Traffic report January 2022-1

– Tiedämme, että matkustamisessa on patoutunutta kysyntää ja viimeisimmät tiedot yhteiskunnan avautumisesta ja rajoitusten poistamisesta ovat vaikuttaneet myönteisesti asiakkaiden kevään ja kesän matkojen suunnitteluun ja varaamiseen. Norwegian on valmis mukauttamaan kapasiteettiaan tulevaan kasvavaan kysyntään ja toivotamme innolla uskolliset asiakkaamme tervetulleiksi lennoillemme, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 637 376 matkustajaa tammikuussa, kun tammikuussa 2021 matkustajia oli 74 224. Käyttöaste oli 70 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 1 298 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen istuinkilometrien määrä (RPK) oli 905 miljoonaa. Tammikuussa Norwegianilla oli käytössään keskimäärin 45 lentokonetta ja yhtiö operoi 99,2 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys oli 85,9 prosenttia.

Yli miljoona matkustajaa matkusti Norwegianilla marraskuussa

gluue3ws5jakcgycxini

Norwegianin liikennetiedot osoittavat, että jo toisena peräkkäisenä kuukautena yli miljoona matkustajaa matkusti Norwegianilla. Talvikaudelle sopeutettu kapasiteettimme ja reittiverkostomme vastaavan hyvin asiakkaiden kysyntää.

– Tulos osoittaa, että olemme onnistuneet hyvin kapasiteetin sopeuttamisessa matkustajien matkustustarpeisiin. Espanja on yksi markkinoista, joilla olemme nähneet hyvän varaustilanteen kehittymisen. Viime kuussa teimme varaamisen luottavaisin mielin entistäkin helpommaksi asiakkaillemme, kun laajensimme mahdollisuutta yhteen kuluttomaan muutokseen myös kaikkein rajoitetuimpien lippujen osalta, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Traffic report November 2021-page-001

Marraskuussa Norwegian kuljetti 1 005 380 matkustajaa, kun viime vuoden marraskuussa matkustajia oli 124 481. Verrattuna marraskuuhun 2020 kokonaiskapasiteetti (ASK) on noussut 541 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) on noussut 1 007 prosenttia.

Käyttöaste oli marraskuussa 76,6 prosenttia.

Marraskuussa Norwegianilla oli käytössään keskimäärin 49 konetta. Yhtiö operoi 99,8 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys oli 91,3 prosenttia.

Norwegian solmii sopimuksen kahden Boeing 737 MAX 8 -koneen vuokraamisesta

cjyyh8l3x9fegst0lql0

Norwegian jatkaa lentolaivastonsa kasvattamista valikoivasti. Yhtiöllä on ilo kertoa, että se on tehnyt sopimuksen kahden Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen vuokraamisesta.

– Sopimus on tärkeä askel Norwegianin suunnitelmassa, jolla yhtiö rakentaa tehokkaan ja nykyaikaisen lentolaivaston tulevaisuutta varten. Koneiden todelliseen käyttöön perustuva joustavuus antaa meille mahdollisuuden hallita kapasiteettiamme matalasesongin yli ja mukautua kysynnän kausivaihteluihin, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Toimitukset alkavat lähiaikoina, jotta Norwegian voi hoitaa kesäksi 2022 julkistamansa lento-ohjelman, jossa on noin 270 reittiä.

Kummankin lentokoneen vuokra-aika on yhdeksän vuotta. Sopimuksessa on koneiden todelliseen käyttöön perustuva ns. ‘power-by-the-hour’ (PBH) -järjestely sekä IATAn talvikaudelle 2021/22 että 2022/23. Tämä antaa Norwegianille tarvittavan joustavuuden kapasiteetin hallintaan matalasesongin yli. Lisäksi Norwegianilla on sopimuksen mukaan mahdollisuus korvata sopimuksen kohteena oleva 737 MAX 8 -lentokone Airbusin uuden teknologia kapearunkokoneella. Vuokranantaja on hyvämaineinen toimija, jolla on pitkäaikainen yhteistyösuhde Norwegianiin.

Sopimuksen myötä Norwegian voi jatkossakin keskittyä tarjoamaan ympäristöystävällisimpiä matkustusvaihtoehtoja asiakkailleen.

1,2 miljoonaa matkustajaa matkusti Norwegianilla lokakuussa

zmjyizp4p6zndp4iirra

Norwegianin lokakuun liikennetiedot osoittavat, että matkustajamäärän kasvu jatkui. Ensimmäistä kertaa pandemian puhkeamisen jälkeen yli miljoona matkustajaa matkusti Norwegianilla yhden kuukauden aikana. Kysyntä kehittyy edelleen suotuisasti ja yhtiö lentää suorilla lennoilla jo moniin suosittuihin kohteisiin Pohjoismaissa ja Euroopassa.

– Matkustajamäärämme kasvaa jo kuudentena kuukautena peräkkäin. Olemme erittäin iloisia, että matkojen kysyntä on korkealla samalla kun siirrymme kohti talvikautta. Varausten määrä kasvaa koko verkostossamme Euroopassa, kertoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Traffic report October 2021-page-001

Norwegian kuljetti lokakuussa 1 203 205 matkustajaa, mikä on lähes 900 000 matkustajaa enemmän kuin saman ajanjakson aikana viime vuonna. Verrattuna lokakuuhun 2020 kokonaiskapasiteetti (ASK) kasvoi 195 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) 340 prosenttia. Käyttöaste oli lokakuussa 82,7 prosenttia, missä on kasvua 27 prosenttiyksikköä viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Norwegianin laivastossa oli lokakuussa 48 lentokonetta. Aikataulun mukaisista lennoista operoitiin 99,9 prosenttia ja lennoista 88,3 prosenttia lähti aikataulussa.