Norwegian uudistaa logotyyppinsä ja visuaalisen ilmeensä

Norwegian uudistaa logotyyppinsä ja visuaalisen ilmeensä ensi kertaa yhtiön perustamisvuoden 2002 jälkeen.

– Norwegianin logotyyppi ja tavaramerkki ovat molemmat tunnettuja ja arvostettuja, ja olemme siitä erittäin ylpeitä. Vaikka uudistumme, lupaamme, että asiakkaat tunnistavat meidät edelleen. Yli 20 vuoden jälkeen on aika nykyaikaistamiselle. Uudistus antaa Norwegianille nykyaikaisemman, lämpimämmän ja selkeämmän ilmeen, sanoo Norwegian-konsernin markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Christoffer Sundby.

Norwegianilla on ollut alusta lähtien vuodesta 2002 sama logotyyppi, ja se on vakiintunut ja vahva tavaramerkki. Muutoksen taustalla on tarve mukauttaa visuaalinen ilme nykypäivän vaatimuksiin ja markkinoinnin tarpeisiin, mutta myös toive, että sillä voidaan osoittaa selkeämmin yhtiön ja tavaramerkin persoonallisuus ja luonne. Päivitys on jatkoa yrityksen 20-vuotisjuhlavuodelle vuonna 2022, ja tavoitteena on tulla Euroopan pidetyimmäksi ja luotettavimmaksi lentoyhtiöksi.

– Uudessa visuaalisessa identiteetissä on rikkaampi väripaletti, uusi typografinen ilme ja kuvatyyli samoin kuin joustavampi ulkoasujärjestelmä. Odotamme innolla, että voimme esitellä uuden ilmeen yhtiön sisällä ja ulkoisesti. Uusi ilme otetaan käyttöön vaiheittain. Aloitamme digitaalisissa kanavissa ja päivitämme sen jälkeen asteittain ja jäsennellysti kaikki markkinapaikat, toimistot, lentoasemat ja itse lentokoneet. Vanha ja uusi ilme elävät rinnakkain ylimenokauden ajan. Uusi ilme ja logotyyppi tulevat näkyviin ensi kertaa maaliskuun alussa omissa ja ulkoisissa medioissa, kertoo Norwegianin luovajohtaja Camilla Aspen.

Norwegian kuljetti kaksi miljoonaa matkustajaa elokuussa

Kesälomien viimeisinä viikkoina Norwegian lensi kohteisiinsa kaksi miljoonaa matkustajaa. Lentojen säännöllisyys oli lähes 100 prosenttia ja käyttöaste lähellä 86 prosenttia.

– Elokuu merkitsee kesän päättymistä ja Norwegianille se merkitsi jälleen vahvaa suorituskykyä. Liikennöimme suunnitellun ohjelman mukaan ja lensimme lähes kaikki aikataulun mukaiset lennot. Olemme erityisen iloisia tulevan syksyn varausten kehityssuunnasta ja liikematkustajien paluusta, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegian lensi 1 996 211 matkustajaa elokuussa, kun elokuussa 2021 matkustajia oli 790 220. Käyttöaste oli elokuussa 85,5 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 2 998 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) 2 563 miljoonaa istuinkilometriä. Norwegian liikennöi elokuussa keskimäärin 69 lentokonetta ja lensi 99,7 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli elokuussa 63 prosenttia. Kaikista lennoista 96,5 prosenttia saapui kuitenkin aikataulussa tai enintään tunnin myöhässä.

– Euroopan lentokenttien ruuhkat ovat alkaneet helpottaa viime aikoina, mikä on myönteistä toiminnallemme, mutta mikä tärkeintä, myös asiakkaidemme matkustuskokemukselle. Yleisesti toimialan kannalta on mieltäylentävää, että jatkamme paluuta normaalitoimintoihin ilmailulle poikkeuksellisten vuosien jälkeen, sanoo Geir Karlsen.

Elokuussa Norwegian avasi uuden suoran reitin Trondheimin ja Manchesterin välillä. Elokuun lopulla ja syyskuussa yhtiö on juhlinut 20-vuotisjuhlaansa ja aloittanut tulevan syksyn ja talvikauden lentojen myynnin.

Norwegianin pyrstösankarit saavat uuden ulkoasun

Wenche Foss on ensimmäinen pyrstösankari, joka saa uuden ulkoasun. Häntä seuraavat pian Max Manus, Anne Cath. Vestly, Gidsken Jakobsen ja monet muut. Pohjoismaisista sankareista Greta Garbo, Knud Rasmussen ja Minna Canth ovat ensimmäisten uuden ulkoasun saavien joukossa.

Norwegian viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan. Osana juhlallisuuksia lentokoneiden pyrstöjä koristavat pyrstösankarit saavat uuden ilmeen.

– Olemme erittäin iloisia, että voimme viimein esitellä pyrstösankareille suunnitellun uuden ulkoasun. Pyrstösankarit ovat olleet kanssamme vuodesta 2002 lähtien. Koneita koristavat henkilöt ovat hyvin tunnettuja ja asiakkaamme ovat kiintyneitä heihin, sanoo Norwegianin markkinointi-, myynti- ja asiakaspalvelujohtaja Christoffer Sundby.

Pyrstösankarit ovat olleet osa Norwegiania alusta lähtien vuodesta 2002. Heille yhteistä on, että he kaikki ovat olleet alansa edelläkävijöitä ja heidän saavutuksensa ovat auttaneet norjalaisen ja pohjoismaisen identiteetin muotoutumisessa. Nykyaikainen puna-valko-sininen kuvitus korvaa nykyiset kuvat. Uuteen kuvitukseen on lisätty yksityiskohtia, jotka kertovat myös sankarien työstä ja elämästä.

Wenche Foss on ensimmäinen pyrstösankari, joka saa uuden ulkoasun. Häntä seuraavat pian Max Manus, Anne Cath. Vestly, Gidsken Jakobsen ja monet muut. Pohjoismaisista sankareista Greta Garbo, Knud Rasmussen ja Minna Canth ovat ensimmäisten uuden ulkoasun saavien joukossa.

Uudessa kuvituksessa on enemmän yksityiskohtia kuin kuvassa, jonka se korvaa. Esimerkiksi Wenche Fossin kuvituksessa taustalla näkyy Kansallisteatteri, Gidsken Jakobsenin kuvaan on lisätty lentokone ja Max Manusin kuvituksessa näkyvät linna ja Nordmarka.

Norwegianilla on tänä kesänä noin 70 lentokonetta normaalissa reittiliikenteessä ja määrä nousee 80 koneeseen kesäksi 2023. Yhtiön tekninen osasto asentaa koneisiin uuden ulkoasun.

Norwegian ja Widerøe solmivat tiiviin yhteistyösopimuksen

Norwegian ja Widerøe allekirjoittivat tänään aiesopimuksen, jonka mukaan nämä kaksi lentoyhtiötä tulevat tekemään läheistä yhteistyötä useilla alueilla tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa muiden hankkeiden ohella, että nämä kaksi lentoyhtiötä tulevat tekemään yhteistyötä lippujen myynnissä, mikä mahdollistaa matkustajille saumattoman matkustamisen molempien lentoyhtiöiden reittiverkostossa yhtiöiden keskinäisen sopimuksen mukaisesti.

Sopimuksen tavoitteet tulevat tarjoamaan parempaa palvelua matkustajille ja ne luovat synergiaa sekä toiminnallista tehokkuutta. Norja on erittäin tärkeä markkina molemmille yhtiöille. Widerøe lentää koko alueellisessa verkostossa Norjassa, kun Norwegian on merkittävä toimija pääreittiverkostossa. Suuri osa matkustajista Norjassa on riippuvainen sekä Norwegianista että Widerøesta päästäkseen määränpäähänsä.

Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen sanoi: “Olen erittäin tyytyväinen sopimuksesta, jonka olemme tehneet tänään Widerøen kanssa. Tavoitteemme tässä yhteistyössä on, että se hyödyttää molempien yhtiöiden matkustajia ja työntekijöitä. Tämä on monella tapaa historiallinen sopimus, joka tuo kaksi norjalaista lentoyhtiötä yhteen. Paljon yksityiskohtia on vielä työn alla, mutta viime kuukausien keskusteluissa Widerøen kanssa on käynyt selväksi, että on monia alueita, joilla meillä molemmilla on yhteinen intressi tehdä yhteistyötä.”

Widerøen konsernijohtaja Stein Nilsen sanoi: “Tämä on ilon päivä sekä Widerøelle että matkustajillemme, jotka ovat suuresti riippuvaisia työssään ja elämässään lennoistamme Norjassa. Tämän sopimuksen myötä Norwegianin ja Widerøen matkustajien on mahdollista yhdistää molempien lentoyhtiöiden lentoja kotimaassa ja ulkomailla. Widerøen reittiverkosto rannikolla ja Pohjois-Norjassa sekä Norwegianin laaja reittiverkosto Euroopassa luovat yhdessä monia matkustusmahdollisuuksia yhteisille asiakkaillemme. Matkustajamme ovat monta vuotta toivoneet tätä uutta yhteistyötä, joten on loistavaa jakaa uutinen nyt. Meillä on vielä matkaa jäljellä ennen lopullista sopimusta, mutta teemme hyvää yhteistyötä ja meillä on yhteinen päämäärä siinä, että tämä tulisi toteuttaa mahdollisimman pian.”

Norwegian sopimukseen 50 Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen ostamisesta

Toukokuussa Norwegian ja Boeing kertoivat periaatesopimuksesta 50 Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen ostamiseksi ja 30 lentokoneen optiosta. Norwegian kertoo nyt, että sopimukseen liittyneet erilaiset ehdot ovat täyttyneet. Tämän jälkeen Norwegian arvioi, että se kirjaa noin 2 miljardin Norjan kruunun nettovoiton vuoden 2022 toisella vuosineljänneksellä. Lisäksi Boeing ja Norwegian ovat jättäneet sovintohakemuksen kaikkien ratkaisemattomien oikeudellisten riitojen ratkaisemiseksi.

– Sopimus 50 upouuden polttoainetehokkaan lentokoneen ostamisesta on iso harppaus strategiassa, jolla vahvistamme markkina-asemaamme Pohjoismaissa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegian ostaa 50 Boeing 737 MAX 8 -lentokonetta

Norwegian Air Shuttle ASA on tehnyt Boeingin kanssa periaatesopimuksen, jossa se sitoutuu uudelleen ostamaan 50 Boeing 737 MAX 8 -lentokonetta. Sopimuksessa on myös optiot 30 lisäkoneesta. 50 koneen toimitus tulee olemaan vuosina 2025–2028 siten, että aikataulu vastaa läheisesti nykyisten lentokoneiden leasing-sopimusten päättymistä. Tämä johtaa yhtiön nykyisen laivaston rajalliseen nettokasvuun. Osapuolten väliseen periaatesopimukseen vaikuttavat erilaiset lopulliset ehdot, joista on tavoitteena päättää kesäkuun 2022 loppuun mennessä.

Yhtiö aikoo rahoittaa toimitusten ennakkomaksujen erääntyvän saldon operatiivisen toiminnan positiivisella kassavirralla. Yhtiö tulee omistamaan merkittävän osan lentokoneista, mikä varmistaa optimoidun ja tasapainoisen lentokoneiden rahoitusrakenteen. Näiden sopimusten solmimisen jälkeen Norwegian arvioi kirjaavansa noin 2 miljardin Norjan kruunun nettovoiton.

– Sopimus on virstanpylväs, joka luo polun sille, että Norwegian tulee omistamaan suuren osan laivastostaan. Tämän tuloksena kaikki kustannukset ovat alhaisemmat ja taloudellinen kestävyys vahvistuu. Se mahdollistaa, että voimme vakiinnuttaa entisestään vahvaa pohjoismaista asemaamme. Sopimus antaa meille myös mahdollisuuden palvella asiakkaitamme huippuluokan lentokoneilla, joita voidaan lentää lisääntyvässä määrin kestävillä lentopolttoaineilla, sanoo Norwegianin hallituksen puheenjohtaja Svein Harald Øygard.

Hankintasopimus osoittaa Norwegianin jatkuvasti vahvaa sitoutumista toimintaan nykyaikaisella ja polttoainetehokkaalla laivastolla. Boeing 737 MAX 8 on noin 14 prosenttia polttoainetehokkaampi kuin aiemman sukupolven lentokoneet. Tämä luo yhtiölle vahvan pohjan saavuttaa 45 prosentin päästövähennystavoitteensa vuoteen 2030 mennessä.

– Saavutetut yleiset ehdot ovat houkuttelevat Norwegianille, ja kauppa sopii hyvin yhteen pitkän aikavälin laivastostrategiamme ja reittiohjelmamme kanssa. Se tekee mahdolliseksi asiakkaidemme palvelemisen viimeisimmän teknologian mukaisilla nykyaikaisilla ja polttoainetehokkailla lentokoneilla, mikä vähentää merkittävästi hiilijalanjälkeämme. Sopimus tulee myös vahvistamaan yhtiön omaa pääomaa merkittävästi ja vakauttamaan edelleen Norwegianin taloudellista asemaa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 940 000 matkustajaa maaliskuussa

Norwegianin maaliskuun liikennetiedot osoittavat positiivisen kehityksen, jonka mukaan matkustajamäärä kasvoi ja käyttöaste oli yli 80 prosenttia. Yhtiö on viime aikoina avannut uudelleen useita tukikohtia ja suoria reittejä Euroopassa. Kapasiteetin kasvu jatkuu kesään saakka.

– Olemme erityisen iloisia, että käyttöaste on pysynyt yli 80 prosentissa huolimatta merkittävästä kapasiteetin lisäyksestä maaliskuussa. Varausmäärät ovat kasvaneet koko viime kauden ajan ja on ilo nähdä, että markkinoiden kasvutrendi jatkuu. Matkustaminen on vilkasta pääsiäisenä ja kapasiteettimme vastaa kasvanutta kysyntää. Asiakkaamme voivat valita nyt lähes 280 kesään mennessä uudelleen avattavasta tai uudesta reitistä Euroopassa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 940 149 matkustajaa maaliskuussa, kun maaliskuussa 2021 matkustajia oli 71 399. Käyttöaste oli 80,3 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 1 485 miljoonaa istuinkilometriä ja todellinen myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 1 193 miljoonaa istuinkilometriä. Maaliskuussa Norwegianin laivastossa oli keskimäärin 48 lentokonetta. Lennoista liikennöitiin 99,4 prosenttia. Täsmällisyys oli 90,1 prosenttia.

Norwegianin kesäaikataulussa on lähes 280 reittiä suosittuihin kohteisiin Euroopassa ja laivastossa tulee olemaan 70 lentokonetta. Yhtiö poisti aiemmin tällä viikolla kaikilta lennoilta vaatimuksen käyttää kasvomaskia.

Norwegian avaa uudelleen viisi reittiä Helsingistä

Norwegian avaa tällä viikolla uudelleen viisi uutta reittiä Helsingistä suosittuihin kohteisiin Euroopassa. Nyt avattavat reitit saavat jatkoa kevään aikana ja Helsinki-Vantaan lentoasemalta liikennöitävien reittien kokonaismäärä tulee olemaan 27 kesäkuukausina.

Tällä viikolla uudelleen avattavat suorat reitit ovat Helsingin sekä Hanian, Larnakan, Palma de Mallorcan, Nizzan ja Splitin välillä.

– Olemme iloisia, että voimme kertoa, että lennämme tästä viikosta eteenpäin viiteen uuteen kohteeseen Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Tämä nostaa viikoittaisten lentojemme määrää ja meidän on mahdollista palvella entistäkin paremmin matkustajiamme, jotka haluavat lentää suorilla lennoilla Helsingistä suosittuihin kohteisiin Euroopassa, sanoo Norwegianin Suomen viestintäjohtaja Andreas Hjørnholm.

Norwegian jatkaa myös kotimaan lentoja Helsingin ja Oulun sekä Helsingin ja Rovaniemen välillä ympäri vuoden.

Viime viikolla Norwegian kertoi, että yhtiö avaa tukikohtansa Helsinki-Vantaalla ja palkkaa lentohenkilöstöönsä 150 henkilöä – 100 matkustamoon ja 50 lentäjää. Tämä vahvistaa Norwegianin läsnäoloa Suomessa merkittävästi. Norwegian on jälleen toiseksi suurin lentoyhtiö Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Norwegian vuokraa kymmenen uutta Boeing 737 MAX 8 -lentokonetta

kftx4fjqwassf3kwqujf

Norwegian jatkaa lentolaivastonsa kasvattamista. Yhtiö on tehnyt AerCapin kanssa sopimukset lentokoneiden vuokraamisesta. Lentokoneista kymmenen on upouusia Boeing 737 MAX 8 -koneita, joiden toimitus on vuoden 2023 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Norwegianilla on pitkäaikainen yhteistyö AerCapin kanssa, joka on maailman suurin ilmailualan leasingyhtiö. Allekirjoitetut vuokrasopimukset koskevat myös kahdeksaa Boeing 737-800 NG -konetta, jotka tulevat olemaan osa kesäkaudella 2022 käytössä olevaa 70 koneen lentolaivastoa. Näiden lisäysten jälkeen Norwegianin laivastossa tulee olemaan kaikkiaan 80 konetta kesään 2023 mennessä.

– Näiden koneiden lisäys auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme aiempaa suuremman, nykyaikaisemman ja polttoainetehokkaamman laivaston rakentamiseksi. Tämä puolestaan antaa meille mahdollisuuden tarjota tuotteitamme ja palvelujamme laajassa reittiverkostossa Pohjoismaissa ja Euroopan kohteisiin, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Boeing 737 MAX 8 -koneiden polttoainetehokkuus on noin 14 prosenttia korkeampi kuin aiemman sukupolven lentokoneiden. Siten tämä myötävaikuttaa Norwegiania saavuttamaan kunnianhimoisen tavoitteen lentojen hiilipäästöjen vähentämiseksi 45 prosentilla vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoteen 2010.

Norwegian on aiemmin kertonut useista vuokrasopimuksista, jotka kasvattavat yhtiön laivastoa nykyisestä 51 lentokoneesta 71 koneeseen tulevana kesänä. Joidenkin näissä sopimuksissa olevien koneiden osalta Norwegianilla on optio korvata tietyt lentokoneet vastaavilla Airbusin kapearunkomalleilla.

Norwegian tarjoaa yritysasiakkaille mahdollisuuden vähentää liikematkojen päästöjä

ndgiqtpfacfsd7zek47q

Norwegian on tehnyt yhteistyösopimuksen Nesteen kanssa, joka on maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen (sustainable aviation fuels, SAF) tuottaja. Norwegianin yritysasiakkaat voivat nyt vähentää liikematkojensa hiilidioksidipäästöjä jopa 80 prosenttia uusiutuvan lentopolttoaineen avulla. Sopimus on tärkeä askel tämänkaltaisten polttoaineiden vapaaehtoisten markkinoiden kehittämisen vauhdittamiseksi.

Uusiutuva lentopolttoaine on todistetusti vähähiilinen ratkaisu, joka on ollut käytössä vuodesta 2011 lähtien. Norwegianin nykyaikaisiin ja polttoainetehokkaisiin lentokoneisiin voidaan tankata jopa 50 prosenttia uusiutuvaa lentopolttoainetta. SAF voi vähentää elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 prosenttia, kun sillä korvataan fossiilisia lentopolttoaineita.

– Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen avulla teemme mahdolliseksi yritysasiakkaiden liikematkojen hiilidioksidipäästöjen vähentämisen. Uusiutuvan lentopolttoaineen vapaaehtoisten markkinoiden vauhdittaminen antaa signaalin tuotannon skaalaamiseksi ja mittakaavaetujen kehittämiseksi. Sitä tarvitaan kipeästi kustannusten alentamiseksi, sanoo Norwegianin Vice President Sustainability Anders Fagernæs.

Norwegian sekoittaa vuonna 2022 kaikkeen Norjassa käytettävään lentopolttoaineeseen 0,5 prosenttia uusiutuvaa lentopolttoainetta sekä Ruotsissa ja Ranskassa sekoitevelvoitteen mukaisesti yhden prosentin uusiutuvaa polttoainetta. Kaikki yritysasiakkaiden vapaaehtoiset ostot täydentävät julkisen vallan asettamia velvoitteita.

Autamme yrityksiä saavuttamaan päästövähennystavoitteensa

Scan Global Logistics (SGL), nopeasti kasvava maailmanlaajuinen täyden palvelun logistiikkapalveluiden tarjoaja, jonka pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa, on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen vähentää päästöjään 50 prosentilla 10 vuoden välein. Liikematkojen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on yksi yrityksen prioriteeteista. SGL on päättänyt tehdä yhteistyötä Norwegianin ja Nesteen kanssa, jotta yhtiö voi ottaa merkittäviä askeleita liikematkojen vaikutusten vähentämiseksi.

– Haluamme olla muutoksen eturintamassa. Sitä varten meidän on otettava käyttöön älykkäitä teknologioita heti, kun niitä on saatavilla. Tällä ensimmäisellä pilottihankkeella vähensimme liikematkojemme hiilidioksidipäästöjä 10 prosenttia vuonna 2021. Tarvitsemme tämän vähennyksen kaikilla päästöalueilla joka vuosi, sanoo Scan Global Logisticsin Global CEO Allan Melgaard.

Norwegianin ja Nesteen sopimuksella Scan Global Logistics kattoi Norwegianin lennoilla käytetyn seitsemän tonnin Neste MY Sustainable Aviation FuelTM-polttoaineen lisäkustannukset. Tämä vähensi SGL:n liikematkojen CO2-päästöjä 21 tonnia.

Kestävästi hankittu ja riippumattomasti todennettu

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine vähentää päästöjä jopa 80 prosenttia puhtaassa muodossa ja koko elinkaaren ajan verrattuna fossiilisen lentopolttoaineen käyttöön, kun laskennassa on käytetty vakiintunutta elinkaariarviointia (life cycle assessment, LCA), kuten CORSIA-menetelmää. Polttoaine valmistetaan kestävästi hankituista, uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista

– Tällä ratkaisulla teemme todellisia ja suoria päästövähennyksiä helpommin saatavilla olevan SAF-polttoaineen käytön avulla. Samalla teemme liikematkustamisesta kestävämpää. Koska tuotanto- ja toimitusprosessi on riippumattoman ja sertifioidun ulkopuolisen toimijan tarkastama, päästövähennyksiä voidaan käyttää Tieteeseen perustuvat tavoitteet -aloitteen (Science Based Targets, SBTi) saavuttamiseen. Tämä varmistaa vaatimustenmukaisuuden ja vahvistaa päästövähennykset yritykselle, joka on investoinut SAF-polttoaineeseen, sanoo Nesteen Vice President Business Development, Renewable Aviation Jason Reichow.