Saab sai Puolalta tilauksen ennakkovaroitus- ja valvontalentokoneista

Saab on saanut Puolan puolustusministeriöltä tilauksen kahdesta Saab 340 ennakkovaroitus- ja valvontalentokoneesta (AEW). Tilauksen arvo on 52,5 miljoonaa Euroa (noin 600 miljoonaa SEK) ja sopimuskausi on 2023-2025.

Nämä ennakkovaroitus- ja valvontajärjestelmät käsittävät Saabin edistyksellisellä Erieye-tutkalla varustetut Saab 340 -lentokoneet. Sopimus sisältää myös maakaluston sekä paikalliset logistiikka- ja tukipalvelut.

“Saabilla on jo useita vuosia ollut tiivis suhde Puolan puolustusministeriöön ja tämä tilaus vahvistaa kumppanuuttamme entisestään. Olemme ylpeitä saadessamme vahvistaa entisestään Puolan asevoimien suorituskykyä ennakkovaroitus- ja valvontalentokoneratkaisullamme,” sanoo Carl-Johan Bergholm, Saabin Surveillance-liiketoiminta-alueen johtaja.

Saab 340 AEW, yhdessä siihen liittyvän maakaluston kanssa, tarjoaa tarkkaa ja ajankohtaista tilannekuvaa, jota voi hyödyntää niin sotilas- kuin siviilitehtävissä, mukaan lukien ilmavalvonnan tehtävät ja pelastusoperaatiot.

Saab’s Erieye AEW/AEW&C -järjestelmiä on myyty eri konfiguraatioissa jo yhdeksään maahan, mikä tekee siitä yhden maailman käytetyimmistä ennakkovaroitus- ja valvontalentokonejärjestelmistä.