Ural Airlines aloittaa reittilennot Helsinki-Vantaalle – Lisää kiinalaismatkustajia Suomeen

medium__N5A0992_Photo_PasiSalminen_Com

Kuva: Pasi Salminen

Venäläinen lentoyhtiö Ural Airlines aloittaa uudet reittilennot Jekaterinburgista Helsinki-Vantaan lentoasemalle 1. kesäkuuta keskiviikkona.

Ural Airlines toimii tiiviissä yhteistyössä matkanjärjestäjä Utourin kanssa, joka tuo Kiinasta matkustajia Suomeen Jekaterinburgin kautta. Lentoyhtiö operoi Helsinki-Vantaalle kahdesti viikossa kesäkuusta lokakuuhun. Reitillä käytettävä konetyyppi on A320.

– Finavian puolesta toivotamme Ural Airlinesin sekä Utourin matkustajat lämpimästi tervetulleeksi lentoasemallemme ja Suomeen. Kiinalaismatkustajien määrä Helsinki-Vantaalla on noussut viime aikoina runsaasti ja sama suuntaus jatkuu. Panostamme tänä vuonna yhä enemmän kiinalaismatkustajien palveluihin ja ostosmahdollisuuksiin, sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Helsinki-Vantaalla aloittavat kesällä palveluoppaat, jotka osaavat kertoa kiinaksi erityisesti lentoaseman ostosmahdollisuuksista. Jo aiemmin Finavian asiakaspalveluun on palkattu kiinankielentaitoisia työntekijöitä helpottamaan kiinalaisten matkantekoa.

– Aasiasta on nyt Helsinki-Vantaalle loistavat yhteydet. Nyt avattavan Ural Airlinesin lentoyhteyden lisäksi Helsinki-Vantaalle on 17 suoraa lentoreittiä Aasian eri kohteista. Kiinassa uusin kohde on Guangzhou, jonka reittiavajaisia vietettiin lentoasemalla toukokuun alussa, Sundelin kertoo.