Honda Aircraft Company toimitti ensimmäisen HondaJetin Eurooppaan

Production Aircraft First Flight

FRIEDRICHSHAFEN, SAKSA — 21.4.2016Honda Aircraft Company on toimittanut ensimmäisen HondaJetin Eurooppaan. Asiasta julkistettiin juhlallisessa luovutustilaisuudessa Saksan Friedrichshafenissa 20.–23. huhtikuuta järjestetyillä AERO 2016 -messuilla.

“Ensimmäisen HondaJetin toimittaminen Eurooppaan on merkittävä virstanpylväs tuodessamme uutta arvoa kevyiden suihkukoneiden markkinoille”, Honda Aircraft Companyn toimitusjohtaja Michimasa Fujino sanoi. “Ensimmäiset HondaJet -asiakkaamme vievät Hondan rohkeasti yläilmoihin. On ollut palkitsevaa nähdä ilo heidän kasvoillaan lentokoneen luovutuksen yhteydessä.”

Euroopan ensimmäisen HondaJetin ottaa vastaan Keski-Euroopan jälleenmyyjä Rheinland Air Service.

“Rheinland Air Service on palvellut Euroopan liikelentomarkkinoita yli 40 vuoden ajan ja tarjonnut sekä lentokoneiden korkealuokkaisia huolto- ja korjauspalveluja että myynti-, tuki- ja tankkauspalveluja”, Rheinland Air Servicen toimitusjohtaja Johannes Graf von Schaesberg sanoi. “Meille on kunnia olla Honda Aircraft Companyn yhteistyökumppani ja palvella HondaJetin Keski-Euroopan jälleenmyyjänä. Ensimmäisen HondaJetin toimituksen myötä odotamme innolla, että pääsemme esittelemään luokkansa johtavaa suorituskykyä ja polttoainetaloudellisuutta asiakkaillemme.”

Puhtaalta pöydältä kehitetty HondaJet edustaa pitkälle kehitettyä tekniikkaa sekä innovaatioita. Hondan pitkäaikaisen tutkimustyön tulosten perusteella kehitettiin OTWEM (Over-The-Wing Engine Mount) -konfigurointi, Natural Laminar Flow Wing ja komposiittirunko. Näiden innovaatioiden ansiosta HondaJet on luokkansa nopein, tilavin ja polttoainetaloudellisin suihkukone.

HondaJet valmistetaan Honda Aircraft Companyn pääkonttorissa Pohjois-Carolinan Greensborossa. HA-420 HondaJet sai FAA:n tyyppisertifikaatin joulukuussa 2015.

Lisätietoja HondaJetistä löytyy osoitteesta www.HondaJet.com.

Tietoa HondaJetistä

HondaJet on nopein, korkeimmalla lentävä, hiljaisin ja polttoainetaloudellisin suihkukone luokassaan. HondaJetissä yhdistyvät lentokonesuunnittelun monet teknologiset innovaatiot, mukaan lukien ainutlaatuinen Over-The-Wing Engine Mount (OTWEM) -konfigurointi, joka parantaa suorituskykyä ja polttoainetaloudellisuutta merkittävästi vähentämällä aerodynaamista vastusta. OTWEM-suunnittelu vähentää lisäksi matkustamon ääntä ja minimoi maasta havaittavaa melua. Koneessa on luokkansa tilavin matkustamo, suurin matkatavarakapasiteetti ja helppohuoltoinen käymälä koneen takaosassa. HondaJetissä on hieno lasiohjaamo, joka on saatavilla kaikissa kevyissä liikesuihkukoneissa, sekä erityisesti Hondalle suunniteltu Garmin® G3000 -lentojärjestelmä. HondaJet on yhtiön ensimmäinen kaupallinen ilma-alus, ja sen erinomainen suorituskyky, tehokkuus, laatu ja arvo ovat Hondan maineen mukaisia.

Tietoja Honda Aircraft Companysta

Honda Aircraft Company on kokonaan American Honda Motor Co., Inc. -yhtiön omistama. Honda Aircraft perustettiin vuonna 2006. Sen pääkonttori sijaitsee ilmailun syntypaikalla Pohjois-Carolinassa. Haastava rohkeus, jolle Soichiro Hondan perusti Honda Motor Co., Ltd. -yhtiön, elää tänäkin päivänä Hondan ilma-alusten täyttäessä yhden Hondan pitkäaikaisimmista unelmista – ulottaa ihmisen liikkumiskyky yläilmoihin.