Saksalaisyhtiöltä talveksi kolme suoraa reittilentoa Lappiin – lennättää täyden koneellisen mediaa ja matkailuväkeä tutustumaan Lappiin

14884459_451538038303290_5247496662257186383_o

Lappiin lennetään tulevana talvena enemmän kuin vuosiin. Saksalainen lentoyhtiö Germania avaa kolme uutta reittiä Lappiin talvikaudelle 2016-17, joista uusimpana lisäyksenä joulukuussa avataan suora reitti Zürichin ja Rovaniemen välille. Jo ennen reitin avaamista Germania lennättää tällä viikolla täydellä 120-paikkaisella koneella sveitsiläisen median edustajia ja matkailualan ammattilaisia tutustumaan talviseen ihmemaahan.

Saksalainen lentoyhtiö Germania on Suomessa vielä suhteellisen tuntematon tekijä, sillä se ei ole koskaan aiemmin lentänyt Suomeen. Tulevalle talvikaudelle lentoyhtiö avaa Lappiin kolme uutta reittiä: Saksasta reitit Berliini-Rovaniemi ja Düsseldorf-Kittilä sekä uusimpana Sveitsistä Zürich-Rovaniemi. Kaikki kolme reittilentoa lennetään kahdesti viikossa.

–         Kolmen uuden reitin avaaminen samalle talvikaudelle on merkittävä panostus yhdeltä lentoyhtiöltä. Samalla se lisää lentoliikennettä Lappiin huomattavasti. Kun kaikki kolme uutta reittiä ja lentojen määrä huomioidaan, on kyseessä historian suurin yksittäinen linjaliikenteen kapasiteettilisäys Lappiin ulkomailta, toteaa Finpron Visit Finland -yksikön myynnin edistämisen johtaja Heli Mende .

Germania lentää useisiin eri kohteisiin Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä. Lennot Berliinistä Rovaniemelle ja Düsseldorfista Kittilään on jo aloitettu, ja 18.12.2016 Germanian tytäryhtiö Sveitsissä aloittaa reittilennot välillä Zürich-Rovaniemi. Reitti lennetään keskiviikkoisin ja sunnuntaisin 30.4.2017 asti.

Lumen taikaa ja joulutunnelmaa sveitsiläisvieraille

Uusinta Lapin reittiään markkinoidakseen Germania järjestää suurimman sveitsiläisen matkanjärjestäjäpartnerinsa Glur Reisenin kanssa sveitsiläisille median ja matkatoimistojen edustajille tutustumismatkan Rovaniemelle. 8.–10.11. järjestettävän tutustumismatkan osallistujat lennätetään Zürichistä Rovaniemelle, missä he pääsevät tutustumaan Rovaniemen ja Ruka-Kuusamon alueisiin.

–         Rovaniemi on meille erityinen, uniikki kohde ja pohjoisin lentokenttä, jolle lennämme. Meille on todella tärkeää ja hienoa päästä esittelemään kohdetta sveitsiläisille matkanjärjestäjille ja median edustajille ennen reittilentojen alkamista. Sveitsiläiset ovat hyvin luonnonläheisiä ja olemme varmoja, että he tulevat ihastumaan Suomeen, vakuuttaa Germanian kaupallinen johtaja Urs A. Pelizzoni .

Germania on varannut tutustumismatkalle kokonaisen 120-paikkaisen lentokoneen, jolla sveitsiläiset vieraat tuodaan Suomeen. Rovaniemellä Finpron Visit Finland -yksikkö ja Visit Rovaniemi järjestävät vieraille muun muassa kaupunkikierroksen sekä joulupukin tapaamisen. Ruka-Kuusamon alueella median ja matkailualan edustajat pääsevät kokeilemaan erilaisia talviaktiviteetteja.

Lappi tunnetuksi

Uudet, suorat lentoyhteydet lumivarmaan Lappiin tarjoavat saksalaisille ja sveitsiläisille matkailijoille elämyksiä talven ihmemaassa.

–         On hienoa, että saksalaisten ja sveitsiläisten Suomeen suuntautuvan matkailun kehittämiseksi tehdään aktiivista yhteistyötä. Uudet reittilennot avaavat meille mahdollisuuksia tehdä joulupukin taianomaista kotikaupunkia tunnetuksi, sanoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen .

Sveitsiläiselle lehdistölle ja matkatoimistovirkailijoille järjestettävä tutustumismatka on osa laajempaa kampanjaa, jonka tarkoituksena on tuoda uusi Rovaniemen reitti median, matkailuosaajien ja kuluttajien tietoisuuteen.

–         Ruka-Kuusamon alue on erittäin iloinen Germanian, Glur Reisenin ja Visit Finlandin aloitteesta tuoda näin suuri joukko sveitsiläisiä matkanjärjestäjiä ja mediaa alueellemme. Sveitsi on yksi päämarkkina-alueistamme Euroopassa, ja suurella innolla toivotammekin heidät tervetulleiksi yhteen Suomen kauneimmista ja monipuolisimmista matkailukohteista, iloitsee Ruka-Kuusamon alueen kansainvälinen myyntijohtaja Kimmo Rautiainen .

Germania aloittaa suorat lennot Zürichistä Rovaniemelle

germania_bildmaterial_rgb_1

Saksalainen lentoyhtiö Germania aloittaa reittilennot Sveitsistä Lappiin talvikaudella 2016–17.

Lennot operoidaan kahdesti viikossa joulukuusta maaliskuuhun.

Aiemmin keväällä uutisoitiin Germanian kahdesta muusta reittiavauksesta. Sveitsin lisäksi lentoyhtiö operoi ensi talvena reiteillä Berliini–Rovaniemi ja Düsseldorf–Kittilä.

Finavia toivottaa Germanian lämpimästi tervetulleeksi Lapin lentoasemille. Reittiavausten eteen on tehty tiivistä yhteistyötä Finavian, Visit Finlandin sekä alueen matkailutoimijoiden kesken.

Lapin matkailussa on nyt vetovoimaa. Reittiavauksista ovat kertoneet myös Lufthansa sekä Monarch.

Finavia on panostanut Lapin matkailuun voimakkaasti viime vuosina. Yhtiö on tehnyt Lapin lentoasemiin yhteensä 35 miljoonan euron investoinnit vuosina 2014–2016. Lisäksi Finavia on lisännyt merkittävästi panostuksia Lapin markkinointiin yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Lapin lumo voimistuu – nyt Lapin-lennot aloittaa Germania

10628640_366117776845317_4324618621535103596_o

Suorat reittiliikenteen lentoyhteydet Lappiin nousevat ensi talvena (2017) ennen näkemättömälle tasolle. Lentoyhtiö Germania aloittaa ensi talvena lennot Berliinistä Rovaniemelle ja Düsseldorfista Kittilään. Finavia toivottaa uuden tulokkaan lämpimästi tervetulleeksi lentoasemilleen ja lupaa tehdä kaikkensa uusien reittien menestymiseksi.

Uusien reittiyhteyksien saaminen Lappiin on ollut Finavian, Visit Finlandin sekä Kittilän ja Rovaniemen alueen matkailutoimijoiden tuloksellisen yhteistyön ansiota.

“Lapissa on tehty pitkään loistavaa työtä matkailutuotteiden kehittämisessä. Lapin lumo on vedonnut koko ajan kasvaviin kansainvälisiin matkailijajoukkoihin. Lentoyhtiö Germanian tulo Lappiin nostaa alueen matkailukohteiden saavutettavuuden paremmaksi kuin koskaan. Ilman eri toimijoiden tiivistä yhteistyötä tämä ei olisi mahdollista“, toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Lentoyhtiöiden kiinnostus Suomen Lappia kohtaan on tuntuvasti kasvanut viime aikoina. Lapin valttina on muun muassa se, että lomakohteet sijaitsevat monista muista maailman talvikohteista poiketen lentoasemien lähellä. Missä muualla lentoasemalta voi halutessaan hurauttaa moottorikelkalla majoitukseen?

“Lappi on aitoa talvilomatunnelmaa hakeville matkailijoille täydellinen kohde. Olemme erittäin iloisia, että voimme tarjota matkustajillemme suoria lentoja aidosti lumisiin kohteisiin perinteisten aurinkokohteidemme rinnalla“, sanoo toimitusjohtaja  Karsten Balke lentoyhtiö Germaniasta.

Germania operoi Kittilään ja Rovaniemelle kahdesti viikossa tammi-maaliskuussa 2017.

Suomen Lapissa on tilastojen mukaan enemmän ulkomaisia yöpyjiä kuin Ruotsin ja Norjan pohjoisilla alueilla. Saksalaiset ovat Lapin lentoliikenteessä kolmanneksi suurin kansallisuusryhmä.

Lappi Finavian fokuksessa

Finavia on panostanut Lapin matkailuun voimakkaasti viime vuosina. Yhtiö on tehnyt Lapin lentoasemiin yhteensä 35 miljoonan euron investoinnit vuosina 2014-2016.

Lisäksi Finavia on lisännyt merkittävästi panostuksia Lapin markkinointiin yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Finavian lentoasemien kilpailukykyinen hinnoittelu tekee yhdessä vetovoimaisten matkailutuotteiden kanssa Lapista houkuttelevan kohteen lentoyhtiöille. Esimerkiksi Alpeilla sijaitsevaan keskimääräiseen lentoasemaan verrattuna lentoasemapalveluiden kustannukset lentoyhtiölle ovat Lapissa alle puolet.