SAS esittelee kesän 2019 ohjelmansa: kuusi uutta kohdetta ja 17 uutta suoraa reittiä Skandinaviasta

C

SAS jatkaa vapaa-ajankohteittensa valikoiman vahvistamista avaamalla Skandinaviasta 17 uutta suoraa reittiä kesällä 2019 ja aloittamalla lennot kuuteen uuteen kohteeseen: Cataniaan, Firenzeen, Marseilleen, Cornwallin Newquayhin, Szczeciniin ja Antalyaan. Myös Oulu–Tukholma-reitin aloituslentomäärä kolminkertaistuu kesällä. Lentoliput tulevat myyntiin lokakuun 9. päivänä.

Kesällä yhä useampi haluaa matkustaa vapaa-ajankohteisiin. Siksi SAS tarjoaa useita uusia suoria lentoja ja kohteita kesällä 2019 sekä lisää lentojen määrää moniin suosittuihin matkailukohteisiin. Tukholman Arlandasta lennettäviä uusia kohteita ovat Sisilian Catania, Marseille, Napoli ja Reykjavik. Göteborgin Landvetteristä aloitetaan suorat lennot Portugalin Faroon.

Marraskuussa käynnistyvän Oulu–Tukholma-reitin aloituslentomäärä kolminkertaistuu kesällä 2019, jolloin viikoittaisia lentoja on 12. Myös Turku–Tukholma-yhteyttä parannetaan. SAS:in suositut suoralennot Malagaan jatkavat myös kesäohjelmassa.

” Ensi kesänä tarjoamme uusia kohteita ja vahvistamme läsnäoloamme pohjoismaalaisten suosimissa kohteissa. Haluamme yhä useamman lentävän kanssamme tutkimaan maailmaa, mutta jättäen pienemmän hiilijalanjäljen. Siksi SAS pyrkii tekemään matkustamisesta kestävämmän kehityksen mukaista esimerkiksi siirtymällä käyttämään biopolttoainetta, uusia vähäpäästöisempiä ja polttoainetta säästäviä lentokoneita sekä vähentämällä elintarvikejätteen määrää ja muovien käyttöä lentokoneissa”, kertoo SASin pääjohtaja Rickard Gustafson.

Ensi kesänä Kööpenhaminasta aloitetaan suorat lennot Cornwallin Newquayhin. Puola kiinnostaa pohjoismaalaisia edelleen. SAS aloittaa suorat lennot Kööpenhaminasta Szczeciniin.

SASin kesäuutuuksia: uusia kohteita ja suoria lentoja:

SAS:in uutuuksia kesällä 2019 Ruotsista
Tukholmasta: Marseille, Catania, Napoli, Reykjavik Göteborgista: Faro

SAS:in uutuuksia kesällä 2019 Norjasta
Oslosta: Faro ja Antalya Bergenistä: Nizza, Alanya Stavangerista: Alanya

SAS:in uutuuksia kesällä 2019 Tanskasta
Kööpenhaminasta: Szczecin, Firenze, Marseille, Catania, Cornwallin Newquay Århusista: Rooma, Faro

SAS:n lentoja vaarassa peruuntua – lentäjät jättäneet lakkovaroituksen

SAS-Aircraft-on-order-562x282

SAS:n lentoja Suomessa operoivan Cityjet Oy:n lentäjät ovat jättäneet työtaisteluilmoituksen koskien työnseisausta ajalla 6.4.-10.4.2018. Cityjet Oy, aikaisemmalta nimeltään Blue1 Oy, on tuotantoyhtiö, joka operoi SAS:n lentoja Suomesta ja pohjoismaista, joten työtaistelu vaikuttaa SAS:n lentoihin.

Työriita koskee Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n, Blue1 Pilots’ Association ry:n ja Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry:n välille solmittavaa CityJet Oy:n liikennelentäjiä koskevaa työehtosopimusta. Lentäjien ensisijaisena tavoitteena on neuvotteluissa ollut saada parannuksia työssäjaksamiseen ja työvuorolistojen laatuun. Neuvotteluissa ei ole edetty lentäjiä tyydyttävällä tavalla, jonka vuoksi työtaisteluilmoituksen jättämisestä päätettiin.

Työnseisaus alkaa 6.4.2018 klo 12 ja päättyy 10.4.2018 klo 12. Tämä ilmoitus raukeaa tai alkanut työnseisaus päättyy, kun uutta työehtosopimusta koskeva neuvottelutulos on hyväksytty. Tästä päivästä alkaen voimassa on ylityö-, vuoronvaihto- ja vapaapäivien myyntikielto.

SAS aloittaa ympärivuotiset lennot Helsingistä Malagaan

a3eec211b5e52d66_800x800ar

Uusi reitti lennetään lauantaisin 4. marraskuuta lähtien vuoden ympäri Airbus A320 – ja Boeing 737-800– lentokoneilla. SAS lentää lisäyksen jälkeen 10 viikottaista vuoroa Skandinaviasta ja Suomesta Malagaan.

Malaga sijaitsee Espanjan Aurinkorannikolla ja uusi reitti vastaa lisääntyneeseen kysyntään erityisesti vapaa-ajan matkustuksen osalta.

–           Malaga on erittäin suosittu kohde suomalaisten keskuudessa ja olemme iloisia voidessamme tarjota suoran yhteyden Suomesta Aurinkorannikolle, kertoo Anders Wahlström, SAS Suomen ja Ruotsin myyntijohtaja. Uusi reitti vahvistaa entisestään SAS:n hyviä yhteyksiä Suomesta Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan kautta muihin suomalaisten suosikkikohteisiin maailmalla. Matkustajilla on valittavinaan SAS GO- tai enemmän mukavuuksia tarjoava SAS PLUS-lippu. SAS PLUS sisältää mm. pääsyn nopeaan Fast Track- turvatarkastukseen, SAS Loungeen, ateriat ja juomat lennolla, lisämatkavaran ja tuplasti Eurobonus-pisteitä.

Uusien reittien lisäksi SAS uudistaa lentokoneensa Euroopan lennoilla vuosien 2017-2019 aikana. Uusissa matkustamoissa matkustajien käytössä on markkinoiden nopein Wifi-yhteys, joka mahdollistaa elokuvien ja tv-ohjelmien suoratoiston. Mukavissa istuimissa on myös USB-liitäntä elektronisten laitteiden latausta varten lennon aikana.

Aikataulu:
Helsinki – Malaga, SK4307 lähtee lauantaisin 09.45 ja saapuu 13.30
Malaga – Helsinki, SK4308 lähtee lauantaisin 14.30 ja saapuu 20.15

SAS vastaanotti ensimmäisen A320neo-lentokoneensa

715f266b-a3b8-4a90-a0c7-7399eb89918d-main_image

Airbus toimitti eilen Scandinavian Airlinesille (SAS) ensimmäisen A320neo-lentokoneen.

SAS on tilannut kaikkiaan 30 A320neo-lentokonetta. Samalla SASista tuli Skandinavian ensimmäinen lentöyhtiö, joka käyttää tätä maailman polttoainetehokkainta kapearunkokonemallia.

Näin SAS toteuttaa strategiaansa, jonka tavoitteena on uudistaa laivastoa polttoainetehokkaammilla lentokoneilla ja vähentää ympäristövaikutuksia, kuten päästöjä ja lentomelua. SASin laivastoon kuuluu entuudestaan 25 A320-perheen konetta, kahdeksan A330-konetta ja kahdeksan A340-konetta.

SASin 320neo-kapearunkokoneissa on 174 istumapaikkaa. Koneissa on CFM International LEAP-1A -moottorit. SAS käyttää konetyyppiä Skandinavian kotikentiltä operoimillaan lyhyen ja keskipitkän matkan lennoilla Euroopassa.

A320-koneperhe on maailman myydyin kapearunkokoneiden perhe: Airbus on myynyt niitä yli 12 750 ja toimittanut yli 7 200 kappaletta yli 300 asiakkaalle eri puolilla maailmaa.  

A320neo-koneissa käytetään viimeisintä teknologiaa, kuten uusimman sukupolven moottoreita ja Sharklet-kärkisiipiä. Yhdessä nämä vähentävät polttoaineen kulutusta 15 prosenttia vuoteen 2020 mennessä.

SAS lisää kapasiteettiaan Tampere-Tukholma -välillä

250px-Scandinavian_Airlines_logo.svg

SAS on siirtänyt marraskuun alusta Tampereen ja Tukholman väliselle reitilleen uudet, isommat koneet, joiden myötä matkustajakapasiteetti kasvaa jopa 30 prosentilla edelliseen vuoteen verrattuna.

SAS tarjoaa tammikuusta lähtien matkustajille jopa neljä päivittäistä lähtöä Tukholmasta Tampereelle ja Tampereelta Tukholmaan. Aikatauluja on muokattu paljon lentävien matkustajien tarpeiden mukaisesti, ja reittejä tullaan lentämään täysin uusilla koneilla. Välilasku Tukholmassa tarjoaa matkustajille mahdollisuuden hyödyntää SASin kattavaa jatkolentojen verkostoa. Tampereelta pääsee jatkossakin suosikkikohteisiin kuten Lontooseen, Pariisiin ja Milanoon SASn siivin.

– Tampereen ja Pirkanmaan seutu on SASille tärkeä alue Suomessa, ja olemme erittäin iloisia, että voimme lisätä kapasiteettiämme tällä välillä. Arlanda Tukholmassa tarjoaa erittäin hyvät jatkoyhteydet ja tiiviit aikataulumme mahdollistavat sen, että asiakas tavoittaa suuren osan maailmasta ajallisesti tehokkaalla matkallaan. Syyskuussa avattiin uusi reitti Hong Kongiin, ja maaliskuussa 2016 avautuu reitti Los Angelesiin. Näistä olemme aika tohkeissamme, kertoo Key Account Manager Tuomas Kankaala SASilta.

– Yhteistyö SAS:n kanssa on lähtenyt tehokkaasti käyntiin ja erityisen iloinen olen heidän todella nopeasta ja asiakkaan tarpeet huomioivasta reagoinnistaan, kun pyysimme lentoaikatauluihin pieniä aikataulumuutoksia parempien jatkoyhteyksien vuoksi. SAS:n pitkänmatkan reittiavaukset Tukholmasta ovat myös kiinnostavia mahdollisuuksia nopeilla yhteyksillä – erityisesti USAn länsirannikolle matkustettaessa. Lyhyt lento Tukholmaan ja suurempi istuinpaikkakapasiteetti antaa mahdollisuuden lisätä muun muassa tehokasta kauttakulkumatkustusta Arlandan kautta SAS:n kaikille pitkänmatkan reiteille, toteaa lentoliikenteen kehitysjohtaja Marja Aalto Tredeasta.

– On hienoa, että SAS näkee Pirkanmaan alueen vahvan asiakaspotentiaalin ja haluaa edelleen aktiivisesti panostaa sekä lentoyhteyksien- että kapasiteetin kehittämiseen. Finavian ja SAS:in välinen yhteistyö on Tampereen lentoasemalla tiivistä ja palveluita sekä toimintaa on jatkuvasti kehitetty. Tätä työtä edelleen jatkamme yhteisten asiakkaidemme parhaaksi, kertoo Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen.

Tukholman ja Tampereen väliä tullaan liikennöimään tammikuusta 2016 lähtien mm. uusilla ATR 72-600 -koneella, jossa on 70 matkustajapaikkaa, sekä huhtikuusta lähtien CRJ900-koneella, jossa on 90 matkustajapaikkaa. SASilla on käynnissä juuri nyt suuri kaukolentokoneiden uudistaminen uusilla matkustamoilla. Kaikkiin koneisiin tulee uusi matkustamo kevään 2016 aikana.
Lue lisää SASin uusista kaukolentojen matkustamoista:

http://www.sas.se/allt-om-resan/ombord/ny-kabin-pa-internationella-rutter/

http://www.flysas.com/en/uk/travel-info/onboard/new-cabin/