Finnair aloittaa codeshare-yhteistyön Vietnam Airlinesin kanssa

chuyenbaymouoc

Finnair ja Vietnam Airlines aloittavat codeshare-yhteistyön, joka tarjoaa niin Euroopasta kuin Vietnamista tuleville asiakkaille entistä laajemman valikoiman kohteita ja lentovaihtoehtoja.

Codeshare-yhteistyön myötä Finnairin lennonnumero lisätään Vietnam Airlinesin Hanoista ja Ho Chi Minh Citystä lähteville lennoille, joilta on jatkoyhteys Bangkokin tai Singaporen kautta Helsinkiin. Lisäksi Vietnam Airlinesin lennonnumerot lisätään Finnairin Lontoon ja Frankfurtin lennoille, joihin on jatkoyhteys Vietnam Airlinesin lennoilta.

“Sopimuksen myötä asiakkaillemme avautuu erinomaiset yhteydet Euroopan ja Vietnamin välille”, kertoo Finnairin kumppanuuksista ja allianssisuhteista vastaava johtaja Philip Lewin. “Olemme erittäin iloisia codeshare-yhteistyöstämme Vietnam Airlinesin kanssa ja olemme vakuuttuneita, että molempien yhtiöiden asiakkaat hyötyvät siitä.”

Codeshare-lentoja voi varata 01.11.2016 alkaen. Ensimmäinen mahdollinen matkustuspäivä codeshare-lennolla on 15.11.2016. Finnair Plus-jäsenet voivat kerryttää pisteitä kaikilla Finnairin lennonnumerolla olevilla Vietnam Airlinesin lennoilla.

Vietnam Airlines saa toisena lentoyhtiönä Airbusin A350 XWB -lentokoneen

b993be31422333b5_800x800ar

Vietnam Airlines on tänään saanut toisena lentoyhtiönä maailmassa Airbusin uuden A350 XWB -lentokoneen. Kone luovutettiin AerCap-liisausyhtiölle, joka vuokraa koneen lentoyhtiölle. Vietnam Airlines aikoo hankkia 14 A350 XWB -konetta, joista 10 tulee Airbusilta ja 4 liisausyhtiöiltä.

Vietnam Airlines aloittaa kaupalliset lennot uudella koneella myöhemmin tällä viikolla. Ensin sillä lennetään reitillä Hanoi–Ho Chi Minh ja myöhemmin reitillä Hanoi–Pariisi.

”A350 XWB:n saapuminen aloittaa pitkien reittien kalustomme päivityksen. Koneessa yhdistyvät uusin teknologia, leveä matkustamo ja paras mahdollinen lentomukavuus, joiden ansiosta voimme lennättää matkustajiemme loisteliaasti, valitsivatpa he minkä luokan tahansa”, sanoo Vietnam Airlinesin kaupallisten toimintojen johtaja Trinh Ngoc Thanh.

Koneessa on kolme luokkaa. Business-luokassa on 29 täysimittaiseksi sängyksi muuntuvaa istuinta, Premium Economy -luokassa on 45 paikkaa ja turistiluokassa 231. Kaikissa luokissa matkustajilla on tavallista enemmän tilaa. Lisäksi heidän käytettävissään ovat uusimmat viihdejärjestelmät ja yhteydet muuhun maailmaan.

958068c062e8c4b2_800x800ar

 

837624b6e24dc9de_800x800ar

Vietnam Airlinesilla on ennestään 59 Airbus-lentokonetta: 49 A321- ja 10 A330-konetta.

AerCap on Airbusin suurin asiakas, joka on tilannut Airbusilta kaikkiaan 945 lentokonetta. Näihin sisältyy 20 A350 XWB -koneen sitovat tilaukset.

Täysin uuden A350 XWB -koneen aerodynamiikkaa on parannettu, siinä on hiilikuiturunko ja -siivet sekä uudet polttoainetta säästävät Rolls-Royce Trent XWB -moottorit. Yhdessä nämä nostavat koneen käyttötehokkuuden uudelle tasolle ja vähentävät polttoaineen kulutusta ja siten myös päästöjä 25 %. Myös koneen ylläpitokustannukset ovat pienemmät kuin aiemmissa konemalleissa.

Tähän mennessä Airbus on saanut 781 sitovaa tilausta A350 XWB -koneista 40 asiakkaalta. Tänään toimitettiin viides A350 XWB -kone.