Garuda Indonesia tekee aiesopimuksen 30 Airbusin A350 XWB-lentokoneen ostosta

a465875f382344ca_800x800ar

Garuda Indonesia on allekirjoittanut aiesopimuksen Airbusin kanssa. Lentoyhtiö aikoo ostaa 30 A350 XWB -lentokonetta, joiden avulla se kehittää keskipitkiä ja pitkiä reittejään. Uusilla koneilla voidaan lentää Jakartasta tai Balilta Eurooppaan ilman välilaskuja.

“Olemme elvyttäneet menestyksekkäästi alueellisia toimintojamme Aasiassa ja Tyynenmeren alueella, ja tulevina vuosina keskitymme pitkien reittiemme kehittämiseen. A350 XWB:n pienentynyt polttoaineen kulutus, pidentynyt kantama ja lisätila matkustamossa tekevät siitä yhden vaihtoehdon nousta johtavaksi lentoyhtiöksi Aasian kilpailuilla pitkien reittien markkinoilla”, sanoo Garuda Indonesian pääjohtaja Arif Wibowo.

A350 XWB -koneissa on uusinta aerodynamiikkaa, hiilikuiturunko ja -siivet sekä uudet, polttoainetta säästävät Rolls-Royce Trent XWB -moottorit. Yhdessä nämä tekevät konemallista tehokkaan käyttää: sen polttoaineen kulutus ja päästöt ovat 25 % pienemmät kuin edellisen sukupolven koneissa ja ylläpitokustannukset ovat myös huomattavasti alhaisemmat.

Matkustajille uudet koneet merkitsevät mukavuutta. Leveässä matkustamossa on jokaisella enemmän tilaa kaikissa luokissa. Turistiluokassakin voidaan käyttää 18 tuumaa leveitä istuimia.

A350 XWB on menestynyt erityisen hyvin Aasian-Tyynenmeren alueella. Siellä toimivat lentoyhtiöt ovat tilanneet jo 244 A350 XWB -konetta. Tämä on melkein kolmannes Airbusin tähän mennessä saamista tilauksista, jotka nousevat 780 koneeseen.