Finnair vuokraa A320-koneen miehistöineen DAT:lta kiireisen kesäkauden ajaksi

Finnair vuokraa A320-koneen ja miehistön DAT-lentoyhtiöltä kiireisen kesäkauden ajaksi ajalle 20.6.-29.10.2022. Kone lentää tiettyjä vuoroja Finnairin Kööpenhaminan reitillä kesäkuussa, ja se operoi Finnairin Lissabonin reittiä heinä-lokakuussa. Kone lentää myös yhden päivittäisen vuoron Finnairin Oulun reiteillä heinä-lokakuussa.

Vuokrakoneen ohjaamo- ja matkustamomiehistö tulevat DAT:lta, ja lentojen palvelukonsepti on Finnairin.

”Me haluamme varmistaa sujuvat ja luotettavat lennot vilkkaan kesäkauden aikana”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Ole Orvér. ”Koko Suomessa oleva lentävä henkilökuntamme on kutsuttu takaisin töihin, ja DAT-yhteistyö täydentää omia resurssejamme.”

Asiakkaat, joilla on varaus lennoille, jotka DAT tulee lentämään, saavat Finnairilta viestin muutoksesta. Jos asiakkaat haluavat tehdä muutoksia varaukseensa tämän johdosta, heitä pyydetään ottamaan yhteys Finnairin asiakaspalveluun.

DAT on tanskalainen lentoyhtiö, joka operoi alueellisia reittejä Tanskassa, Norjassa, Italiassa, Saksassa ja Suomessa. Yhtiö tarjoaa myös charter-lentoja ja vuokraa koneita miehistöineen (ns. ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance)-palvelu).

Uusi suora lentoyhteys Yhdysvaltain toiseksi suurimpaan osavaltioon Teksasiin mahdollistaa uutta kasvua suomalaisille yrityksille

Energia-ja teknologiateollisuudestaan tunnettu Teksas on suomalaisille yrityksille lupaava vientimarkkina. Kasvupotentiaalista kertoo myös Finnairin uudet suorat lentoyhteydet Dallasiin. Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee suomalaisen yritysvaltuuskunnan kanssa Teksasissa ja Washingtonissa 27.3.-1.4.2022.

Teksasin lähes 30 miljoonan asukkaan osavaltio tarjoaa paljon mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Dallasista löytyy useita merkittäviä teknologiayrityksiä. Houston on tunnettu energiateollisuudestaan sekä maailman suurimpiin kuuluvasta satamastaan. Austinin yliopistokaupungista löytyy elinvoimainen start-upien, uusien teknologioiden ja osaamisen keskittymä. Matkan aikana Skinnarin johtama valtuuskunta tapaa mm. Teksasin kuvernöörin Greg Abottin, Dallasin pormestari Eric Johnsonin ja Austinin pormestari Steve Adlerin.       

“Teksas on kasvava markkina suomalaisyrityksille. Tavoitteemme on luoda yhdessä Teksasissa kunnianhimoinen tiekartta erityisesti vihreän teknologian, energiasektorin, digitaalisten ratkaisujen, liikenteen sähköistämisen, meriteollisuuden sekä satamien älykkäiden ratkaisujen toteuttamiseen, josta esimerkkinä Nokian 5G-teknologia. Lisäksi Finnairin uusi yhteys Dallasiin tarjoaa jatkossa suoran reitin Teksasiin”, toteaa ministeri Skinnari.

Vierailun aikana ministeri Skinnari keskustelee myös EU:n ja Yhdysvaltain kauppasuhteista ja globaaleista kauppakysymyksistä Yhdysvaltain kauppaedustaja Katherine Tain kanssa. Lisäksi hän tapaa muita presidentti Joe Bidenin hallinnon edustajia ja kongressiedustajia. Asialistalla ovat erityisesti telekommunikaatioon ja huipputeknologian liittyvät kysymykset.

Ministeri Skinnarin Washingtonin-vierailu tarjoaa tilaisuuden käydä keskusteluja Yhdysvaltain hallinnon kanssa ja vahvistaa maidemme kauppa- ja taloussuhteita sekä edistää suomalaisten yritysten mahdollisuuksia Yhdysvaltain markkinoilla. Yhdysvallat on yksi Suomen tärkeimmistä kauppakumppaneista. Huomioitaessa viennin ja tuonnin lisäksi myös investoinnit ja innovaatioyhteistyö, Yhdysvaltojen taloudellinen painoarvo on yksittäisistä maista Suomelle kaikkein tärkein.

Ministeri Skinnarin vierailulle osallistuu Suomesta kymmenen yritystä sekä Teknologian tutkimuskeskus VTT.

Finnair mukana oneworldin uudessa uusiutuvan lentopolttoaineen yhteisostossa

airbus-2389715_960_720

oneworld-allianssin jäsenet aikovat ostaa vuosittain yli 600 miljoonaa kiloa uusiutuvaa polttoainetta Gevolta, joka valmistaa uusiutuvia lentopolttoaineita Coloradossa Yhdysvalloissa. Polttoainetta toimitetaan viiden vuoden ajan vuodesta 2027 alkaen.

oneworld on ensimmäinen globaali lentoyhtiöallianssi, joka on tehnyt sitoumuksia uusiutuvien lentopolttoaineiden ostosta, ja nyt tehty sopimus on jo toinen laatuaan. Marraskuussa 2021 oneworld ilmoitti sitoumuksesta ostaa yli 1000 miljoonaa kiloa valmiiksi sekoitettua uusiutuvaa lentopolttoainetta Aemetisiltä San Franciscosta ja Finnair oli mukana myös tuossa sopimuksessa.

Finnair on asettanut pitkän aikajänteen tavoitteen lentää hiilineutraalisti vuonna 2045. Uusiutuvilla polttoaineilla (SAF) on tämän tavoitteen saavuttamisessa merkittävä rooli. Finnair toi maaliskuussa asiakkailleen mahdollisuuden hyvittää lentojensa päästöjä yhdistämällä sertifioituja päästövähennysprojekteja ja uusiutuvia lentopolttoaineita. Finnair on tähän mennessä lentänyt yksittäisiä lentoja kestävällä polttoaineella jo vuodesta 2011 lähtien, ja aikoo lisätä uusiutuvien lentopolttoaineiden käyttöä lennoillaan.

”Uusiutuvan polttoaineen korkea hinta ja rajallinen saatavuus asettavat edelleen haasteita sen käytön lisäämiselle, joten kysynnän ja tarjonnan kasvattaminen on tärkeää polttoaineen hinnan laskemiseksi ja saatavuuden lisäämiseksi”, sanoo Finnairin vastuullisuusjohtaja Eveliina Huurre. ”Siksi oneworld-jäsenlentoyhtiöiden sopimuksen kaltaiset yhteiset sitoumukset ovat tärkeitä.”

Gevon uusiutuva lentopolttoaine on valmistettu syötäväksi kelpaamattomista maissituotteista, joista tehdään etanolia, joka jatkojalostetaan sitten uusiutuvaksi lentopolttoaineeksi. Gevon uusiutuvaa lentopolttoainetta aiotaan tuottaa kolmessa kehitteillä olevassa tehtaassa USA:n keskilännessä.

Myös Suomessa Finnair ja Neste pyrkivät yhdessä löytämään mahdollisuuksia ja tapoja lisätä uusiutuvien polttoaineiden käyttöä ja siten vähentää lentoliikenteen kasvihuonekaasujen päästöjä.

Finnair jatkaa matkaa kohti hiilineutraaliutta ja kutsuu asiakkaat mukaan vähentämään lentojen päästöjä

finnair-2786442_960_720

Finnair tarjoaa asiakkailleen 16.3.2022 alkaen mahdollisuuden hyvittää lentojensa päästöjä yhdistämällä sertifioituja päästövähennysprojekteja ja uusiutuvia lentopolttoaineita.

Palvelun avulla voi laskea lentonsa päästöt ja hyvittää lennon hiilijalanjäljen yhdistämällä saumattomasti uusiutuvaa lentopolttoainetta (SAF) ja päästövähennysprojekteja. Hinta vaihtelee sen mukaan, miten käytettävä summa jakautuu näiden kahden välillä. Palvelu toimii Finnairin yhteistyökumppanin Chooosen sivustolla.

”Sekä Finnair että asiakkaamme haluavat pienentää lentomatkustuksen hiilijalanjälkeä, ja haluamme tarjota asiakkaillemme yksinkertaisen ja läpinäkyvän tavan tähän”, sanoo Eveliina Huurre, Finnairin vastuullisuusjohtaja. “Palvelumme yhdistää kaksi keskeistä työkalua, joita molempia tarvitaan hiilineutraaliin lentämiseen: uusiutuvat lentopolttoaineet ja päästövähennysprojektit.”

Biopolttoaineen korkea hinta ja rajallinen saatavuus asettavat edelleen haasteita sen käytön lisäämiselle, joten kysynnän ja tarjonnan kasvattaminen on tärkeää polttoaineen hinnan laskemiseksi ja saatavuuden lisäämiseksi. Päästöhyvitykset puolestaan ovat edelleen keskeisiä ilmailun hiilineutraaliuden saavuttamisessa, ja tarvitaan luotettavia päästövähennysprojekteja, joilla on konkreettisia vaikutuksia päästöihin.

Finnairin aiempi päästöhyvityspalvelu lopetettiin maaliskuussa 2020 Suomen lainsäädännön vuoksi, jota on sittemmin muutettu siten, että yritykset voivat tarjota päästöhyvityspalveluita kuluttajille.

Finnair tavoittelee nettopäästöjen puolittamista vuoden 2025 loppuun mennessä ja hiilineutraaliuden saavuttamista vuoden 2045 loppuun mennessä ja työskentelee systemaattisesti näitä tavoitteita kohti. Työkalut päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi ovat sama kuin ennen pandemiaa – painopisteenä on omien päästöjen vähentäminen lentokoneiden painoa vähentämällä, polttoainetehokkaat lentomenetelmät sekä uusiutuvien polttoaineiden käyttö ja päästöhyvitykset.

Palveluun voi tutustua verkkosivuillamme. 

Finnair lentää Tokioon neljästi viikossa kiertoreittiä

white-finnair-airliner

Finnair aloittaa lennot Tokioon 9. maaliskuuta alkaen neljästi viikossa uudella reitityksellä Venäjän ilmatilan kiertäen. Lentoaika on noin 13 tuntia, ja reitti kulkee Helsingistä Tokioon tuulista riippuen joko eteläistä tai pohjoista reittiä Venäjän ilmatilan kiertäen. Lennot yhdistyvät sujuvasti Finnairin Euroopan verkostoon Helsingistä.

”Japani on yksi tärkeimmistä markkinoistamme, ja haluamme tarjota luotettavat ja turvalliset yhteydet asiakkaillemme myös tässä tilanteessa”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér. ”Japanin ja Helsingin välillä kulkee myös paljon lentorahtia, ja lentoyhteyksien jatkuminen on tärkeää.”

Finnair lentää Helsingistä Tokion Naritan kentälle tiistaisin, torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin ja lento lähtee kello 17.30 Helsingistä. Tokiosta Finnair lentää Helsinkiin keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ja lento lähtee kello 22.40 paikallista aikaa.

Finnair perui aiemmin tällä viikolla Japanin, Kiinan ja Etelä-Korean lentonsa 6.3.2022 asti. Finnair lentää edelleen Bangkokiin, Delhiin, Phuketiin ja Singaporeen Venäjän ilmatilan kiertäen, mikä pidentää lentoaikaa jonkin verran.

”Arvioimme edelleen Kiinan ja Etelä-Korean lentojemme mahdollisia uusia reitityksiä, ja viestimme asiakkaillemme heti, kun suunnitelmat täsmentyvät”, Ole Orvér sanoo.

Finnair viestii lentojen muutoksista suoraan asiakkaille tekstiviestein ja sähköpostitse. Jos lento perutaan, vaihtoehtoina on muuttaa matkustuspäivää tai hakea lipun hinnan takaisinmaksua.

Finnair ennakoi ilmatilan sulkeutumista ja peruu osan lennoistaan Aasiaan ja lennot Pietariin ja Moskovaan viikoksi

airbus-2389715_960_720

Finnair peruu usean muun eurooppalaisen lentoyhtiön tapaan lentonsa Venäjän ilmatilassa viikon ajaksi. Toimenpiteellä Finnair varautuu mahdollisesti tuleviin viranomaismääräyksiin.

Finnair peruu 27.2.–6.3. ajalta matkustaja- ja/tai rahtilennot Aasiassa Souliin, Osakaan, Tokioon, Shanghaihin ja Guangzhouhun sekä Venäjällä Moskovaan ja Pietariin. Lennot Hongkongiin on peruttu jo aikaisemmin maaliskuun loppuun saakka.

Finnair jatkaa matkustaja- ja/tai rahtilentoja Bangkokiin, Phuketiin, Singaporeen ja Delhiin, mutta lennot reititetään Venäjän ilmatila välttäen, mikä pidentää lentoaikaa keskimäärin tunnilla. Finnair lentää Bangkokiin ja Phuketiin Helsingin lisäksi Tukholman Arlandasta.

Finnair viestii perutuista lennoista suoraan asiakkaille ja tekee parhaansa reitittääkseen peruttujen lentojen asiakkaat kohteisiinsa toisilla lennoilla. Asiakas voi myös hakea takaisinmaksua käyttämättä jääneestä lentolipusta. Lisäksi Finnair on tehnyt muutoksia takaisinmaksusääntöihinsä. Asiakkaat voivat perua matkansa ja hakea hyvitystä, mikäli heillä on lento Etelä-Koreaan, Japaniin tai Kiinaan 27.2.- 13.3. Venäjän-lennot voi perua ja niistä voi hakea hyvitystä toistaiseksi.

Päätös Venäjän ilmatilan käytöstä 6.3. jälkeen tehdään myöhemmin mahdollisesti tulevien viranomaismääräysten täsmentyessä.

:LUE SOVINTOESITYS: Finnairin matkustamohenkilöstöä koskevassa työriidassa sopu – työtaistelu-toimet peruuntuvat

white-finnair-airliner

Työriidan osapuolet ovat hyväksyneet tänään valtakunnansovittelijan 15. helmikuuta an-taman sovintoehdotuksen.

 Ilmoitetut työnseisaustoimenpiteet peruuntuvat. Sopimus on voimassa 31. tammikuuta 2024 saakka.

Osapuolina työriidassa ovat olleet Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry ja Palvelu-alojen työnantajat Palta ry.

Finnair aloittaa lennot Bergeniin ja Tromssaan yhteistyössä Widerøen kanssa

Widerøe_Dash_8-100_and_Q400_at_Værnes

Alasdair McLellan -CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9478010

Finnair alkaa lentää Helsingistä Norjan Bergeniin ja Tromssaan 14. joulukuuta 2021 alkaen. Reitit lennetään yhteistyössä Norjan alueellisen lentoyhtiön Widerøen kanssa. Lennot myy ja markkinoi Finnair.

“Olemme iloisia voidessamme jälleen tarjota lentoja Bergeniin ja Tromssaan”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér. “Suomalaiset asiakkaamme pääsevät nyt suorilla lennoilla nauttimaan Norjan rannikon upeista vuonomaisemista. Norjalaiset asiakkaamme saavat puolestaan kätevät yhteydet Eurooppaan, Aasiaan ja Yhdysvaltoihin Finnairin kattavan verkoston kautta.”

Finnair lentää talvikauden aikana maaliskuun loppuun asti Helsingistä Bergeniin keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Huhtikuun alussa alkavalla kesäkaudella Finnair lentää Bergeniin päivittäin. Finnair lentää Tromssaan tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. 

Lennot lennetään 78-paikkaisella DASH-8 Q400 -lentokoneella. Lennonaikainen tarjoilu perustuu Finnairin kahden matkustusluokan palvelukonseptiin.

Finnairin kone liukui vaikeassa kelissä ulos kiitotieltä – Otkes: Kenttäalueen turvallisuus varmistettava myös poikkeusoloissa

2021-11-10 13_33_11-L2021-02_Tutkintaselostus.pdf and 12 more pages - Personal - Microsoft_ Edge

Rahtilennolle Tokioon lähdössä ollut Finnairin Airbus A350 -tyyppinen lentokone liukui osin ulos liukkaalta rullaustieltä Helsinki-Vantaan lentoasemalla 21.2.2021 alkuillasta.

Helsinki-Vantaan lentoaseman talvikunnossapidon henkilöstöä oli vähennetty noin puoleen vuoden 2020 lopulla COVID-19-pandemian ja lentoliikenteen vähentymisen seurauksena.

Lentoaseman pitäjän tulee voida varmistaa kenttäalueen turvallisuus lentoliikenteelle tilanteessa kuin tilanteessa. Jos tätä ei voida tehdä, kenttäalueen osia täytyy tarvittaessa sulkea. Kynnys sulkemiselle on nyt liian korkea puutteellisen päätöksentekomenettelyn vuoksi.  Vastuuta turvalliselle toiminnalle vaikeissa keliolosuhteissa ei voi jättää vain miehistön suoriutumisen varaan, toteaa tutkinnanjohtaja Janne Kotiranta.

Toimintaympäristön muutokset olivat olleet merkittävät pandemian vuoksi. Tästä seurannut organisaatiomuutos ja sen hallinta oli jäänyt lentoaseman pitäjän harteille. Riskiarvio ja turvallisuuspoikkeamien hallinta olivat jääneet puutteellisiksi.

Ilmailuviranomaisen valvontarooli korostuu tällaisissa merkittävissä toimintaympäristön muutoksissa. Viranomaisen täytyy puuttua ennakoiden valvomiensa toimijoiden riskinhallintaan. Esimerkiksi eri kenttäalueiden käytettävyyden perusteet täytyisi arvioida uudestaan (kunnossapitokriteerit, -menettelyt, nopeudet jne.), lisää hallintapäällikkö Hannamari Helke.

Tutkinnassa selvisi myös, ettei lennonrekisteröintilaitteita varmistettu asianmukaisesti vaaratilanteen jälkeen, koska vaaratilanteen vakavuutta ei oivallettu. Lentokoneen miehistölle ei myöskään ollut käytännön ohjeita ohjaamon äänitallentimen varmistamiseen. Lentokoneen ohjaamon äänitallentimen tietojen varmistaminen on tärkeää, jotta tapahtuman syyt voidaan selvittää ja siten kehittää turvallisuutta.

Onnettomuustutkintakeskus antaa kolme turvallisuussuositusta nyt käsillä olevien kaltaisten vakavien vaaratilanteiden ehkäisemiseksi sekä yleisen turvallisuuden parantamiseksi. Finavia Oyj:tä suositetaan kehittämään selkeät päätöksenteon kriteerit ja menettelyt lentoaseman kenttäalueen tai sen osien sulkemiseen keliolosuhteiden vuoksi tai varmistamaan edellytykset niiden turvalliselle käytölle. Kaksi suosituksista kohdennetaan Liikenne- ja viestintävirastolle, jota suositetaan kehittämään valvontaa ilmailuorganisaatioiden toimintakentän nopeiden ja merkittävien muutosten varalta sekä tukemaan olemassa olevien organisaatioiden omavalvontaa. Lisäksi Liikenne- ja viestintäviraston tulee varmistaa, että lentoyhtiöiden käytännön toimintaohjeistukset sisältävät lennonrekisteröintilaitteiden varmistamisen.

Finnair ja Pihlajalinna tarjoavat edullista koronatestausta Finnairin asiakkaille

Finnair.a320-200.oh-lxc.arp

Finnair aloittaa yhteistyön Pihlajalinnan kanssa ja tarjoaa asiakkailleen helpon ja nopean pääsyn koronavirustestiin ennen lentomatkaa. Finnairin asiakkaat saavat RT-PCR-testin 93 euron hintaan ja pika-antigeenitestin 80 euron hintaan. Palvelu on saatavilla 3.11.2021 alkaen Pihlajalinnan valtakunnallisessa toimipisteverkostossa.

Testin voi tästä päivästä alkaen varata Pihlajalinnan verkkosivuilta osoitteessa www.pihlajalinna.fi/finnair. Testin tuloksen ja englanninkielisen todistuksen saa digitaalisesti 24 tunnin sisällä, ja testitulos siirtyy myös Omakantaan. Edullinen testi on saatavilla kaikille asiakkaille, joilla on varattuna Finnairin lento.

“On hienoa, että voimme yhteistyön myötä sujuvoittaa asiakkaidemme matkantekoa tarjoamalla edullista testausvaihtoehtoa eri puolilla Suomea. Negatiivinen koronatestitodistus on yhä maahantulon edellytyksenä useissa maissa, erityisesti jos ei ole täysin rokotettu,” sanoo Finnairin turvallisuusjohtaja Kaarlo Karvonen.

“Pihlajalinna haluaa omalta osaltaan olla avaamassa yhteiskuntaa ja helpottamassa lentomatkustusta. Olemme iloisia tästä yhteistyöstä Finnairin kanssa, ja tarjoamme valtakunnallisen toimipisteverkostomme matkustajien käyttöön,” toteaa Pihlajalinnan julkisten palveluiden myyntijohtaja Antti Hulkkonen.

Eri maiden maahantulovaatimukset voi tarkistaa Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta tai maiden viranomaisten nettisivuilta. Finnair jatkaa myös PCR- ja pika-antigeenitestauksen tarjoamista Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitsevassa omassa toimipisteessään.

Lisätietoja palvelusta: https://www.finnair.com/fi-fi/turvallinen-matkustaminen-koronavirusaikana/koronavirustestaus