Go! Aviationin ensimmäinen kone laskeutui tiistaina 5.7. Malmille – aikataulutetut lennot alkavat elokuussa

11169780_1577068205907301_4359038363243081862_o

Uusi suomalainen hiilineutraali Go! Aviation lentoyhtiö on Euroopan ilmailualan edelläkävijä.

Go! Aviation tarjoaa uusia mahdollisuuksia liikematkustajille kilpailukykyisillä hinnoilla. Yritys kuljettaa matkustajia yksimoottorisilla 8-paikkaisilla Pilatus potkuriturbiinikoneilla. Ensimmäinen reitti Kuopio- Helsinki-Tallinna käynnistyy elokuussa ja sitä ennen koneet toimivat charter-käytössä. Vuoden loppuun mennessä Go! Aviation operoi yhteensä neljällä koneella Suomessa ja muualla Euroopassa. Go Aviation on Euroopan ensimmäinen lentoyhtiö, joka aloittaa säännölliset aikataulutetut lennot yksimoottorikoneilla.

Toiminnassa yhdistyvät reitti- ja tilauslentoliikenteen parhaat puolet. Konetyyppi mahdollistaa operoinnin kentiltä, joihin perinteisillä lentoyhtiöillä ei ole pääsyä. Tämän lisäksi etuja ovat myös Pilatuksen matalat käyttökustannukset ja alhaiset päästöt. Lennot räätälöidään asiakasyritysten tarpeiden mukaan. ” Go! Aviation tulee mullistamaan lentomatkustamisen viemällä asiakkaat suoraan ja lähelle säästäen heidän aikaansa ja resursseja. Tuomme takaisin lentomatkustamisen alkuperäisen ajatuksen, eli ajansäästön. Tämän kaltaiselle toiminnalle on tilausta”, toteaa Go! Aviation Oy:n toimitusjohtaja Jorma Kario.

Aikataulutetut jäsenlennot, kiinteällä kuukausimaksulla mahdollistavat yritysten kustannustehokkaan matkustamisen. Yhtiön vihreät arvot ja uudenlainen nopea toimintamalli herättää kiinnostusta myös sijoittajien keskuudessa, joista mainittakoon mm. ensimmäistä konetta vastaanottamassa ollut Mika Salo.

Go! Aviation on Euroopan ensimmäinen hiilineutraali lentoyhtiö. Yrityksellä on käytössä hiilidioksidipäästöjen kompensointiohjelma. Vastuullisena toimijana Go! Aviation ja sen työntekijät ovat sitoutuneet noudattamaan ohjeistusta, joka liittyy kierrätykseen, jätteiden minimointiin sekä energian säästöön.

Go! Aviation
Go! Aviation on vuonna 2014 perustettu, yksityisomistuksessa oleva, 100% suomalainen lentoyhtiö, joka harjoittaa kaupallista lentotoimintaa huippumoderneilla yksimoottorisilla Pilatus PC-12 NG lentokoneilla. Yhtiö lentää aikataulutettuja jäsenlentoja Euroopassa. Toiminta aloitetaan Suomesta elokuussa 2016. Vuoden 2017 aikana yhtiö lentää jo seitsemään maahan.

Yhtiön perustajat ovat Jorma Kario sekä Roope Kekäläinen. Yhtiö on kerännyt seed-rahoituksena yli 1.6 miljoona euroa, ja ensimmäinen suurempi rahoituskierros on alkanut maaliskuussa 2016. Yhtiö on saanut lentotoimintaluvan (AOC) helmikuussa 2016.

Pilatus PC-12 NG
Go! Aviationin käyttämä Pilatus PC-12 lentokone on mukava, monipuolinen, suorituskykyinen ja luotettava 8 paikkainen matkustajakone. Pilatus-koneet valmistetaan Sveitsissä. Koneiden päästöt ovat yli 30 % alhaisemmat kuin vastaavilla muilla koneilla. Konetyyppi on erittäin laajassa käytössä ympäri maailman. Sitä käyttävät mm. Surf Air (USA), Punainen Risti, Royal Flying Doctor Service of Australia, Royal Canadian Mounted Police sekä mm. Suomen ja Yhdysvaltain ilmavoimat.

Go! Aviation valmiina Euroopan valloitukseen

11072908_1589953814618740_5475502320597678583_o

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on 29.2.2016 myöntänyt lentotoimintaluvan (AOC) ja liikenneluvan (OL) uudelle kotimaiselle lentoyhtiölle Go! Aviationille. Ensimmäinen Pilatus PC-12 -lentokone on jo liitetty yhtiön lentotoimintalupaan.

“Tiimimme on tehnyt huikeaa työtä kuluneen kahden vuoden aikana. Joukkomme ammattimaisuus, täydellinen omistautuminen sekä rahoitusratkaisuiden löytyminen on mahdollistanut tämän kehityksen”, kertooyhtiön toinen perustaja ja operaatioista vastaava johtaja Roope Kekäläinen.

Mullistava liiketoimintamalli

Go! Aviation tuo ensimmäisenä Eurooppalaisena lentoyhtiönä markkinoille kaupalliset matkustajakuljetukset yksimoottorisilla potkuriturbiinikoneilla.

Go! Aviationin kehittämä kiinteään kuukausimaksuun perustuva Go Fly! -matkustuskonsepti on vastaus paljon matkustavien liikematkustajien lisääntyvään tarpeeseen lentää nopeasti ja kustannustehokkaasti. Uudessa toimintamallissa lennettävät reitit räätälöidään ja toteutetaan asiakasyrityksien toiveiden mukaan. Ensimmäinen reitti perustetaan Helsingin, Tallinnan ja Kuopion välille. Go! operoi suoraan pieniltä lentokentiltä tai suurempien kenttien liikelentoterminaaleista. Matkustaja voi saapua kentälle vain 15 minuuttia ennen koneen lähtöä. Lyhyt odotusaika sekä operointi pieniltä kentiltä voi säästää jopa kokonaisia työpäiviä.

Euroopan ainoa hiilineutraali lentoyhtiö

Go! Aviation haluaa tehdä voitavansa myös ilmastonlämpenemisen torjumiseksi. Yhtiö on mukana kansainvälisessä ohjelmassa joka istuttaa puita lentojen hiilidioksidipäästöjen neutraloimiseksi.

Kasvu Euroopan johtavaksi toimijaksi

Go! Aviation aikoo hyödyntää etumatkansa yksimoottoristen koneiden markkinasegmentissä mahdollisimman tehokkaasti. Yhtiö aikoo laajentaa toimintaansa erittäin nopealla aikataululla Keski-Eurooppaan, jossa on valtava liiketoimintapotentiaali. Yhtiö hankkii tänä vuonna käyttöönsä 4-6 sveitsiläisvalmisteista Pilatus PC-12 -konetta. Vuoteen 2025 mennessä Go! Aviation operoi yli 50 koneen laivueella. Näin se nousee asiakasryhmässään Euroopan markkinajohtajaksi. Vuoteen 2018 mennessä Go! työllistää 140 ilmailualan ammattilaista.

Tammikuussa 2016 yhtiö sai valmiiksi toisen rahoituskierroksensa. Tämä mahdollistaa toiminnan aloittamisen.“Nyt olemme avanneet kolmannen rahoituskierroksen, jolla haemme aktiivisesti lisärahoitusta Euroopan rahoitusmarkkinoilta mahdollistaaksemme nopean kasvumme. Eurooppa tarvitsee palveluitamme ja jo nyt kysyntä on valtavaa.” yhtiön toinen perustajaosakas, toimitusjohtaja Jorma Kario kertoo.

“Tarkoituksenamme on löytää oikeat, innovatiivisesti ja modernisti ajattelevat kumppanit, jotta voimme jatkossa varmistaa asemamme asiakasryhmämme johtavana eurooppalaisena yhtiönä” toteaa yhtiön sijoittajasuhteista vastaava johtaja Jari Tähtinen.

Siemenrahoituskierrokset takana – Go! Aviationin tähtäimessä Euroopan kasvavat ilmailumarkkinat

11072908_1589953814618740_5475502320597678583_o

Go! Aviationin toimintamalli tarjoaa yrityksille uudenlaisen, räätälöitävän ratkaisun lentomatkustamiseen Euroopassa. Lentoyhtiön uniikki ja kustannustehokas matkustuskonsepti on yhdistelmä reittiliikenteen ja tilauslentoliikenteen parhaita puolia. Yhtiö aloittaa lentotoiminnan Suomessa tänä keväänä.

Go! Aviationin kehittämä kuukausimaksuun perustuva Go Fly! -matkustuskonsepti on vastaus paljon matkustavien liikematkustajien lisääntyvään tarpeeseen lentää nopeasti ja kustannustehokkaasti reiteillä, jotka he voivat itse valita. Uudessa toimintamallissa lennettävät reitit räätälöidään ja toteutetaan asiakasyrityksien toiveiden mukaan mahdollisimman läheltä lähtökaupunkia ja mahdollisimman lähelle matkan varsinaista päämäärää.

“Olemme juuri saaneet päätökseen jälkimmäisen kahdesta siemenrahoituskierroksestamme. Tällä kierroksella keräsimme yhtiölle 1 000 000 euroa lupahakemusprosessiin ja liiketoiminnan käynnistämiseen” yhtiön toinen perustajaosakas, toimitusjohtaja Jorma Kario kertoo.

Etua asiakasyrityksille syntyy myös konkreettisesta ajan säästöstä. Lennettäessä joustavasti pienten ja nopeasti toimivien lentokenttien välillä ruuhkaisten suurien kenttien sijaan, liikematkustajalta säästyy helposti useita työpäiviä kuukaudessa. Lisäksi varmistetaan ja parannetaan maakunnissa sijaitsevien kansainvälisesti toimivien yritysten toimintaedellytyksiä.

Ensimmäinen lajissaan

Go! Aviation käynnistää matkustajalentoliikenteen tämän kevään aikana kahdeksanpaikkaisilla Pilatus PC-12 -potkuriturbiinikoneilla. Vastaavaa konetyyppiä ei ole tähän mennessä ollut Euroopassa laajemmassa kaupallisessa matkustajakäytössä, kun taas esimerkiksi USA:ssa, Kanadassa ja Australiassa konetyyppi on erittäin yleinen. Konetyypin käyttö tuo siis mukanaan merkittävän kilpailuedun Euroopan markkinoilla.

Go! Aviationille merkittävä kohderyhmä ovat yrityksien asiantuntijatehtävissä toimivat henkilöt, joilla on matkustustarpeita joko kotimaassa tai Euroopassa sellaisiin kohteisiin, joihin ei nyt lennetä, tai joihin matkustaminen on hankalaa ja aikaavievää. Yhtiön tyypillinen asiakas tekeekin aina saman työmatkan useita kertoja viikossa.

Kannattava lentobisnes on mahdollista vain hakemalla asiakkaat etukäteen ja lentämällä heille tarkasti muokattuja aikatauluja ja matkoja”, toteaa Kario lopuksi.

www.goaviation.fi

 

Uusi suomalainen lentoyhtiö perustettu – Go! Aviationin tähtäimessä Euroopan kasvava ilmailumarkkina

11072908_1589953814618740_5475502320597678583_o

Suomeen on perustettu uusi kotimainen lentoyhtiö Go! Aviation, jonka toimintamalli tarjoaa yrityksille täysin uudenlaisen, räätälöitävän ratkaisun liikematkustamiseen Euroopassa. Lentoyhtiön uniikki ja kustannustehokas matkustuskonsepti on yhdistelmä reittiliikenteen ja tilauslentoliikenteen parhaita puolia. Yhtiö aloittaa lentotoiminnan vielä tämän vuoden aikana.

Go! Aviationin kehittämä matkustuskonsepti on vastaus paljon matkustavien liikematkustajien lisääntyvään tarpeeseen lentää nopeasti ja kustannustehokkaasti lentoreiteillä, jotka he voivat itse valita. Uudessa toimintamallissa lennettävät reitit räätälöidään ja toteutetaan asiakasyrityksen toiveiden mukaan mahdollisimman läheltä lähtökaupunkia ja mahdollisimman lähelle varsinaista päämäärää.

Lentokustannukset pysyvät kuitenkin maltillisina, koska lennot operoidaan yksimoottorisilla 8-paikkaisilla matkustajakoneilla, ja yhdelle yritykselle perustettu reitti on mallissa avoinna myös muille yrityksille tai jopa yksityishenkilöille.

“Go! Aviationin lähestymistapa liikematkustamiseen on täysin uusi, jopa radikaali. Yhdistämme yksityiskoneen oleellisimmat edut businessluokan hintaan”, yhtiön toinen perustaja ja toimitusjohtaja Jorma Kario kertoo.

Etua asiakasyrityksille syntyy myös konkreettisesta ajan säästöstä. Lennettäessä joustavasti pienten ja nopeasti toimivien lentokenttien välillä ruuhkaisten suurien kenttien sijaan, liikematkustajalta säästyy helposti työpäiviä. Lisäksi parannetaan maakunnissa sijaitsevien kansanvälisesti toimivien yritysten edellytyksiä menestyä.

”Voimme perustaa reitin jopa yhtä asiakasta varten, tai erittäin joustavasti pieniä asiakasryhmiä varten. Mahdollistamme kustannustehokkaan matkustamisen esimerkiksi Suomen maakuntakaupungeista, joista tällä hetkellä on vaikea liikkua Keski-Eurooppaan tai Suomen sisällä poikittain”, Kario jatkaa.

Ensimmäinen lajissaan

Go! Aviation käynnistää matkustajalentoliikenteen tämän vuoden aikana kahdella kahdeksanpaikkaisella Pilatus-potkuriturbiinikoneella. Vastaavaa konetyyppiä ei ole ollut Euroopassa laajemmassa kaupallisessa matkustajakäytössä ennen tätä, kun taas esimerkiksi USA:ssa, Kanadassa ja Australiassa konetyyppi on erittäin yleinen.
Go! Aviationilla tulee siten olemaan merkittävä kilpailuetu Euroopan markkinoilla.

Go! Aviationille merkittävä kohderyhmä ovat yritykset, joilla on matkustustarpeita joko kotimaassa tai Euroopassa sellaisiin kohteisiin, joihin ei nyt lennetä, tai joihin matkustaminen on hankalaa ja aikaavievää. Tavoitteena on malli, jossa myös yritykset tulevat mukaan lentokoneiden osaomistajiksi tätä varten perustettaviin holding-yhtiöihin.

”Mikäli yhtiö tulee osaomistajaksi lentokoneeseen, se pystyy lentämään omia lentojaan vielä edullisemmilla hinnoilla kuin mitä Go! Aviationin jo valmiiksi edulliset lentohinnat ovat”, toteaa Kario
www.goaviation.fi