Uusi lentoyhtiö aloitti lennot Helsingistä – Kreikan pienet lomasaaret nyt entistä paremmin suomalaisten ulottuvilla

print_Q5873MESYN

Aegean Airlines liikennöi jatkossa Helsingistä Ateenaan kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin

Matkailijat pääsevät jatkossa lentämään Suomesta yhä helpommin Kreikan lomasaarille Aegean Airlinesin aloitettua kesäkuun alussa suoran reittilennon Helsingistä Ateenaan. Omatoimimatkailun suosion kasvaessa lomasaarten jatkoyhteydet sulavasti mahdollistava uusi reitti on tervetullut lisä Helsinki-Vantaan lentotarjontaan.

Kreikka on ollut suomalaisten suosikkilomakohde jo vuosikymmeniä. Uuden reittilennon myötä Välimeren pienet saaret, yhteensä 34 kohdetta, avautuvat uudella tavalla matkailijoille. Kesäkuun 1. päivänä aloittanut Aegean liikennöi jatkossa Helsingistä kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin Ateenaan, josta tarjolla ovat yhteydet muualle Kreikkaan sekä Lähi-Itään.

– Aikaisemmin Kreikkaan on ollut tarjolla pääasiassa pakettimatkalaisille tuttuja matkatoimistojen charter-lentoja. Omatoimimatkailun nouseva trendi vaikuttaa vahvasti ilmailualaan ja onkin hienoa, että uuden reittilennon myötä suomalaiset voivat nyt entistä vapaammin valita haluamansa lomakohteen Kreikan tarjonnasta, Key Account and Business Development Manager Mikko Komi Finavialta toteaa.

Kreikkalaisen Star Alliance Member -lentoyhtiön vuosi on alkanut vauhdikkaasti merkittävillä investoinneilla kalustoon ja reittiverkoston laajentamiseen. Entistä monipuolisempi lentotarjonta yhdistettynä edullisiin hintoihin on kasvattanut lentoyhtiön kansainvälistä lentoliikennettä yli 20 prosenttia alkuvuodesta.

– Tämä on osoitus Kreikan turismin ja ilmailualan virkistymisestä, joka heijastuu pitkällä tähtäimellä positiivisesti maan taloudelliseen kokonaistilanteeseen, Aegeanin toimitusjohtaja Dimitris Gerogiannis sanoo.

print_uyEO8E5gjf

Kreikkalainen Aegean Airlines aloitti suoran reittilennon Helsingistä Ateenaan 1. kesäkuuta

print_DQGEvc5yU1

Aegean Airlines keskittyy korkealuokkaiseen palveluun kaikilla lennoillaan

Matkustajien odotukset korkealla: “kreikkalaista vieraanvaraisuutta” jo koneessa

Ilmailualaa on pitkään leimannut kiristyvä kilpailutilanne, jonka myötä myös matkustaja on saanut tottua siihen, että tarjoilu lennolla on pääasiassa nykyään maksullista. Viidesti Euroopan alueen parhaimmaksi valittu, Aegean Airlines takaa, että matkustajan elämyksellinen loma alkaa jo lentokoneessa. Ateenan kautta Santorinin saarelle Aegeanin ensimmäisellä lennolla matkustivat myös Vili Tella 31 ja Taru Virtanen 30.

– Kyllä se lomafiilistä lisää, että palvelu koneessa on hyvää ja saa lennon aikana esimerkiksi lämpimän aterian, Tella toteaa.

Santorinille toista kertaa matkustavat, logistiikka-alalla itsekin työskentelevät, Tella ja Virtanen arvostavat myös entistä sujuvampaa yhteyttä suosikkisaarelleen. Vaihto Ateenasta Santorinin koneeseen on muutaman tunnin sisällä ja lentoyhtiö pitää huolen siitä, että matkatavarat seuraavat kohteeseen.

– Viime kerralla jouduimme lentämään kolmella eri yhtiöllä. Kentällä koneesta toiseen kiiruhtaminen ja matkatavaroiden huolehtiminen lennolta toiselle oli melko stressaavaa,
Virtanen muistelee.

Air Aegean pähkinänkuoressa

• Kreikkalainen, vahvassa kasvussa oleva lentoyhtiö, joka keskittyy korkealuokkaiseen palveluun kaikilla lennoillaan.
• Toiminut ilmailualalla 16 vuotta ja palkittu viidesti parhaana eurooppalaisena lentoyhtiönä. Star Alliancen jäsen vuodesta 2010.
• Vuonna 2015 Aegean lentää sataan kansainväliseen kohteeseen 42:ssa eri maassa. Näistä 16 on uusia kohteita kymmenessä maassa.
• Aegean kattaa kaikki Kreikan kohteet.