Ensimmäinen suomalainen kirja pallolentämisestä – julkistetaan Ilmailumuseossa lauantaina 7.11.

 

9789523151611

Olli Luoma: Ilmasta riippuen (toim. Hanna van der Steen)

Olli Luoma on lentänyt kuumailmapallolla viidellä mantereella, muun muassa Dubaissa, Boliviassa, Keniassa ja USAssa. Hänen saavutuksiinsa kuuluvat esimerkiksi arvostettu Harmon patsas ensimmäisestä kaasupallolennosta Euroopasta Afrikan mantereelle, Suomen ennätys kuumailmapallon korkeuslennossa sekä Millennium-yön yli lento vuosituhannelta toiselle.

Ilmasta riippuen kertoo näistä, mutta myös monista muista Ollin herkullisista seikkailuista kuumailmapalloilun ja kaasupalloilun parissa. Mukana on lisäksi yleisempi tietopaketti perinteikkäästä ilmailulajista.

Kirjassa on runsaasti värivalokuvia.

”Innostus ja heittäytyminen hetkeen ovat tarjonneet minulle monia riemukkaita elämyksiä. Niiden kautta olen myös saanut aina vain suuremman janon uusiin, upeisiin kokemuksiin!”  – Olli Luoma.

Ilmasta riippuen viihdyttää lukijaa kiehtovilla, tosielämän seikkailuilla.

Olli Luoma on hämeenlinnalainen ilmailualan yrittäjä.

Ilmasta riippuen julkistetaan Suomen ilmailumuseon ilmailukirjallisuuspäivänä la 7.11. klo 15-. (Karhumäentie 12, Vantaa.)

Kirjan tiedot

9789523151611 | kovak., valokuvia | 140 s. | KL 62.55 | 297x210mm |39,00 €

Tel Aviv Balloon – Uusin vetonaula kaupungissa, joka ei koskaan nuku

a6434dfbcf01039f_800x800ar

Tel Avivissa lomaileville turisteille on tarjolla uutta koettavaa, nimittäin maisemakierros kuumailmapallolla Tel Avivin yllä. Lennolle lähdetään Ganei Yehoshua -puistosta, ja matkan aikana alla avautuu uskomaton näkymä kaupungin ja Sharonin rannikkotasangon ylle niin päivä- kuin yöaikaankin.

Valtava TLV Balloon -kuumailmapallo tarjoaa 12 minuutin leijuvan matkan ja 360 asteen näkymän koko Tel Avivin ja sitä ympäröivän alueen ylle. 120 metrin korkeudessa leijuva, halkaisijaltaan 23 metriä oleva kuumailmapallo on täytetty turvallisella heliumkaasulla, ja sen kyytiin mahtuu kerrallaan 30 henkilöä. Mukana on opas, joka kertoo tärkeimmistä nähtävyyksistä ja näkymistä matkan aikana.  Matkan lähtöpisteessä sijaitsevassa vierailukeskuksessa kerrotaan kuumailmapallojen historiasta ympäri maailman.

Tel Aviv Balloon on rekisteröity Israelissa lentokoneeksi, jonka turvallisuutta säätelevät Civil Aviation Authority -viranomaisen lentoturvallisuusmääräykset. Kuumailmapalloa ohjaavat kuljettajat ovat suorittaneet erityisesti kuumailmapallolla lentämiseen räätälöidyn lentokurssin.

Lennoille osallistumiseen ei ole ikärajaa, mutta alle 14-vuotiaat henkilöt saavat lentää vain aikuisen seurassa. Tel Aviv Balloon -kuumailmapallolennolla on vain seisomapaikkoja. Istuinpaikkoja ei ole, eikä seisomapaikkoja voi varata.

Lippuja voi varata etukäteen verkkosivuilta.

Lisätietoja