Finnair ja Japan Airlines laajentavat codeshare-yhteistyötään

a_1024_768

Copyright © Japan Airlines. All rights reserved

Finnair ja Japan Airlines laajentavat codeshare-yhteistyötään. Finnairin lentonumerot lisätään 1.12.2016 alkaen Japan Airlinesin lennoille, jotka suuntautuvat Frankfurtista Tokion Naritan lentoasemalle 1.1.2017 lähtien. Entistä laajempi codeshare-yhteistyö tarjoaa asiakkaille enemmän joustavuutta ja yhteyksiä Euroopan ja Japanin välillä, sillä sen ansiosta reittejä voidaan yhdistää Frankfurtin kautta yhteen suuntaan ja Helsingin kautta toiseen suuntaan.

Finnairin ja Japan Airlinesin yhteistyö perustuu yhteishankesopimukseen. Lentoyhtiöt jakavat tuotot kaikista suorista lennoista, joita Japan Airlines tai Finnair liikennöi Japanin ja Euroopan välillä. Tällä hetkellä Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Japanin välillä lennetään 24 lentoa viikossa.

Finnairin asiakkaat voivat kerätä ja käyttää Finnair Plus -pisteitä Japan Airlinesin lennoilla, jotka on merkitty Finnairin AY-lentotunnuksella.

Finnairin kumppanuuksista ja allianssisuhteista vastaava johtaja Philip Lewin sanoo: ”Olemme iloisia codeshare-yhteistyön laajenemisesta Japan Airlinesin kanssa. On myös hienoa, että matkustajat saavat enemmän vaihtoehtoja matkustaessaan Euroopan ja Japanin välillä.”   

Uusia codeshare-lentoja voi varata 1.12.2016 alkaen, ja ensimmäinen mahdollinen matkustuspäivä on 1.1.2017.

Japan Airlines hakee hyväksyntää Iberian liittymiselle JAL:in, British Airwaysin ja Finnairin Japanin lentojen yhteishankkeeseen

a_1024_768

JAL on hakenut Japanin maa-, infrastruktuuri-, kuljetus- ja matkailuministeriöltä (MLIT) Iberialle vapautusta Yhdysvaltain kilpailulakien soveltamisesta eli ns. antitrust immunity -statusta, jotta Iberia voi alkaa tehdä yhteistyötä Euroopan ja Japanin välisillä lennoilla. Kyseessä on osa valmisteluja Iberian liittymiseksi Japan Airlinesin (JAL:n), British Airwaysin ja Finnairin Euroopan ja Japanin välistä lentoliikennettä koskevaan yhteishankkeeseen.

Iberia on jo ilmoittanut aloittavansa suorat lennot Madridin ja Tokion (Naritan) välillä 18.10.2016. Yhteishankkeessa mukana olevat lentoyhtiöt tekevät kaupallista yhteistyötä jakamalla liikevoiton ja yhteensovittamalla lentoaikataulujaan ja hintojaan Euroopan ja Japanin välillä matkustavien asiakkaiden eduksi.

Yhteishankkeen laajentuminen edellyttää viranomaisten hyväksyntää.

Iberian liittyminen vahvistaa yhteishanketta ja parantaa myös oneworld®-allianssin kilpailuasemaa maailmanlaajuisessa lentoliikenteen allianssi kilpailussa.

British Airways ja JAL aloittivat yhteishankkeen lokakuussa 2012, ja Finnair liittyi siihen huhtikuussa 2014. Kolmen lentoyhtiön yhteistyö on hyödyttänyt asiakkaita parantamalla EU:n ja Japanin välisiä lentoyhteyksiä, lentovaihtoehtojen valikoimaa ja kanta-asiakasetuja. Nyt myös Espanja ja Japani ovat allekirjoittaneet Open Skies -sopimuksen, ja maiden välisen lentoliikenteen uskotaan kasvavan. Iberian liittyminen yhteishankkeeseen tuo asiakashyötyjä ja parantaa lentoyhtiöiden mahdollisuuksia laajentaa toimintaansa tällä tärkeällä markkina-alueella.

British Airwaysin pääjohtaja Alex Cruz toteaa: ”On hienoa saada sisaryhtiömme Iberia mukaan tähän oneworld-kumppaneiden yhteishankkeeseen. Euroopan ja Japanin välisten lentojen lisääntyminen, koordinoidut aikataulut ja parantuneet kanta-asiakasedut ovat loistavia uutisia asiakkaillemme. Iberian suorat lennot Madridista Naritaan saavuttavat varmasti suuren suosion.”

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoo: ”Otamme oneworld-kumppanimme Iberian hyvillä mielin mukaan yhteishankkeeseen. Iberian reitti Naritan ja Madridin välillä laajentaa yhteishankkeen toiminta-aluetta ja tarjoaa asiakkaillemme uusia vaihtoehtoja.”

Iberian pääjohtaja Luis Gallego toteaa: ”On hienoa lähteä mukaan IAG- ja oneworld-kumppaniemme yhteishankkeeseen. Espanjassa käy vuosittain puoli miljoonaa japanilaista turistia, ja espanjalaisten matkat Japaniin kasvavat kovaa vauhtia. Välilaskuttomien lentojemme ja tämän yhteishankkeen ansiosta matkustajilla on entistä enemmän vaihtoehtoja ja he saavat yhä enemmän etuja Japanin ja Euroopan välisessä lentoliikenteessä.”

”Olemme hyvillämme Iberian liittymisestä yhteishankkeeseen”, sanoo Japan Airlinesin johtaja Yoshiharu Ueki. ”Tämä vahvistaa JAL:n asemaa Espanjassa ja parantaa asiakkaidemme mahdollisuuksia matkustaa mukavasti Madridiin ja sieltä eteenpäin.”

  • British Airways liikennöi Lontoon Heathrowlta Tokion Naritan ja Hanedan lentokentille.
  • Finnair lentää Helsingistä Tokion Naritaan, Osakaan, Nagoyaan sekä Fukuokaan.
  • Iberia aloittaa suorat lennot Madridista Tokioon (Narita) 18.10.2016. Aluksi reittiä lennetään kolmesti viikossa, mutta jatkossa lentoja on tarkoitus lisätä.
  • Japan Airlines liikennöi päivittäin Tokion Naritan ja Hanedan lentokentiltä Pariisiin, Hanedan lentokentältä Lontooseen sekä Naritan lentokentältä Frankfurtiin ja Helsinkiin.

Finnair laajentaa codeshare-yhteistyötä Japan Airlinesin ja Qantaksen kanssa

Uudet päivittäiset reitit Etelä-Korean Busaniin ja Australian Perthiin.

Finnair vahvistaa codeshare-yhteistyötään oneworld-kumppaniensa Japan Airlinesin ja Qantaksen kanssa. Finnairin asiakkaat saavat näin uudet yhteydet Etelä-Korean toiseksi suurimpaan kaupunkiin Busaniin ja Länsi-Australian keskukseen Perthiin.

Finnairin asiakkaat pääsevät nyt Busaniin päivittäin Japan Airlinesin yhteydellä Tokion Naritan kautta.

Kesäkuun 26. päivästä lähtien Finnairin asiakkaat pääsevät myös päivittäin Singaporesta Perthiin Qantaksen operoimalla lennolla. Finnairin asiakkailla on ennestään yhteys Perthiin Hongkongista toisen oneworld-kumppanin Cathay Pacificin operoimalla lennolla.

Finnair laajentaa code share -yhteistyötä Japan Airlinesin ja Qantaksen kanssa: uudet yhteydet Busaniin ja Perthiin

Finnair vahvistaa code share -yhteistyötään oneworld-kumppaniensa Japan Airlinesin (JAL) ja Qantaksen kanssa, ja Finnairin asiakkaat saavat näin uudet yhteydet Etelä-Korean toiseksi suurimpaan kaupunkiin Busaniin ja Länsi-Australian keskukseen Perthiin.

Finnairin AY-lentokoodi lisätään JAL:inlennoille Tokion ja Busanin välille ja Qantaksen reitille Singaporen ja Perthin välille.

Finnairin asiakkaat pääsevät nyt Busaniin päivittäin sujuvalla JAL:in yhteydellä Tokion Naritan kautta. Yhtiöillä on ennestään laaja code share -yhteistyö Euroopan ja Japanin lennoilla.

Kesäkuun 26. päivästä lähtien Finnairin asiakkaat pääsevät päivittäin Singaporesta Perthiin Qantaksen operoimalla lennolla. Finnairin asiakkailla on ennestään yhteys Perthiin Hong Kongista Finnairin toisen oneworld-kumppanin Cathay Pacificin operoimalla lennolla.