Kaupunginvaltuusto päätti: Lentoliikenne Poriin

content_19

Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 27.2. äänestyksen jälkeen (60-5), että VisitPori Oy oikeutetaan tekemään Nextjet Sverige AB:n kanssa vähintään 5 vuoden määräaikaisen sopimuksen lentoliikenteen markkinoinnista ja muusta yhteistyöstä kaupunginhallituksen hyväksymien periaatteiden mukaisesti. Yhteistyösopimus tuodaan ennen sen hyväksymistä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Käsittely eteni äänestykseen, kun Tapio Furuholm (vas.) esitti asian hylkäämistä Pekka Satomaan (Ryhmä Satomaa) kannattamana. Äänestyksessä 60 kannatti lentoliikenteen markkinoinnin yhteistyösopimusta ja viisi vastusti.

Lisäksi Erno Välimäki (vas.) teki ehdotuksen Jari Pajukoski (vas.) kannattamana, että päätösesitykseen lisätään lause: “Yhteistyösopimus tuodaan ennen sen hyväksymistä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.” Välimäen ehdotus päätettiin yksimielisesti lisätä kaupunginhallituksen päätösehdotukseen.

Kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2017 talousarvioon 950 000 euron suuruisen lisämäärärahan VisitPori Oy:lle varatun määrärahan korottamiseksi. Lisämäärärahan kattamiseksi käytetään lisätuloa osakkeiden myynnistä.

Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi edellä esitetyn lentoliikenteen markkinointisuunnitelman siten, että lentoliikenteen markkinointiin varataan VisitPori Oy:n käyttöön vuoden 2018 talousarvioon 1 450 000 euron suuruinen määräraha ja vuoden 2019 talousarvioon 675 000 euron suuruinen määräraha.

Valtuuston päätöksen johdosta Nextjet Sverige AB aloittaa liikennöinnin Porista maanantaina 24.4.2017. Arkipäivisin Helsinkiin lennetään kolme edestakaista vuoroa ja Tukholmaan kaksi edestakaista vuoroa. Lisäksi sunnuntaisin lennetään Porista molempiin kohteisiin yksi edestakainen vuoro. Mikäli lentoliikenteen kysyntä kehittyy suotuisasti, voidaan koneen päiväohjelmaan lisätä vielä yksi edestakainen vuoro joko Helsinkiin tai Tukholmaan kysynnän mukaisesti.

Aikataulut on suunniteltu siten, että vaihtoyhteys sekä Euroopan että Aasian lennoille Helsinki-Vantaalta on mahdollisimman sujuvaa. Lisäksi matkustajilla on käytettävissään kaikki Arlandan yhteydet.

NEXTJET: SUORAT LENNOT ARLANDAAN KOKKOLA-PIETARSAAREN KENTÄLTÄ JA TUPLASTI YHTEYKSIÄ KESÄKAUDELLE

nextjet+ruotsalainen+lentoyhtiö+lentokone

 

Nextjet aloittaa suorat lennot Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalta Tukholmaan 4. toukokuuta lähtien. Välilasku Porissa poistuu, mikä merkitsee sitä, että matka-aika lyhenee 85 minuuttiin. Lentojen muuttamisen suoriksi ovat mahdollistaneet kevään aikana myönteisesti kehittyneet matkustajamäärät. Lisäksi heinäkuussa alkavaan kesäaikatauluun tulee merkittävä parannus Nextjetin kaksinkertaistaessa lennettävien vuorojen määrän. Kesän liikenneyhteyksien parantuminen palvelee sekä elinkeinoelämän että vapaa-ajan matkustajien tarpeita.

Nextjet on lentänyt Kokkola-Pietarsaaren ja Arlandan välistä reittiä runsaan vuoden ajan. Yhtiössä ollaan tyytyväisiä reitin matkustajamääriin ja etenkin niiden viimeaikaiseen kasvuun. Elinkeinoelämä ja vapaa-ajan matkustajat ovat osoittaneet, että reitti on tarpeellinen. Yhtenä voimakkaana kysyntää kasvattavana tekijänä tulevalle kesälle on ollut Vaasan lentoaseman sulkeutuminen heinäkuun ajaksi. Nextjet vastaakin tähän kysyntään kasvattamalla heinäkuun liikennetarjontaa 24 vuoroon viikossa.

-Tuntuu todella hienolta vastata alueen tarpeeseen. Suorat yhteydet Arlandaan ovat olleet alueen toiveena aivan alusta lähtien, kun Porin välilaskut aloitettiin reitillä. On todella mukavaa taas tarjota suoria yhteyksiä alueen matkustajille. Laajennettu kesätarjonta on ollut ajankohtainen siitä lähtien, kun saimme tietää Vaasan kentän peruskorjauksesta ja sulkemisesta heinäkuussa. On todella hienoa, että voimme nyt lisätä tarjontaa, toteaa myyntijohtaja Henning Lindberg Nextjet Ab:stä.