Finnair varautuu muutoksiin kotimaan ja lähialueiden lennoissa Norran lentäjien työtaistelutoimen vuoksi

11236857_526399070848157_5319209725772577391_n

Norran lentäjäyhdistys FAPA ry. on tiedottanut lentäjiään koskevasta päivystystyöhön liittyvästä työtaistelutoimesta, joka alkaa 1.12. Norra operoi Finnairin kotimaan ja lähialueiden lentoja.

Työtaistelutoimen vuoksi Finnair varautuu muutoksiin kotimaan ja lähialueiden lennoissa joulukuun aikana. Joitakin lentoja jouduttaneen mahdollisesti perumaan.

Finnair vuokraa ATR-lentokoneen ja miehistön tanskalaiselta DAT:lta joulukuuksi minimoidakseen asiakkaille aiheutuvan haitan. Vuokrakoneella voidaan tarvittaessa lentää sellaisia lentoja, jotka saattaisivat muuten peruuntua.

”Olemme pahoillamme huolesta ja vaivasta, jota tämä tilanne mahdollisesti aiheuttaa asiakkaillemme. Teemme parhaamme, että asiakkaamme pääsevät määränpäähänsä mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti,” Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt sanoo. 

Finnair kertoo peruutuksista ja mahdollisista operoivan lentoyhtiön muutoksista tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla suoraan niille asiakkaille, joita muutokset koskevat. Jos lento on peruttu, Finnair reitittää asiakkaat uudelleen määränpäähän. Asiakkaalla on myös mahdollisuus siirtää matkan ajankohtaa +/- 2 päivää tai hakea täyttä hyvitystä käyttämättä jääneestä lipusta.

Norran pääomistajaksi tulee Danish Air Transport

11236857_526399070848157_5319209725772577391_n

Tanskalainen lentoyhtiö Danish Air Transport (DAT) hankkii 60 prosenttia Nordic Regional Airlines AB:n (Norra) osakkeista Finnairilta, josta tuli marraskuussa 2017 Norran väliaikainen omistaja sen jälkeen, kun edelliset 60 prosentin osakkaat vetäytyivät yhtiön omistuksesta. Finnair omistaa Norrasta edelleen 40 prosenttia. Omistusmuutoksella ei sellaisenaan ole vaikutusta Norran toimintaan, henkilöstöön eikä Norran ja Finnairin väliseen ostoliikennesopimukseen.

Norra operoi Finnairille kotimaan- ja Euroopan-reittejä 24:lla ATR- ja Embraer-lentokoneella.

”Finnairin ja Norran kotimaan- ja lähiliikenteen kumppanuusmalli on toiminut kannaltamme hyvin, ja Danish Air Transport vahvistaa entisestään kumppanuutta. Heillä on vahvaa kokemusta alueellisesta lentämisestä ATR-laivastolla”, sanoo Finnairin operatiivisen toiminnan johtaja Jaakko Schildt.

”Tämä strateginen kumppanuus sisältää paljon mahdollisuuksia. Pystymme näin vahvistamaan niin teknistä kuin operatiivista osaamistamme. Yhtiömme ovat samaa kokoluokkaa ja hyödyntävät samoja konetyyppejä ja voimme yhdessä viedä liiketoimintaamme eteenpäin”, sanoo DAT:n toimitusjohtaja Jesper Rungholm.

Kaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

Norra siirtyy väliaikaisesti Finnairin omistukseen

norra_livery

Finnair ostaa StaffPoint Holding Oy:ltä (StaffPoint) ja Kilco Oy:ltä 60 prosenttia Nordic Regional Airlines AB:n (Norra) osakkeista. Finnair omistaa Norrasta ennen kauppaa 40 prosenttia, ja kaupan myötä Norra siirtyy väliaikaisesti kokonaan Finnairin omistukseen. Kaupalla ei ole vaikutusta Norran toimintaan eikä henkilöstöön.

Norra operoi Finnairin ostoliikennettä 24:lla ATR- ja Embraer-lentokoneella kotimaan- ja Euroopan-reiteillä. StaffPoint ja Kilco vetäytyvät Norran omistajuudesta 5.10.2017 tiedotetun StaffPointin omistusjärjestelyn vuoksi. Finnairin tavoitteena on löytää uusi enemmistöomistaja Norralle.

”Viime vuodet ovat osoittaneet, että yhteisyritysmalli toimii hyvin kotimaan ja lähialueiden ostoliikenteessä. Tavoitteenamme on löytää uusi, teollinen kumppani kehittämään kanssamme Norran toimintaa”, sanoo Finnairin operatiivisen toiminnan johtaja Jaakko Schildt.

Kaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

Neuvottelut Norran omistuksesta jatkuvat

Finnair, Staffpoint Holding Oy (Staffpoint) ja G.W. Sohlberg Ab (GWS) ovat aikaisemmin kertoneet pyrkivänsä yritysjärjestelyyn, jossa 60 prosenttia Nordic Regional Airlines AB:n osakkeista siirtyisi Staffpointin ja GWS:n omistukseen. Finnair on omistanut yhtiön 31.3.2015 lähtien sataprosenttisesti Kilpailu- ja kuluttajaviraston väliaikaisella luvalla. Neuvottelujen pitkittymisen ja väliaikaisen luvan päättymisen vuoksi Finnair on nyt jättänyt viranomaiselle yrityskauppavalvontailmoituksen pysyvän luvan saamiseksi.

Neuvottelut Nordic Regional Airlines AB:n omistusjärjestelystä kuitenkin jatkuvat edelleen, ja Finnair odottaa, että kauppa toteutuu lähikuukausina. Neuvottelujen pitkittyminen johtuu osapuolten tarpeesta arvioida vielä perusteellisemmin alueellisen lentämisen liikennöintimallien vaihtoehtoja jatkuvasti kehittyvässä toimintaympäristössä.

Nordic Regional Airlines AB omistaa kokonaan suomalaisen tytäryhtiönsä Nordic Regional Airlines Oy:n (Norra) osakekannan. Norra operoi 26:lla ATR- ja Embraer-lentokoneella Finnairin kotimaan ja Euroopan reiteillä. Yhtiö toimi aikaisemmin nimellä Flybe Finland Oy.

Finnair allekirjoitti 7.1.2015 Staffpointin ja GWS:n kanssa aiesopimuksen yritysjärjestelystä, jonka myötä Staffpoint ja GWS hankkisivat Flybe Ltd:ltä 60 prosentin enemmistöosuuden Finnarin ja Flybe Ltd:n yhteisyrityksenä toimineesta Nordic Regional Airlines AB:stä. Neuvottelujen pitkittyessä Finnair osti Flybe Ltd:n osuuden 31.3.2015, jolloin Flybe Nordic siirtyi kokonaan Finnairin omistukseen.

Flybe Finland on nyt Nordic Regional Airlines eli NORRA

NORRA_WHOLE_NEGA_on_DARK_WEB-300x135

Flybe Finland tunnetaan tiistaista 16.6.2015 eteenpäin nimellä Nordic Regional Airlines eli NORRA. Nimenvaihdoksen myötä myös yhtiön ilme on uusittu.

Nimi- ja brändimuutos tulivat ajankohtaiseksi, kun brittiläinen emoyhtiö Flybe Plc ilmoitti viime vuoden marraskuussa irtaantuvansa Flybe Finlandin toiminnoista ja myyvänsä 60 prosentin omistusosuutensa. Kaupat sinetöitiin 31. maaliskuuta, jolloin yhtiö siirtyi väliaikaisesti Finnairin omistukseen.

”Uusi nimemme Nordic Regional Airlines kuvaa erinomaisesti yhtiömme ydinliiketoimintaa, eli alueellista lentämistä. Nimen pohjoinen ulottuvuus korostaa meidän norralaisten tärkeintä tehtävää – turvallisen, korkealuokkaisen ja laadukkaan lentotoiminnan tuottamista ketterästi, ekologisesti ja kustannustehokkaasti muille lentoyhtiöille. Pohjoinen ulottuvuus tulee loistavasti esille myös yhtiön virallisesta nimestä lyhennetystä kutsumanimestä NORRA”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Maunu Visuri.

Pohjoisuus on inspiroinut yhtiötä myös uuden ilmeen rakentamisessa. Norrasta haluttiin tehdä nuorekas, moderni, raikas ja helposti lähestyttävä – yhtiön työntekijöiden näköinen brändi.

”Brändimme ei ole kuluttajanäkökulmasta kaupallinen, sillä tuotamme lentotoimintaa muille lentoyhtiöille. Meille on kuitenkin erittäin tärkeää, että saamme tuoda esille ihmisiä kaiken tekemämme kovan työn takana. Norran identiteetti rakentuu näin ollen yhtiön omien työntekijöiden tarinoista, joita tuodaan esille brändi-ilmeessä vahvassa roolissa olevan kuvamaailman kautta. Kuvien tarinathan ovat luonnollisesti ympäri maailmaa, joten Norran symboliksi valittiin logossakin esiintyvä astemerkki”, Visuri jatkaa.

Yhtiön uusi ilme on suunniteltu yhdessä Sek & Greyn designtiimin ja Finnairin kanssa, ja toteutettu yhtiön sisällä. Uuteen ilmeeseen voi tutustua Norran kotisivuilla osoitteessa www.flynorra.com. Brändi-ilmeen uudistus toteutetaan vaiheittain vuoden 2015 aikana, jonka vuoksi muun muassa yhtiön ATR-laivaston uusi ilme julkistetaan vasta syksyllä. Uuden ilmeen jalkauttamista voi seurata yhtiön kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Flybe Finlandista Nordic Regional Airlines

dp0evvyxo7eso2jf6nri

Flybe UK:sta irtaantumisen myötä Flybe Finlandin nimi muuttuu toukokuussa. Flybe Finlandista tulee Nordic Regional Airlines. Nimenmuutos vaatii vielä Kaupparekisterin hyväksynnän, jonka odotetaan tapahtuvan toukokuun alussa.

”Uusi nimi kuvaa yhtiömme ydinliiketoimintaa, eli alueellista lentämistä. Tavoitteenamme on olla jatkossakin laadukas ja osaava pohjoismainen lentoyhtiö, joka tarjoaa erinomaista palvelua asiakkailleen”, yhtiön toimitusjohtaja Maunu Visuri sanoo.

Nimenvaihdoksen myötä myös yhtiön ilme tullaan uusimaan. Uusi ilme julkistetaan alkukesästä, ja uudistus toteutetaan vaiheittain vuoden 2015 aikana.

Flybe Finlandin emoyhtiö Flybe Nordic siirtyi 31. maaliskuuta väliaikaisesti Finnairin omistukseen, kun Flybe UK myi 60 prosentin osuutensa Finnairille. Finnairin, Staffpointin ja G.W. Sohlbergin väliset neuvottelut yhtiön lopullisesta omistuksesta ovat edelleen käynnissä.

1.5.2015 lähtien kaikki Flybe Finlandin omat reitit muuttuvat Flyben lennonnumerolta Finnairin lennonnumerolle ja samalla Finnairin ostoliikenteeksi. Lentojen markkinoinnista ja myynnistä vastaa Finnair. Flybe Finlandin kautta varatut lennot siirretään automaattisesti Finnairille, eikä siirto aiheuta toimenpiteitä asiakkaille.