MAAKUNTAKENTTIEN LENTOMOTIN PURKAUTUMINEN AVAA KAINUUN SAAVUTETTAVUUDEN JA MUODOSTAA VAHVAN TUEN ELINKEINOELÄMÄN TOIMINTAEDELLYTYKSILLE

jet-airplane-in-the-sky-with-sun

Liikenne- ja viestintäministeriön alueiden lentoliikennettä selvittänyt työryhmä esittää, että valtio ostaisi lentoliikennettä Kokkolan, Joensuun, Kajaanin, Jyväskylän ja Kemin lentoasemille 2021 vuoden loppuun saakka. Tuen tarkoituksena on edistää alueiden työllisyyttä ja vientiteollisuuden elpymistä sekä turvata lentoliikenteen riittävä alueellinen saavutettavuus tilanteessa, jossa lentoliikenne Suomesta maailmalle muutenkin alkaa elpyä.

Kilpailutuksen jälkeen vuoden 2021 loppuun voimassa oleva tilapäisratkaisu tarjoaisi aikaa pidemmän aikavälin ratkaisulle sekä uusien markkinaehtoisten mallien kehittämiseen koronapandemian aiheuttaman akuutin kriisitilanteen yli.  Työryhmä korostaa, että Suomen ja alueiden saavutettavuutta on tarkasteltava ja kehitettävä pitkäjänteisesti valtakunnallisessa 12-vuotisessa liikennejärjestelmäsuunnitelmassa asetettujen tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti.

Työryhmän esitystä tukee Finnairin 17.9.2020 antama ilmoitus, että minimiyhteydet viiteen kaupunkiin palautetaan marraskuun alusta alkaen talvisesongin ajaksi. Käytännössä tämä ratkaisu tarkoittaa, että keväällä alkanut lentokatko päättyy alueiden toiveiden mukaan. Tavoitteena on liikenteen saumaton jatkuminen.

Alueiden lentoliikennettä arvioivan työryhmän puheenjohtajana toimii valtiosihteeri Pilvi Torsti ja varapuheenjohtajana osastopäällikkö Olli-Pekka Rantala. Työryhmän toimiaika päättyy 30.9.2020. Työryhmässä jäseninä ovat Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteyspäällikkö Sami Laakkonen, Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Ari Hiltunen, Kajaanin kaupungin kehitysjohtaja Risto Hämäläinen, Meri-Lapin seutupäällikkö Sari Moisanen ja Kokkolan kaupungin kehitysjohtaja Jonne Sandberg.

Työryhmä luovuttaa loppuraporttinsa maakuntalentoasemien lentoyhteyksistä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle toimikautensa mukaisesti syyskuun loppuun mennessä. Valtion tuesta päätetään vuoden 2021 talousarviokäsittelyn yhteydessä. Tämän jälkeen Liikenne- ja viestintävirasto toimivaltaisena viranomaisena käynnistää lentoliikennepalvelujen hankinnan. Hankinnan palvelutason yksityiskohdat selviävät jatkovalmistelun yhteydessä. Tuen myöntämisessä on huomioitava EU:n sääntelyn reunaehdot.

Kaupunginjohtaja Jari Tolonen:

Olen erittäin helpottunut että lennot alkavat uudestaan tänään julkistetulla ratkaisulla. Tämä antaa mahdollisuuden kainuulaisille yrityksille palauttaa normaalit asiakassuhteet ja jatkaa suunnitelmiaan liiketoimintansa kehittämiseksi. Iso merkitys lennoilla on myös yhteiskunnan kriittiselle huoltovarmuudelle, kuten erikoissairaanhoidolle, tavallisten kainuulaisten terveydelle. Uskon, että tällä poikkeuksellisella, riittävän pitkällä toimintamallilla päästään yli koronakriisin ajan kohti normaalia markkinaehtoista, alueen tarpeisiin soveltuvaa reittilentoliikennettä.

Ministeri Timo Harakan asettaman lentotyöryhmän työn lisäksi koko hallituksen päätös luoda poikkeusolojen ainutkertainen lentoliikenteen kilpailutusratkaisu ansaitsee suuren kiitoksen. Samoin Finnairin päätös turvata talvikauden lentoja edes pienellä volyymilla yhtiön historiallisen vaikeassa tilanteessa on merkittävä tuki alueille.  Seurasin lentotyöryhmän työtä tiiviisti ja saatoin todeta, että alueiden edustajat kykenivät viemään tarpeista vaikuttavan viestin työryhmälle ja sen puheenjohtajalle valtiosihteeri Pilvi Torstille, joka toimi aktiivisesti ja tuloksekkaasti ratkaisun löytämiseksi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva:

Lentojen aloittaminen uudelleen pitkän katkoksen jälkeen on todella tervetullutta Kajaanin saavutettavuudelle. Viidestä lentoja vailla olleesta maakuntakentästä Kajaani oli kaikkein pahiten motissa, kun korvaavia liikennemuotoja ei täältä ole kohtuudella saatavissa, kuten muilta alueilta. Lentomottiin joutuneiden kaupunkien ja maakuntien sekä niiden elinkeinoelämän yhteinen edunajaminen, johon itsekin osallistuin, oli varmasti merkittävä vaikuttaja valtioneuvoston yhdessä tekemään, toimivuudeltaan tunnustusta ansaitsevaan ratkaisuun.

Maan hallituksen kriisitoimet elinkeinoelämän tukemiseksi koronaepidemian aikana ovat olleet vaikuttavia, ja tämä on erinomainen lisä ja jatkumo niihin. Nyt on alueiden elinkeinoelämän ja ihmisten tehtävä osoittaa, että lennoille on jatkuvaa kysyntää ja että maakuntakentille kannattaa lentää. Toivon että jatkokeskusteluissa Finnairin ja alueiden välillä löydetään sellaiset lentovuorot, että ne palvelevat sekä yhtiön liiketoimintaa että alueiden matkustustarpeita.

Maakuntajohtaja Pentti Malinen:

Tervehdin ilolla ministeri Timo Harakan asettaman työryhmän ja maan hallituksen vastaantuloa alueiden liikenneyhteyksien turvaamiseksi. Ratkaisulle ja erityisesti nopealle toiminnalle vaikeasti ratkaistavassa haasteessa on annettava tunnustusta. Talvikauden lentoyhteyksien avaus Finnairin toimesta vastaa akuuttiin tarpeeseen ja kevätkaudella alkava uusimuotoinen valtion takaama liikenne turvaa yhteydet pidemmällä aikajänteellä. Mutta alueilla on katse käännettävä jo aikaan kriisiajan mallin jälkeen eli miten lentoyhteydet voivat jatkua markkinaehtoisesti vuoden 2021 jälkeen.

Lentojen alkaminen on monien elinkeinoelämän ja yhteiskunnan toimintojen kannalta helpottavaa, mutta on myös aloja, joille ratkaisu saattaa tulla myöhässä. Kainuun hyvässä kasvussa olleen kansainvälisen matkailun myynnin kannalta talvikauden lennoista olisi pitänyt varmuus jo aiemmin. Näin ei ole ollut, ja siksi monien matkailuyritysten tulevaisuus on hämärän peitossa. Kesäkauden 2021 lentoihin tulisi siksi saada valaistusta mahdollisimman pian kv. myynnin mahdollistamiseksi. Maakunnassa olemme jo itse aloittaneet kansainvälistä matkailua tukevan koronavarmistetun matkailukäytävän valmistelun.

Tjäreborgin lentoyhtiö valittiin Euroopan parhaaksi tilauslentoyhtiöksi

n256xjno4hw0hupfvppr

Tjäreborgin lentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia on saanut TripAdvisor-palkinnon: TripAdvisor Travellers’ Choice Award for Leisure Airline – Europe 2019.

Thomas Cook Airlines Scandinavia on nimetty TripAdvisor Travellers’ Choice Award -palkinnon saajaksi. TripAdvisor myöntää palkinnon vuosittain yhdelle Euroopan johtavista tilauslentoyhtiöistä, ja voitto perustuu lentoyhtiöiden saamiin laadullisiin ja määrällisiin asiakasarvioihin viimeisen vuoden ajalta.

“Olemme imarreltuja ja ylpeitä TripAdvisor-palkinnon voitosta. Palkinto on asiakkailtamme meille, ja osoittaa siten, että tarjoamme erinomaista laatua ja palvelua jokaisella lennollamme. Samalla täytämme myös “customer at heart”-lupauksemme. Tämä palkinto kuuluu kaikille työntekijöillemme, ja olen ylpeä saadessani johtaa tiimiä, johon kuuluu näin sitoutuneita ja osaavia työntekijöitä”, kertoo Per Knudsen, VD, Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Thomas Cook Airlines lennättää tilauslentoasiakkaita Tjäreborgin, Vingin ja Spiesin aurinko- ja rantalomakohteisiin ympäri vuoden. Lentoyhtiön tavoitteena on alan korkein asiakastyytyväisyys ja parhaiden lentojen tarjoaminen kilpailukykyiseen hintaan, perustuen kehitykseen, palveluun ja täsmällisyyteen.

”On todella hienoa, että lentoyhtiömme sai näin upean tunnustuksen. Asiakkaamme ovat todella tyytyväisiä lentäessään Thomas Cook Airlines Scandinavialla, ja he kehuvat kerta toisensa jälkeen lennolla saamaansa erinomaista palvelua. On hienoa voida antaa asiakkaillemme vuoden parhaat viikot kun he lomailevat kanssamme, ja tämä tekee meidät erityisen ylpeiksi”, kertoo Christian Grønli, maajohtaja, Tjäreborg.

Palkinnon luovutti Tanskassa Thomas Cook Airlinesilla keskiviikkona juhlallisessa palkintojenjakotilaisuudessa vieraillut Kevin Maloney, TripAdvisorin Vice President Business Development.

”Sydämelliset onnittelut Thomas Cook Airlines Scandinavialle Travellers’ Choice Airlines -palkinnon voitosta. Matkailijat ovat valinneet teidät tämän arvostetun palkinnon voittajaksi. Tämä kuluttajilta saatu tunnustus on osoitus erinomaisesta asiakaspalvelusta ja korkeasta laadusta. Thomas Cook Airlines Scandinavia -tiimi voi olla ylpeä saamastaan palkinnosta, sillä matkailijat ympäri maailmaa ovat ilmaisseet, että he valitsevat mieluiten juuri tämän lentoyhtiön”, kertoo Kevin Maloney, Vice President Business Development på TripAdvisor.

Thomas Cook Airlines Scandinavia on vähentänyt päästöjä yli 20 prosenttia viimeisen 15 vuoden aikana, ja lentoyhtiöllä on Euroopassa alan alhaisimpiin kuuluvat hiilidioksidipäästöt per matkustaja. Lisäksi Tjäreborgilla on valikoimassaan yli 170 ympäristömerkittyä hotellia, kuten Sunwing- ja Sunprime-konseptihotellit. Tjäreborg pyrkii jatkuvasti vähentämään ympäristövaikutuksiamme täällä kotona, lennolla ja matkakohteissa.

Finnairin kesäkuun 2017 liikennetiedot: Matkustajamäärä kasvoi 9,1 prosenttia ja oli ennätykselliset 1,1 miljoonaa

airbus-2389715_960_720

Finnairin kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä (ASK) mitattuna kasvoi kesäkuussa 9,9 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta, ja liikenne myydyillä henkilökilometreillä (RPK) mitattuna kasvoi 13,4 prosenttia. Matkustajia oli kuukauden aikana 1,10 miljoonaa eli enemmän kuin koskaan aiemmin (1,03 miljoonaa viime vuoden kesäkuussa ja 1,08 miljoonaa viime vuoden heinäkuussa). Matkustajakäyttöaste nousi 2,7 prosenttiyksikköä ja oli 86,8 prosenttia.

Finnairin suurimman liikennealueen eli Aasian kapasiteetti kasvoi kesäkuussa 11,3 prosenttia, ja liikenne kasvoi 17,4 prosenttia matkustajakäyttöasteen paranemisen myötä. Reittitarjonta oli pääpiirteissään sama kuin vertailukaudella, mutta erityisesti vuoroja Tokioon ja Hongkongiin lisättiin. Finnair on nyt lentovuoromääriltään suurin eurooppalainen lentoyhtiö Japanissa.

Amerikan-liikenteen kapasiteetti kasvoi vuodentakaisesta 1,9 prosenttia, ja myydyillä henkilökilometreillä mitattu liikenne kasvoi 4,6 prosenttia. Merkittävimmät ohjelmamuutokset vuodentakaisesta olivat Miamin reitin keskeytys kesän ajaksi sekä uuden, kolmesti viikossa operoitavan San Franciscon reitin avaus kesäkuun alussa.

Euroopan-liikenteen kapasiteetti kasvoi 11,1 prosenttia muun muassa uusien kesäkausireittien ja neljän uuden A321-kapearunkokoneen myötä, ja liikenne kasvoi 12,3 prosenttia. Kotimaanliikenteen kapasiteetti supistui 3,4 prosenttia, kun Oulun lentokenttä oli remontin vuoksi suljettuna kuukauden viimeisen viikon. Liikenne vähentyi 7,2 prosenttia.

Reittiliikenteen tarjotut rahtitonnikilometrit kasvoivat 0,6 prosenttia ja vastaavat myydyt tonnikilometrit kasvoivat 13,7 prosenttia.* Rahdin kasvu näkyi lähes koko markkinalla, mutta erityisesti A350-laajarunkokoneilla lennettävien Tokion ja Hongkongin lisävuorojen tuoma kapasiteetti kyettiin hyödyntämään tehokkaasti. Finnairin kokonaisrahtikapasiteettiin sisältyi lisäksi viikoittain kolme DHL:n operoimaa rahtilentoa Helsingin ja Brysselin välillä.

Kesäkuussa Finnairin lennoista 83,5 prosenttia (86,8) saapui aikataulussa.

Alustavien tietojen mukaan Finnairin yksikkötuotto eli liikevaihto jaettuna tarjotuilla henkilökilometreillä (RASK)* nousi huhti–kesäkuussa 4,2 prosenttia vuotta aiemmasta ja oli 6,97 eurosenttiä.

”Yksikkötuotto kasvoi vuoden toisella neljänneksellä pitkälti matkustajakäyttöasteen laaja-alaisen paranemisen ansiosta, mutta myös keskihinnat nousivat joillain reiteillä. Viimevuotiseen verrattuna kehitys oli erityisen vahvaa Finnairille keskeisessä Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä. Myös lisäpalvelumyynnillä ja rahdilla oli selvä positiivinen vaikutus”, sanoo Finnairin talousjohtaja Pekka Vähähyyppä.

Heinäkuun 2017 liikennetilasto julkaistaan tiistaina 8.8.2017.

* Finnair on tarkistanut reittiliikenteen rahtikapasiteetin (tarjotut reittiliikenteen rahtitonnikilometrit) laskentamenetelmäänsä kesäkuusta 2017 lähtien. Uusi laskenta perustuu aikaisempien konetyyppi- ja liikennealuekohtaisten vakioiden sijaan kullakin lennolla myytävissä olevaan todelliseen rahtikapasiteettiin, joka riippuu myös sääolosuhteista ja muusta koneessa olevasta painolastista. Uuden ja aikaisemman laskentatavan mukaiset vertailutiedot esitetään 20.7. julkaistavassa puolivuosikatsauksessa.

Finnairin lentoliikenteen suoritteet kesäkuu 2017

kesäkuu 2017 muutos % vuoden 2017 alusta muutos %
Koko liikenne yhteensä
Matkustajat 1000 1 100,2 9,1 5 674,0 7,5
Tarjotut henkilökilometrit milj. 3 247,6 9,9 17 222,5 3,5
Myydyt henkilökilometrit milj. 2 818,6 13,4 14 233,1 9,6
Matkustajakäyttöaste % 86,8 2,7 p 82,6 4,5 p
Rahti ja posti tn 14 323,6 11,6 72 311,1 1,9
Tarjotut tonnikilometrit 483,9 10,3 2 561,4 4,5
Myydyt tonnikilometrit 340,8 13,7 1 712,3 7,8
Kokonaiskäyttöaste % 70,4 2,1 p 66,9 2,0 p
Euroopan reittiliikenne
Matkustajat 1000 744,1 11,6 3 443,2 8,5
Tarjotut henkilökilometrit milj. 1 329,3 11,1 6 762,3 5,5
Myydyt henkilökilometrit milj. 1 155,2 12,3 5 372,2 8,7
Matkustajakäyttöaste % 86,9 1,0 p 79,4 2,4 p
Pohjois-Amerikan reittiliikenne
Matkustajat 1000 32,5 3,3 141,5 -1,1
Tarjotut henkilökilometrit milj. 261,7 1,9 1 253,1 -3,9
Myydyt henkilökilometrit milj. 234,2 4,6 1 026,5 -1,2
Matkustajakäyttöaste % 89,5 2,3 p 81,9 2,3 p
Aasian reittiliikenne
Matkustajat 1000 180,5 16,8 958,0 12,3
Tarjotut henkilökilometrit milj. 1 559,2 11,3 8 328,5 2,9
Myydyt henkilökilometrit milj. 1 362,5 17,4 7 234,5 12,4
Matkustajakäyttöaste % 87,4 4,6 p 86,9 7,3 p
Kotimaan reittiliikenne
Matkustajat 1000 143,1 -8,1 1 131,4 1,8
Tarjotut henkilökilometrit milj. 97,4 -3,4 878,6 6,5
Myydyt henkilökilometrit milj. 66,6 -7,2 599,9 4,8
Matkustajakäyttöaste % 68,4 -2,8 p 68,3 -1,1 p
Rahtiliikenne
Rahti reittiliikenteessä yhteensä 12 622,7 10,8 62 879,9 1,3
– Euroopan rahtiliikenne tn 2 405,4 3,1 12 395,5 -0,2
– Pohjois-Amerikan rahtiliikenne tn 841,0 -2,9 4 387,8 -0,8
– Asian rahtiliikenne tn 9 333,3 15,9 45 464,9 2,6
– Kotimaan rahtiliikenne tn 43,0 -70,2 631,7 -30,2
Rahtilento tn** 1 700,8 18,1 9 431,2 5,6
Kokonaisrahti- ja posti tn 14 323,6 11,6 72 311,1 1,9
Tarjotut rahtitonnikilometrit* milj. 122,5 -0,9 679,4 -1,5
Myydyt rahtitonnikilometrit milj. 88,4 14,0 439,4 2,9
Tarjotut reittiliikenteen rahtitonnikilometrit* milj. 116,3 0,6 631,5 -1,2
Myydyt reittiliikenteen rahtitonnikilometrit milj. 79,8 13,7 390,9 2,5
Rahtiliikenteen kokonaiskäyttöaste* % 72,1 9,4 64,7 3,7
– Pohjois-Amerikan rahtiliikenteen käyttöaste* % 45,6 -0,6 51,7 6,1
– Aasian rahtiliikenteen käyttöaste* % 78,3 11,8 69,5 5,3
Reittiliikenteen rahdin kokonaiskäyttöaste* % 68,6 7,9 61,9 2,2

* Laskentaperusteena on käytetty keskimääräistä operatiivista kuljetuskapasiteettia

** Mukana myös Finnairin ostoliikenne

– Muutos- %: muutos edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden (p = prosenttiyksikköä)

– Tarjotut henkilökilometrit: Tarjottujen paikkojen lukumäärä kerrottuna lennettyjen kilometrien määrällä

– Myydyt henkilökilometrit: Matkustajien lukumäärä kerrottuna lennettyjen kilometrien määrällä

– Matkustajakäyttöaste: Myytyjen henkilökilometrien osuus tarjotuista henkilökilometreistä

– Tarjotut tonnikilometrit: Matkustajien, rahdin ja postin kuljetukseen tarjottujen tonnien määrä kerrottuna lennettyjen kilometrien määrällä

– Myydyt tonnikilometrit: Kuljetettujen matkustajien, rahdin ja postin muodostama kuorma tonneissa kerrottuna lennettyjen kilometrien määrällä

– Kokonaiskäyttöaste: Myytyjen tonnikilometrien osuus matkustajien, rahdin ja postin kuljetukseen tarjotuista tonnikilometreistä

Icelandair lisää merkittävästi lentoja Helsingistä kesäkaudella 2016 ja uudet kohteet Pohjois-Amerikassa ovat Chicago ja Montreal

ugwlrafj82w5zkigjec7

Yhtiö kasvaa ja uudet Pohjois-Amerikan kohteet ovat Chicago 15. maaliskuuta ja Montreal 19. toukokuuta 2016 alkaen. Montreal on yhtiön sesonkikohde syksyyn saakka. Icelandair lentää Helsingistä ympärivuotisesti ja tarjoaa 14 suoraa viikkovuoroa, kahdesti päivässä koko kesäkauden, yksi aamulla ja toinen iltapäivällä.

Lento Islantiin kestää hieman yli 3 tuntia ja nopean koneenvaihdon jälkeen on tarjolla suorat lennot kaikkiin 16 kohteeseen. Icelandair tarjoaa nopeimman ns. one stop yhteyden kaikki kohteisiin Atlantin ylittäjille. Asiakkailla on myös mahdollisuus tehdä 1-7 vuorokauden Stopover pysähdyksen samalla lentohinnalla, ja yhtiö sallii myös kaikkien kohteidensa yhdistelmät.

Helsingin reitti on 2016 ympärivuotinen ja sen lisäksi tarjolla on päivittäiset codeshare lennot yhteistyössä Finnairin kanssa Tukholman ja Oslon kautta. Suora reitti on vakiintunut ja reitti kasvaa myös Aasiasta tulevan kauttakulkuliikenteen myötä. Suomeen ja Helsinkiin tulee merkittävä määrä Amerikkalaisia ja Kanadalaisia matkailijoita Islannin kautta.

“Icelandair tuote on laadukas ja lentoajat ovat lyhyitä. Koneenvaihto Islannissa sujuva ja viihtyvyyttä koneissamme lisää hyvä tax free tarjonta sekä jokaisen istuimen maksuton viihdekeskus. 2 x 23 laukkua kulkee maksutta Atlantin yli. Islantiin voi ottaa mukaan yhden maksuttoman laukun, ja käsimatkatavara kuuluu myös hintaan.

WiFi toimii hyvin, veloitamme sen käytöstä maltillisesti ja se takaa hyvän toimivuuden. Ruoasta veloitamme kohtuullisesti, laatu on hyvä ja alkoholittomat juomat maksuttomia. “ sanoo Icelandair maajohtaja Pekka Mäkinen.

Icelandair tekee codeshare yhteistyötä myös JetBluen ja Alaska Airlinesin kanssa. Kanadassa yhteistyökumppanina on Kanadan toiseksi suurin lentoyhtiö, WestJet.

Icelandair verkostossa on 2016 yhteensä 39 kohdetta, joista 16 Pohjois-Amerikassa. Uutuus Chicago sekä Boston, Washington D.C., New York (JFK ja Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage ja Portland. Kanadassa Toronto, Halifax, Vancouver Edmonton ja Montreal.

Lisätiedot :www.icelandair.fi

Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi toisena peräkkäisenä vuotena

mqylto32ziaorrofk4kd

Norwegian on voittanut kaksi palkintoa arvostetussa Passenger Choice Awards -palkintojenjakotilaisuudessa eilisiltana Oregonissa Yhdysvalloissa. Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi toisena vuonna peräkkäin ja yhtiö palkittiin myös parhaasta matkustamolehdestä. Norwegian on palkittu vuonna 2015 useilla palkinnoilla, joissa asiakkaat ovat antaneet äänensä yhtiölle.

– Haluan kiittää kaikkia, jotka valitsevat lentoyhtiökseen Norwegianin. Erityisesti haluan kiittää sitoutuneita työntekijöitämme eri puolilla maailmaa, jotka tekevät joka päivä ympäri vuoden kaikkensa luodakseen asiakkaillemme hyvän matkustuskokemuksen. Olemme erittäin kiitollisia ja ylpeitä sitä, että asiakkaat ovat jo toisena vuonna peräkkäin arvioineet meidät Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian palkittiin myös parhaasta matkustamolehdestä eilisiltana Passenger Choice Awards -palkintojenjakotilaisuudessa Yhdysvalloissa. Norwegian oli kaikkiaan ehdokkaana kuudessa eri kategoriassa:

  • Best Overall Passenger Experience
  • Best in Region: Europe
  • Best Inflight Publication (n Magazine)
  • Best Inflight Connectivity & Communications
  • Best Inflight Video
  • Best Cabin Ambience

Norwegian on saanut useita tunnustuksia asiakkailtaan tänä vuonna, kuten SkyTraxin Euroopan paras halpalentoyhtiö- ja Maailman paras kaukolentoja lentävä halpalentoyhtiö -palkinnot. SkyTrax on palkinnut Norwegianin jo kolmena vuonna peräkkäin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä.

Biopolttoaineiden käyttöönottoa lentoliikenteessä selvitetty

2014-11-28 12_53_34-Julkaisuja 34-2014.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Tuoreen selvityksen mukaan Suomella on hyvät valmiudet biopolttoaineiden laajaan ja jatkuvaan käyttöön lentoliikenteessä. Suurin ratkaistava asia on käytön kannattavuus, sillä biopolttoaine on tällä hetkellä selvästi fossiilista lentopolttoainetta kalliimpaa.

Asiasta on tehty esiselvitys liikenne- ja viestintäministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Finnairin, Finavian ja Neste Oilin toimeksiannosta. Selvityksessä esitettyihin ajatuksiin ja toimenpiteisiin ei ole vielä otettu kantaa.

Selvityksessä tarkasteltiin erilaisia liiketoimintamalleja biopolttoaineen lisäkustannuksen kattamiseksi lentoliikenteessä. Näistä rakennettiin mahdollinen Suomessa toteutettavissa oleva malli. Mallia voitaisiin käyttää lähtökohtana toimijoiden kesken käytäville keskusteluille.

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon mukaan biopolttoaineiden käyttö lentoliikenteessä vahvistaisi Suomen maakuvaa puhtaan teknologian ja biotalouden innovatiivisena edelläkävijänä.

– Lisäksi se tarjoaisi useille suomalaisyrityksille kokonaan uuden liiketoiminta-alueen ja lisäisi Helsinki-Vantaan lentoaseman tunnettuutta ja houkuttelevuutta tärkeänä lentoliikenteen solmukohtana Euroopan ja Aasian välillä, Risikko toteaa.

Selvityksessä oletuksena on se, että lentolaatuinen biopohjainen diesel hyväksytään lentokäyttöön. Parhaillaan valmistellaan kansainvälistä hyväksyntää, joka mahdollistaisiuusiutuvan biopohjaisen dieselin käytön lentopolttoaineen biokomponenttina. Biopohjaisen dieselin käyttö ei vaatisi erillistä investointia tuotantoon, mutta kylläkin logistiikkaan, jolloin sen käyttöönotto olisi halvempaa ja nopeampaa. Konseptissa lentoliikenteeseen soveltuvaa biopolttoainetta valmistettaisiin Kilpilahden jalostamolla Porvoossa.

Kaavaillussa konseptissa lähdetään siitä, että kysyntä luo tarjontaa. Biopolttoaineen aiheuttamia lisäkustannuksia katettaisiin sillä, että matkustajat olisivat valmiita maksamaan siitä lippunsa hinnassa. Selvityksen tekijät ehdottavat, että julkiset tahot ja niin sanotut edelläkävijäyritykset osallistuisivat ensimmäisinä biopolttoaineen lisäkustannuksiin liikematkustuksessaan. Tätä laajennettaisiin myöhemmin muihin yrityksiin ja yksityisasiakkaisiin.

Selvityksen mukaan hanke tarvitsisi käynnistämisvaiheessa julkista tukea markkinoiden avaamiseksi. Biopolttoaineen käytön laajuus riippuisi kuitenkin viime kädessä asiakkaiden kiinnostuksesta ja maksuvalmiudesta. Selvityksessä myönnetään, että asiakkaiden todellinen maksuvalmius on epävarmaa ja se on huonosti ennustettavissa.

http://www.lvm.fi/julkaisu/-/view/4426769

Maavoimat: NH90-helikopteri lavetilla Säkylästä Uttiin

Utin jääkärirykmentin NH90-kuljetushelikopteri siirretään lavetilla Säkylästä Uttiin keskiviikkona 15. lokakuuta. Säkylässä lokakuun alussa vikaantunut helikopteri korjataan Utissa, kun tarvittava varaosa on saatu käyttöön. 

NH90-helikopterin lapojen liikemekanismiin vaikuttava rajoitin vikaantui Säkylässä lokakuun alussa. Vikaantunut osa estää esimerkiksi kovasta tuulesta johtuvan lapojen liiallisen liikkeen, kun helikopteri ei ole käynnissä. Rajoittimen toimintahäiriö havaittiin lennon jälkeen, eikä siitä aiheutunut vaaraa miehistölle tai helikopterille. 

Varaosan saaminen helikopteriin kestää vielä noin kaksi viikkoa, joten koneen siirtäminen ulkoa sisätiloihin Uttiin katsottiin tarkoituksenmukaiseksi. 

– Korjaustyö olisi voitu tehdä myös Säkylässä ulkoalueella, jos varaosa olisi ollut heti saatavissa. Koska varaosaa joudutaan odottamaan, on järkevää siirtää helikopteri Uttiin, jossa tarvittavat korjaustoimenpiteet voidaan tehdä asianmukaisissa halliolosuhteissa, sanoo Helikopteripataljoonan komentaja everstiluutnantti Jaro Kesänen. 

Helikopteri siirretään Uttiin ilmavoimien lavetilla keskiviikkona 15.10. kello 9.00 alkaen. Kuljetuksen leveys on 4,60 metriä ja pituus 26,00 metriä.