Airbusin uusi A320neo-lentokoneperhe nostaa rimaa vähentämällä polttoaineen kulutusta 20 %

A320-neo

Airbusin koko A320neo-perheen polttoaineen kulutuksessa päästään 20 %:n vähennyksiin matkustajaa kohden vuoteen 2020 mennessä. Tähän päästään matkustamoinnovaatioilla sekä parantuneella moottorien tehokkuudella.

”A320neo -koneet säästävät polttoainetta 15 % heti ensimmäisestä päivästä lähtien vuonna 2015. Luku nousee 20 %:iin vuoteen 2020 mennessä, mikä auttaa A320:ä pitämään asemansa johtavana uuden sukupolven kapearunkokoneiden perheenä”, sanoo Airbusin asiakastoimintojen johtaja John Leahy.

Tinkimättä matkustajien mukavuudesta Airbus tarjoaa lentoyhtiöille mahdollisuuden nostaa matkustajapaikkojen määrää koneessa. Tämän mahdollistavat uuden sukupolven virtaviivaiset istuimet sekä Airbusin tilaa säästävät WC- ja keittiöratkaisut, jotka optimoivat matkustamon tilankäytön. Viranomaiset sertifioivat aiempaa suuremman matkustajamäärän A320-koneet tämän vuoden loppuun mennessä.

Tähän mennessä Airbus on saanut A320neo-koneista 3257 sitovaa tilausta 60 asiakkaalta. Luokassaan sillä on 60 %:n markkinaosuus.