GTK tekee mittauslentoja Vehmersalmen alueella

twin-otter-dhc-6-lentokoneen-mittalaitteisto-mittaa-maan-painovoimakentan-muutoksia.-kuva-c-abi-holdings-limited.

Twin Otter (DHC-6) lentokoneen mittalaitteisto mittaa maan painovoimakentän muutoksia. Kuva © ABI Holdings Limited

Geologian tutkimuskeskus (GTK) kartoittaa lentomittauksin kallioperää Vehmersalmen ympäristössä. Alue kattaa osia Kuopion, Tuusniemen ja Leppävirran kunnista. Mittaukset ovat osa GTK:n Akkumineraaliprojektin kallioperätutkimuksia.
Mittauslennot kestävät lentosäästä riippuen noin viikon. Lennot aloitetaan 9.9. alkavalla viikolla. Tarkka aloituspäivä riippuu edellisten työmaiden ja siirtolentojen kestosta. Lennot toteuttaa ABI Holdings limited -yhtiö.

lentomittaus_kartta_laajempi

Twin Otter (DHC-6) lentokoneeseen asennettu laitteisto mittaa maan painovoimakentän muutoksia. Mittausten tuloksia käytetään kallioperän rakenteiden suurten rakenteiden selvittämiseen sekä geologisen kartoituksen tukena. Mittauksessa lentokorkeus on noin 80–100 metriä maanpinnan yläpuolella. Lentokone lentää itä-länsi suuntaisia mittauslinjoja pitkin noin 500 metrin välein. Lentojen tukikohtana toimii Rissalan lentokenttä Kuopiosa. Lentomittauksista ei aiheudu merkittävää tai pitkäkestoista meluhaittaa, mutta poikkeuksellisen matala lentokorkeus herättää huomiota.

Akkuprojektin kotisivut: http://projects.gtk.fi/akku