Nummelan lentokentän vuokrasopimus allekirjoitettu: sopimus turvaa lentotoiminnan lisäksi kuntalaisten liikuntamahdollisuudet

image (1)

Vihdin kunta ja Nummelan lentokenttäyhdistys ry solmivat vuokrasopimuksen Nummelan lentokenttäalueesta. Sopimuksella turvataan niin lentotoiminta kuin kuntalaisten luistelu- ja hiihtomahdollisuudet kenttäalueella. Talvinen kenttää kiertävä aurinkoinen latu on Vihdin suosituimpia hiihtopaikkoja, ja kiitotielle talvella jäädytty retkiluistelurata on myös hieno talviliikuntapaikka.

Nummelan lentokentän toiminnan kehittäminen on saanut vahvan pohjan alleen, kun lentokentän olemassa olo on nyt varmistettu pitkälle tulevaisuuteen. Pitkäaikainen vuokrasopimus mahdollistaa kentän toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen ja investoinnit, joilla toiminnan turvallisuus ja ympäristöystävällisyys taataan myös jatkossa.

Nummelan lentokenttä mahdollistaa niin harrastetoiminnan kuin kaupallisen elinkeinotoiminnankin. Harrastustoiminta kattaa perinteisen purjelento- ja lennokkitoiminnan ja jatkossa vahvistuu myös yleisilmailu erityisesti ultrakeveillä lentokoneilla. Myös varjo- ja riippuliitotoiminta tulee jatkumaan Nummelan lentokentällä. Kaupallisella puolella uusia toimintamuotoja ovat ilmailukoulutus sekä mahdollisesti lentokoneiden teknisiin palveluihin liittyvät toiminnot. Nummelan lentokenttää voidaan käyttää myös uusien miehittämättömien ilmailupalveluiden kehittämiseen ja testaamiseen.

Lentokentän perusparannuksen ansiosta Nummelan saavutettavuus paranee huomattavasti ja kentälle voi jatkossa turvallisesti laskeutua jopa kaksimoottorisilla lentokoneilla.

Samaan aikaan lentokentän alueen, ja Nummelanharjun laajemminkin, käyttö myös muuhun virkistystoimintaan jatkuu ja kehittyy. Talviaikaan ladut kiertävät lentokenttää alueen maastossa ja retkiluistelurata tullaan jäädyttämään. Alueen polku-ulkoilureittiverkostoa parannetaan ja kehitetään. Lentokenttäalueen metsäinen luonne tulee säilymään jatkossakin. Lentokenttäaluetta voidaan joustavasti käyttää erilaisten suuria alueita vaativien tapahtumien järjestämiseen.