Norwegianin matkustajat ovat lahjoittaneet UNICEFille jo yli 2,5 miljoonaa euroa

idj1tcapydf9uibe9ooe

Norwegianin yhteistyö UNICEFin kanssa on myötävaikuttanut siihen, että sadattuhannet lapset ympäri maailmaa ovat saaneet apua. Vuodesta 2015 lähtien Norwegianin matkustajat ovat yksinkertaisella napinpainalluksella lahjoittaneet yli 2,5 miljoonaa euroa samalla, kun he ovat tehneet lentovarauksen Norwegianin nettisivustolla.

Lahjoituksilla, joita Norwegianin matkustajat ovat tehneet vuodesta 2015 lähtien, on pelastettu monen lapsen elämä. 2,5 miljoonaa euroa riittää rakentamaan yli 7 000 vesipumpullista kaivoa, joiden jokaisen ansiosta kokonainen kylä tai pakolaisleiri saa puhdasta juomavettä, 184 000 lapselle tarkoitettuun ravintopakettiin kahdeksi viikoksi tai poliorokotukseen 5,7 miljoonalle lapselle.

Norwegianin matkustajilla on vuodesta 2015 lähtien ollut mahdollisuus lahjoittaa 3, 5, 10 tai 15 euroa, kun he ovat ostaneet lentolippuja www.norwegian.com-sivustolta. Kolme euroa riittää kymmenen lapsen poliorokotukseen, viisi euroa tuhanteen vedenpuhdistustablettiin, joilla saadaan 5 000 litraan puhdasta juomavettä, 10 euroa riittää 21 ravintopakettiin, joka on yhden viikon tarve aliravitulle lapselle ja 15 euroa koulukirjoihin koko koululuokalle.

Kun lahjoittaminen on helppoa, yhä useampi osallistuu
– Haluan kiittää upeita matkustajiamme anteliaisuudesta, jota he ovat osoittaneet. Heidän lahjoituksensa tekevät mahdolliseksi sen, että UNICEF pystyy antamaan yhä useammille lapsille tulevaisuuden, jonka he ansaitsevat. Kun lahjoittaminen on helppoa, yhä useampi lahjoittaa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

– Pieni panostus monilta voi siten tehdä suuren eron niille, jotka saavat apua. UNICEFin ja ympäri maailmaa olevien lasten puolesta haluan kiittää Norwegianin matkustajia, jotka välittävät ja tekevät lahjoituksia. Tämä merkitsee todella paljon ja siitä syystä on ilahduttavaa, että sekä uudet että vanhat matkustajat auttavat. Lahjoitusten avulla pelastamme monen lapsen elämän, sanoo Norjan UNICEFin pääsihteeri Camilla Viken.

Norjalaiset matkustajat lahjoittavat eniten
Vuonna 2018 Norwegianin matkustajat lahjoittivat UNICEFille lähes 900 000 euroa. Norjalaiset matkustajat lahjoittivat muunmaalaisiin lahjoittajiin verrattuna eniten, mihin vaikuttaa myös se, että Norwegianilla on eniten reittejä Norjassa. Suomalaiset matkustajat tekivät 3 727 lahjoitusta vuonna 2018, mikä mahdollisti lähes 20 000 euron lahjoituksen UNICEFille. Matkustajien tekemä keskimääräinen lahjoitus Suomessa oli viisi euroa.