Suomi toteuttaa Turkin kanssa tarkkailulennon Venäjällä

flag-2465295_960_720

Suomi toteuttaa Turkin kanssa yhdistetyn Open Skies -tarkkailulennon Venäjällä 23.-27. lokakuuta 2017. Turkki toimii lennon johtovaltiona.

Yhdistetystä lennosta on Suomen ja Turkin välillä tehty Technical Agreement -sopimus, jossa on määritetty osapuolten vastuut, velvoitteet ja kustannusten jakautuminen. Tarkkailulennolla käytetään Turkkilaista CASA/CN-235 sertifioitua valvontakonetta.

Suomen tarkkailuryhmä johtaa komentajakapteeni Kari Ahrnberg Pääesikunnasta.

Open Skies on sopimus, jonka tavoitteena on edistää avoimuutta ja turvallisuutta Euroopassa. Sopimus mahdollistaa jäsenvaltioiden tarkkailu- ja kuvauslennot toistensa ilmatilassa ennalta laadittujen lentosuunnitelmien mukaisesti. Suomi liittyi sopimukseen helmikuussa 2003.