Telia ja Norwegian yhteistyöhön – lentopisteitä liittymän kuukausimaksulla

telianorwegian

Telian vain netistä saatavan mobiililiittymän voi tästä päivästä lähtien liittää Norwegian Reward -etuohjelmaan. Ohjelmassa kerätyillä pisteillä voi maksaa Norwegianin lentoja sekä lisäpalveluita.

”Norwegian on meille erittäin mieluisa yhteistyökumppani. Olemme järjestelmällisesti tuoneet kansainvälisyyttä ja roaming-etuja asiakkaillemme, joten tämä yhteistyö on looginen seuraava askel”, Telian kuluttajaliiketoiminnan johtaja Heli Partanen sanoo.

Telian liittymän yhdistäminen Norwegian Reward -etuohjelmaan kerryttää CashPoint-pisteitä kuukausittain.

”Olemme iloisia alkaneesta yhteistyöstä Telian kanssa. Telia tarjoaa juuri niitä palveluita, joita suurin osa matkustajistamme tarvitsee ja voi hyödyntää matkan aikana. Valitessaan Telian mobiilioperaattorikseen Reward-jäsenet voivat matkustaa EU:n sisällä levollisin mielin eikä heidän tarvitse turhaan huolehtia isoista puhelinlaskuista. Ja mikä vieläkin parempaa, samalla kertyy CashPoint-pisteitä”, sanoo Brede Huser, Norwegian Reward -ohjelman johtaja.

Norwegianin edun saa käyttöönsä hankkimalla Telia Yhteys Vain netistä -mobiililiittymän ja liittämällä siihen Norwegian Reward -numeron osoitteessa www.telia.fi/norwegian. Edun voivat saada sekä Telian nykyiset että uudet asiakkaat.

Roamaa Euroopassa kuin kotona

Telialla roaming kuuluu jokaiselle. Uusilla Yhteys-liittymillä asiakkaat voivat roamata kotimaan kuukausimaksulla myös EU- ja ETA-maissa. Puheminuutit, tekstiviestit ja 5 ja 10 gigatavun suuruiset nettipaketit toimivat kuin kotimaassa ilman lisämaksuja. Jos liittymässä on rajaton netti, EU-alueella on käytössä nopeudesta riippuen 10-15 gigatavua reissudataa. Pohjolassa ja Baltiassa surfaaminen on rajatonta. Myös vanhempiin puheliittymiin kuuluu kohtuullisesti EU-nettikäyttöä.

”Matkapuhelin ja mobiilipalvelut ovat erinomaisia reissukavereita, ja nyt asiakkaamme myös lentävät halutessaan edullisemmin. Lupaamme jatkossakin tarjota asiakkaillemme kansainvälisen edelläkävijän palvelut”, sanoo Heli Partanen.