Suomen Lentäjäliitto: Malmin lentokenttä säilytettävä

Suomen Lentäjäliitto pitää Malmin lentokentän lopettamista virheenä suomalaisen ilmailun tulevaisuuden kannalta. Liitto tukee Lex Malmi -aloitetta, joka siirtyy torstaina eduskunnan lähetekeskusteluun. Liiton mukaan globalisoituva Suomi tarvitsee liikkuvuutta ja nopeita yhteyksiä, joita voidaan Malmille rakentaa. Nyt lakkauttaminen tukee vain pientä intressiryhmää rakennushankkeessa ja vaatii paljon Helsingin kaupungin taloudellista panostusta.

Ilmailu kuuluu Suomen harvoihin kasvualoihin. Malmin lentokentän rooli lentäjäkoulutuksessa on myös merkittävä. Opetuskäytössä pääkaupunkiseudun suuret liikennemäärät kouluttavat oppilaita toimimaan muun liikenteen seassa, eikä maakunnissa saa vastaavaa oppia. Malmin lentokenttää on kehitettävä liikeilmailun tarpeita ajatellen. Helsinki-Vantaan suuri kapasiteetti ei mahdollista joustavaa yksityiskonelentämistä tai minkäänlaista koulutuksen tarjoamista.