Suora reitti Dohaan aukesi! Qatar Airwaysin näyttävä saapuminen Pohjolan parhaalle lentoasemalle

qatarwelcome

Qatar Airways aloitti suorat lennot Helsingin ja Dohan välillä maanantaina 10. lokakuuta. Uuden päivittäisen reitin ansiosta Helsinki-Vantaan rooli Pohjois-Euroopan parhaana lentoasemana vahvistuu ja lentoyhteyksien valikoima Suomesta maailmalle kasvaa. Reittiavausten ja kehitysohjelmansa avulla Finavia tähyää uusia matkustajaennätyksiä myös tänä vuonna.

Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman merkitys Pohjois-Euroopan kärkikenttänä vahvistui entisestään maanantaina 10. lokakuuta, kun Qatar Airways aloitti suorat reittilennot Dohan ja Helsingin välillä. Maailman parhaaksi lentoyhtiöksikin valittu Qatar Airways operoi reittiä päivittäin ja heidän vaihtoyhteyksiensä kautta Suomesta aukesi lisää yhteyksiä eteläiselle pallonpuoliskolle – muun muassa Afrikkaan, Australiaan ja Intiaan.

– Tämä on Finavialle ja koko Suomelle tärkeä askel, kun Pohjolan johtava vaihtolentoasema yhdistyy modernin Lähi-idän solmukohdan kanssa. Otamme uuden reitin ilolla vastaan ja toivotamme Qatar Airwaysin lämpimästi tervetulleeksi Suomeen, sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Qatar Airways avasi reitin näyttävästi A350-laajarunkokoneella, joka sai lentoasemalle saapuessaan Finavian paloautoilta perinteisen vesitervehdyksen.

– Uuden reitin avaaminen Helsinkiin on meille ylpeyden aihe. Se viimeistelee strategiamme Pohjois-Euroopan pääkaupunkien tarpeiden palvelemisessa sekä auttaa liike-elämää, kulttuureita ja perheitä pitämään yhteyttä muun maailman kanssa. Uuden palvelumme avulla Helsingistä on mukavat, maailmanluokan lentoyhteydet entistä useampaan kohteeseen. Toivotamme uudet asiakkaat tervetulleiksi lennoillemme, sanoo Qatar Airwaysin toimitusjohtaja Akbar Al Baker yhtiön tiedotteessa.

Vuonna 1997 perustettu Qatar Airways lentää yhteensä yli 150 kohteeseen kuudella eri mantereella.

”Tuhannen taalan mahdollisuus Suomen matkailulle”

Viime aikoina Suomessa on kuultu erinomaisia lentoreittiuutisia. Dohan-reitin lisäksi Helsinki-Vantaalta on avattu useita uusia reittejä Eurooppaan, Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan. Helsinki-Vantaa peittoaakin vaihtoyhteyksissä Tukholman, Kööpenhaminan ja Oslon lentoasemat.

– Finaviassa teemme omalta osaltamme kovasti töitä kattavan reittivalikoiman eteen ja tulosta on syntynyt. Vastajulkaistun tutkimuksen mukaan Helsinki-Vantaan lentoaseman merkitys kansainvälisen vaihtolentoliikenteen solmukohtana on suurempi kuin minkään toisen pohjoismaisen lentoaseman. Se tarkoittaa, että Suomesta on enemmän lentoreittejä maailmalle, Sundelin sanoo.

Helsinki-Vantaan lisäksi erityisesti Lappi on onnistunut houkuttelemaan uusia lentoyhteyksiä pohjoisen lentoasemille.

– Qatar Airwaysin uuden reitin kaltaiset yhteydet tuovat lisää turisteja Helsingin alueelle. Samalla Suomella on tuhannen taalan mahdollisuus hyödyntää Qatarista saapuvan turismin kasvua muuallakin, kuten Lapissa, jonka lumo yltää varmasti Dohaan ja kauemmaksikin, Sundelin sanoo.

Finavian kehitysohjelma valmistelee lentoasemaa uusiin miljoonalukemiin

Qatar Airwaysin aloittaessa lennot Suomeen Finavialla on käynnissä mittava kehitysohjelma Helsinki-Vantaan lentoaseman laajentamiseksi ja vaihtoliikennekapasiteetin lisäämiseksi.

Matkustajamäärän odotetaan kasvavan Helsinki-Vantaalla tänä vuonna uusiin ennätyslukemiin. Lentoaseman viimevuotinen ennätys oli 16,4 miljoonaa matkustajaa. Kun Helsinki-Vantaan laajennus on valmis vuonna 2020, lentoaseman kautta arvioidaan kulkevan 20 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Finavian kehitysohjelma käynnistyi vuonna 2013. Sen tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana. Helsinki-Vantaan vahvuuksia ovat lyhyet vaihtoajat, ystävällinen henkilökunta ja innovatiiviset maailmanluokan palvelut.