Neuvottelut Norran omistuksesta päätökseen: osakkaiksi StaffPoint ja Kilco

Finnair on aikaisemmin kertonut käyvänsä neuvotteluja Nordic Regional Airlines AB:n omistusjärjestelyistä. Finnair, StaffPoint Holding Oy (StaffPoint) ja Kilco Oy ovat nyt sopineet yritysjärjestelystä, jossa 60 prosenttia Nordic Regional Airlines AB:n osakkeista siirtyy StaffPointin ja Kilcon omistukseen. Neuvotteluissa aiemmin mukana olleen Oy G.W. Sohlberg Ab:n (GWS) asemesta osakkaaksi tulee Kilco Oy, joka on StaffPointin toimitusjohtajan Mika Kiljusen perheen sijoitusyhtiö ja myös yksi StaffPointin omistajista.

Kauppa edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Sopimuksen toteutuessa StaffPointin omistusosuus yhteisyrityksestä olisi 45 %, Kilcon 15 % ja Finnairin 40 %. Kauppahinta on aiemmin ilmoitettu 1 euro.

– Olemme tyytyväisiä, että neuvottelut saatiin päätökseen ja nyt Norra ja sen hallitus voivat rauhassa jatkaa liiketoimintamallin kehittämistä ja alueellisen lentämisen kannattavuuden parantamista, toteaa Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

– Olemme jo pitempään analysoineet toimialaa ja näemme siinä potentiaalia. Haluamme henkilöstöalan osaamisellamme olla mukana vaikuttamassa alan elinkelpoisuuteen. Osakkaina pystymme omalla osaamisellamme tuomaan lisäarvoa myös Norralle, sanoo StaffPoint-konsernin toimitusjohtaja Mika Kiljunen.

Nordic Regional Airlines AB omistaa kokonaan suomalaisen tytäryhtiönsä Nordic Regional Airlines Oy:n (Norra) osakekannan. Norra operoi 26:lla ATR- ja Embraer-lentokoneella kotimaan ja Euroopan reiteillä. Yhtiö toimi aikaisemmin nimellä Flybe Finland Oy.

StaffPoint on suomalainen henkilöstöalan yritys, joka tuottaa henkilöstö- ja rekrytointipalveluja, valmennuspalveluja sekä innovatiivisia HR-ohjelmistoratkaisuja. Yritys työllistää vuosittain yli 15 000 osaajaa.

Finnair allekirjoitti 7.1.2015 StaffPointin ja GWS:n kanssa aiesopimuksen yritysjärjestelystä, jonka myötä StaffPoint ja GWS hankkisivat Flybe Ltd:ltä 60 prosentin enemmistöosuuden Finnarin ja Flybe Ltd:n yhteisyrityksenä toimineesta Flybe Nordicista (nyk. Nordic Regional Airlines AB). Neuvottelujen pitkittyessä Finnair osti Flybe Ltd:n osuuden 31.3.2015, jolloin Flybe Nordic siirtyi kokonaan Finnairin omistukseen. Finnair on julkaissut pörssitiedotteet Norra-järjestelyistä 12.11.2014, 7.1.2015, 29.1.2015, 31.3.2015 ja 6.8.2015.