Icelandair julkisti Alaska Airlines yhteistyösopimuksen ja lisää lentoja kohteeseen Portland, Oregon

indjh6wustbu1it76asl

Alaska Airlines ja Icelandair ovat tehneet ns. code-share yhteistyötä ja kanta-asiakasohjelmaa koskevan sopimuksen. Yhteistyö koskee valikoituja reittejä ja tarjoaa kummankin yhtiön asiakkaille enemmän yhteyksiä ja etuja Euroopan ja Pohjois-Amerikan lennoilla.

Se varmistaa myös joustavat koneenvaihdot, matkatavaran toimitukset kohteisiin sekä lounge oikeudet ja edut asiakasohjelmien mukaisesti. Sopimus tulee voimaan viranomaisten hyväksynnän jälkeen 1. marraskuuta 2015.

Icelandairoperoi 16 kaupunkiin Pohjois-Amerikassa ja Islannissa sekä lentää päivittäin kaikista Pohjoismaista. Helsinkiin lennetään suoraan keväällä ja syksyllä päivittäin ja kesäkuukausina 12 kertaa viikossa, joista viisi lähtöä aamulla. Yhteydet ovat nopeita ja asiakas voi koneen vaihdon lisäksi halutessaan tehdä Stopover pysähdyksen Islannissa samalla lentohinnalla.

“Uusi kumppanuus tarjoaa lisää matkustusmukavuutta ja kansainvälisiä yhteyksiä ja saavutettavuutta esimerkiksi Alaskaan kohteista Seattle ja Portland. Olemme myös ylpeitä että asiakasohjelmamme on saanut tunnustusta

ja valittu 8 vuotta peräkkäin Pohjois-Amerikan parhaaksi “, sanoo Andrew Harrison, Alaska Airlines varatoimitusjohtaja ja kaupallinen johtaja. Alaska Airlines on NYSE noteeratun Alaska Air Groupin tytäryhtiö ja sen verkosto kattaa 100 kohdetta USAssa, Kanadassa ja Meksikossa. Yhtiö lentää myös Havaijille. Lisää tieto yhtiöstä sivustolta : www.alaskaair.com/newsroom.

“Yhteistyön kautta voimme tarjota Alaskan lisäksi monipuolisia ja nopeita yhteyksiä useaan kohteeseen Yhdysvaltain länsirannikolle tarjoamme Saga Business Class, Economy Comfort ja turistiluokan palvelut ja asiakkailla on käytössään WiFi, henkilökohtainen viihdekeskus. Matkustajat voivat lisäksi ottaa mukaansa maksutta kaksi matkalaukkua ja käsimatkatavaran ” sanoo Icelandair, SVP Helgi Mar Björgvinsson.

Portland, Oregon lennot lisääntyvät

Icelandairin yksi sesonkikohteista saa lisää lentoja ja reitti tullaan lentämään 3 kertaa viikossa touko – lokakuun 2016 aikana. Portland on tunnettu upeasta luonnosta ja erittäin korkeatasoisesta ruoka- ja olutkulttuurista.

Kaupunki nousee Pohjois-Amerikassa usein ykkössijalle kun mittarina on elämisen laatu. Yhteys Helsingistä on Portlandiin on tarjolla olevista nopein ja sen on hieno aloituspiste Länsi-Rannikon lomalle sekä Rocky Mountain alueelle.

Icelandair verkosto koostuu ensivuonna 42 kohteesta, joista 16 Pohjois-Amerikassa. Ne ovat Boston, Washington D.C. New York (JFK og Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage, Portland, og Chicago (Maaliskuusta 2016 ) ja Toronto, Halifax, Vancouver, Edmonton ja Montreal Kanadassa.