DHL:n laajennettu terminaali avattiin Helsinki-Vantaalla

a09cf3a192dd08d2_800x800ar

Aamulennolla saapuneet lähetykset lastataan DHL Expressin Helsinki-Vantaan terminaalissa suoraan kuljetusradalta jakeluautoihin

  • Verkkokauppa suosii pikakuljetuksia
  • Yksityisasiakkaiden osuus lähetyksistä lähes puolet

DHL Expressin palvelu nopeutuu Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun terminaalin laajennus otettiin käyttöön maaliskuussa 2015. Yli 7 miljoonan euron investoinnilla DHL parantaa asemaansa pikakuljetusten markkinajohtajana Suomessa. Yhtiö aikoo kehittää nopeasti kasvavaa yksityisasiakkaiden palvelua myös palvelupisteillä ja pakettiautomaateilla.

”Investointi Helsinki-Vantaalla on jatkoa verkostomme muiden terminaalien laajennuksille esimerkiksi East Midlandissa ja Leipzigissä. DHL on pikakuljetustoiminnan pioneeri ja markkinajohtaja Suomessa. Haluamme varautua investoinnilla myös tulevaan kasvuun,” DHL Expressin Euroopan toimitusjohtaja John Pearson painottaa.

Terminaalin laajennukseen kuului kuljetusradaston automatisointi, mikä nopeuttaa tavaran käsittelyä. Toimintamallin muutoksen ja 500 neliön lisätilan ansiosta lähetykset voidaan nyt lastata suoraan kuljetusradalta jakeluautoihin.

Uudistuksia on tehty myös DHL Expressin Tampereen terminaalissa, joka palvelee Keski-, Itä- ja Pohjois-Suomen asiakkaita. Lähetykset kuljetetaan Helsinki-Vantaalta sinne lentokonteissa. Näin ne saapuvat aiemmin terminaaliin käsiteltäväksi, ja myös kuriirit pääsevät matkaan nopeammin.

92228aad976b94c5_800x800ar

 

DHL:n lentokontti perävaunun kuormatilassa

b2d33079c3199904_800x800ar

89be2f40d6e663f1_800x800ar

 

Yksityisasiakkaiden määrä on kasvanut nopeasti

Pikakuljetusten kasvua selittää viennin ja tuonnin rakenteen muutos. Suurten yritysten lisäksi myös pienemmissä yrityksissä suositaan JOT (Just On Time) -toimituksia ja varastot pidetään mahdollisimman pieninä.

”Pikakuljetukset ovat laajentuneet arkipäivän tuotteisiin. Kansainvälisen verkkokaupan kasvu merkitsee myös meille lähetysten lukumäärän kasvua. Samalla yksityisten asiakkaiden määrä on kasvanut nopeasti: muutaman viime vuoden aikana osuus on noussut jo lähes 50 prosenttiin”, DHL Expressin Suomen toimitusjohtaja Peter Ervasalo kertoo.

Vaikka pikakuljetusmarkkinan kokonaisvolyymi on heitellyt talouskriisissä viime vuosina, on markkinan kokonaiskasvu ollut vuosituhannen vaihteesta kuitenkin yli 10 prosenttia. Volyymin kasvu ja rakennemuutos ovat merkinneet asiakaslukumäärän kasvua. ”12 vuotta sitten palvelimme vuosittain 3 500 eri asiakasta ja nyt määrä on jo yli 15 000”, Ervasalo kuvaa.

Yksityisasiakkaiden palveluun lisää vaihtoehtoja

Suomen pikakuljetusmarkkina elää voimakasta murroskautta ja täällä panostetaan nyt vahvasti yksityisasiakkaiden palveluun. Keski-Euroopassa tähän on investoitu jo muutamia vuosia aikaisemmin.

”Pääkaupunkiseutu tuo kokonaisliikevaihdostamme puolet. Yksityisasiakkaiden tarpeet kuitenkin kasvavat kaikkialla maassa. DHL Express hakee aktiivisesti ratkaisuja vahvistaa palveluamme yksityisasiakkaille, jotta palvelupisteitä ja pakettiautomaatteja on jatkossa käytettävissä sadoissa eri pisteissä ympäri maata”, Ervasalo lupaa.