Helikopterisaha lentää Espoon ja Kirkkonummen yllä 25.3-18.4.

helikopterisaha-espoossa-2018-caruna

Heliwest sahaamassa Espoossa maaliskuussa 2018. Kuva: Caruna

Caruna sahaa helikopterin avulla oksistoa sähkölinjojen ääreltä. Säännöllinen sahaus vähentää puiden aiheuttamia sähkökatkoja ja parantaa sähkönjakelun laatua.

Helikopterisahan voi nähdä eri puolilla Espoota ja Kirkkonummea. Sahausalue painottuu Kehä III:n ulkopuolelle Korpilammelta Veikkolaan ja Evitskogin kautta Upinniemeen saakka. Työt alkavat maanantaina 25.3. ja päättyy torstaihin 18.4. mennessä.

Huhtikuun alussa alkavan lintujen pesimärauhan huomioimiseksi helikopterisahaus aloitetaan lintujen luonnonsuojelualueilla, kuten Nuuksiossa, Oittaalla ja rannikkoalueilla.

– Haluamme turvata lintujen pesimärauhan mahdollisuuksiemme mukaan välttämällä häiriöitä lintujen lisääntymispaikoilla, Carunan kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaa kertoo.

carunan-helikopterisahausalue-2019

Sahauskohteet sijaitsevat eri puolilla tummennettua aluetta kartalla. Kuva: Google Maps

Puuston sahaus on olennainen osa kunnossapitoa ja helikopteriraivaus on siihen oikeissa olosuhteissa tehokas toimintatapa. Tällainen olosuhde on esimerkiksi korkealla puissa sijaitseva oksisto.

Helikopterisahauksen suorittaa yhteistyökumppanimme Heliwest. Toimenpiteet kohdistuvat keskijännitteiseen ilmajohtoverkkoon, joka on kolmijohtiminen ja jännitetasoltaan 20 kilovolttia. Kuvassa alla näet helikopterin sahaamassa oksistoa tyypillisen keskijännitteisen ilmajohtoverkon vierestä.

Mikäli sahausta ei voida suorittaa helikopterilla, tehdään raivaus myöhemmin toisella tavalla. Esimerkiksi ilmajohtolinjan alapuolella sijaitseva kasvusto poistetaan maasta käsin.

Sahauksesta syntyneet oksat, risut ja muut tähteet ovat kiinteistönomistajan omaisuutta. Piha-alueilla ja yleisillä paikoilla, kuten puistoissa, raivaustähteet kootaan siisteihin kasoihin. Muilla alueilla ne jäävät maastoon maanomistajan hyödynnettäväksi. Emme jätä raivattua kasvustoa teille, poluille, pelloille, ojiin tai niiden pientareille, aitojen päälle tai puihin roikkumaan.

Helikopterin lisäksi työkohteiden läheisyydessä ja mahdollisesti asukkaiden tonteilla liikkuu sähköasentajia. Heidän tehtävänään on varmistaa turvallisuus sekä tarvittaessa siistiä sahaustähteet asianmukaisesti. He osallistuvat tarvittaessa myös sähkölinjan korjaustoimenpiteisiin.

Turvallisuuden varmistamiseksi pyydämme pitämään työn aikana vähintään 90 metrin etäisyyden helikopteriin. Miehittämättömien ilma-alusten tai lennokkien käyttö työkohteen läheisyydessä on ehdottomasti kielletty.

Toiminnasta saattaa aiheutua lähialueelle lyhyitä sähkökatkoja.

Lue myös yleisimmät kysymykset helikopterisahaukseen liittyen Carunan verkkosivuilta!

Norwegian keskeyttää tilapäisesti lennot Boeing 737 MAX -koneilla Euroopan ilmailuviranomaisten suositusten mukaisesti

737 MAX_David Peacock_5

David Peacock

Eurooppalaisten ilmailuviranomaisten tekemän suosituksen mukaisesti Norwegian on päättänyt keskeyttää toistaiseksi yhtiön Boeing 737 MAX -koneiden operoinnin. Norwegian on tiiviissä yhteydessä ilmailuviranomaisten ja Boeingin kanssa ja seuraa heidän suosituksiaan ja ohjeitaan.

– Norwegian on päättänyt, että otamme Boeing 737 MAX 8 -lentokoneet toistaiseksi pois lentotoiminnasta useiden ilmailuviranomaisten asiasta tekemän suosituksen mukaisesti. Kun viranomaiset antavan tällaisen suosituksen, noudatamme tietysti heidän ohjeitaan. Pahoittelemme matkustajille mahdollisesti tästä aiheutuvia haittoja, mutta matkustajiemme ja työntekijöidemme turvallisuus on aina etusijalla, sanoo Norwegianin lentotoiminnoista vastaava johtaja Tomas Hesthammer.

Norwegianilla on laivastossaan yli 110 Boeing 737–800 -lentokonetta, joihin tilapäinen kielto ei vaikuta.

Pahoittelemme tilannetta asiakkaillemme, joihin väliaikaiset peruutukset ja viivästykset vaikuttavat. Norwegian tekee kaikkensa huolehtiakseen matkustajista, joihin tilanne vaikuttaa.

Adeccon espanjalainen matkustamohenkilökunta siirtyy Finnairin palvelukseen

airbus-2389715_1280

Finnair ja espanjalainen henkilöstövuokrausyhtiö Adecco ovat sopineet uudesta toimintamallista, jonka myötä Finnairin Barcelonan ja Madridin reiteillä lentävä vajaan 60 hengen matkustamohenkilökunta siirtyy Adeccolta Finnairin palvelukseen 1.4.2019 alkaen. Matkustamohenkilöstön kotiasemana säilyy Espanja.

”Uusi malli luo mahdollisuuksia kehittää palvelua Barcelonan ja Madridin reiteillä. Lisäämme kesäkaudella Barcelonaan yhden päivittäisen vuoron, ja tällä reitillä lentää jatkossa myös Suomesta käsin toimiva matkustamohenkilökuntamme”, sanoo Finnairin matkustamopalveluiden johtaja Eveliina Huurre.

Barcelonan ja Madridin reitit on lennetty vuodesta 2013 lähtien Finnairin lentäjillä ja Adeccolta alihankitulla espanjalaisella matkustamomiehistöllä.

Finnair vuokraa Iberialta lentokoneen Madridin-reitille 

Finnair vuokraa Airbus A321 -lentokoneen oneworld-kumppaniltaan Iberialta Madridin-reitille vuodeksi 1. huhtikuuta 2019 alkaen. Kone paikkaa Finnairin liikenteen kasvun aiheuttamaa väliaikaista lentokonevajetta.

Finnair lentää Madridiin kerran päivässä. Vuokrakoneen ohjaamomiehistö on Iberian. Huhtikuun ajan myös matkustamomiehistö tulee Iberialta, ja lennoilla on mukana yksi Finnairin matkustamohenkilöstön jäsen varmistamassa Finnairin palvelukonseptin toteutumisen. Toukokuusta alkaen Finnairin matkustamomiehistö palvelee Iberian operoimilla lennoilla.

”Lentokoneen vuokraaminen oneworld-kumppaniltamme Iberialta tukee kasvuamme ja tarvetta kasvattaa kalustokapasiteettia tulevina kuukausina”, Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt sanoo.

Iberian operoimilla lennoilla noudatetaan Finnairin palvelukonseptia. Finnair viestii operoivan lentoyhtiön muutoksesta suoraan niille asiakkaille, joilla on varaus näille lennoille. Asiakkailla on halutessaan oikeus vaihtaa matkustuspäivää tai perua matka operoivan lentoyhtiön vaihduttua.

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös 2020 Kauhavalle

28279288_374290443045834_4470219928109522414_n

Kauhavan ilmailuhistoria saa hienoa jatkoa. Suomen Ilmailuliitto päätti myöntää päälentonäytöksen 2020 järjestämisoikeuden Kauhavan Wanhanajan Lentopäivät ry:lle.

Kauhavan Wanhanajan Lentopäivät ry päätti hakea lentonäytösstatusta helmikuun vuosikokouksessaan ja Suomen Ilmailuliiton hallitus teki myönteisen päätöksen maanantaisessa kokouksessaan 4.3.2019.

Lentonäytös järjestetään Kauhavan lentokentän ja LSK Business Parkin alueella. Vuosittain järjestettävät Suomen Ilmailuliiton päälentonäytökset houkuttelevat paikalle suuren yleisömäärän, ja Kauhavan maineen perinteisenä lentonäytöspaikkakuntana uskotaan kasvattavan kiinnostusta tapahtumaa kohtaan entisestään.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös tulee Kauhavalle. Tapahtumaa haettiin järjestettäväksi Kauhavalla 12-14.6.2020, ja olemme todella iloisia että Suomen Ilmailuliitto valitsi meidät. Kauhava on perinteinen lentonäytöspaikkakunta, joten tänne saattaa väkeä innostuakin tulemaan. Odotamme tapahtumaan ainakin 20 000 kävijää. Veikkaan myös, että koska ilmavoimien hävittäjähanke on vielä päättämistä vaille, kaikki ulkomaiset hävittäjäkone-ehdokkaat tuodaan näytille Kauhavalle, Kauhavan Wanhanajan Lentopäivät ry:n varapuheenjohtaja Kari Janhunen kertoo.

Neste: Ruotsi esittää kunnianhimoisen tavoitteen ilmailun kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi

a3c2b34297cb071a_800x800ar

Ruotsilla on kunnianhimoinen tavoite olla riippumaton fossiilisista polttoaineista vuoteen 2045 mennessä. Tänään osana tätä tavoitetta julkistettiin ehdotus Ruotsin ilmailualan päästöjen vähentämiseksi ja sen mukaan Ruotsissa otettaisiin käyttöön kasvihuonekaasupäästöjen vähennysvelvoite. Vähentämistavoite olisi 0,8 % vuonna 2021 ja se nousisi 27 %:iin vuonna 2030. Tavoite saavutettaisiin sekoittamalla uusiutuvaa lentopolttoainetta 1 % (11 000 tonnia) vuodesta 2021 eteenpäin, 5 % (56 000 tonnia) vuodesta 2025 eteenpäin ja lopulta 30 % (340 000 tonnia) vuodesta 2030 eteenpäin. Tämän ehdotuksen myötä Ruotsista tulee selkeä johtaja lentoliikenteen päästöjen vähentämisessä.

”Tarvitsemme edelläkävijöitä ja rohkeita maita, jotka toimivat ilmailun kestävän kasvun suunnannäyttäjinä. Haluan onnitella Ruotsia siitä, että se on asettanut riman erittäin korkealle lentoliikenteen päästövähennysten suhteen päätöksellään käyttää uusiutuvaa lentopolttoainetta. Tavoite on selkeä ja rohkea. Se osoittaa suunnan, jota kohti lentoliikenteen pitää edetä saavuttaakseen päästöjen vähennystavoitteet. Se myös antaa tarvittavaa kysynnän ennakoitavuutta Nesteelle ja muille uusiutuvan lentopolttoaineen tuottajille biopolttoaineiden tuotannon kasvattamisen investointeihin”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

Myös Norja on ilmoittanut velvoittavansa lentopolttoaineen toimittajat lisäämään polttoaineeseen vähintään 0,5 prosenttia biopolttoainetta vuodesta 2020 lähtien. Markkinoiden kapasiteetti riittää siihen, että Ruotsiin ja Norjaan voidaan toimittaa ennakoitu määrä uusiutuvaa lentopolttoainetta. Neste on tuottanut jätteistä ja tähteistä valmistettua Neste MY uusiutuvaa lentopolttoainetta kaupallisessa mittakaavassa ja aikoo kasvattaa tuotantovolyymia tulevia vuosina. Neste on ilmoittanut investoivansa uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteettiin. Tämän myötä uusiutuvan lentopolttoaineen tuotanto nousee vuositasolla jopa miljoonaan tonniin vuonna 2022.

Maailman lentoliikenne aikoo kunnianhimoisesti vähentää kasvihuonekaasupäästöjään siten, että vuodesta 2020 alkaen kasvu on hiilineutraalia. Vuoteen 2050 mennessä lentoliikenteen hiilidioksidin nettopäästöjä on määrä vähentää 50 prosenttia. Näihin tavoitteisiin pääsemiseksi ilmailualalla tarvitaan useita ratkaisuja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Tällä hetkellä uusiutuva lentopolttoaine on ainoa realistinen vaihtoehto fossiilisille nestepolttoaineille lentoliikenteessä.

Neste Oyj