MAF auttaa Nepalin uhreja helikoptereilla

nepalin-lapset

Kuvassa maanjäristyksestä selvinneitä lapsia (kuva Medair)

MAF auttaa Nepalissa kahden maanjäristyksen uhreja helikoptereilla siellä, minne kukaan muu ei ole päässyt. Kahden kuukauden avustuslento-operaatiosta on vielä kattamatta noin 350.000 euroa.

MAF käyttää kahta Airbus AS350-helikopteria lentämään apua Nepalin maanjäristyksen uhreille. Lennoilla viedään ruokaa, vettä ja avustustarvikkeita sekä kuljetaan avustustyöntekijöitä auttamaan maanjäristysten uhreja. Kahden kuukauden operaatio maksaa yli 1,1 miljoonaa euroa, josta vielä on kattamatta noin 350.000 euroa.

MAF:n katastrofitiimin johtaja Daniel Juzi ja avustustyöntekijä Dave Forney lensivät helikopterilla tarkastamaan tuhoja. Samalla ryhmä lääkäreitä ja ensihoitajia lensi yhteen pahiten kärsineistä laaksoista Pohjois-Nepalissa. Korkealta tiimi näki, miten paljon tuhoa maanjäristykset ovat saaneet aikaan – suurin osa kylien rakennuksista oli romahtanut tai pahasti vaurioitunut.

Kahdessa maanjäristyksessä jo yli 8.000 ihmistä on todettu kuolleeksi. Loukkaantuneita pelätään olevan 15.000. Ainakin 24.000 ihmistä asuu väliaikaismajoituksessa. YK:n arvion mukaan ruoka-avun tarpeessa on 3 miljoonaa ihmistä.

MAF auttaa Nepalin uhreja helikoptereilla

Tilinumero MAF Suomi, FI04 5724 1120 0933 25, Viestikenttään pyydetään merkitsemään NEPAL sekä oma osoite.

MAF Suomi: Kaksi isoa puoluetta peruisi asuntojen rakentamisen Malmin lentokentän paikalle

MAF Suomi kysyi kahdeksan eduskuntapuolueen johtajalta heidän kantojaan valtion päätökseen vetäytyä Malmin lentoasemalta ja muuttaa alue asuntorakentamisen käyttöön. Yksittäisenä asiana tämä MAF Suomen toiminnan kannalta suurin riski ja uhkaa lentokoulutustoiminnan jatkumista. Tähän asiaan otamme voimakkaasti kantaa, vaikka järjestönä olemme poliittisesti sitoutumaton. Yhdistyksemme mielestä päätös on haitallinen kaikille suomalaisille asuinpaikasta riippumatta, sillä päätös vie edellytyksiä ilmaliikenteen toimialan kasvulta sekä tuottaa turhia ylimääräisiä kustannuksia ja tappiota suomalaiselle yhteiskunnalle ja veronmaksajille.

MAF Suomen kyselyssä selvisi, että puolueissa on kannatusta toisenlaisellekin asuntopolitiikalle. Yhtenevä linja löytyy tässä asiassa Keskustalta ja Perussuomalaisilta, joiden mielestä Malmin rakentaminen olisi virhe ja lentokenttä tulee säilyttää ilmailukäytössä. Kristilliset ja RKP taas näyttävät olevan valmiita tarkistamaan viimevuotista kantaansa ja mahdollisesti tulemaan Keskustan ja Perussuomalaisten tueksi tässä asiassa. Kokoomus, SDP, Vihreät ja Vasemmisto taas ovat puolueina jumiutuneet viimevuotisiin kantoihinsa ja haluavat edelleen rakentaa Tattarisuolle asuntoja. Kaikki eduskuntapuolueet vastasivat kyselyyn lukuunottamatta Vihreitä, joiden kanta oletetaan pysyneen samana viime vuodesta.

MAF Suomi: Kenelle sinä annat äänesi – MAF Suomi kysyi puoluejohtajilta