Icelandair ja JetBlue aloittavat codeshare yhteistyön

cq1x7qnbeawmd3fiijlx

Yhteistyö tarjoaa asiakkaille laajan kohdevalikoiman Boston ( BOS) ja New York (JFK) kautta. Sujuvat yhteydet Islannin kautta yhteistyössä päätekohteeseen samalla lipulla ja toimivat laukkukäytännöt ovat yhteistyön merkittäviä etuja. Viranomaisten hyväksymä codeshare alkaa virallisesti 21. Lokakuuta 2015, ja laajenee lähiaikoina kattamaan lisää reittejä.

Icelandairja JetBlue ovat jo aiemmin tehneet hyvää yhteistyötä mutta nyt tehty sopimus lisää huomattavasti tarjontaa ja lisää asiakkaille tarjottavia etuja. Codeshare kohteita Bostonista ja New Yorkista ovat :

  • Austin, Texas
  • Detroit, Michigan
  • Orlando, Florida
  • Pittsburgh, Pennsylvania
  • Raleigh-Durham, North Carolina
  • Washington D.C.

Yhtiöillä on paljon yhteisiä palvelukäytäntöjä, kuten WiFi, laadukas palvelu, sekä ylellinen nahkasisustus kaikissa koneissa ja jokaisen matkustajan oma viihdekeskus ovat alan parasta. Icelandairin tarjoama kahden maksuttoman laukun käytäntö koskee myös yhteiskohteita.

Icelandair lentää Islannin kautta 16 kohteeseen Atlantin toisella puolella – 11 kohdetta Yhdysvalloissa ja 5 Kanadassa. Tarjottavat yhteydet Helsinki yhteydet ovat markkinoiden nopeimman yhden pysähdyksen lennot. Helsinkiin on kesäkaudella 12 viikkovuoroa, ja viitenä päivänä viikossa siis aamulla ja iltapäivisin.

JetBlue yhteistyö on hyvä lisä yhtiön oman verkoston tueksi ja samanlainen yhteistyö julkistettiin aiemmin Alaska Airlines osalta. Icelandair tekee lisäksi yhteistyötä Kanadan toiseksi suurimman lentoyhtiön, West Jetin kanssa. Icelandair kohteita voi yhdistellä ja asiakas voi halutessaan tehdä samalla lentohinnalla Stopover pysähdyksen Islannissa.

Icelandair verkosto koostuu ensivuonna 42 kohteesta, joista 16 Pohjois-Amerikassa. Ne ovat Boston, Washington D.C. New York (JFK og Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage, Portland, og Chicago (Maaliskuusta 2016 ) ja Toronto, Halifax, Vancouver, Edmonton ja Montreal Kanadassa.

Icelandair ja JetBlue yhteistyöhön Pohjois-Atlantilla

wnndki36jhb7bcbqcsjr

Yhtiöt laajentavat 2011 aloitettua hyvää yhteistyötä tekemällä codeshare sopimuksen useisiin kohteisiin Atlantin kummallakin puolella.

Icelandair ja Jetblue yhteistyön myötä tarjolle tulee uusia kohteita sujuvan koneenvaihdon periaatteella New Yorkin ( JFK ), Bostonin ( BOS ) ja Reykjavikin kautta ( KEF).

Icelandair CEO Birkir Hólm Gudnason : “Yhteistyön kautta molemmat saavat merkittävän määrä uusia kohteita myyntiin ja codeshare takaa hyvän palvelun asiakkaille. Yhteistyömme toimii hyvin, ja toimintatapamme täydentävät toisiaan. Olemme kumpikin kilpailukykyisiä ja sopimus tuo hyvän lisän Pohjois-Atlantin tarjontaan ja lisäarvoa matkustajille.“( USA:n viranomaisten arvioidaan hyväksyvän yhteistyön lähiviikkojen aikana.)

Icelandair lentoyhtiökoodi “FI“ tulee Bostonista ja New Yorkista kohteisiin : Austin, Baltimore, Chicago, Detroit, Fort Lauderdale, Los Angeles, Orlando, Newark, Philadelphia, Pittsburgh, Raleigh-Durham, San Francisco, Tampa sekä Washington D.C.

JetBlue lentoyhtiökoodi “B6“ tulee 9 Pohjois-Amerikan kohteeseen: Anchorage, Boston, Denver, Minneapolis, Newark, New York (JFK), Orlando, Seatle ja Washington D.C. sekä lisäksi Euroopan kohteisiin : Amsterdam, Birmingham, Glasgow, Manchester, Kööpenhamina, Helsinki, Oslo ja Tukholma.

Icelandair verkosto kattaa tällä hetkellä 39 kohdetta joista 14 Pohjois-Amerikassa ja niistä Yhdysvalloissa 10. Portland ja Oregon ovat kohteista uusimpia ja avataan Toukokuussa 2015.

Kanadassa Icelandair lentää 4 kohteeseen. Yhtiö tarjoaa matkustajille nopeiden yhteyksien lisäksi myös mahdollisuutta Stopover pysähdykseen Islannissa samalla lentohinnalla.

JetBlue yhtiöllä on 87 kohdetta Yhdysvalloissa, Karibialla ja Etelä-Amerikassa. Sen on suurin toimija useissa kaupungeissa, kuten New York, Boston, Fort Laurderdale/Hollywood, Los Angeles (Long Beach), Orlando ja San Juan.

Icelandair lentoja myyvät kaikki valtuutetut matkatoimistot Suomessa, ja lisätietoihin ja Stopover tuotteeseen voi tutustua sivustolla www.icelandair.fi ja JetBlue www.jetblue.com